Gość: nikola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 09:46 Hej Dziewczyny! Proszę napiszcie!!!--> CZY LEKARZ MOŻE JUŻ DOSTRZEC CIĄŻĘ PRZEZ USG DOPOCHWOWE W 24 D.C. PRZY CYKLACH 28 D? Pozdrawiam!!! nikola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:24 Cześć Nikola Raczej jest to niemożliwe, ale jeśli przypuszczasz, że jesteś w ciąży, zrób sobie test. Najszybszy wychodzi w 6 dniu po zpłodnieniu, tzn. przy regularnych 28-dniowych cyklach w 20dniu. Ja zażywam duohaston, jestem w 28 dniu cyklu i czekam, lekarz kazał mi zrobić test najwcześniej w 32 dniu (ostatnio miałam cykle 25-26 dniowe. Wiem, że czekanie jest okropne, ale nie ma innej możliwości. Pozdrawiam Rzusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:32 Dzięki za odpowiedź!! Właśnie w 24 d.c miałam USG ale przyznam że nie mam (dzisiaj 28 d.c.)objawów ani okresu ani ciąży...czy to możliwe??? Powiedz mi w jakich dniach cyklu bierzesz duphaston? Pozdrowionka nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:59 Rzusia!!!! Pozdrowionka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:08 Zażywam duphaston od 17 do 25 dnia Pozdrawiam Rzusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:18 dzięki!!!! mocne!!!! POWODZENIA!!!! nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:24 A Ty też zażywasz duphaston? Jak długo starasz się o dzidziusia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:42 Staramy się o dzidziusia 13 miesięcy...i nic. Od lekarza do lekarza...rok temu pierwszy z nich kazał poczekać nam rok (byliśmu wtedy 2 miesiące po ślubie miałam 22 lata- to dlatego)a potem zobaczymy...kolejni też mówili jeszcze poczekajcie troszkę...We wrześniu poszłam do gin. (5 z kolei)..powiedział, że mam brać duphaston (16d.c-25d.c) do końca roku a potem badania hormonów itd. Ale nie podobała mi się ta diagnoza i w październiku wybrałam się do b. dobrego specjalisty...dodam, że wcześniej na własną rękę zrobiłam badania hormonów (oprócz progesteronu)...wyszły ok. Ten lekarz wysłał nas jednak na badanie nasienia (jakieś b. dokładne koszt ok. 500 zł)i kilka badań z krwi. Kazał się pojawić za jakieś 2 miesiące z badaniami i wykresami temperatury... Jednak zdecydowaliśmy z mężem, że poczekamy do połowy stycznia (3 cykle) i dopiero wtedy zrobimy te badania... Może koniec roku będzie pomyślny dla Nas??? Jeżeli chodzi o duphaston...to pomyślałam,że będę go brać przez te 3 cykle tak jak zalecił tamten ginekolog...może on coś pomoże??? Jak myślisz czy to dobry pomysł? Pozdrowionka!!! nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:51 Myślę, że to dobry pomysł. Zanim pójdziecie do nowego ginekologa, możesz spokojnie zażywać duphaston. On nie wpływa bezpośrednio na samo zapłodnienie, ale pomaga zagnieździź się zapłodnionemu jajeczku. Jesteś b. młoda i możesz spokojnie próbować naturalnie. Ja mam 34 lata. Jeśli w tym cyklu mi się nie uda, idę na zabieg inseminacji. Powodzenia Rzusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 12:58 Dzięki, że odpisałaś...rozwiały się moje wątpliwości co do brania duphastonu...podniosłaś mnie na duchu!!! Spróbujemy z duphastonem...ale jednak przyznam, że ciągle mam nadzieję, że w tym cyklu @ nie pyrzyjdzie... tobie również tego życzę!!! Powodzenia!!! Pisz co u Ciebie!!! Napewno Ci się uda!!! Trzymam kciuki!!!) Pozdrowionka!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 13:18 Jeszcze jedno...przepraszam, że Cię męczę. Ten nowy lekarz powiedział, że najlepiej jest przytulać się co drugi dzień a nie tak jak Ci inni ginekolodzy: raz po okresie a potem w dni płodne...a my tej zasady się cały czas trzymaliśmy - no powiedzmy przez 8 miesięcy..... Co o tym myślisz??? Dzięki!Pozdrowionka!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 13:49 Rzusiu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 14:23 Cześć Nikola Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale nie było mnie przez jakiś czas. Nam lekarz zalecił czekanie na dni płodne. W badaniu cyklu jajeczkowania wyszło mi, że mam owulację między 8 a 12 dniem. Oprócz tego obserwuję śluz. Jak tylko pojawi się płodny (ok. 8 -10 dzień), przytulamy się codziennie. Lekarz mówi, że można codziennie (ale nie częściej niż raz) i do tego się stosujemy. Boję się, że co drugi dzień mogę przegapić. Ale nam jak na razie nic z tego nie wyszło, więc trudno powiedzieć, czy to jest dobra metoda. Pozdrawiam Rzusia Odpowiedz Link Zgłoś
martaglowacka Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA 29.10.03, 14:21 W czasie mojej pierwszej ciąży lekarz nie zobaczył jej nawet w 2 tygodnie po terminie spodziewanej miesiączki Odpowiedz Link Zgłoś