12.12.03, 12:52
Dziewczyny, po 4 nieudanych inseminacjach postanowiliśmy z mężem, że
przystąpimy do in vitro. Ciekawa jestem, czy na forum jest ktoś kto już przez
to przechodzi? Na jakim etapie jesteście?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: avia29 Re: IN VITRO IP: *.citynet.pl 12.12.03, 15:13
    • Gość: avia29 Re: IN VITRO IP: *.zab.citynet.pl 12.12.03, 15:27
      Na wstępie sorki za pusty post ale mi sie cosik z kompem stało złego...
      Manus2 jestem w bardzo podobnej sytuacji jak Twoja. Jestem po 5 IUI i własnie
      jestem w trakcie kompletowania badań do ICSI.Niestety zadne IUI sie nie
      powiodło...Nie wiem jakie Ty masz problemy ale u mnie głównym powód trudności
      to kiepściutkie plemniczki i moja PRL(na Norprolacu jest OK)Powiem Ci że
      cholernie się boję tej całej stymulacji.Wiem że to nie jest takie bardzo
      proste.Niektóre dziewczyny podchodza do tego jak do połknięcia paru tabletek
      aspiryny.Ja wiem że trzeba być przygotowanym na skutki uboczne jeśli nie te
      wczesne to z pewnością późne...Wiem też że zrobiłam WSZYSTKO aby uniknąć ICSI i
      nie ma już dla mnie innej drogi.Jestem zdesperowana i mimo że bardzo się boję
      rozpoczęłam badania-a właściwie je kończę czekam tylko na wyniki z cytogenetyki.
      Mam wielką nadzieję że to całe ICSI zakończy się sukcesem.
      Czego Tobie ,sobie i wszystkim niedoszłym mamusiom życzę!!!

Pozdrowienia.
    • Gość: aneta Re: IN VITRO IP: 62.233.177.* 12.12.03, 15:29
      Manus!
      Trzymam za Ciebie kciuki! I mam nadzieje, że się uda!
      • manus2 Re: IN VITRO 12.12.03, 15:53
        Dziękuję wam za odpowiedzi. Na forum siedze już od kilku miesięcy, po każdej
        inseminacji udzielałam się, aż do chwili gdy znów okazywało się, że się nie
        udało!!! Miałam nawet taką chwilę, że przez tygodnie nie chciałam tu wchodzić
        bo tylko się dołowałam, zarówno tymi forumowiczkami, którym się wciąż nie
        udaje, jak i tym którym się powiodło - też bym chciała. Teraz czuje, że emocje
        moje sie poprawiły i cieszę się kolejnymi postami - w stylu udało się, oraz
        przykro mi jak piszą o niepowodzeniach. Ale do rzeczy.... U mnie niepłodność
        jak na razie jest niewyjasniona, pęcherzyki ok, świetnie reaguję na stymulację,
        mąż ma lekko słabe plemniczki - słaba ruchliwość, ale nie aż tak bardzo, lekarz
        mówi, że nie jest jeszcze aż tak źle - ale to był powód przystąpienia do
        inseminacji. Stymuluję się już 1,5 roku, na początku stymulacje plus
        przytulanie od czerwca stymulacje plus inseminacje... i nic. Wierzę, że w
        trakcie przygotowań do in vitro i punkcji dowiem się jaka jest przyczyna. Z
        moich problemów to nadmienie, że chyba też ta paskudna Prolaktyna, biorę
        Bromergon i własnie powinnam za kilka dni znów zrobić badania, tak więc
        zobaczymy.
        Anetko, dziekuje za kciuki! Też trzymam za Ciebie i nasze forumowiczki!
    • Gość: Dagmara Re: IN VITRO IP: *.philadelphia-15rh16rt.pa.dial-access.att.net 12.12.03, 18:50
      Manus2,

Witaj
      • manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 09:51
        O rany!!!! Jak cudownie!!! Straaasznie chciałabym żeby się udało, pogodnie
        spoglądam w przyszłość, a Twój przykład jeszcze mnie w tym utwierdza. Musisz
        być baaardzo szczęśliwa!!! Gratuluję.
    • Gość: magdall Re: IN VITRO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 13.12.03, 17:58
      jestem w trakcie stymulacji do drugiego ISCI. Za pierwszym razem były tylko
      dwa embriony do podania i żadnego do zamrożenia. Tym razem ma być lepiej. Nas
      od razu skierowali do in vitro bo ilość i jakość plemników wykluczały
      inseminacje. In vitro daje wam większe szanse, choc jest to zabieg drogi i
      męczący. Trzba być jednak dobrej myśli. Pozdrawiam i zyczę powodzenia.
      • manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 09:53
        Magdall, masz rację, bądźmy dobrej myśli - Tobie też życzę cudonego, zdrowego
        maleństwa - no, może maleństw....
        • Gość: ag Re: IN VITRO IP: *.chello.pl 15.12.03, 12:56
          jestem po dwóch nieudanych inseminacjach i jednym ICSI, ale drugie ICSI
          zaowocowało bliźniakami które teraz mają 3 miesiące. Trzymam kciuki za Ciebie.
    • agnieszkag2 Re: IN VITRO 15.12.03, 13:11
      Mam śliczną córeczkę (5 miesięcy) po ICSI. Udało się za pierwszym razem -
      wyhodowano 2 zarodki i podano mi je. Żałuję tylko,że to nie bliźnięta.
      Bardzo proszę bądź dobrej myśli.
      Trzymam kciuki i pozdrawiam

Agnieszka z Małgosią
      • manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 13:56
        brak mi słów!!!! Jak sie cieszę dziewczyny, tymi waszymi wiadomościami!!!! No i
        gratuluję wszystkim szczęśliwym mamusiom!!!! Ja jestem niestety dopiero na
        początku drogi, ale miło wiedzieć, że gdzieś jest szansa, której oczywiście nie
        omieszkam wykorzystać!!!
        • manus2 Re: IN VITRO 15.12.03, 13:58
          Agnieszko, wiesz ja też jakoś ostatnio zaczynam śnić o bliźniakach, poprostu w
          miarę leczenia wzrasta apetyt.... ale najwazniejsze, że jesteś szczęśliwą mamą
          Małgosi - tak na marginesie ja też jestem Malgosia...
          • agnieszkag2 Re: IN VITRO 15.12.03, 14:30
            Życzę aby to imię przyniosło Ci szczęście.Moja Małgosia jest cudownym pogodnym
            bobaskiem i tylko naszą wielką tajemnicą jest jak została poczęta.Trzymam
            kciuki,żebyś za rok o tej porze też była taka szczęśliwa jak ja i mój mąż
            oczywiście.
            Cieplutkie pozdrowienia w ten juz zimny dzień.

Agnieszka

• Gość: kathrin78 Re: IN VITRO IP: *.dip.t-dialin.net 16.12.03, 11:09
      My właśnie zaczynamy z ICSI. Dziś pierwsza tabletka diane35 (przez 21 dni),
      potem dodatkowo spray Synarela, a następnie od 2 dnia cyklu Gonal F i 7-8dc mam
      się zgłosić na USG. Nowe siły we mnie wstąpiły smile.
      • manus2 Re: IN VITRO 16.12.03, 11:17
        Kathrin78, jestes troche dalej ode mnie... Ja dopiero jutro mam pierwsza wiyzte
        w Novum i pewnie czekaja mnie badania, a najwczesniej od stzcznia stymulacja.
        trzymaj sie, chcialabym juz zaczac, ale badzmy w kontakcie - trzymam kciuki!!!!
        • manus2 Re: IN VITRO 18.12.03, 09:53
          Dziewczyny, mam pytanie - ile embrionów podają w waszych klinikach. W Novum
          podają 2, często czytałam, że ok. 3 i zastanawiam się czy namawiać lekarzy na 3
          embriony. Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka