edzia16051983 04.05.09, 15:00 witam widze ze nikt nie rospoczą wądku majowego wienc ja go zaczynam tym ze moja lutowa inseminacja sie zakonczyła dobrze jestem teraz w 11tygodniu ciąży była to 5 inseminacja moja wam tez sie uda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kiryska Re: majowa inseminacja 04.05.09, 15:37 Gratulacje edzia. Jeśli te cyferki znaczą date urodzenia to jestem od Ciebie starsza o 5 miesięcy. Czekam teraz za @ i będe podchodzić do drugiej inseminacji, o ile zów coś nie przeszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 04.05.09, 18:08 Cześć Edzia Proszę napisz mi czy twoje inseminacje były na cyklu naturalnym czy brałaś lamette. Bo ja jestem po 2 IMSI nieudanych i teraz próbuje inseminacje po raz drugi. Właśnie wczoraj miałam Napisz mi czy czułaś się jakoś inaczej jak już byłaś w ciąży czy było tak samo jak wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: majowa inseminacja 05.05.09, 10:15 witam były wszystkie stymulowane menopur i clostybydzyt duł brzucha mnie bolał nastepnego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
siwbar8816 Re: majowa inseminacja 05.05.09, 10:46 Cześć dziewczyny. I ja się do Was przyłączam. Najprawdopodobniej będę miała inseminację robioną w sobotę. Jeszcze zależy to jak szybko urosną mi pęcherzyki. Wczoraj rano miały dopiero 11mm. Ale to był 10dc. Jutro idę na drugie usg. Odpowiedz Link Zgłoś
betka262 Re: majowa inseminacja 05.05.09, 11:36 to i ja się dołączam. 8 maja jade na oddział ale będzie to dopiero 12dc, więc pewnie moje pęcherzyki nie będą wystarczająco duże i zostanę para dni. bedzie to moja 3 IUI. przy drugiej u mnie pięknie ale u męża plemniczki coś nie bardzo. Wcześniej były ok, więc mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 do betka262 15.05.09, 18:53 hej.czy możesz napisać jaka ilość plemników mąż miał gdy podch.do iui? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 05.05.09, 11:44 No mnie też trochę brzuch pobolewa ale to chyba z nerwów bo ostatnio jakieś mam ciężkie dni. Zobaczymy co z tego będzie.. A gdzie miałaś robione te insemki? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: majowa inseminacja 05.05.09, 12:51 Białymstoku u docenta Jacka Szamatowicza Odpowiedz Link Zgłoś
anna_pol.84 do edzia16051983 15.05.09, 18:50 witam CIę!wszystkie ivi robiłaś u SZamatowicza?czy polecasz tą klinikę? Odpowiedz Link Zgłoś
kiryska Re: majowa inseminacja 15.05.09, 12:05 Ale tu cichutko! Wczoraj byłam na podglądanku, 7 d.c. po jednym pęcherzyku w obu jajnikah ok. 10 mm. Tylko jak zwykle leży endometrium zaledwie 2mm. Pewnie w tym miesiącu znów nie podejde do insemki. Nie pozostało mi nic więcej, jak czekać do poniedziałku. Odpowiedz Link Zgłoś
betka262 Re: majowa inseminacja 15.05.09, 12:33 spokojnie może jeszcze urośnie endometrium, nie martw się na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 15.05.09, 12:52 Witam. Ja miałam inseminację w piątek 8 maja na jednym, nie pęknietym pęcherzyku, a w sobotę drugą już po podaniu pregnylu przy pekniętym. Mam wrogi śluz. Mąż ma plemniki w miarę, chociaż w sobotę były dużo gorsze niż w piątek. Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: majowa inseminacja 15.05.09, 16:14 witam dziewczynki, jestem nowa na forum, chcialabym sie do Was przylaczyc w srode 13-go maja mialam trzecia IUI tym razem na peknietym pecherzyku, teraz zostalo mi tylko odliczanie i czekanie na cud. Trzymam kciuki za Was wszystkie, by maj byl dla nas najszczesliwszym miesiacem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
verona27 Re: majowa inseminacja 15.05.09, 16:38 hej dziewczyny, ja mam mieć ins jutro rano, 12dc. Oczywiscie troche sie denerwuje... Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja 15.05.09, 17:46 verona - trzymaj się! Ja miałam 1-szą insem.w poniedziałek - był to 15 dc Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 15.05.09, 18:11 Cześć dziewczyny. Moja insemka niestety się nie udała. Jestem załamana Beta 0,193 Życzę wam powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 do bacha8212 15.05.09, 18:40 Bardzo mi przykro, ale trzeba wierzyć, że następnym razem się powiedzie, bo na pewno tak będzie! Ile dni po inseminacji i w którym dniu cyklu robiłaś test beta? Ja się gubię w tym wszystkim, niektóre z forumowiczek mają IUI już 12 d.c., a ja miałam 15 i nie wiem czy pękły te pęcherzyki, świra można dostać, czytam rozbieżne informacje w różnych źródłach, ech Ściskam Cię mocno Kochana Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: do lenka-27 15.05.09, 19:05 ja rowniez mialam IUI w 15 dc po sprawdzeniu, ze pecherzyk pekl. gin mowil, ze najwczesniej bete mozna zrobic po 12 dniach od IUI. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: do agaro28 18.05.09, 12:41 Cześć a gdzie miałaś robione te IUI i za którym razem się udały, bo ja to się zastanawiam czy to nie jest tylko fabryka pieniędzy. Czemu się nie udaje skoro wszystko jest tak jak powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: do agaro28 18.05.09, 16:07 Ja mialam robione w Novum w Warszawie, czy sie udalo? jeszcze nie wiem... w sobote 13-go mialam trzeci zabieg, mam nadzieje, ze tym razem udany Czytalam, ze kazdy kolejny zabieg zwieksza szanse na ciaze i tego sie trzymam za 9 dni robie bete, a na razie czekam... Trudno powiedziec dlaczego nam sie nie udaje skoro wszystko jest jak powinno, moze problem tkwi w naszej psychice? nie wiem i pewnie sie nie dowiem. Co do pieniedzy, to w tejch wili mam takiego doktora prowadzacego, przy kotrym czuje, ze to ma sens i ze nie naciaga mnie tylko na kase. postanowilam sobie, ze nie spoczne dopoki nie wykorzystam wszystkich mozliwosci, zebym nigdy nie mogla sobie powiedziec, ze "moglam cos zrobic a nie zrobilam" . Sciskam mocno! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: do bacha8212 18.05.09, 12:38 Cześć Dziewczyny Dzisiaj niestety przyszła ta wstrętna @. Dzwoniłam już do Provity i umówiłam się na USG na przyszłą środę, bo mam zamiar w tym m-cu znowu próbować, już nie chcę stracić ani jednego m-ca. Mam już dosyć czekania. Martwię się tylko, bo wizytę mam na 12.50 i nie wiem co znowu wymyśleć, żeby szef się nie czepiał, że znowu chcę wolne. Jak Wy to robicie? czy u was w pracy też są takie trudności? Lenka-27 Ja też miałam IUI 15 dc i to wcale nie jest powiedziane, że ma być wcześniej, bo to wszystko zależy od twojego organizmu. Ja bete robila w 13dc bo 14dc przypadało w sobotę a cały weekend czekać to bym chyba nie wytrzymała. Będzie dobrze- musi być. Podobno jak się dobrze nastawisz to się udaje. Może mi wiary zabrakło Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: do bacha8212 18.05.09, 16:49 Ja jestem 8 dni po inseminacji (+2 naturalne próby 15 i 16 dc - żeby zwiększyć szansę ) Lekarz powiedział, żeby test zrobić 3 dni po ostatniej tabl. duphastonu czyli w poniedziałek, ale ja chyba zrobię w niedzielę, bo nie wytrzymam już, 2 testy czekają w pogotowiu Brzuch pobolewa, chociaż dziś i wczoraj mniej niż 2 dni temu, poza tym mam wrażliwe nie piersi, a tylko... sutki... hmmm bacha - będzie dobrze, każda kolejna inseminacja zwiększa prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, ja chcę próbować cykl w cykl (jeśli nie będzie przeciwwskazań) Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: majowa inseminacja 16.05.09, 20:22 dzis mam pecherzyk 17 mm, ginek kazal dzownic dzis sie umawiac do prowadzacego, ale ja czuje ze znow bede miala dlugi cykl, zadzwonie w poniedzialek. Tak wiec kolo wtorku /srody czeka mnie druga IUI. Mialam nie pisac, zeby ie zapeszyc, ale ..... Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: mrs.g 18.05.09, 20:24 No i jak Twoj pecherzyk? kiedy inseminacja? Zaciskam kciukasy trzymaj sie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
verona27 Do agaro28 19.05.09, 11:10 hej, czy masz moze gg? chetnie bym z toba pogadała, podaje swoj nr 1825160, Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: lenka 27 19.05.09, 12:58 lenka27 Cześć ja tez mam zamiar próbować w każdym cyklu chociaż finansowo to bardzo dużo. No ale czego się nie robi. Czekam na wyniki i życzę powodzenia. Pamiętaj masz przewagę bo wiesz że na pewno podali ci dobre nasienie męża ja miałam IUI AID. Czy lekarz powiedział że duhfaston jest konieczny, bo mi powiedział że nie.? mrs.g Jak tak twoja insemka? Jak się czujesz? Trzymam za was wszystkie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: lenka 27 19.05.09, 13:10 Duphaston ułatwia zagnieżdżenie zarodka i jego utrzymanie, ale konieczny pewnie nie jest, ale ogólnie ułatwia zajście w ciążę (+ zwiększa ryzyko ciąży mnogiej ) Z drugiej strony, jak nie ma ciąży to po co się faszerować lekami, a jednak jeśli to lek który dobrze wpływa na płodność, więc... Co do kosztów, to u mnie w tej insem. zamknęły się w kwocie ok.550 zł (z lekami, ale miałam 4 x menopur + ovitrelle, a wiem, że może być potrzeba większej ilości zastrzyków), w tym 3 x USG, ale tylko raz płaciłam za tę pierwszą wizytę, 2 kolejne USG-bezpłatne, a jedynie płaciłam za zastrzyki (Menopur-90zł, Ovitrelle-70zł) Pozdrawiam serdecznie! Trzymam kciuki za NAS WSZYSTKIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: lenka 27 19.05.09, 13:11 W kwocie 650 zł, nie doliczyłam 100 zł za IUI Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta inseminacja 19.05.09, 21:24 Witam. Dzisiaj zrobiłam coś głupiego. Kupiłam Bobo-test i nie wytrzymałam. Jestem 10 dni po inseminacji. Test wyszedł negatywnie.Miałam rozwiać wątpliwości a narobiłam sobie ich jeszcze więcej. Czy zrobiłam za wcześnie? i Czy nie powinnam go zrobić rano? Drugi raz nie popełnię tego błędu. Pozdrawiam Was. Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: slonko81marta 19.05.09, 22:03 rozumiem Cie, sama mam ochote pobiec i kupic test a jestem 7 dni po IUI Moj gin powiedzial, ze najwczesniej mozna zrobic test po 12 dniach a najlepiej po 14, tym bardziej jezeli byla stymulacja i pregnyl. Mysle, ze bardziej wiarygodna bylaby beta w 10 dniu, bo testy moga oszukac. pozdrawiam i zycze dobrych wiadomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g do agaro 20.05.09, 20:20 przedwczoraj mialam IUI, dzis sprawdzamy czy peklo. Zadnych objawow ciazy, jak wiadomo, nie mam. Zaraz po inseminacji zjadlam chipsy i wypilam lampke winka. Staram sie nie nastawiac, nic nie zmieniam. Nadal pale, zeby nie zapeszyc, jak sie uda to pewie do konca zycia bede sobie plula w brode. Nie chce znowu cierpiec, ze sie nie udalo. Testuje w Dzien Dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: do agaro 20.05.09, 20:33 no to zaciskam kciukasy by Dzien Dziecka byl prawdziwym dniem dziecka!!! Ja dzis tydzien po IUI i mam kujace bole w podbrzuszu i sie troche martwie, ale jedna z dziwczyn napisala, ze moze to bole implantacyjne? - musze trzymac sie tej wersji Mi wypada testowac w Dzien Matki a IUI mialam 13-go powodzenia! Odzywaj sie ! pa Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja 21.05.09, 08:06 Jestem w rozsypce, bo do wczoraj miałam temp. o ok. 1 st. C wyższą niż w dniu IUI, bo ok. 36,5, a wcześniej jedynie 35,5 (a nawet mniej) ale od wczoraj temperatura spada: popołudnie 35,7, wieczór 35,5, dziś rano 35,3. Wczoraj układałam ciuchy w garderobie i wtedy troszkę zaczął mnie brzuch ciągnąć. Czy coś mi się stało przez to? Jejku tak mi ciężko teraz, nie wiem co myśleć. Moje dodatkowe objawy po IUI – swędzące brodawki, zawroty głowy (ale to pewnie przez niskie ciśnienie), trochę mnie ciągnęła prawa strona brzucha do 3 dni po IUI. Dziś mój 25 dz.c. Dziewczyny co mam robić, żeby nie zwariować? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: majowa inseminacja 21.05.09, 09:01 czekac na @, pzyjdzie albo nie. Nie ma zlotego srodka. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 21.05.09, 10:10 Moze trochę jednak dać na luz, bo to tylko wszystko pogarsza, wiem że się mądrze bo mi samej nie jest łatwo o tym nie myśleć, ale jakoś sie powstrzymuje, bo nic dobrego z tego nie wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 21.05.09, 10:13 Poza tym na siłę nie wyszukujcie sobie objawów, bo tak naprawdę takich nie ma w I- ym m-cu. To co czujemy, to nasza wyobraźnia. Zawsze mamy takie objawy tylko teraz wydają nam się bardziej wyraźne, bo bardziej je obserwujemy. Ja tez sobie wmawiałam że mnie boli w dole brzucha jak nigdy, a tu prosze test i nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 21.05.09, 10:14 Oczywiście Wam życze, żeby się potwierdziły. Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 21.05.09, 11:24 Witam, pozwólcie że przyłączę się do Was. Dziś mam 11 dc, odstawiłam CLO. Jutro mam wizytę u gienka. Jestem przed pierwszą insemką, którą najprawdopodobnie będę miała w sobotę lub w niedzielę. Bardzo sie boję, nie wiem co myśleć. A jak to było u Was przed "pierwszym razem"?? Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 21.05.09, 12:07 czesć dziewczyny 1_zielona nie masz się co martwić, pierwszy raz zawsze jest ciężki bo nie wiemy co nas czeka ale to wygląda tak jak zwykła wizyta oraz pobranie cytologi- mniej więcej. Nie masz się co martwić, bo to nic strasznego Powodzenia lenka 27 bardzo tanio płaciłaś za IUI bo ja to za samą IUI AID płacę 1000zl, a do tego za lamette 5 tabl-80, ovitrell 100, i każde USG a jest ich co najmniej 2 razy po 50zl. Chyba tutaj na prawdę bardzo zdzierają kasę A jak się czujesz? Mnie też brzuch pobolewał i ... Mam nadzieję że ci się uda Trzymam kciuki slonko81marta 10 dzień to zdecydowanie za szybko, szczególnie na test ciążowy. Tylko beta da wiarygodny wynik i to najwcześniej ok 12dnia. Czekam na wyniki Życzę wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 21.05.09, 12:32 Hej, dzięki za dobre słowo, ale wiesz jak to jest........... Mimo wszystko czuję jakiś wewnętrzny niepokój, cały czas o tym myśle. Wiem że nie powinnam, ale nie da się nie myśleć. Z tego co już wyczytałam z Waszych doświadczeń to nie ma się co nastawiać za pierwszym razem. Jutro wizyta i zobaczymy co mi powie. Trzymajcie się cieplutko. Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 21.05.09, 13:45 hej dziewczyny, u mnie wszystko leci na wariackich papierach, wczoraj bylam w klinice Bocian w Bilaymstoku, w jeden dzien zrobilam więcej badan niz przez 8 miesiecy w Londynie, zrobilismy usg okazalo sie ze jestem jeszcze przed owulacja, co dziwne bo to moj 22 d.c, szybka decyzja o zbadaniu hormonow, spermiogram - wyniki super, no i w sobote inseminacja, dostalam puregon - 3 dni po 100, i zobaczymy co bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa2009 Re: majowa inseminacja 21.05.09, 21:11 Ja też w maju podchodzę do UIU. Będzie to moja piąta UIU, ale pierwsza w Invimedzie (poprzednie 4 w Szpitalu Klinicznym we Wrocławiu i tamte były na cyklu naturalnym). Teraz jestem na stymulacji clo, w poniedziałek (11 dc) idę na usg, i liczę, że w środę lub czwwartek będzie zabieg. Po tych 4 wcześniejszych zabiegach trudno uwierzyć mi w sukces, ale lekarz twierdzi, że zmiana kliniki, ręki wykonującej zabieg, może dać pozytywne efekty. Nie wiem, wciąż nastawiam się na in vitro i prawdę mówiąc nie mogę sie doczekać, bo w głębi czuję, że i tak dojdzie do in vitro, a te UIU tylko odwlekają. Ale mój mąż chce jeszcze spróbować, więc próbujemy. A dlaczego nie wychodzi UIU, skoro wszystko wydaje się być O.K. Mój poprzedni gin wyjaśnił mi, bo zadałam mu takie pytanie: dlaczego się nie udaje, skoro plemniki już niemalże podane są na tacy komorce jajowej. Wytłumaczył mi, że mimo iż są owulacje, to tzw strzępki którymi zakończone są jajowody i które mają za zadanie wychwyt wyrzuconych w czasie owulacji komórek jajowych u niektórych kobiet wychwytują w każdym cyklu, a u innych co któryś cykl. Jak jajo nie zostanie wychwycone to po prostu wpada gdzieś do jamy brzusznej i po nim. Niestety nie da się zdiagnozować, czy zostało jajo złapane przez strzępki, czy nie. Na pocieszenie powiedział, że nie zdarza się, aby u jakiejś kobiety nigdy ta komórka nie została wyłapana. Nie wiem czy to pocieszające. Musimy więc liczyć, że obok innych sprzyjającyh czynników, jeszcze uda się komórce dostać do jajowodu. Życzę więc Wam wszystkim owocnego wyłapywania Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: majowa inseminacja 22.05.09, 07:56 w sumie wydawalo sie ze jestem wyluzowana, a tak mi sie nogi ze strachu trzesly, ze szok. Przy drugiej bylo juz duuuuuzo spokojniej, Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 22.05.09, 08:15 A mnie cycki bolą tak, ze dotknąć się nie mogę. Zwiekszyły sie o rozmiar. Zawsze tak mam przed okresem, więc test się chyba nie pomylił Odpowiedz Link Zgłoś
oloolosz Re: majowa inseminacja 22.05.09, 13:34 Ja po 36mies.starań zaszłam w upragnioną ciążę(ale tylko rok leczyłam się w klinice w Gdańsku INVICTA).Wysoka prolaktyna u mnie.Brałam Dostinex i zostałam przygotowywana do IUI.Zaczęło się od CLO i PREGNYLU na pęknięcie.Pomogła 2 IUI.Obecnie 17tc Ale cały okres starania wspominam okropnie-na początku nadzieja że się uda a potem rozczarowanie,złość,płacz,chęć poddania się potem kolejna próba i znowu to samo.Dziwie się ile człowiek może wytrzymać.Trzy dni temu poczułam pierwsze ruchy dziecka i powiem Wam że warto było te 36 mies czekać żeby poczuć nasze maleństwo......nigdy tego nie zapomnę. Życzę wszystkim starającym się i testującym aby wierzyły że IUI mają naprawdę sens i trzymam kciuki abyście zmieniły forum ze starających się na W OCZEKIWANIU. Pozdrawiam L. Odpowiedz Link Zgłoś
oloolosz Re: majowa inseminacja 22.05.09, 13:37 Dodam tylko że pierwszym objawem ciąży było nadmierne oddawanie moczu i bolesność piersi tak jak przed @ ale nie doczekałam się jej... Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: majowa inseminacja 22.05.09, 20:05 Witam, ja też w tym miesiącu podchodzę do pierwszej inseminacji. Wczoraj 7dc skończyłam clo, dzisiaj 8dc usg dwa pęcherzyki po jednym w każdym, wielkość 10mm. Czy to dobrze bo strasznie się denerwuję, lekarz mówi, że są jeszcze za małe żeby coś powiedzieć. Następne usg w poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa2009 Re: majowa inseminacja 22.05.09, 21:57 Hej flisa3, pewnie, że dobrze. Masz dwa pęcherzyki, a więc szansa wzrasta do 50 %, wydaje się, że jak na 8 dc to wielkość jest O.K. Zobaczysz, że urosną, mają na to jeszcze przynajmniej 5-6 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 23.05.09, 08:48 flisa 33 ja też uważam że to dobrze jak na 8dc bo ja dopiero w 10dc takie miałam i IUI robili mi w 15dc a były dwa pęcherzyki już bardzo ładne jak dobrze pamiętam to 19 i 20. Będzie dobrze zobaczysz Trzymam kciuki Ja mam dzisiaj6dc i nadal lamette. Pierwsze USG w środę Zobaczymy to moja 3 IUI AID. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja 23.05.09, 09:14 U mnie sytuacja wygląda tak: Dziś jest mój 27 d.c, wczoraj ost.tabl.Duphastonu. Od wczorajszego popołudnia do dzisiejszego ranka miałam mega silny ból głowy (bywało tak po hormonach lub przed @), wieczorem wzięłam apap, trochę przeszło, ale w nocy - horror, więć wzięłam solpadeine. Obudziłam się przed 6 - znów ból, więc przed kolejną tabletką postanowiłam zrobić test. Wynik, jak się spodziewałam, chociaż jak każda miałam cichą nadzieję, że może jednak pokażą się dwie kreseczki, nie zaskoczył mnie - negatywny. Tak jak wcześniej bardzo się denerwowałam, tak wszystko odeszło, bardzo spokojnie to przyjęłam, w końcu tak na poważnie zaczęłam leczenie w kwietniu, więc myślę sobie, że muszę trochę przejść zanim spełni się moje marzenie. Pamiętajcie jednak - każda z nas reaguje inaczej i na pewno może udać się już przy pierwszej IUI, a jak nie to troszkę później Teraz czekam na @, powinien się chyba pojawić na początku nast. tygodnia. No i w tym cyklu pewnie znów IUI, chyba, że lekarz zaleci inaczej... I tu mam pytanie - okres musi wystąpić jeśli była stymulacja (clo, menopur, ovitrelle - przed IUI, duphaston - po IUI) czy może się nie pojawić? Trzymam kciuki za Wasze teściki, żeby były pozytywne! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 23.05.09, 11:06 za godzine moja pierwsza inseminacja mysle pozytywnie.. to moj 23- 24 d.c, a jajniki mnie rozpieraja od tego purogenu.. mam nadzieje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 23.05.09, 11:30 Witam, byłam wczoraj na usg. Są 2 PIĘKNE pęcherzyki, każdy po 22 mm. Dziś mam IUI. Więc ewelinka834 podajmy sobie ręcę. Trzymam kciuki mocno oczywiście za Was a raczej Nas wszystkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e_calineczka Re: majowa inseminacja 23.05.09, 12:35 Witam, Ja jestem po 2 IUI ( 19.05.09 ) i dzisiaj jest 4 dzien po a Ja nic nie czuje, kompletnie tylko na drugi dzień rano zabolał mnie brzuch i koniec nawet nie czułam pękniecia pęcherzyka a pekł najprawdopodobniej chwile po inseminacji bo przed inseminacja miał 26mm a piec minut pózniej 28,3mm, lekarka powiedziała ,że lada moment pęknie bo bardzo szybko trośnie a jestem na cyklu natiralnym bo nie mam potrzeby być stymulowana. Ale po pierwszej nieudanej inseminacji pobolewał mnie prawy jajnik od pierwszego dnia a teraz cisza, czy któraś też tak miała ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 24.05.09, 19:30 słonko, następnym razem się uda, na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja 24.05.09, 19:57 Kochana slonko81marta - do mnie też dziś przyszła @ Wiesz co, ale myślę, że w końcu ją pogonimy i to na dobre 9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
kiryska Re: majowa inseminacja 24.05.09, 12:02 Zaczynam odliczać czas do testowania. IUI mialam robioną w piątek o 14h. Zycze powodzenia wszystkim ( prosze nie dziękować by nie zapeszyć). Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 24.05.09, 14:50 hej wszystkim, doktor zdecydowal ze pęcherzyk byl za mały 20 mlm, i inseminacja odbędzie się w poniedziałek, dostałam kolejny zastrzyk purogenu i dzisiaj decapeptyl, wlasciwie to nie wiem po co te leki, skoro to moj 20 ktorys dzien cyklu, a zastrzyki zaczełam przyjmowac 3 dni temu, moze ktos mi wyjasni po co to i na co, bo z tego co czytam to te zastrzyki podaje się na początku cyklu zeby wychodowac więcej pęcherzyków, czy one w czyms pomogą ?? zielona dziękuje i 3mam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 25.05.09, 07:56 Dziekuję dziewczyny za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 25.05.09, 09:07 Hej Dziewczyny, ja w końcu wczoraj miałam insemkę o 18, bo w sobotę nie pękł jeszcze pęcherzyk. W niedziele byłam o 8 na usg, był ogromny ale jesze był, pękł dopiero koło południa. Mój lekarz powiedział że robimy na pękniętym bo M ma słabsze nasionka. Teraz czekam. Ewelinka będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: do kiryska 25.05.09, 10:04 hej wszystkim, mam nadzieje ze u mnie wszystko ok, strasznie mnie boli brzuch i jajniki po tych zastrzykach, lekarz stwierdził ze nie ma prawa nic bolec, a jeżeli już to tylko przy owulacji, na usg w piątek wykazało pęcherzyk 20 mlm, dziś jest poniedziałek i mam nadzieje ze on tam jeszcze jest, wczoraj zrobiłam sobie ostatni zastrzyk, tym razem decapeptyl, przeczytałam ze podaje się go na wyciszenie, także całkowicie się zgubiłam..a co do testowania, jeżeli w ogóle dojdzie do iui to będę testować za 14 dni, chociaż wątpię żebym wytrzymała az tyle Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: majowa inseminacja 25.05.09, 10:38 Jak radzicie sobie z brakiem pregnylu? A może go nie bierzecie? Albo lekarz przepisuje Wam jakies zamienniki. Dzisiaj zadzwoniłam do 20 aptek. w żadnej nie ma. Nawet w hurtowniach nie ma. Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 25.05.09, 11:14 myślę ze trzeba zadzwonić do lekarza i się zapytać czy mógłby przepisać jakiś odpowiednik, może warto zadzwonić do klinik niepłodności, ja wszystkie leki dostaje na miejscu, Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 25.05.09, 12:54 lenka-27 bardzo mi przykro że się nie udało może w następnym cyklu będzie lepiej e-calineczka każda z nas ma inne objawy po IUI, ale ja bym się tym nie przejmowała że nic cię nie boli a raczej była zadowolona bo może to akurat ten cykl i się udało Bądź cierpliwa i się nie stresuj Trzymam kciuki!! slonko 81 następnym razem się uda zobaczysz Musi być dobrze! Czemu twój lekarz każe ci brać pregnyl, przecież równie dobrze działają lametti lub CLO. 1-zielona test najwcześniej można robić w 12 dniu po IUI. Trzymam kciuki i czekamy na wieści Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 25.05.09, 16:20 wlasnie przeszlam swoją pierwszą inseminację na niepeknietym pecherzyku, jutro z rana powtorzymy jeszcze raz, ledwo przekonalam meza zeby sie zgodzil na jeszcze jutro, strasznie sie zdenerwowal i stwierdzil ze lekarz na pewno chce wycignac kase, zamiast sie dzis cieszyc, tylko mi zepsul humor.. Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 25.05.09, 20:09 a co tutaj taka ciiisza?? Ewelinka nie martw się. Mój M wczoraj też strasznie sie wkurzył jak rano pojechaliśmy na usg żeby sprawdzić czy pękł i okazało sie że jeszcze nie. Też mówił że już nie pojedzie drugi raz bo "ile razy można". Uszy do góry, będzie dobrze. Trzymam kciuki. A gdzie robisz IUI?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 25.05.09, 20:51 hejka, IUI robię w Białymstoku w Bocianie, zabieg przeprowadzał doktor Mrugacz, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: majowa inseminacja 25.05.09, 21:24 Witam Was. Ja dzisiaj byłam na drugim usg ( 11 dzień cyklu ). Z dwóch pęcherzyków które w 8 dniu cyklu miały 10 mm na dzień dzisiejszy jeden w prawym ma 15 mm a drugi w lewym ma 12mm. Mój lekarz mówi, że ten prawy się będzie rozwijał a ten lewy nie. Ja tego nie rozumiem to co w takim razie stymulacja clo nie przyniosła efektów? Wyszło na to że mam do inseminacji tylko jeden pęcherzyk? To chyba kiepsko, no nie? A wy na ilu pęcherzykach miałyście iui? Następne usg mam w środę a inseminację niewiadomo kiedy. Pozdrawiam wszystkie oczekujące. Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 25.05.09, 21:58 witam, flisa- ja też miałam 2 pęcherzyki, jeden ogromny który chwilę przed IUI pękł, a drugi mniejszy 19 mm. Pękł tylko jeden. Nie wiem od czego to zależy. ewelinka- mój M leczył sie w Novum w Warszawie u dr Wolskiego. A insemke miałam u siebie u dr Woźniaka, też w Novum przyjmuje. Podobno jest dobry. Zobaczymy efekty już niebawem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slonko81marta Re: szukam pregnylu 25.05.09, 23:12 Szukałam w tych aptekach, które mi poradziłyście, tam tez nie ma. Może ktoś wie gdzie można kupić nawet poza Warszawą. Juz myslę o tym, żeby na Słowację jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa2009 Re: majowa inseminacja 30.05.09, 11:07 Czemu twój lekarz > każe ci brać pregnyl, przecież równie dobrze działają lametti lub CLO. Clo powoduje owulację, natomiast pregnyl pęknięcie pęcherzyka. Działanie leków jesty odmienne i nie są to żadne zamienniki Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: majowa inseminacja 26.05.09, 19:39 niestety maj dla mnie rowniez nie jest szczesliwy wlasnie zrobilam bete, wynik niski, brak ciazy to byla juz moja trzecia IUI, jestem zrozpaczona! Wszystkim oczekujacym zycze pomyslnych wiadomosci!trzymajcie sie dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja - do agaro 27.05.09, 07:28 agaro28 - to wszystko bardzo wyczerpuje psychicznie, a blokada psych. może niestety niweczyć wszelkie zabiegi, działanie leków itp. więc trzeba się starać myśleć pozytywnie. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, na pewno niedługo się uda i tego Ci z całego serducha życzę! I innym Staraczkom także! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja - do agaro 27.05.09, 09:47 hej wszystkim jestem podłamana, zrobiliśmy wczoraj drugie iui i pęcherzyk ciągle jest nie pęknięty..a to mój 27 d.c, dok. mówi ze przyczyną może być zbyt twarda otoczka, lub nieprawidłowy pęcherzyk..i żebym się nie martwiła bo tak się czasem zdarza.. 2 miesiące temu jak miałam cykl monitorowany to wszystko ładnie rosło i pękało co prawda tez późno..dzisiaj idę na ostatnie kontrolne usg sprawdzić czy coś się zmieniło.. jedyne co to lekarz stwierdził że skoro normalnie pęcherzyki pękają to mogę sobie odpuścić leczenie bo powinnam z łatwością zajść naturalnie..a to już 14 miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja - do ewelinka834 27.05.09, 16:59 Hej, ewelinka u mnie było podobnie, pęcherzyk też nie chciał pęknąć i w końcu w ostatniej chwili pękł. Ja na usg byłam w piątek, sobotę, niedziele o 8 rano i dopiero po południu sie udało. Więc uszy do góry. Będzie dobrze Wbrew ogólnej zasadzie pękł ponad 36 godzin po pregnylu Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja - do ewelinka834 27.05.09, 17:17 czesc! Ja dzisiaj byłam na pierwszym USG 10dc i jak na razie mam za małe pęcherzyki. Następne USG w sobotę. Ja już też mam dosyć. Agaro wiem co czujesz ale musimy się trzymać razem ewelinka musi być dobrze trzeba wierzyć choć wiem że to strasznie trudne Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: bacha8212 27.05.09, 18:01 Masz racje, musimy trzymac sie razem, bo niestety te, ktore tego nigdy nie przezyly, nie zrozumieja nas Trzymam kciuki za pecherzyki by szybko rosly i pekaly jak trzeba! wszystkim zycze samych dobrych wiadomosci Ja postanowilam skonsultowac sie z innym lekarzem, zobaczymy co mi powie? Trzymajcie sie Pa Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: bacha8212 27.05.09, 19:48 I ja też wysiadam psychicznie. Dzisiaj 13 dzień cyklu jeden pęcherzyk 18 mm z drugi 14. Lekarz kazał mi dzisiaj wziąć pregnyl i wzięłam. Inseminacja ma być w piątek. Zastanawiam się czy te pęcherzyki nie są jeszcze za małe na pękanie bo z tego co tu czytam na tym forum to bierzecie pregnyl przy większych pęcherzykach. A tak wogóle to jutro miałam stawić się do szpitala na trzy dni żeby uiu wykonać w ramach narodowego funduszu zdrowia. Ale dzisiaj zrezygnowałam i zadeklarowałam się na zabieg w klinice prywatnej bo sama myśl o trzech dniach w szpitalu mnie wykańcza nerwowo. Że też takie głupawe ustalenia w tej Polsce są. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Do flisa3 27.05.09, 19:56 Ja miałam IUI w szpitalu i byłam na pobycie dziennym, a dokładnie to trwało to ok 2 godzin (wszystko-wypełnianie papierków, przygotowanie i podanie nasienia), więc nie wiem skąd te 3 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Do flisa3 27.05.09, 20:03 Bo fundusz zdrowia nie chce zwracać im pieniędzy jeżeli pobyt w szpitalu trwał poniżej trzech dni. Już to przerobiłam przy HSG. Badanie trwało 10 minut, czułam się po nim dobrze i była wielka afera gdy chciałam wyjść po dwóch dniach. Wyszłam na własne żądanie i powiedzieli mi że ich w konia zrobiłam. Może u ciebie coś zakombinowali ale nie wszyscy się na to godzą. Takie mamy przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: Do flisa3 27.05.09, 20:07 flisa3 napisała: > Bo fundusz zdrowia nie chce zwracać im pieniędzy jeżeli pobyt w > szpitalu trwał poniżej trzech dni. Już to przerobiłam przy HSG. > Badanie trwało 10 minut, czułam się po nim dobrze i była wielka > afera gdy chciałam wyjść po dwóch dniach. Wyszłam na własne żądanie > i powiedzieli mi że ich w konia zrobiłam. Może u ciebie coś > zakombinowali ale nie wszyscy się na to godzą. Takie mamy przepisy. Także miałam HSG na NFZ i też byłam na pobycie dziennym, jako dziecko też miałam różne badania np. echo serca w szpitalu na oddziale i też pobyt dzienny, więc wszystko zgodnie z przepisami Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Do flisa3 27.05.09, 20:29 U nas warunek refundacji przez NFZ to pobyt w szpitalu pow. 3 dni i tyle, przecież dla przyjemności chyba tam nie trzymają. Niektórzy kombinują przepustki na te godziny bo się poprostu nudzą w szpitalu no i to nic przyjemnego patrzeć na tych prawdziwie chorych po operacjach np i przy okazji załapywać doła ( a co dopiero zajść w ciążę ) .O ile mi wiadomo do przepisy w całym kraju są chyba jednakowe, a to że byłaś jako dziecko to wtedy mogło być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: Do flisa3 27.05.09, 20:30 pękł zapytalam się lekarza czy to wlasnie decapeptyl byl na peknicie, i co sie okazuje ze tak, nie dziwo ze nie zachodzilam w ciaze skoro owulacja jest pod koniec cyklu, a 2 faza trwala mniej niz tydzien..hmm POWODZENIA DZIEWCZYNY I NA PRAWDE DZIEKUJE ZA WSPARCIE, bylo mi tego potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: ewelinka 834 28.05.09, 13:11 ewelinka super Teraz trzymam kciuki!! Dziewczyny a gdzie trzeba się zgłosić, żeby mieć IUI na NFZ, bo ja o tym nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
olenka-13-13 Re: ewelinka 834 28.05.09, 14:03 Dziewczyny mnie też bardzo interesuje w jaki sposób można załatwić sobie IUI z NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: ewelinka 834 28.05.09, 14:20 witam ja IUI robiłam w Białymstoku na NFZ. i nie musiałam sie kłasć na odział Odpowiedz Link Zgłoś
olenka-13-13 Re: ewelinka 834 28.05.09, 14:22 witam, ale musiałaś mieć skierowanie od ginekologa? czy z prywatnej kliniki miałaś to skierowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 IUI na NFZ 28.05.09, 15:07 Ja miałam skierowanie z prywatnej kliniki do państwowej Kliniki Rozrodczości i Endokrynologii przy Szpitalu AM w B-stoku. Pobyt dzienny (tzn.ok. 2 godzinki). IUI wykonał "mój prywatny lekarz" Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: IUI na NFZ 28.05.09, 15:38 tak samo ja miałam robił mi docent Jacek Szamatowicz Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: IUI na NFZ 28.05.09, 20:08 Ja dostałam skierowanie z prywatnej kliniki do Szpitala Państwowego. Lekarz powiedział mi wprost albo siedem stów albo trzy doby w szpitalu. Wybrałam siedem stów bo w szpitalu byłam 2 miesiące temu na hsg na tych samych warunkach. Gdy chciałam wyjść po dwóch dobach zrobili mi aferę że będe zwracać pieniądze za hsg bo im fundusz nie zwróci. Wyszłam po 2 dobach na własne rządanie ze strasznymi nieprzyjemnościami ale musiałam bo potem bym musiała z wszystkiego tłumaczyć się w pracy bo dostałam urlop tylko na dwa dni. Że też tyle stresów musi temu wszystkiemy towarzyszyć wszędzie kłody pod nogi.Teraz iui robię prywatnie bo nienawidzę szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Agaro 28.05.09, 16:39 wielka szkoda mialam nadzieje, ze Ci sie udalo, przeczytalam o tych twoich kluciach w podbrzuszu. Mnie tez kluje i mialam nadzieje, ze moze.... Ja tez czekam raczej na @, mam juz wszystkie objawy na twarzy iz przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Dziś miałam inseminację 29.05.09, 14:06 Dziś miałam inseminację nasieniem męża, którego ruchliwość po obróbce wyniosła 50%. Pęcherzyki były już pęknięte najprawdopodobniej dzisiaj w nocy bo jeszcze wczoraj późnym wieczorem czułam prawy jajnik dziś już nie. Mam nadzieję, że nie za późno mi zrobili. Teraz ma wogóle o tym zapomnieć i normalnie żyć przynajmniej przez kolejne dwa tygodnie. Postaram się choć to chyba nie będzie łatwe. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: Dziś miałam inseminację 29.05.09, 19:04 powodzenia flisa nurtuje mnie pytanie, jezeli plemniki zyja jedynie 24 godziny, to moja pierwsza inseminacja poszla na starty,poniewaz pierwsza dbyla sie 25 maja po 14, a druga 26 z rana a pęcherzyk pękł w ten sam dzien poznym wieczorem, czyli plemniki juz nie zyly, cholera, lekarz powiedzial ze te nic nie przeszkadza, chyba specjalnie chcial mi wcisnac kit Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: Dziś miałam inseminację 29.05.09, 20:42 A ja słyszałam,ze plemniki żyją nawet 3 doby jeżeli mają odpowiednie warunki tzn. śluz owulacyjny, jeżeli śluzu nie ma to nawet tylko 3 godziny. Skoro więc miałaś iui przed pęknięciem pęcherzyka to plemniki miały szansę na przeżycie 3 dób. Ja tam się martwię, że moja komórka jajowa nie poczekała na plemniki bo ona żyje tylko 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 Re: Agaro 29.05.09, 22:59 mrs.g moze jednak wszystko bedzie dobrze u Ciebie? Badz dobrej mysli, trzymam kciuki! U mnie troche sie sprawa wyjasnila i skomplikowala. napisze w najblizszym czasie szczegoly. sciskam i daj znac jak u Ciebie pa Odpowiedz Link Zgłoś
agaro28 dla wszystkich z nadzieja 30.05.09, 09:08 dziewczynki, przeczytajcie mojego posta "ku przestrodze" , napisalam jak potoczyly sie moje losy po jak wiecie nieudanej IUI. sciskam i zycze wszystkim samych dobrych wiadomosci! Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa2009 Re: dla wszystkich z nadzieja 30.05.09, 11:26 Wczoraj miałam IUI, już piąte z kolei, ale pierwsze w Invimedzie. Nie wierzę w powodzenie. Jak na złość mój organizm nie zadziałał tak jak zawsze na clo. W poniedziałek miałam dwa pęcherzyki, ale jeszcze za małe i hormony (LH i estrogen) na niskim poziomie. W środę okazało się, że jeden z pęcherzyków przeszedł w torbiel. Został jeden, ale owulacji jeszcze nie było. LH było niskie, więc doktor stwierdził, że owulacja będzie nie wcześniej niż w piątek. W piątek z rana okazało się, że pękł i że IUI będzie za 2 h. Mój mąż na sygnale pędził oddać nasienie. Ale on też się nie "spisał". Okazało się że ma wymagane minimum co do ilości plemników (2 mln) przy których jeszcze wykonuje się IUI. Zdecydowałam sie zrobić. Ale miałam nadzeieje, że wszystko pójdzie lepiej. Nie zamierzam już podchodzić do UIU. Szkoda dla mnie pieniedzy, a przede wszystkim czasu, który niemiłosiernie przecieka przez palce. W następnym cyklu pewnie przejdę na wątek in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: dla wszystkich z nadzieja 30.05.09, 12:16 Cześć dziewczyny Ja dzisiaj byłam na USG i mam jeden pęcherzyk prawie 21mm i lekarz jutro kazał mi przyjechać na IUI. Zaraz u nich dostałam Ovitrell i teraz czekam do jutra. Trochę się martwię bo tym razem jest tylko 1 pęcherzyk a nie jak ostatnio 2. Pocieszam się tylko że może to ten jeden najważniejszy dla mnie Oby Powodzenia wszystkim! Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: dla wszystkich z nadzieja 30.05.09, 14:01 Witam wszystkich, bacha, nie martw sie na zapas, u mnie były 2 pęcherzyki i pękł tylko jeden. I może dobrze mówisz że to ten najważniejszy. Aby twoje słowa się sprawdziły. Trzymam kciuki. Opowiedz jak było. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: dla wszystkich z nadzieja 01.06.09, 08:09 Hej dziewczyny Ja już jestem po IUI i teraz najgorsza część bo czekanie na efekty. Mam nadzieję, a raczej się łudzę, że tym razem to będzie ten cykl- zobaczymy. Jutro jadę sprawdzić czy pęcherzyk pękł. Raczej tak, bo wieczorem mnie trochę brzuch pobolewał, ale to się okaże. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: dla wszystkich z nadzieja 02.06.09, 15:54 HEJ! Dzisiaj idę na USG sprawdzić czy pękł pęcherzyk. Trzymajcie kciuki Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: dla wszystkich z nadzieja 02.06.09, 19:43 bacha, powodzenia a ja mam przeczucie ze u mnie się nie udało Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: dla wszystkich z nadzieja 02.06.09, 20:17 Ja też mam to przeczucie. Choćby dlatego, że zrobili mi inseminacje w 42 godzinie po pregnylu bo lekarz był zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: do ewelinka 834 02.06.09, 22:03 Siemka, ja jestem dobrej mysli. 90% sukcesu to dobre nastawienie. Będzie dobrze, trzymam kciuki. Pamiętaj, że razem testujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: do wszystkich po IUI 03.06.09, 07:48 Hej. Byłam wczoraj sparwdzić i udało się pęcherzyk pękł prawdopodobnie w poniedziałek bo jak na razie śluzówka była jeszcze bardzo wilgotna. Teraz czekam na testowanko, które mam zrobić 15.06. Dziewczyny a Wy kiedy robicie bete?? ewelinka i flisa ja tez tak zawsze mówię bo gdyby coś to lepiej nie zapeszać, ale w głębi duszy mam nadzieję że się udało i Wy też tak myślcie monia 2009 Ty miałaś 2 dni przede mną IUI i jak się czujesz. czy widzisz jakąś różnice między kliniką w której się leczyłaś a Invimedem?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja 03.06.09, 08:15 Hej! Ile godzin po Ovitrelle najlepiej wykonać IUI? Ostatnio miałam 22 godz. później i to chyba było zbyt wcześnie. Ogólnie powinno się ją wykonać przed pęknięciem pęcherzyka czy niedługo po? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 03.06.09, 12:39 Hej lenka-27 Ja miałam teraz wykonywaną IUI po 24 godz od wzięcia Ovitrell. Ale ostatnią miałam prawie po 36godz i jeszcze był nie pęknięty pęcherzyk. Jak wczoraj byłam to lekarz powiedział, że pęcherzyk pękł najprawdopodobniej popołudniu w poniedziałek - to by było powyżej 48 godz i zmieściliśmy się w czasie. Czy przed czy po lepiej, to różne są opinie, ale z reguły robią na niepękniętym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka-27 Re: majowa inseminacja 03.06.09, 13:33 Podobno komórka jajowa żyje tylko 12 godzin... ja już nic nie rozumiem. Popytam mojego lekarza jak to jest. Teraz mam mieć póżniej, ale boję się że do szpitala mam się zgłosić pewnie rano i to będzie albo niecałe 24 godz. po zastrzyku, albo ponad 40 godzin... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 03.06.09, 14:58 ja miałam robione 2 iui na tym samym cyklu na niepękniętych pęcherzykach, zastrzyk dostałam w niedziele, w poniedziałek miałam robioną pierwsza iui, we wtorek drugą, pęcherzyk pękł wieczorkiem, zobaczymy, jak podchodzę na luzie, szkoda mi jedynie mojego męża, Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona jak sie czujecie 03.06.09, 22:10 Dziewczyny, dzisiaj właśnie mi mija 10 dzień po iui a ja czuje sie normalnie tzn żadnych bólów brzucha nie mam itd. Trochę mnie pobolewał przez jakieś 3-4 dni po a teraz cisza, nic. Czyżby to zły znak?? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: jak sie czujecie 03.06.09, 22:23 wlasnie, ja mam to samo żadnych kłuć, jedyne co to mam spuchnięte piersi od dnia owulacji, wydaje mi się jednak ze to skutek uboczny duphastonu, Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g a niech to szlag 04.06.09, 07:38 w nocy przyszla @, w 33 dzien cyklu, 4 dni po czasie, bylam juz prawie pewna , ze sie udalo..................... NIE UDALO SIE ZNOWU Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: a niech to szlag 04.06.09, 09:10 bardzo mi przykro że ci sie nie udało. Ale nie poddawaj się, następnym razem napewno sie uda. Trzymam kciuki za ciebie. No za nas wszystkie trzymam kciuki. Będzie dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: a niech to szlag 04.06.09, 09:42 Mi też jest bardzo przykro Wiem co musisz czuć bo też już nie raz przez to przechodziłam. Trzymaj się dzielnie na pewno będzie dobrze. Dziewczyny ja też nic nie czuję po IUI. Żadnych bólów- może to dobry znak?? Miejmy nadzieję! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: a niech to szlag 04.06.09, 12:05 kiedyś wkoncu musi się udać a ja idiotka zrobiłam dziś test bo nie wytrzymałam i oczywiście negatywny Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: a niech to szlag 04.06.09, 21:17 A ja 6 dzień po iui i też nic nie odczuwam. Już nawet się nie łudzę bo przeczytałam, że 42 godzina to za późno na iui po podaniu pregnylu. Zresztą jestem tak zapracowana,że nawet nie mam czasu o tym myśleć jedyne co to wieczorem wchodzę na to forum żeby przeczytać jak tam u Was. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g dzieki za slowa otuchy 19.06.09, 21:00 nie odzywalam sie bo nie mialam na to sily, brakuje mi juz sil i wogole mam dosc.Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kry Re: majowa inseminacja 05.06.09, 08:28 Witam Was...dopiero dzisiaj zdecydowałam się napisać…bo nie wierzyłam w swoje szczęście, ale może opiszę troszkę swoją historię. W listopadzie zeszłego roku mieliśmy pierwszą inseminację w Invimedzie. Troszkę było problemów, gdyż byłam stymulowana, a w czasie owulacji mój lekarz wyjechał na konferencję do Stanów. No i co robić? Zdecydowaliśmy z mężem, że nie chcemy tracić cyklu i zapiszemy się na wizytę i „obejrzenie” do doktora Niemoczyńskiego. Owulacja była, więc poprosiliśmy o inseminację. Udała się połowicznie, gdyż w 6 tc zaczęłam krwawić, w szpitalu stwierdzono, że pęcherzyk się nie rozwija, brak akcji serca i trzeba wyłyżeczkować. Powiedziałam sobie, że nigdy nie chcę więcej przechodzić takiej sytuacji. W tamtym momencie to już nawet bałam się zachodzić w ciążę, aby nie doprowadzić do stresów…ale jednak…w marcu druga inseminacja przez mojego pierwszego lekarza. Niestety nieudana. Zdecydowaliśmy się na zmianę lekarza. Skoro dr Niemoczyński miał „szczęśliwą rękę” to się łudziliśmy, że może i tym razem się uda. Do trzech razy sztuka. Inseminacja była 4 maja. 15 maja zaczęło się delikatne plamienie i stwierdziłam, że pewnie się nie udało i miesiączka przyszła troszkę wcześniej. Ale po jednym dniu był już spokój. 16 maja, w niedzielę zrobiłam test…dwie krechy, aczkolwiek druga bardzo delikatna…nie wierzyliśmy, bo już krzyżyk położyliśmy na tej inseminacji…mąż poszedł do apteki, kupił drugi, inny test…też dwie kreski…w poniedziałek pojechałam na badania HCG. Ciąża…w środę ponowne HSG, czy ładnie przyrasta…wzrost był duży, prawidłowy….na USG zobaczyliśmy pęcherzyk…mimo to nadal byłam w stresie, czy pęcherzyk rozwinie się w zarodek, serduszko zacznie bić itp…dzisiaj rano byłam na USG. Wszystko jest w porządku, widziałam bijące serduszko. Więc teraz mogę oficjalnie ogłosić: jestem w ciąży w 6 tygodniu Stres jednak jest, bo mam prawie 38 lat….. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 05.06.09, 09:29 agnieszka_kry Jak to miło, że nam to napisałaś Trzeba nam takich pozytywnych doświadczeń Trzymaj się cieplutko, niech maleństwo rośnie zdrowo Odpowiedz Link Zgłoś
olenka-13-13 Re: majowa inseminacja 05.06.09, 10:21 agnieszka_kry GRATULACJE dzięki takim informacją każdy nie traci nadzieji że w końcu też zobaczy serduszko bijące Trzymaj się ciepło z malutką fasolką Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: majowa inseminacja 05.06.09, 09:27 Dziewczyny na początku to bardzo chciałam przeprosić że tak długo się nie odzywałam...Troszkę się działo no i dlatego tak wyszło. Zacznę od tego że ostatni cykl poszedł na marne bo nie zareagowałam na clo no i zostało mi tylko wywoływanie @.Lekarz przepisał mi zastrzyki(gonal f450)od 5-9 dnia cyklu a w 10 na USG.Jestem juz po dwóch zastrzykach...choć było ciężko to dałam radę zrobić je sama...w poniedziałek ide na kontrolne USG no a póżniej IUI.Tak myślę że będzie robiona gdzieś koło piątku. Najgorsze jest to że to już będzie 4 IUI i chyba ostatnia bo ja już psychicznie nie wytrzymuję...wszędzie widze kobiety w ciąży i serce mi ściska jak na nie patrzę a sama nie mogę się pokazać i wreszcie pochwalić...to tak strasznie boli! Mam tak zrytę pchychikę że już teraz jestem dobrej myśli i że tym razem się uda choć jeszcze nawet nie miałam pierwszego USG...powinnam się chyba najpierw leczyś na głowę... Trzymam za wszystkie staraczki mocno kciuki...Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: majowa inseminacja 05.06.09, 11:27 Stokrotko, trzymam mocno kciuki, aby tym razem się udało. Teraz skoro jesteś stymulowana Gonalem to musi się udać. Agnieszka_kry, serdeczne gratulacje. Wygląda na to, że dr Niemoczyński faktycznie ma szczęśliwą rękę. Moja pierwsza inseminacja również się udała u tego doktora. Teraz jestem w 15t ciąży bliźniaczej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa2009 Re: majowa inseminacja 06.06.09, 23:12 Minęło dziś 8 dni po UIU. Boli mnie dół brzucha i piersi jak na @, chociaż powinnam dostać dopiero w czwartek. A wczoraj miałam okropne ból w jajniku jak w okresie owulacji. Wszutko się chrzani, myślę że to moze byc przez duphaston. W ciąże nie wierzę, ale też nie testuje. Dość mam tego zawodu i wpatrywania się jak głupia, czy nie pojawi się upragniona kreska. Bacha8212 różnice pomiedzy Invimedem a poprzednią kliniką były znaczne, a to głównie z tej przyczyny, że była to klinika państwowa, a dokładniej akademicki szpital kliniczny we wrocławiu. I jak to w państwowych szpitalach jest, warunki okropne, nawet nie ma miejsca aby oddać nasienie. Mój mąż tak się stresował, że raz to miał tylko pojedyncze plemniki. sama musiałam biegac do laboratorium z nasieniem i sama je odbierać. No i czasami długo musiałam czekać na swojego lekarza, bo jak to w państwowych szpitalach, istna kołomyja. Po pierwszym razie to byłam tak zdołowana atmosferą szpitalną, że po wszystkim to ryczałam. Później przywykłam. Ale za to zabieg za darmo. Invimed to wiadomo, człowiek chociaż czuje się bardziej luksusowo. I dokładniej monitorują cykl, nie tylko usg, ale i hormony. To mi się podoba. Ale czuję, że efekty będą niestety podobne. życzę wszyskim majowym "inseminantkom" sukcesów i licznych ciąż Odpowiedz Link Zgłoś
1_zielona Re: majowa inseminacja 07.06.09, 08:43 dziś zrobiłam test, niestety.... Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 07.06.09, 12:24 1_zielona bardzo mi przykro że nie wyszło U mnie chyba będzie podobnie Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 07.06.09, 16:14 zielona przykro mi ja testuje za 2 dni, ale czuje ze nici, jeszcze wczoraj angielski lekarz mnie dobil stwierdzając ze być może mam PCO, skad on cholera moze wiedziec, konował, na jakiej podstawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 08.06.09, 18:16 hej wszystkim testu robić nie musiałam, dziś dostałam okres, i czuje w pewnym sensie ulgę, że już po wszystkim.. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: majowa inseminacja 08.06.09, 21:22 Przykro Ewelinka. Jak tu czytam wasze statystyki to się dołuję. Choć od początku nie wierzę w swoje powodzenie teraz pojawiło się podminowanie. Dziś 25 dc i 10 dzień po iui. Zaczynam żyć jak na bombie zegarowej. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 09.06.09, 14:01 a ja teraz siedzę i się zamartwiam, całą noc nie spałam tak mnie jajnik kłuje a okres się jakoś nie może rozkręcic..zaraz sobie wmowie ze to ciąża pozamaciczna.. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaa2009 Re: majowa inseminacja 09.06.09, 15:51 Właśnie pojawiły się pierwsze oznaki krwawienia. Piersi bolą mnie jak cholera. Wiedziałam, że się nie uda, wszystkie znaki na ziemi i niebie na to wskazywały, a jednak gdzieś tam głęboko w sercu miałam taką cichą nadzieję, że może tym razem. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: majowa inseminacja 09.06.09, 19:33 Droga Moniu, a czy to nie za wcześnie na @? Może to krwawienie implantacyjne? Masz przecież tak samo jak ja dzisiaj dopiero 26 dc i 11 dzień po iui a słyszałam, że w tym czasie się może pojawić takie krwawienie, czy może zawsze masz takie krótkie cykle? Być może czegoś nie wiem bo to moja pierwsza iui. U mnie narazie cisza oprócz obrzmiałych piersi i momentalnych znikomych bólów w podbrzuszu. Jeszcze mogę żyć nadzieją. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 10.06.09, 08:44 ewelinko przykro mi bardzo Tzrymaj się i walcz dalej! Monia może flisa ma racje. Jeszcze nie ma co panikować może się udało, zego ci z całego serca życzę! Flisa a kiedy Ty testujesz, czy wogóle testujesz. Bo ja to mam dzisiaj 11dc po IUI i mam zamiar czekać do poniedziałku. Jeśli się nie pojawi to wtedy zrobię test. Jak na razie mam takie bóle brzucha jak przed @ Już raczej nie wierzę za bardzo że się udało. bardzo żałuję że nie mierzyłam wcześniej temperatury bo już bym coś wiedziała. Od przyszłego cyklu nie popełnię już tego błędu. Pozdrawiam! Trzymajcie się dzielnie Życzę wszystkim dwóch kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: majowa inseminacja 12.06.09, 08:34 No to znowu jestem i chyba już odpuszczam...po ostatniej wizycie się totalnie załamałam.W poniedzialek miałam pierwsze kontrolne USG i co się okazało?Mam dwa pęcherzyki jeden 8 a drugi 10.Lekarz zwiększył dawkę Gonalu z 37.5 na 75...w środę kolejne USG i nic totalne nic...chyba wszystko znikneło nawet endo nie ruszyło.Cholerka co się ze mną dzieje już wogóle na leki nie reaguję czy co?! Dalej mam brać te zastrzyki i jeszcze jedno USG w poniedziałek chyba ostatnie bo jeśli nic się nie ruszy to zmieniam lekarza albo całkiem dam sobie spokój bo już nie mam siły walczyć to niesprawiedliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna-opole Re: majowa inseminacja 10.06.09, 10:46 Witam Edzia16051983 moje gratulacje! ja jestem własnie przed pierwszą inseminacją. piszesz ze miałas 5 razy robiona inseminacje to dużo?! jakie miałas odczucia po nieudanych inseminacjach? Odpowiedz Link Zgłoś
edzia16051983 Re: majowa inseminacja 10.06.09, 11:07 witam zadnych nie miałam odczuć Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: majowa inseminacja 11.06.09, 10:32 hej wszystkim, zmieniłam lekarza, wczoraj nieświadoma szłam na monitoring cyklu, gdzie mnie się lekarka pyta czy przy wcześniejszym monitoringu (ta sama klinika) zostałam poinformowana ze mam PCO i mój prawy jajnik wygląda nienormalnie.. załamka.. Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: majowa inseminacja 12.06.09, 21:20 Niestety moja iui też się nie udała, dzisiaj przyszła @. Czuję ogromny smutek i bezsilność.Jak tu już ktoś napisał: "nie dla psa kiełbasa" Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 13.06.09, 17:08 Flisa 3 bardzo mi przykro że się nie udało. Ja nadal czekam jak @ się nie pojawi do poniedziałku to we wtorek pójdę zrobić bete. Kochana czy Ty brałaś może luteinę lub duphaston bo ja biorę i zastanawiam się czy to też może nie opóźniać @ Pozdrawiam trzymaj się dzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś
flisa3 Re: majowa inseminacja 13.06.09, 22:08 Nie, nie brałam po inseminacji nic. A @ przyszła równe 14 dni po iui. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 14.06.09, 15:03 Cześć dziewczyny Nie wiem jak mam to interpretować, bo dzisiaj 15dzień po IUi, a 14 od pęknięcia pęcherzyka. Jak na razie @ nie ma, ale nie wiem czy to nie jest działanie luteiny. Brzuch mnie trochę pobolewa- tak od czasu do czasu jak na m-czkę. Strasznie się boję czy się udało czy nie Wstrzymam się jeszcze do jutra jak @ nie będę miała to zrobię test. Nie chcę wcześniej go robić, bo za każdym razem jak robiłam to zaraz po badaniu lub następnego dnia przychodziła. Zobaczymy jak będzie. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: majowa inseminacja 16.06.09, 09:10 Cześć dziewczyny zrobiłam sikańca i wyszły mi II kreski. Nawet nie wiecie jakie szczęście mnie ogarnęło. teraz jednak ogarnęło mnie przerażenie że to może być efekt brania luteiny. Dziewczyny czy ma ona wpływ na sikany test??? Błagam pomóżcie. Wiem, że jak robiłam kiedyś po IMSI test sikany a też brałam wtedy luteinę to nic nie wykazał- wynik ujemny. Może teraz się udało- oby!! Poszłam zaraz rano zrobić bete dla pewności ale niestety wynik najwcześniej jutro południu. Przecież ja zwariuje do tego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha8212 Re: udało się!!! 17.06.09, 19:52 Hej wszystkim widzę że ten wątek już zamarł ale chcę się pochwalić że mi się udało moja beta 483. Wszystkim wam życzę powodzenia Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś