Dodaj do ulubionych

USG - w 24 d.c. a CIĄŻA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 09:46
Hej Dziewczyny! Proszę napiszcie!!!--> CZY LEKARZ MOŻE JUŻ DOSTRZEC CIĄŻĘ
PRZEZ USG DOPOCHWOWE W 24 D.C. PRZY CYKLACH 28 D?

Pozdrawiam!!!
nikola
Obserwuj wątek
    • Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:24
      Cześć Nikola
      Raczej jest to niemożliwe, ale jeśli przypuszczasz, że jesteś w ciąży, zrób
      sobie test. Najszybszy wychodzi w 6 dniu po zpłodnieniu, tzn. przy regularnych
      28-dniowych cyklach w 20dniu.
      Ja zażywam duohaston, jestem w 28 dniu cyklu i czekam, lekarz kazał mi zrobić
      test najwcześniej w 32 dniu (ostatnio miałam cykle 25-26 dniowe. Wiem, że
      czekanie jest okropne, ale nie ma innej możliwości.
      Pozdrawiam
      Rzusia
      • Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:32
        Dzięki za odpowiedź!! Właśnie w 24 d.c miałam USG ale przyznam że nie mam
        (dzisiaj 28 d.c.)objawów ani okresu ani ciąży...czy to możliwe???
        Powiedz mi w jakich dniach cyklu bierzesz duphaston?

Pozdrowionka
        nikola
    • Gość: Nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 10:59
      Rzusia!!!!

Pozdrowionka!!!
      • Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:08
        Zażywam duphaston od 17 do 25 dnia
        Pozdrawiam
        Rzusia
        • Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:18
          dzięki!!!! mocne!!!! POWODZENIA!!!!

nikola
          • Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:24
            A Ty też zażywasz duphaston? Jak długo starasz się o dzidziusia?
            • Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:42
              Staramy się o dzidziusia 13 miesięcy...i nic. Od lekarza do lekarza...rok temu
              pierwszy z nich kazał poczekać nam rok (byliśmu wtedy 2 miesiące po ślubie
              miałam 22 lata- to dlatego)a potem zobaczymy...kolejni też mówili jeszcze
              poczekajcie troszkę...We wrześniu poszłam do gin. (5 z kolei)..powiedział, że
              mam brać duphaston (16d.c-25d.c) do końca roku a potem badania hormonów itd.
              Ale nie podobała mi się ta diagnoza i w październiku wybrałam się do b. dobrego
              specjalisty...dodam, że wcześniej na własną rękę zrobiłam badania hormonów
              (oprócz progesteronu)...wyszły ok. Ten lekarz wysłał nas jednak na badanie
              nasienia (jakieś b. dokładne koszt ok. 500 zł)i kilka badań z krwi.
              Kazał się pojawić za jakieś 2 miesiące z badaniami i wykresami temperatury...
              Jednak zdecydowaliśmy z mężem, że poczekamy do połowy stycznia (3 cykle) i
              dopiero wtedy zrobimy te badania...
              Może koniec roku będzie pomyślny dla Nas???
              Jeżeli chodzi o duphaston...to pomyślałam,że będę go brać przez te 3 cykle tak
              jak zalecił tamten ginekolog...może on coś pomoże??? Jak myślisz czy to dobry
              pomysł?

Pozdrowionka!!!
              nikola

• Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 11:51
                Myślę, że to dobry pomysł. Zanim pójdziecie do nowego ginekologa, możesz
                spokojnie zażywać duphaston. On nie wpływa bezpośrednio na samo zapłodnienie,
                ale pomaga zagnieździź się zapłodnionemu jajeczku. Jesteś b. młoda i możesz
                spokojnie próbować naturalnie.
                Ja mam 34 lata. Jeśli w tym cyklu mi się nie uda, idę na zabieg inseminacji.
                Powodzenia
                Rzusia
                • Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 12:58
                  Dzięki, że odpisałaś...rozwiały się moje wątpliwości co do brania
                  duphastonu...podniosłaś mnie na duchu!!!
                  Spróbujemy z duphastonem...ale jednak przyznam, że ciągle mam nadzieję, że w
                  tym cyklu @ nie pyrzyjdzie...smile tobie również tego życzę!!!
                  Powodzenia!!! Pisz co u Ciebie!!! Napewno Ci się uda!!! Trzymam kciuki!!!smile)

Pozdrowionka!!!
                  Nikola
                  • Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 13:18
                    Jeszcze jedno...przepraszam, że Cię męczę.
                    Ten nowy lekarz powiedział, że najlepiej jest przytulać się smile co drugi dzień a
                    nie tak jak Ci inni ginekolodzy: raz po okresie a potem w dni płodne...a my tej
                    zasady się cały czas trzymaliśmy - no powiedzmy przez 8 miesięcy.....
                    Co o tym myślisz???

Dzięki!Pozdrowionka!!

Nikola
                    • Gość: nikola Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.03, 13:49
                      Rzusiu!!!
                      • Gość: Rzusia Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 14:23
                        Cześć Nikola
                        Przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale nie było mnie przez jakiś czas.
                        Nam lekarz zalecił czekanie na dni płodne. W badaniu cyklu jajeczkowania wyszło
                        mi, że mam owulację między 8 a 12 dniem. Oprócz tego obserwuję śluz. Jak tylko
                        pojawi się płodny (ok. 8 -10 dzień), przytulamy się codziennie.
                        Lekarz mówi, że można codziennie (ale nie częściej niż raz) i do tego się
                        stosujemy. Boję się, że co drugi dzień mogę przegapić. Ale nam jak na razie nic
                        z tego nie wyszło, więc trudno powiedzieć, czy to jest dobra metoda.
                        Pozdrawiam
                        Rzusia
    • martaglowacka Re: USG - w 24 d.c. a CIĄŻA 29.10.03, 14:21
      W czasie mojej pierwszej ciąży lekarz nie zobaczył jej nawet w 2 tygodnie po
      terminie spodziewanej miesiączki sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka