Dodaj do ulubionych

Insemicacja a endometrioza

08.11.08, 11:21
Witajcie! Od przeszło dwóch lat staramy się z mężem o baby. Od ok. 10 miesięcy z 2 przerwami biorę clo + duphaston, miałam wykonane Hsg - jeden jajowód drożny.Niestety najprawdopodobniej cierpię na endometriozę ( okropne bóle w okresie międzymiesiączkowym). W związku z tym mam pytanie czy zaproponowana przez lekarza inseminacja ma sens. Czytając posty zastanawiam się czy doktor nie powinien najpierw wykonać laparo, stwierdzić ewentualnie czy mam endo, dać leki i wtedy inseminacja. Czy przy endometriozie ( nie leczonej) poprzez inseminacje można zajść w ciąże? Jakie macie zdanie na ten temat...Proszę o pomoc...
Obserwuj wątek
    • andz.ia Re: Insemicacja a endometrioza 08.11.08, 18:06
      She78 opisze ci mój przykład miałam 5inseminacji które nie powiodły się
      zaznaczam jednak że mój pierwszy lekarz nie podejrzewał takiej choroby ,mój
      drugi lekarz tylko spojrzał na mnie odrazu powiedział że podejrzewa endometrioze
      dał skierowanie na laparoskopie szybko na nią poszłam no i niestety mam tą
      zaraze,w moim przypadku nie chce jej leczyć lekami bo za długo się staramy wiec
      zostaje in.vitro. Mysle że powinnaś mieć laparo powodzenia
      • she.78 Re: Inseminacja a endometrioza 09.11.08, 09:34
        Dzięki za podpowiedź. Może porozmawiam z doktorem o moich wątpliwościach, albo po prostu pójdę do innego...
        • dronka3 Re: Inseminacja a endometrioza 09.11.08, 11:15
          i ja myślę, że powinnaś mieć laparo. byłam w tej samej sytuacji. po dwóch
          laparoskopiach jestem w ciąży. powodzenia
          • she.78 Re: Inseminacja a endometrioza 09.11.08, 20:11
            dronka3 dziękuję za sugestie i oczywiście gratuluję smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka