Dodaj do ulubionych

ciąża bez ojawów

28.11.03, 07:56
Pomóżcie mi proszę, bo nie mam już na to wszystko sily.Czy byly wśród Was
takie, którym udalo zajść się w ciążę a nie odczuwaly przed terminem okresu
żadnych objawów ? Jestem w 26 dc. i mam tylko powiększone piersi bez żadnej
szczególnej wrażliwości,temp.okoo 36,8-37 ale to może być równie dobrze
napięcie przedmiesiączkowe i może znów niepotrzebnie się Łudzę...
Obserwuj wątek
    • ikrol1 Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 08:13
      bz.basia napisała:

> Pomóżcie mi proszę, bo nie mam już na to wszystko sily.Czy byly wśród Was
      > takie, którym udalo zajść się w ciążę a nie odczuwaly przed terminem okresu
      > żadnych objawów ? Jestem w 26 dc. i mam tylko powiększone piersi bez żadnej
      > szczególnej wrażliwości,temp.okoo 36,8-37 ale to może być równie dobrze
      > napięcie przedmiesiączkowe i może znów niepotrzebnie się Łudzę...

Ja kiedy zaszlam w ciaze nie mialam zadnych objawow i zeby bylo ciekawiej to
      nawet miesiaczki dostalam wiec bardzo pozno dowiedzialam sie ze jestem w ciazy.
      To sie zdarza. Tym niemniej 26 dc to za wczesnie na wnioskowanie o ciazy i to
      po niejednoznacznych objawach. Wiem, ze jak sie czeka na upragniona ciaze to
      sie czlowiek chwyta kazdej nadziei ale radze poczekac na miesiaczke (albo na
      jej brak czeko ci az calego serca zycze).
      Pozdrawiam
      ilona
      • bz.basia Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 08:50
        Dziękuję za slowa wsparcia, czyli nie jestem tak do końca przekreślona w tym
        miesiącu a moja nadzieja jest tym większa, że w tym m-cu mialam monitoring i na
        oko wszystko byo ok.Pozdrawiam
        • Gość: Paola Re: ciąża bez ojawów IP: 82.139.13.* 28.11.03, 09:08
          Ja mam podobny problem. 25 d.c temka wysoko nawet 37.25....10 dni po
          owulacji...a piersi są tylko powiększone i jakby bardziej jędrne, nic nie
          bolą, ani trochę...a zawsze przed okresem bolały. Nie wiem, czy to dobry znak,
          przeważnie pierwszymi objawami ciąży jest silny ból piersi. Poczekam jeszcze 5
          dni na miesiączkę...i niech się dzieje wola Nieba.
          Basiu, życzę abyś była w ciąży.
          • Gość: ela Re: ciąża bez ojawów IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 28.11.03, 09:29
            Hej dziewczyny! Dolanczam do Was. 24dc. temp. 37.0, ale dziś opadła do 36.8
            (może to dlatego, że źle spalam - tak to sobie tłumaczę). Piersi jakby większe,
            ale........., Male uklucia w prawym jajniku, jeśli to nie moja wyobraźnia.
            Pozdrawiam Ela
            • magia1 Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 10:43
              Ela!
              A jak myslisz - co mogą oznaczać te ukłucia?? Mnie od kilku dni kłuje w lewym
              jajniku a jestem w 28dc oraz od czterech dni bolą mnie dość znacznie
              powiększone piersi! mam 33-dniowe cykle.
              Wiec co to moze być z tym jajnikiem?????
              • Gość: ela Re: ciąża bez ojawów IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 28.11.03, 10:58
                Mam nadzieję, że to bóle związane z ciążą (dziewczyny pisały o zagniezdzaniu
                się zarotka i rozciąganiu macicy), ale wolą sobie za dużo nie obiecywać.
                Poczekaj jeszcze chwilkę i zrób test. Pozdrawiam Ela
                • magia1 Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 11:09
                  Ja mam wyraznie bóle w boku, natomiast zeby sie cos dzialo z macica nic nie
                  czuje. Dlatego obawiam sie ze moze to ciąża pozamaciczna skoro zarodek moglby
                  sie juz zagniezdzac...? Ból jest taki jak na jajeczkowanie, ale to chyba za
                  dlugo by trwalo.
                  Dziekuje Ci Elu za odpowiedz i pozdrawiam!
                  • Gość: ela Re: ciąża bez ojawów IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 28.11.03, 11:57
                    Martwmy się narazie aby byla to ciąża, a potem się zobaczy. Lecę do pracy. Pa
                    Ela
              • Gość: Magda Re: ciąża bez ojawów IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.03, 12:44
                Cześć magia1! Mam takie same objawy jak Ty. Dziś jest mój 29 dc, a cykle mam 32
                dniowe. Za tydzień chcę zrobić test. Mam nadzieję że to ciąża. Próbujemy od
                tzrech miesięcy. Nie martw się tymi jajnikami. Życzę powodzenia. Pozdrawiam.
                Magda
                • koziki Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 12:56
                  Witajcie Dziewczyny!
                  U mnie tak sama jak u niektórych z Was 25 d.c. Ządnych objawów, poza lekko,
                  leciutko pobolewających piersi, albo to ja sama sobie wmawiam. Ale za to mam
                  bardzo dużo śluzu, wygląda jak płodny, białko kurze, rozciągliwy. Czy to
                  możliwe? Ja tu czekam na objawy ciąży z utęsknieniem, a może to dopiero
                  owulacja? Dodam że nie mierzę tempek, bo moje cykle do niedawna były 30 dniowe,
                  ostatnio coś się wydłużyły do 35 i 37. Napiszcie co z tym sluzem? A może to
                  jeden z objawów ciąży? Wiecie coś na ten temat? Odpiszcie proszę bo zwarjuję...
                  Dzięki pa
                  • Gość: Paola do Koziki IP: 82.139.13.* 28.11.03, 13:00
                    Szkoda, że nie mierzysz tempki...wtedy mogłabyś wiedzieć, czy jesteś po
                    jajeczkowaniu czy przed. Jeśli to drugie...tobyć może ten śluz oznacza okres
                    płodny. Jesteś pewna, że miałaś już jajeczkowanie?
                    • koziki Re: do Paoli 28.11.03, 13:04
                      Już miałam płodny śluz w czasie owulacji, bo przy 30 dniowych cylkach owu u
                      mnie występuje międzu 17 a 19 d.c. Więc ten mój śluz ta jakby drugi raz w
                      czasie tego cyklu więc się łudzę że może to jeden z objawów ciąży dziś 25 dc,
                      gdzieś czytałam że ten śluz obfity to jeden z objawów.
                • Gość: Paola Re: ciąża bez ojawów IP: 82.139.13.* 28.11.03, 12:57
                  Mnie nic nie kłuje niec nie boli. A buuuuuuu!!!
                  A czy macie taki gęsty śluz koloru biało kremowatego?
                  • koziki Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 13:01
                    No właśnie ja też chciałam pogadać o śluzie. U mnie nie jest kremowy nie wiem
                    czy to dobrze czy żle? Mój wygląda jak płodny
                    • Gość: Paola Re: ciąża bez ojawów IP: 82.139.13.* 28.11.03, 13:11
                      Słyszałam, że w początkach ciąży występuje śluz. Napisałam podobny wątek, ale
                      dowiedziałam się że ten kremowy to normalne, że występuje, bo to efekt
                      wydzielania progesteronu. Sama nie wiem. Zyczę ci koziki, aby twój śluz
                      wskazywał na to największe szczęście. Pisz...jeśli tylko się okaże, że
                      wykrakałam.
                      • koziki Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 13:17
                        Paolu ? Ten kremowy śluz to narmalne we wczesnej ciąży? czy normalne w drugiej
                        fazie cyklu?
                        • Gość: Paola Re: ciąża bez ojawów IP: 82.139.13.* 28.11.03, 13:23
                          Dziewczyny napisały, że kremowy właściwie występuje w 2 fazie cyklu. Ale na
                          staraniach jedna osoba pisała, że miała taki w pierwszych dniach ciąży.
                          Zwariować można. Raz mam wielką nadzieję, a innym razem wpadam w doła.
                          • koziki Re: ciąża bez ojawów 28.11.03, 13:26
                            ojej pozostaje nam tylko cierpliwie czekać do dnia spodziewanej @ ja do 4.gru.
                            Chyba zwarjuję...
    • Gość: kasialu Re: ciąża bez ojawów IP: *.mofnet.gov.pl 28.11.03, 13:37
      Dziewczyny dołączam się. 25d.c. cykle 28 dni zadnych objawów - ale ja nie mam
      nawet przed okresem ostatnio. Śluz nie wydostaje sie na zewnątrz, ale jak
      wsadzałam globulkę na palcu mialam kremowe, zbite kulki śluzu. Myślałam, ze to
      grzybica, ale moze niepotrzebnie skoro to normalne jest.
      Ja juz nie wiem co robić - też czekam do pniedziałku kiedy powinnam doatć @.
      Liczę, ze nie dostanę.
    • Gość: kasialu Re: ciąża bez ojawów IP: *.mofnet.gov.pl 28.11.03, 13:38
      AA i jeszcze zapomniałam o tym, ze mimo 25 d.c. też kłują mnie jajniki, a
      szczegolnie lewy. Nie wiem co to oznacza.
    • magia1 bz.basia, Paola, Ela, Magda...! 01.12.03, 08:49
      bz.basia, Paola, Ela, Magda, koziki, kasialu - co u was słychać po trzech
      dniach???

To moj 31 dc (przy 30-33 dniowych), na razie bez szczegolnych objawów, brzuch
      troche pobolewa, w boku nadal kłuje ale słabiej, temp. 37.0
      Jeszcze mam nadzieje! smile)))
      • koziki Re: bz.basia, Paola, Ela, Magda...! 01.12.03, 09:02
        Moje Drogie Dziewczynki,
        U mnie 28 d.c. objawów raczej brak, jedynie to lekkie pobolewanie brzuszka, ale
        nie wiem czy to nie jest czasem moja chora wyobraźnia i nakręcanie samej
        siebie. Jeszcze w piątek wieczorem bolały mnie piersi ale teraz już nic,
        temperatura troche powyższona ale to przez katar i lekkie przeziebienie które
        mnie dopadło w sobotę wieczorem. Napiszcie co u Was?
        • bz.basia Re: bz.basia, Paola, Ela, Magda...! 01.12.03, 18:27
          no i jeszcze to ,że temp.nadal wyższa-36,9
    • bz.basia Re: ciąża bez ojawów 01.12.03, 18:19
      cześć, to znowu ja tym razem w 29 d.c., dzisiaj zaczęly boleć mnie piersi,ale
      nie sutki,ale z kolei wszystko mnie dzisiaj denerwuje co może być oznaką
      zbliżającego się okresu...jęśli tym razem znów się nie udalo,to wierzcie mi
      chcialabym ten okres dostać już jak najszybciej...
      • biedronka2003 Re: ciąża bez ojawów 01.12.03, 18:56
        bz.basia! jak juz wspomnialam w jednym z postow ja mialam identyczne objawy jak
        przed okresem, czyli bole podbrzusza, nerwowosc, i nie przypominam sobie zadnych
        ciazowych objawow....a jednak bylam w ciazy big_grin tak wiec nigdy nie wiadomo! Zycze
        Ci tego bardzo bardzo mocno smile
        • bz.basia Re: ciąża bez ojawów 01.12.03, 19:34
          dziękuję Tobie za wsparcie biedroneczko, a napisz mi proszę cZy ty leczyaś się
          jakoś hormonalnie? bo ja jestem po clo i luteinie
          • biedronka2003 Re: ciąża bez ojawów 01.12.03, 19:55
            nie...nie musialam nic brac...nam sie po prostu udalo.
            • Gość: Paola Re: ciąża bez ojawów IP: 82.139.13.* 01.12.03, 20:17
              Dziś 28 dzień cyklu. Wczoraj czyli 12 dni po owu robiłam test i ujemny. Jestem
              w podłym nastroju. Czekam na @, ale cały czas jeszcze porykuję z rozpaczy do
              podusi. Tempka wysoka dziś 37.25...ale zapewne spadnie za 2 dni i dupa
              blada...przepraszam, że jestem tak niekulturalna, ale mój stan emocjonalny nie
              jest w najlepszej kondycji. Ja już naprawdę nie mam siły. Ale dziękuję za
              wsparcie i zainteresowanie moją osobą.
    • poleczka2 Re: ciąża bez ojawów 01.12.03, 20:36
      U mnie też tak było, piersi się powiększyły co nigdy się nie zdarzyło wcześniej
      i... okres nadszedł po trzech dniach. Łudzenia się mam już za sobą, wiem jak to
      bardzo boli jak okazuje się, że nie. Dzięki bogu jedno dziecko już
      mam.Pozdrawiam.
      • Gość: ela Re: ciąża bez ojawów IP: *.4pr.pl / *.4pr.pl 01.12.03, 20:59
        U mnie miał być 27dc. a tu rano temp. spadła do 36.6 i przyszła @. Myślałam, że
        się udało bo miałam dwa dni małe plamienia (wcześniej mi się nie zdazały), ale
        widocznie na mnie jeszcze nie pora. Staramy się już 4,5 roku i dzięki Bogu
        jeszcze nie tracę wiary i optymizmu. Pozdrawiam Ela
        • koziki Re: ciąża bez ojawów 02.12.03, 09:34
          Dziś 29 d.c. i nic nie czuje szczególnego, piersi może trochę ciężkie, ale nie
          bolesne. Do czwrtku chyba zwarjuję, już świruję. Mój mąż mówi że jestem już
          nieźle nakręcona.
          • magia1 Re: ciąża bez ojawów 02.12.03, 10:07
            Ja dzis 32 dc. temperatura spadla do 36.7 sad( Boje sie ze nic z tego. Jesli nie
            pojawi sie @ to test zrobie dopiero 6 grudnia - chce miec prezent dla siebie,
            męża i "dziadków" smile)
            • koziki Re: ciąża bez ojawów 02.12.03, 11:48
              ja też chcę zrobić test dopiero 6 grugnia o ile @ się nie pojawi. Ale coś czuje
              że nic z tego. Dzis 29 d.c. cycki nie bolą, ale może dlatego że biorę witaminę
              b6, a ta łagodzi bóle piersi i PMS i napewno niebolące piersi to dzieki tej
              witamince ale gdzie fasolka? W fasolkowaniu witamina b6 też ma pomóc. No nic
              czekam albo na @ albo na kreseczkę.
              • Gość: a.p5 Re: ciąża bez ojawów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 02.12.03, 11:59
                Koziki, witaminę b6 bierzesz przez cały cykl, w jakich dawkach? I w czym ona
                dokładnie pomaga? Dzięki.
                • Gość: koziki Re: ciąża bez ojawów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.03, 12:13
                  wyczytałam to na staraniach
                  //starania.gery.pl/article.php?go=7
                  No nie umiem wpisać tak strony, żeby ją od razu otworzyć. Wejdz na
                  www.starania.gery.pl a później zioła i witaminy i tam znajdziesz wszelkie info
                  na temat wit b6 i innych specyfików

• Gość: kasialu Re: ciąża bez ojawów IP: *.mofnet.gov.pl 02.12.03, 12:15
      Hej dziewczyny! Jestem w 28 dniu cyklu - a cykle mam 28 dniowe, czyli jutro @.
      Wczoraj robiłam test i niestety zero. czekam na ta @ bo juz bym chciała nowy
      cykl, chocuiaż nie wiem czy jest się z czego cieszyć bo muszę wziąc
      antybiotyki ;o(
      Narazie czuje się nijak, ani okresowo ani ciążowo. Brzuch mnie pobolewa jak na
      okres od dwóch dni. Piersi na okres zazwyczaj mnie nie bolały odkąd we wrześniu
      wzięłam clo i luteinę. Teraz mnie pobolewają lekko. Poza tym sikam jak najęta.
      latam do toalety 10 razy dziennie i 15 razy w nocy, ale mi się to zdarza bo mam
      problemy z pęcherzem. Do tego mam bakterie ;o(
      Musze się chyba na dzidziusia zapisac dopiero na styczeń!
    • joanah2o Re: ciąża bez ojawów 02.12.03, 16:13
      No ja tez nie miałam żadnych objawów (poza silnym przeświadczeniem, że sie
      udało) i sie udało, choc testy to różnie wychodziły. Tez coś brałam, rózne
      hormony itp., ale w tym trafionym cyklu to tylko duphaston.
      smile
      Joanna
    • bz.basia Re: ciąża bez ojawów 02.12.03, 17:12
      kochane dziewczyny to jest 30 d.c. i rano już nastawilam się na klęskę bo
      temp.spadla do 36,5 i w zasadzie czekam na okres,piersi jeszcze bolą,wczoraj
      wieczorem wydawalo mi się, że sutki chyba też i choć mam jeszcze nadzieję, to
      już coraz bardziej nastawiam się na nie.A testu nie zrobię, bo jeszcze bardziej
      się rozczaruję
    • bz.basia Re: ciąża bez ojawów 02.12.03, 19:23
      no i po temacie,zaczyna się okres,czyli 11 cykl do kitu.może przyszy rok będzie
      Łaskawszy..Ale Wam moje Kochane życzę z calego serca,żeby się udalo
      • magia1 Re: ciąża bez ojawów 03.12.03, 09:05
        bz.basia - przykro mi... Ja jeszcze jestem cala w strachu i nadziei. 33 dc,
        okres sie nie zjawia ale brzuch boli jak na okres! Pocieszam sie tylko tym ze w
        innych cyklach tego dnia gdy brzuch zaczynal bolec jak na @ to tego dnia
        przychodzila. A teraz trwa to prawie tydzien! Martwi mnie jednak temperatura -
        dzis 36,8. Mierze temperature pod pachą takim zwyklym rtęciowym termometrem,
        byc moze ten pomiar nie jest wiarygodny??
        A co u Magdy, koziki? - dziewczyny trzymam za was kciuki!
        Ela, bz.basia - trzymam kciuki za Wasz nowy cykl!!!

• Gość: koziki Re: ciąża bez ojawów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.03, 09:41
          Witajcie, u mnie dziś 30 d.c. czekam niecierpliwie, jak jutro nie przyjdzie @
          to chyba dobrze, ale ostatni cykl miałam wydłużony do 37 dni. Więc nie wiem co
          robić. Piłam cały cykl hormeel s wiec mam nadzieje że mi unormował ten cykl. No
          zobaczymy... Jesli jutro nie będzie @ to zrobię test dopiero 6 gru. Nie mam
          żadnych objawów, poza ciężkimi piersiami, ale niebolesnymi, jestem cały czas
          głodna, nie wiem czy to może być dobry objaw??? Bólów brzucha brak. Pozdrawiam
    • mongal Re: ciąża bez ojawów 19.12.03, 01:19
      czesc, ja jestem juz w 33 d.c i nic nie czuje poza silnym bolem piersi, tak
      silnym ze spac nie moge na brzuszku tzn na piersiach nawet lezec nie moge, a
      pozatym nic kompletnie nie czuje, czasem jakies tam ukłucia w brzuszku gdzies
      na dole, ale oczywiscie po co robic test jak i tak to wszystko nie moze byc
      prawda? wszyscy sie lecza b.dlugo a ja dopiero 5 miesiac wiec chyba jeszcze nie
      czas na mnie... PS biore Parlodel i Duphaston, papa
      • Gość: majka Re: ciąża bez ojawów IP: *.k.mcnet.pl 19.12.03, 15:55
        ja tez biore parlodel + duphaston...i od miesiaca bardzo dziwnie sie czuje.
        pod koniec poprzedniego cyklu robilam test i wyszedl - potem przyszla @
        ale bardz skromnai ktorka( a zawsze mialam bite 7 dni i obfite!!) zrobilam
        test po @ i tez wyszedl -. teraz mam 18 dc i strasznieod poczatku cyklu bola
        mniejajniki tak jakbym za chwile miala dostac @ mam zawroty glowy zero
        apetytu mam wrazliwe piersi ......parlodel biore od sierpnia i nie mialam
        nigdy takich objawow czulam si enormalnie i normalne miesiaczki mialam..i sama
        nie wiem co mam sadzic o tym wszytkim.boje sie zrobic kolejny test bo boje
        sie rozczarowania i po tylu probach wiem,ze to niemozliwe bym byla w ciazysad((
        pozdrawiam
        majeczka
        • Gość: Luiza 24 Re: ciąża bez ojawów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 20:26
          Majka !!!!!!! ja bym na twoim miejscu zrobila jeszcze raz test-moze nawet z
          krwi albo poszla do lekarza, bo przeciez zdarza sie ze dziewczyny dostaja
          okres w czasie miesiaczki i czesto te okresy sa "slabsze" niz takie zwykle,no
          bo skad u Ciebie 2 razy test pozytywny i inna miesiaczka??? ja bym to
          sprawdzila!!!!
    • mongal Re: ciąża bez ojawów 20.12.03, 22:28
      MAJKA! kurcze ja tez biore parlodel i duphaston od sierpnia i jutro juz bedzie
      35 d.c jak nie ma @ ale czekam do poniedzialku i zrobie test... ja to juz sama
      nie wiem co o tym myslec, piersi mnie bola coraz bardziej a czasem tylko
      pobolewa brzuch ale pobolewal mnie juz od 28 d.c wiec nie wiem co o tym myslec?
      a pomaga Ci ten Duphaston? jakie wczesniej mialas cykle? teoretycznie @
      powinien przyjsc do 7 dni po wzieciu ostatniej tabletki (czyli u mnie ost tabl
      wzielam 25 dnia bo biore od 16-25) ale praktycznie to chyba jest roznie,
      pozdrawiam cieplo smile
    • ludina Re: ciąża bez ojawów 21.12.03, 21:09
      ja jestem w 49 dc.piersi nic,moze troche teraz,uplawy jak plodne,dwa testy
      negatywne,bol w prawym jajniku,temp.byla podwyzszona jakies pare dni temu przez
      tydzien,moze dluzej,a teraz 36,7....dopiero 29/12 ide do lekarza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka