amel1 27.10.03, 17:38 Kochana Jolu! Koniecznie daj znać, co słychać. Martwię się o Ciebie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jola Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.tomaszow.mm.pl 27.10.03, 18:21 Dzięki, za zainteresowanko, przede wszystkim!!! No cóż? 33 dzień cyklu, tempka 37,5, piersi obolałe, bez możliwości dotknięcia.... (biedny ten mój chłop, tylko popatrzeć może...). Czuję się jak w potrzasku. Właśnie przypomniałam sobie dziś, że ostatnio takie duże opóźnienie miałam w lipcu po hsg, i wtedy wynosiło ono 7 dni (sprawdziłam w kalendarzu). Tylko jeden dzień brakował do tygodniowego opóźnienia. Zrobiłam test wtedy w 7 dniu i wyszedł negatywny...Zbyt dobrze pamiętam, co wtedy przeżyłam, żeby fundować to sobie po raz drugi. Zaczekam do 10 dni opóźnienia i zrobię teścik. W piątek najpóźniej, niech się dzieje wola Nieba!!!!! Najwyżej będziecie miały za zadanie, nas (mnie i męża, bo i on już się "nakręcił" całkiem nieźle) przywrócić do normalności... bo nie wiem, jak przeżyjemy negatywny wynik i jedną niebieską kreseczkę. Na razie czekam do jutra, zobaczymy. Moja mama mnie studzi jak może, mówiąc, że już raz takie opóźnienie było, więc trzeba zaczekać aż teraz minie termin 7 dni i dopiero traktować to jako coś innego, nowego. Pozdrowionka!! A co u Ciebie?? Amel, szybko jutro informuj, daj znać zaraz jak zrobisz test!!!!!!!! Będę czekać!!!! Jak Tobie się udało to może i mnie też!!! Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanuś Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.toya.net.pl 27.10.03, 21:04 Jolu, podziwiam cię ja już dawno bym nie wytrzymała a dla mnie gorsza chyba jest @ niż jedna kreseczka. Ja bym wolała wiedzieć już jeśli to ciąża. Trzymam mocno kciuki i proszę nie czekaj do piątku ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.progman.com.pl / 217.153.15.* 28.10.03, 16:10 A ja bym poczekała, wiem co to znaczy zobaczyć jedną kreseczkę w 42 d.c kiedy to tak bardzo, bardzo chce się zobaczyć dwie kreseczki. Pozdrawiam ciebie Jolu i trzymam kciuki !!! papaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fghdsrtghsryh do Joli i do lasek IP: *.progman.com.pl / 217.153.15.* 28.10.03, 16:13 A ja bym poczekała, wiem co to znaczy zobaczyć jedną kreseczkę w 42 d.c kiedy to tak bardzo, bardzo chce się zobaczyć dwie kreseczki. Pozdrawiam ciebie Jolu i trzymam kciuki !!! papaaa Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? 27.10.03, 21:27 No nareszcie jakieś informacje. Ja już myślałam że coś nie tak i nie masz ochoty zaglądać na forum. Ja też Jolu Ciebie podziwiam. Ja robiłam test w 34 dniu choć też kiedyś miałam spore opóźnienie jak na mnie - osiem dni. Ja bym nie wytrzymała. Chociaż z drugiej strony to bardziej się denerwowałam jak okazało się, że zaszłam. Nie dowierzałam że taki cud mnie spotkał, było to dla mnie zbyt piękne i bałam się, że coś się stanie złego. Na szczęście to minęło jak upłynęło 12 krytycznych tygodni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.tomaszow.mm.pl 28.10.03, 06:11 Melduję posłusznie mój stan na dzień dzisiejszy: 34 dzień cyklu, temp. 37,5 (prawie, dokładnie 37,4 i trochę, ale tak właśnie niepełne 37,5 mam od 3 dni), bolą piersi i... (coś nowego) mięśnie, szczególnie ręce od pachy do łokcia, to chyba od tych piersi tak ciągnie. Poza tym nic nowego, trochę czasem kłuje raz w jednym raz w drugim jajniku, czasem w boku, i pojawiają się (naprawdę rzadko) takie skurcze macicy, jak ból przy hsg - identyczne uczucie jak ten moment, w którym doktorek wpuszcza płyn kontrastujący...(która z Was miała hsg to wie o jaki ból chodzi).Trwa to chwilkę, kilka sekund, ale jest i jest dość dobrze wyczuwalne. Jeszcze 3 dni i będzie pełny obraz na teście ciążowym. Zobaczymy!!! Boję się strasznie, a jednocześnie nie jestem jeszcze przygotowana na porażkę. Nie wiem, jak i czy w ogóle zniosłabym teraz negatywny wynik... Podejrzewam, że ucierpiałyby na tym koleżanki z pracy, nie mówiąc o dzieciach, które uczę no i o całej bliskiej rodzince, która po prostu nie odchodzi od telefonów i non stop dzwoni... Nie chcę ich ranić i krzywdzić moim złym humorem. Jeśli test zrobię w piątek, będę w miała w razie czego cały weekend żeby jakoś ochłonąć!!!!!! Trzymajcie kciuki i nie puszczajcie!!!! Buźka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
brita5 Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? 28.10.03, 09:46 Hej! Dobrze ze meldujesz co sie dzieje. W dniu 34 taka temperatura moze wskazywac tylko na jedno ale powstrzymam sie jeszcze z gratulacjami do momentu az zrobisz test. U mnie d28 i temp 36.9- sa wiec nadzieje ale moze jestem po prostu przeziebiona.buuuuuuuuuuuuuuu Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
brita5 Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? 28.10.03, 11:57 buuuuuuuuuuu...chyba jednak bedzie czerwony pazdziernik bo mnie brzuch boli jak na @! buuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.katowice.agora.pl 28.10.03, 12:28 Jolu ja myślę że te objawy to są ciążowe. Poczytaj sobie objawy od dziewczyny ze starań Trzymam kciuki żeby Ci się udało starania.gery.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=3082 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.ampr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:15 Ja też tak uważam i myślę,że powinnaś sobie zrobić jak najszybciej test,żeby potwierdzić ciążę. Naprawdę nie wiem na co ty czekasz. W tym dniu cyklu możesz nawet teraz, mnie wykrył ciążę po południu w 35 dc. Ważne ,żebyś jak najszybciej poszła do lekarza, bo możesz dostać turinal albo dufaston na podtrzymanie. nie to ,żebym cie straszyła , ale chyba lepiej na zimne dmuchać niż potem pluć sobie w brodę. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.ampr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.03, 15:15 Ja też tak uważam i myślę,że powinnaś sobie zrobić jak najszybciej test,żeby potwierdzić ciążę. Naprawdę nie wiem na co ty czekasz. W tym dniu cyklu możesz nawet teraz, mnie wykrył ciążę po południu w 35 dc. Ważne ,żebyś jak najszybciej poszła do lekarza, bo możesz dostać turinal albo dufaston na podtrzymanie. nie to ,żebym cie straszyła , ale chyba lepiej na zimne dmuchać niż potem pluć sobie w brodę. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozalia Re: JOLA! ODEZWIJ SIĘ! Jak objawy i tempka? IP: *.toya.net.pl 28.10.03, 15:18 No właśnie, poza tym może się okazać, że musisz np brać zwiększoną dawkę kwasu foliowego (ja brałam 15mg), a on jest najważniejszy w pierwszych 6 tygodniach, więc nie czekaj do piątku, tylko zrób test jutro rano! Trzeba chuchać na zimne! ps. w 35 d.c. testy wychodziły mi już o każdej porze dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
amel1 UDAŁO SIĘ ! 28.10.03, 22:04 JOLA! Dzisiaj zobaczyłam dwie upragnione, grube kreseczki! Przez 4 dni tempa utrzymywała mi się dokładnie na 37 st. Jestem pewna, że Tobie też sie udało! Ta temperatura mówi sama za siebie! Po co czekać do piątku - rób test dzisiaj! Jutro idę do ginka zobaczyć moją milimetrową pociechę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ettess Re: UDAŁO SIĘ ! IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 28.10.03, 22:10 No moja droga! Toż to wielka radość czytać takie nowiny ))) Gratuluję!!!!!!!!!!!!!!! Pomachaj ode mnie jutro swojej malutkiej dzidzi! Pozdrawiam! Pa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: UDAŁO SIĘ ! IP: *.tomaszow.mm.pl 29.10.03, 06:05 AMEL, KOCHANIUTKA, TRUDNO OPISAĆ, CO CZUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! STRASZNIE, STRASZNIE, STRASZNIE SIĘ CIESZĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Wiesz, powiedziałam sobie, że jak Tobie się uda, to mnie też... Teraz nadzieja przybrała więc na sile. Kurcze, szkoda, że nie mam tyle siły psychicznej, żeby robić ten test od razu!!! Zbyt długa walka za mną (4,5 roku starań, najpierw walka z pochwicą, potem o dziecko, szpitale, narkozy, zabiegi począwszy od chirurgicznego przecięcia błony dziewiczej po hsg, nieprzeliczona ilość wydanych pieniędzy, ponad 50 miesięcy ciągłych rozczarowań, strach wymieszany z nadzieją, radość z powodu kilkudniowego opóxnienia cyklu pomieszana z rozpaczą po negatywnym wyniku testu), a teraz po prostu OKLAPŁAM, PO PROSTU OPADŁAM Z SIŁ, nie przeżyję kolejnej porażki, kolejnego nieudanego testu. Dlatego się boję, tak strasznie się boję!!! Amel, a jak to u Ciebie było, naturalnie udało Ci się zajść, czy miałaś inseminację?? (bo już zapomniałam z tego wszystkiego).U mnie dziś 35 dzień cyklu, temperatura 37,4, wszystkie pozostałe objawy takie jak były, może z tą tylko różnicą, że przestał mnie w zasadzie boleć bzuch, nie dają już o sobie znać jajniki, czuję się świetnie fizycznie (bo nawet ten ból piersi teraz mnie cieszy) i okropnie psychicznie. Myślę, że kiedy i ja ujrzę wreszcie swoje wymarzone dwie kreseczki, to i psychika zmieni się na lepsze. JESZCZE RAZ GRATULUJĘ, CIESZĘ SIĘ STRASZNIE, DAŁAŚ MI NADZIEJĘ, OGROMNIE PODNIOSŁAŚ MOJE NADZIEJE, UŚMIECHNIJ SIĘ DIŚ DO SWOJEGO MALEŃSTWA ODE MNIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikola Re: UDAŁO SIĘ ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.03, 08:48 GRATULACJE!!!! Dbaj o swoją fasolkę.... Ja mam dziś 30 d.c. czyli w moim przypadku powinnam dostać @ dwa dni temu.. nie nastawiam się, ale mam nadzieję też.......boję się kończyć. Pozdrowienia i jeszcze raz Gratulacje!!! Nikola Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: UDAŁO SIĘ ! 29.10.03, 08:54 Amel gratuluję Ci serdecznie Jolu nie martw się Tobie pewnie też się udało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: femalespirit Re: UDAŁO SIĘ ! IP: 212.180.158.* 29.10.03, 09:49 Amel, bardzo, bardzo sie ciesze! ) Gratuluje!!! Od kilku dni tylko o Was dwoch mysle, o Tobie i Joli. Gratuluje Tobie serdecznie i pora teraz na dobre wiesci od Joli. Super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikas Re: UDAŁO SIĘ ! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 29.10.03, 12:05 Dołączam do gratulacji i nadal twierdzę, że to miesiąc cudów! Przybywa nam Fasolek i mam nadzieję, że Tobie Jolu też się udało!!!!! Trzymam kciuki za Was. Dbajcie o siebie teraz najważniejsze przed wami dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paola Re: UDAŁO SIĘ ! IP: *.daminet.pl 29.10.03, 19:26 Amel...ja też dołączam się do gratulacjii. Dobrze, że choć tobie się udało. To dla nas wszystkich dobry znak i nadzieja. A czy możesz napisać w którym dniu cyklu zrobilaś test? Odpowiedz Link Zgłoś
amel1 Re: UDAŁO SIĘ ! 29.10.03, 22:05 Pierwszy test , który zrobiłam wyszedł negatywny (29 dc). Więc sobie myślę : klapa! Na drugi dzień zaczął boleć mnie brzuch jak na @. Więc sobie czekam...i nic.Tempka jakaś wysoka i piersi cały czas bolą. Powtórzyłam w 32 dc, no i pozytywnie! Dzisiaj byłam u ginka, termin mam na 02.07.2003! Jolu zrób ten test proszę! Umieram z ciekawości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jOLA Re: UDAŁO SIĘ ! IP: *.tomaszow.mm.pl 29.10.03, 22:19 AMEL, KOCHANA, JA TEŻ TAK CHCĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! cAŁY CZAS MYŚLĘ UPORCZYWIE, CO, JEŚLI NIE CIĄŻA W MOIM PRZYPADKU, MOŻE BYĆ SPRAWCĄ TAKIEJ TEMPERATURY I OBJAWÓW??? OD DWÓCH TYGODNI NIE BIORĘ ŻADNYCH LEKÓW, CHYBA ŻE DZIAŁAJĄ JESZCZE TE, Z PIERWSZEGO TRYMESTRU (CLO LUB LUTEINA). aMEL, A NAPISZ, NAJWAŻNIEJSZE, WIDZIAŁAŚ SWOJE MALEŃSTWO??? BYŁO JUŻ COKOLWIEK WIDAĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś
amel1 Re: UDAŁO SIĘ ! 30.10.03, 19:37 Wczoraj byłam na USG i widziałam maleństwo, które raczej przypominało plamki. Mam zdjęcie i wszyscy je oglądają. Oczywiście z miesiąca na miesiąc będzie wyraźniej widać moja małą fasolkę. Jolu zgodnie z umową : JUTRO TESTUJESZ!!!!! Ja czuje, że Ty masz w sobie fasolkę tylko o tym jeszcze nie wiesz Jutro idę na kompleksowe badania - będą mnie kuli , ale co się nie robi dla baby! Czekam na wieści! Odpowiedz Link Zgłoś