Dodaj do ulubionych

sprzedaz komorki jajowej

IP: *.dmz.basf / *.basf-ag.de 27.10.03, 12:04
czesc , chcialabym poruszyc bardzo trudny dla mnie watek.
Po 5 latach zmudnych, bezskutecznych walk o nasze dziecko stanelismy przed
jedyna juz szansa icsi. Niestety jest to zabieg w nasze syt. finansowej
bardzo kosztowny. Lekarz zaproponowal wiec oddanie kilku komorek jajowych, co
znacznie zmniejszyloby koszt zabiegu. Co wy na to?
Obserwuj wątek
    • Gość: bella76 Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 27.10.03, 12:38
      Jest to jakies rozwiazanie aczkolwiek na razie to tylko gdybanie, bo co sie
      stanie jak wyprodukujesz malo komorek? Np. tylko dwie, ktore podadza tobie?
      albo cztery a wtedy na pewno bedizesz chciala te dwie zamrozic? Trzeba tez
      rozwazyc taka sytuacje.
      Tak czy inaczej zycze szczescia i zeby sie to icsi udalo!smile
      • Gość: Dotti Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 12:52
        Tak jak napisała Bella, jest to sprawa indywidualna. Myślę, że nikt nie będzie
        Cię potępiał za taki krok. Przecież są kobiety, dla których komórki dawczyń są
        jedynym ratunkiem!
        Pozostaje tylko kwestia ile komórek wyprodukujesz, ile będziesz chciała
        zamrozić...

Możesz powiedzieć ile mniej kosztowałby zabieg, jeśli oddałabyś komórki?
        Gdzie masz mieć przeprowadzony zabieg?

Pozdrawiam
        Dotti
    • Gość: kasialu Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.mofnet.gov.pl 27.10.03, 12:41
      Zosiu!
      Każdy na pewno interpretuje takie sytuacje wg własnego poglądu. Powiem Ci moje
      zdanie.
      Ja staram się o dzidziusia prawie dwa lata. Rok temu mi się udało, ale niestaty
      radosć była przedwczesna. I teraz nie mogę zajść mimo usilnych starań. Temat,
      który poruszyłaś już kiedyś przewinął się gdzieś w tv, czy w radiu i
      zastanowiłam się nad tym.
      Myslę, ze to nie jest nic złego oddać komórki jajowe. Nie robisz tego zeby
      sobie kupić nowy samochód ani willę z basenem tylko zeby dać sobie szansę na
      dziecko. Z drugiej strony trzeba wziąć pod uwagę, że są kobiety dla których
      jedyną szansą na posiadanie dziecka jest komórka jajowa innej kobiety. Chcąc
      dać im szansę jakas inna kobieta musi oddać swoją komórkę.
      Ja nawet sama się zastanawiałam czy nie oddać swojej - tak poprostu. Jedyne co
      mnie powstrzymuje to fakt, ze towarzyszy temu terapia hormonalna i nie
      chciałabym tego przechodzić. Nie wiem czy sama będę mogła miec dzieci i moze
      wtedy też mi ktos pomoże. Nawet pytałam moją siostrę czy dała by mi swoją
      komórkę ;o)
      To sa trudne pytania, a odpowiedzi na nie też do łatwych nie należą. Każdy
      interpretuje wg własnego zdania, ale ja na pewno nie odważyłabym się nikogo
      potępiać.
      Musisz zrobić to co dyktuje Ci Twoje serce i zdrowy rozsądek.
      Zosiu zycze Ci powodzenia.
      kasialu
      • Gość: bella76 Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 27.10.03, 13:54
        Gość portalu: kasialu napisał(a):
        Nawet pytałam moją siostrę czy dała by mi swoją
        > komórkę ;o)

Też mam ten pomysłsmile Poniewaz przy pierwszym ivf baaaaardzo cięzko się
        stymulowalam i zarodki byly strasznie kiepskiej jakosci zastanawiam sie nad
        takim rozwiazaniem. Oczywiscie najpierw zrobimy jeszcze icsi + inna stymulacja
        bo to moze byc dla nas szansa i rozwiazaniem ale jesli tez sie nie uda to
        myslalam wlasnie o tym zeby wziac komorki od mojej siostry. Czy takie cos jest
        w ogole mozliwe - ona sie stymuluje, pobieraja jej komorki, zapladniaja
        nasieniem mojego meza i podaja mi zarodki. Czy ktos cos takiego robil?
        • Gość: kasialu Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.mofnet.gov.pl 27.10.03, 15:03
          Myślę, że to jest możliwe. Nawet zastanawiałam się czy moja siostra mogłaby mi
          urodzić dziecko jakbym sama nie mogła ;o)
          Nie wiem jaka jest procedura, ale chyba to jest możliwe.
          • Gość: bella76 Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 27.10.03, 15:20
            Gość portalu: kasialu napisał(a):

> Myślę, że to jest możliwe. Nawet zastanawiałam się czy moja siostra mogłaby
            mi
            > urodzić dziecko jakbym sama nie mogła ;o)
            > Nie wiem jaka jest procedura, ale chyba to jest możliwe.

Hehe, też sie nad tym zastanawialam, ale mam nadzieje ze nie bedzie az tak
            tragicznie i uda mi sie jednak zajsc w ciaze, czy to z moja komorka czy z
            komorka mojej siostry. Fajny jest ten watek ktory podala Agata30, tam jest
            prawie wszystko na ten temat.
    • Gość: agata30 Re: sprzedaz komorki jajowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.03, 14:38
      Zajrzyj tutaj www.nasz-bocian.pl/modules.php?
      name=Forums&file=viewtopic&t=3576

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka