02.02.09, 10:32
Poradzcie mi, czy branie ziół nie koliduje jakoś ze stymulacją do iui? Chciała
bym pobrac mieszankę 3 ojca Sroki ale się zastanawiam, czy mogę ja pić pdoczas
stymulacji, gdy będe brać Femarę? Spytała bym lekarza ale mam przyjść na
wizytę dopiero ok 10 dc już na monitoring.
Obserwuj wątek
    • rudakudlata Re: Zioła 02.02.09, 11:52
      Help, to wazne. Bo zioła znalazłam na Allegro i musze już kupowac jakby co, w
      weekend dostanę pewnie @ a chyba bierze się od poczatku cyklu.
      • baby1982 Re: Zioła 02.02.09, 13:13
        Ja piję zioła od 3 miesięcy,nie biorąc przy tym CLO,bo robiły mi się
        torbiele.Zioła pije się nieprzerwanie przez cały cykl.Jeśli będziesz chodziła na
        monitoring cyklu stymulowanego to myślę że możesz spokojnie pić ziółka.
        • ewcia1907 Re: Zioła 02.02.09, 14:51
          Jaka jest nazwa tych ziółek i na co one działają
          • oloolosz Re: Zioła 02.02.09, 15:28
            Ja zamówiłam sobie zioła o.Sroki dla kobiet pragnących zajść w
            ciąże.Wskazania:wywołuje owulację,działa też leczniczo na zaburzenia:krótką fazę
            poowulacyjną,brak śluzu przed owulacją,nieregularne i bolesne
            miesiączki,zaburzenia emocjonalne przed miesiączka.Pije się je od pierwszego
            dnia miesiączki więc nie powiem Wam czy są skuteczne bo dopiero zaczęłam.Kupiłam
            przez internet
    • olsza7 Re: Zioła 02.02.09, 19:12
      Najlepiej poradzić się lekarza.
      Zioła Ojca Sroki mogą różnie oddziałowywać na brane leki. Przecież to też są
      substancje chemiczne.
      • rudakudlata Re: Zioła 02.02.09, 21:37
        No właśnie tego się obawiam. Musiała bym dzwonić do lekarza a trochę mi głupio
        jej zawracać głowę. Wizytę mam już przed owulacją. Myślałam że dziewczyny
        wiedzą, wiele pije zioła.
        • limuzine Re: Zioła 02.02.09, 21:48
          A wiecie, czy w Wawie można gdzieś kupić te zioła? Siakoś tak boję
          się zamawiać takie rzeczy przez internet.
          • baby1982 Re: Zioła 02.02.09, 21:54
            Zioła kupicie w sklepie zielarskim.Ja nie mam doświadczenia w piciu ziół i
            braniu w tym samym czasie leków stymulujących.Powiem jednak dziewczyny,że moje
            PCO było takie że nie miałam owulki.Odkąd piję zioła rośnie zazwyczaj 1
            pęcherzyk,ale rośnie(bez CLO).I naturalna owulacja wróciła-a lewy jajnik to
            nawet przestał wyglądać jak na PCO.
            • rudakudlata Re: Zioła 02.02.09, 21:58
              Kurcze, ja wierzę w te zioła ale jednak spytam lekarza, boję sie że działanie
              leków i ziół może nawzajem kolidować. Chyba odłożę to do następnego cyklu jeśli
              w tym się nie uda na stymulacji.
              • 17lipiec1976 Re: Zioła 03.02.09, 23:40
                uwazam, ze nie powinnas laczyc ziół z lekami do stymulacji.
                • zosia9 Re: Zioła 04.02.09, 19:46
                  Od razu zaznaczam że sama mam dziecko z in vitro żeby rozwiać
                  wszystkie wątpliwości.
                  Po co ci te zioła zastanowiłaś się w czym mają pomóc? przecież już
                  poddałaś się zabiegom medycznym. Czy to nie jest takie zaklinanie
                  rzeczywistości? Nie wiem czy te zioła pomagają szkodzą czy są
                  obojętne ale statystyki podają że pary leczące niepłodność stosujące
                  metody alternatywne ( zioła, róźczki, wahadełka) znacznie rzadziej
                  zachodzą w ciąże. Zaufaj lekarzom którzy się na tym znają, stosuj
                  się do ich zaleceń na pewno się uda. Statystykirównież podają że
                  tylko 5 % par chcących być rodzicami nimi nie zostaje. Więc raczej
                  wszystko pójdzie dobrze tak czy siakwink pozdrawiam
                  • rudakudlata Re: Zioła 05.02.09, 02:39
                    Przykro mi ale kompletnei się z tobą nie zgadzam smile Stawiasz zioła na równi z
                    wróżbami co jest jakimś neiporozumeiniem. Leki też mają pochodzenie ziołowe i to
                    cała masa. Zioła mają swoje określone działanie i nie są to żadne czary mary
                    tylko fakt. I nie wiem skąd masz te statystyki, bo ja czytajac o ziołach ciągle
                    napotykam na wypowiedzi dziewczyn, które zaszły w ciąże pijąc mieszanki a to
                    Sroki a to Klimuszko. Wyczytałam tez na Bocianie, że można pić zioła i brac leki
                    do stymulacji. Spytam jednak na wszelki wypadek i tak lekarza. A póki co przy
                    wspaniałej stymulacji, w która tak wierzyz miałam cykl..bezowulacyjny smile Podczas
                    gdy sama bez stymulacji miałam zawsze swoje owulacje. Ciekawe, prawda.
                    Ale dzięki, pozdrawiam też.
                    • zosia9 Re: Zioła 05.02.09, 09:31
                      Skąd ten mój sceptycyzm? Pewnie z tąd że przeswzłam przez to
                      wszystko, przez co ty przechodzisz (i pozostałe dziewczyny). przez
                      dobre rady i złośliwe typy jak nie umiecie zrobić dziecka to
                      poproście kogoś kto wam pokaze jak.
                      Min w tych radach były wyluzowanie się (jakze popularne) dieta,
                      urlop, zioła itd.
                      Tym czasem okazało się ze to nie na tym plega. Sama stymulowałam się
                      do inseminacji femarą (5 tabletek) a potem do transferu (1 cykl 5
                      tabletek 2 już 10- po drodze miałam krwaweinie ni stąd ni zowąt).
                      Jak powiada mój mąz - lekarz strzela i moze uda sie trafić więc może
                      nie warto zacierać mu jasności diagnozy ziołami. Nie wiesz jak na
                      ciebie zadziałają a może będziesz sie super stymulowac zioła to
                      wzmogą będziesz miała 5 pecherzyków i po zabiegu bo nikt nie
                      zaryzykuje swiadomie 5cioraczków. A jeżeli nie będziesz sie
                      stymulować to lekarz nie będzie wiedział o ile zwiększyć dawke leków
                      bo nie przewidzi na ile zioła pomagają lub nie. Jak widzisz na
                      fermare ja poszłam słabo a na merional aż za dobrze (35 pęcherzyków
                      co tez nie jest dobre)
                      Życze powodzenia.
                      Ps statystyki podawali w Polityce kilka miesięcy temu
                      • rudakudlata Re: Zioła 05.02.09, 10:49
                        Każdy ma takie zdanie, jakie ma osobiste doświadczenia smile Dlatego dziewczyny,
                        które zaszły w ciąże pijąc zioła powiedzą ci że zioła są super i działają. Ja
                        nie wiem co na mnie zadziała, ale może warto się nie ograniczać. W tym cyklu
                        podejdę na większej dawce Femary a jak nie zadziała to może następny spróbuję
                        naturalnie i wtedy na ziołach. Myślę, że wiara w powodzenie i intuicja to bardzo
                        wazna rzecz, a ja czuję że mi te leki wcale nie pomoga. Już po 1 inseminacji
                        miałam jakieś sensacje i nie wiem czy nie spowodowane Luteiną chociaż lekarka
                        twierdzi, że niemożliwe. Ale wcześniej nic takiego w życiu nie miałam więc z
                        niczego sie nie wzięło (skurcze w dniu @ tak mocne, że myslałam że mam
                        poronienie) Ja źle reaguję na wszystkie prochy. Organizm mi się buntuje smile
                        • zosia9 Re: Zioła 06.02.09, 19:24
                          rudakudlata chyba buntuje się psychika. nie jestem psychologiem ale
                          widze że do leków zaufania nie maszwink jak wszystkie wolałabyś
                          naturalnie i normalnie (kolacja świece wino hop siup i ciąża)
                          Powodzenia
        • olsza7 Re: Zioła 06.02.09, 00:03
          Znam dziewczyny które z ziół i naturalnych suplementów ziołowych biorą
          Castagnusa i Femifertil.
          • netmila Re: Zioła 06.02.09, 20:37
            Ja kupiłam sobie zioła nr. 3 o.Sroki. Piję od początku cyklu razem z
            mężem. Przeczytałam na nasz-bocian, że mężczyźni też mogą pić. Nie
            boję się, że będą kolidować ze stymulacją bo akurat ten cykl sobie
            odpuśiłam więc mogę poeksperymentowć z ziołami. Zobaczymy co z tego
            wyjdzie. Też dużo się naczytałam opinii dziewczyn zachwyconych
            działaniem. Co szkodzi spróbować? Może zadziała choć jak placebo smile
            Odblokuje psychikę, da wiarę...Zobaczymy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka