kalinka28 05.11.08, 19:08 Jak traktować pozytywny wynik testu sikanego (sprawdzony po godzinie) ?? Czy taki jesli nie ma ciąży na takim teści ma prawo pojawić sie 2 kreska? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thorgalla Re: testy sikańce 05.11.08, 19:16 W ulotce napewno napisali aby nie odczytywać wyniku po jakimś tam czasie (15 minut chyba). Oczywiście to nie wyklucza ciąży i na pewno nie potwierdza. Musisz się wstrzymać bo może jest za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: testy sikańce 05.11.08, 20:16 Test ciążowy odczytywany po czasie, ktory jest podany na opakowaniu jest NIEWAZNY. Trzeba go powtórzyc za kilka dni, najlepiej rano. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha500 Re: testy sikańce 05.11.08, 21:56 powiem tak mnie testy nie pokazywaly nic nawet po miesiiacu jak ciazy nie bylo!!!!lepiej powtorz za 2 dni bbedziesz miec pewnosc! Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: testy sikańce 05.11.08, 22:08 Mi na dziesiątki testów zrobionych przez ponad 4 lata zdażył się tylko jeden taki przypadek.Oczywiście ciąży nie było,bolało bardziej bo przez kilka dni się łudziłam niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: testy sikańce 06.11.08, 01:23 Test po przekroczeniu czasu odczytywania nalezy wyrzucac od razu do kosza i nie zagladac, gdyz ulega on procesom chemicznym i w trakcie wysychania powstaje na niektorych ciemniejszy cien (szary lub szarorozowy), ktory jest nieraz dobrze widoczny i mylony z pozytywem (sama takie juz niestety mialam). Ale tez istnieje szansa, ze jestes w ciazy, gdyz wzrost HCG na poczatku ciazy jest pulsacyjny, moze uchwycilas "niz" (krotkotrwaly spadek), ktory ujawnil sie dopiero po wyschnieciu...., powtorz test za 2 dni, ale z tej samej firmy i juz bedziesz wiedziala no i my Trzymam kciuki)))) A w ktorym dniu testowalas? o jakiej porze? no i jaki byl czuly? Ja mialam za 2 dni testowac normalnym (25-tka), ale cos mnie pokusilo i zatestowalam 10-tka (-4dni przed @), no i zobaczylam I kreche ech nawet tej lini wyparowanej tym razem nie bylo, ale to dobrze, bo bym sie znowu nakrecala ......................................., ale i tak sie nakrecam Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: testy sikańce 06.11.08, 11:14 > zatestowalam 10-tka (-4dni przed @), I takie można kupić? Jak się nazywa taki test? Mi już nie potrzebny ale może komuś się przyda nazwa Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: testy sikańce 06.11.08, 15:59 Halo Thorgalla, takich testow w niemczech jest duzo, ale ten jest najlepszy jezeli chodzi o wiarygodnosc no i nie musi nikt szukac kreseczki, on wyswietla: "ciaza", lub "nie w ciazy" (niestety) (Napisalam o kresce, gdyz nie bylam pewna, czy ktoras z was go zna, no moglam napisac "na monitorze nie ujrzalam slow; "ciaza", ale bylo to dla mnie o tej porze za dlugie: www.docmorris.de/de/shop/produkte/Wick-Ph/PG/Clearblue-Digitaler-Fruehtest/Test/376444;jsessionid=3AA0195D26F52E90554FD90D01373C0E.eul248 Odpowiedz Link Zgłoś
kalinka28 Re: testy sikańce 06.11.08, 19:36 Dzięki dziewczyny! juz wszystko jasne. Macie racje test odczytywany "po czasie" jest niewiargodny. Zrobiłam dziś bete - wskazała 8 jednostek. Testu nie będe powtarzać. Jestem po transferze mrożaczków. Piersza beta była piekna wynosiła 60, druga niestety juz tylko 13 - ciąża biochemiczna, jakoś trudno mi się było z tym pogodzić zwłaszcza że objawy ciążowe wciąż miałam - głupia po 2 dniach zrobiłam sikańca (łudząc się ze moze ten 2 wynik to pomyłka lab.), no i wyszły dwie krechy (po czasie) - miałam w głowie mętlik, stąd wczorajsze pytania i dzisiejsza wizyta w lab. i wynik , który nie pozostawia zadnych wątpliwośći. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś