manus2 12.12.03, 12:52 Dziewczyny, po 4 nieudanych inseminacjach postanowiliśmy z mężem, że przystąpimy do in vitro. Ciekawa jestem, czy na forum jest ktoś kto już przez to przechodzi? Na jakim etapie jesteście? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: avia29 Re: IN VITRO IP: *.zab.citynet.pl 12.12.03, 15:27 Na wstępie sorki za pusty post ale mi sie cosik z kompem stało złego... Manus2 jestem w bardzo podobnej sytuacji jak Twoja. Jestem po 5 IUI i własnie jestem w trakcie kompletowania badań do ICSI.Niestety zadne IUI sie nie powiodło...Nie wiem jakie Ty masz problemy ale u mnie głównym powód trudności to kiepściutkie plemniczki i moja PRL(na Norprolacu jest OK)Powiem Ci że cholernie się boję tej całej stymulacji.Wiem że to nie jest takie bardzo proste.Niektóre dziewczyny podchodza do tego jak do połknięcia paru tabletek aspiryny.Ja wiem że trzeba być przygotowanym na skutki uboczne jeśli nie te wczesne to z pewnością późne...Wiem też że zrobiłam WSZYSTKO aby uniknąć ICSI i nie ma już dla mnie innej drogi.Jestem zdesperowana i mimo że bardzo się boję rozpoczęłam badania-a właściwie je kończę czekam tylko na wyniki z cytogenetyki. Mam wielką nadzieję że to całe ICSI zakończy się sukcesem. Czego Tobie ,sobie i wszystkim niedoszłym mamusiom życzę!!! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: IN VITRO IP: 62.233.177.* 12.12.03, 15:29 Manus! Trzymam za Ciebie kciuki! I mam nadzieje, że się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 12.12.03, 15:53 Dziękuję wam za odpowiedzi. Na forum siedze już od kilku miesięcy, po każdej inseminacji udzielałam się, aż do chwili gdy znów okazywało się, że się nie udało!!! Miałam nawet taką chwilę, że przez tygodnie nie chciałam tu wchodzić bo tylko się dołowałam, zarówno tymi forumowiczkami, którym się wciąż nie udaje, jak i tym którym się powiodło - też bym chciała. Teraz czuje, że emocje moje sie poprawiły i cieszę się kolejnymi postami - w stylu udało się, oraz przykro mi jak piszą o niepowodzeniach. Ale do rzeczy.... U mnie niepłodność jak na razie jest niewyjasniona, pęcherzyki ok, świetnie reaguję na stymulację, mąż ma lekko słabe plemniczki - słaba ruchliwość, ale nie aż tak bardzo, lekarz mówi, że nie jest jeszcze aż tak źle - ale to był powód przystąpienia do inseminacji. Stymuluję się już 1,5 roku, na początku stymulacje plus przytulanie od czerwca stymulacje plus inseminacje... i nic. Wierzę, że w trakcie przygotowań do in vitro i punkcji dowiem się jaka jest przyczyna. Z moich problemów to nadmienie, że chyba też ta paskudna Prolaktyna, biorę Bromergon i własnie powinnam za kilka dni znów zrobić badania, tak więc zobaczymy. Anetko, dziekuje za kciuki! Też trzymam za Ciebie i nasze forumowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagmara Re: IN VITRO IP: *.philadelphia-15rh16rt.pa.dial-access.att.net 12.12.03, 18:50 Manus2, Witaj Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 09:51 O rany!!!! Jak cudownie!!! Straaasznie chciałabym żeby się udało, pogodnie spoglądam w przyszłość, a Twój przykład jeszcze mnie w tym utwierdza. Musisz być baaardzo szczęśliwa!!! Gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magdall Re: IN VITRO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 17:58 jestem w trakcie stymulacji do drugiego ISCI. Za pierwszym razem były tylko dwa embriony do podania i żadnego do zamrożenia. Tym razem ma być lepiej. Nas od razu skierowali do in vitro bo ilość i jakość plemników wykluczały inseminacje. In vitro daje wam większe szanse, choc jest to zabieg drogi i męczący. Trzba być jednak dobrej myśli. Pozdrawiam i zyczę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 09:53 Magdall, masz rację, bądźmy dobrej myśli - Tobie też życzę cudonego, zdrowego maleństwa - no, może maleństw.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Re: IN VITRO IP: *.chello.pl 15.12.03, 12:56 jestem po dwóch nieudanych inseminacjach i jednym ICSI, ale drugie ICSI zaowocowało bliźniakami które teraz mają 3 miesiące. Trzymam kciuki za Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkag2 Re: IN VITRO 15.12.03, 13:11 Mam śliczną córeczkę (5 miesięcy) po ICSI. Udało się za pierwszym razem - wyhodowano 2 zarodki i podano mi je. Żałuję tylko,że to nie bliźnięta. Bardzo proszę bądź dobrej myśli. Trzymam kciuki i pozdrawiam Agnieszka z Małgosią Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 13:56 brak mi słów!!!! Jak sie cieszę dziewczyny, tymi waszymi wiadomościami!!!! No i gratuluję wszystkim szczęśliwym mamusiom!!!! Ja jestem niestety dopiero na początku drogi, ale miło wiedzieć, że gdzieś jest szansa, której oczywiście nie omieszkam wykorzystać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 13:58 Agnieszko, wiesz ja też jakoś ostatnio zaczynam śnić o bliźniakach, poprostu w miarę leczenia wzrasta apetyt.... ale najwazniejsze, że jesteś szczęśliwą mamą Małgosi - tak na marginesie ja też jestem Malgosia... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkag2 Re: IN VITRO 15.12.03, 14:30 Życzę aby to imię przyniosło Ci szczęście.Moja Małgosia jest cudownym pogodnym bobaskiem i tylko naszą wielką tajemnicą jest jak została poczęta.Trzymam kciuki,żebyś za rok o tej porze też była taka szczęśliwa jak ja i mój mąż oczywiście. Cieplutkie pozdrowienia w ten juz zimny dzień. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kathrin78 Re: IN VITRO IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.03, 11:09 My właśnie zaczynamy z ICSI. Dziś pierwsza tabletka diane35 (przez 21 dni), potem dodatkowo spray Synarela, a następnie od 2 dnia cyklu Gonal F i 7-8dc mam się zgłosić na USG. Nowe siły we mnie wstąpiły . Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 16.12.03, 11:17 Kathrin78, jestes troche dalej ode mnie... Ja dopiero jutro mam pierwsza wiyzte w Novum i pewnie czekaja mnie badania, a najwczesniej od stzcznia stymulacja. trzymaj sie, chcialabym juz zaczac, ale badzmy w kontakcie - trzymam kciuki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
manus2 Re: IN VITRO 18.12.03, 09:53 Dziewczyny, mam pytanie - ile embrionów podają w waszych klinikach. W Novum podają 2, często czytałam, że ok. 3 i zastanawiam się czy namawiać lekarzy na 3 embriony. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami. Odpowiedz Link Zgłoś