martynka_b_k 16.04.09, 11:32 Witajcie, podzielcie się proszę ze mną waszym doświadczeniem na temat bromergonu. Po jakim czasie brania zaszłyście w ciąże? Ja biorę już miesiąc i chciałabym już teraz zacząć się starać. Jakie mam szanse? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosik1210 Re: bromergon a ciąża 16.04.09, 13:20 Martynko, spokojnie możesz zacząć się starać. ja zaczęłam się starać po tygodniu od brania bromergonu. biorę już 10 miesięcy. i jak narazie nic z tego. jeśli tylko u Ciebie w zajściu w ciążę problemem jest prolaktyna to szanse moim zdaniem masz duże, poniewaz bromergon wyrównuje poziom prolaktyny w organizmie. u mnie wyrównał ten poziom juz po miesiącu zażywania. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hustawka2 Re: bromergon a ciąża 16.04.09, 15:40 u mnie poziom PRL też wyrównał się po miesiącu. Ale badania kontrolne muszę robić co miesiąc, bo u mnie prolaktyna "skacze" i mam dawki regulowane w zależności od potrzeby. Potwierdzam zdanie Poprzedniczki, że jeśli problem leży tylko w prolaktynie, której zbyt wysoki poziom hamuje owulację, to sprawdź poziom po kuracji i startuj, powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: bromergon a ciąża 17.04.09, 13:55 Dziękuje bardzo za odpowiedz Mam nadzieję, że się uda. Przez większą część miesiąca brałam tylko pół tabletki bo po całej czułam się okrutnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosik1210 Re: bromergon a ciąża 17.04.09, 14:14 Nic się nie martw i głowa do góry. czas na starania ja również przez cały czas biorę tylko pół tabletki. I jak dotąd prolaktyna w normie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: bromergon a ciąża 24.04.09, 11:50 To jednak chyba nie jest tylko kwestia prolaktyny. Bromek biorę a okresu jak nie ma tak nie ma a 40 dzień cyklu. Lipa Odpowiedz Link Zgłoś
gosik1210 Re: bromergon a ciąża 24.04.09, 12:59 martynko, radzę wybrac się do lekarza. podstawowe badania i już coś więcej będziesz wiedziała. starałaś się już wcześniej czy dopiero zaczynasz? Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: bromergon a ciąża 27.04.09, 09:43 dopiero zaczynam. Musze się w tym tygodniu wybrać do ginekologa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosik1210 Re: bromergon a ciąża 27.04.09, 10:47 to dobry pomysł. podstawowe badanie u ginekolgoga + usg narazie wystarczy. i do dzieła. daj znać jak wrócisz od lekarza. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: bromergon a ciąża 11.05.09, 14:13 Jeszcze 2 miesiące będę brała Bromek a potem do dzieła. Tak powiedział Mam nadzieję, że wyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magda010 Re: bromergon a ciąża 11.05.09, 15:22 Ja biore Bromek 2 m-ce i od poczatku dostalam zielone swiatlo do staran, miala tez usg robione i komplet hormonow, tylko prl wyszla troche za wysoka i blokowala owu. Inne drobne problemy lekarz zrzucil wlasnie na prl (plamienia przed okresem, za niski estradiol w fazie lutealnej). Bromek pieknie zbil mi prolaktyne - musze badac co 3 tyg i dostosowuje dawke. najpierw bralam pol tabletki dziennie, teraz pol co drugi dzien. Staram sie o dziecko narazie drugi cykl, prolaktyna b ladna, ale plamienia nadal zostaly i ciekawa jestem, czy problemem byla tylko prolaktyna. Progesteron niby raz badalam i byl ok, teraz mam powtorzyc badanie 7 dni po owu, ale wiadomo, ze badanie progesteronu jest trudne, bo mocno skacze, no i trudno domowymi sposobami okreslic kiedy jest 7 dni po owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lenkau Re: bromergon a ciąża 11.05.09, 20:04 Magda.Trochę dziwnie bierzesz bromergon,pół tabletki co drugi dzień,on ma krótki okres działania,dlatego jak organizm się przyzwyczai powinno się go brać rano i wieczorem. Odpowiedz Link Zgłoś
martynka_b_k Re: bromergon a ciąża 12.05.09, 09:33 ja mam teraz brać tylko pół tabletki na wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
anielka1902 Re: bromergon a ciąża 11.11.15, 02:36 Bromergon biorę od miesiąca pół tabletki rano i pół tabletki wieczorem. Na początku czułam się strasznie cały czas leżałam bo nie miałam siły chodzić i ciągle nudności. Cały czas czuje się tak dziwnie czasami musze się położyć i na chwilę odciąć bo nie dałabym rady. Mam brać go jeszcze przez 3 miesiące ale w miedzy czasie staramy się o dzidziusia. Mam nadzieje ze się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislawska Re: bromergon a ciąża 12.12.15, 16:05 kupie pilnie Bromergon. zdzislawska@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś