Dodaj do ulubionych

ponownie pytanie o progesteron

26.12.03, 02:59
jakie sa objawy niskiego poziomu progesteronu?
wiem tylko o zatrzymaniu wody w organizmie.
pytam w leku czekajac na wyniki...

pozdrawiam wszystkich
magda
Obserwuj wątek
    • Gość: kathrin78 Re: ponownie pytanie o progesteron IP: *.dip.t-dialin.net 26.12.03, 17:48
      Nie zastanawiaj się tyle, ponieważ to ani nie pomoże, ani nie zaszkodzi.
      Poczekaj na wynik - wierzę, że będzie dobrze.
    • marylkaxx Re: ponownie pytanie o progesteron 26.12.03, 19:15
      Witam!
      Niestety nie mogę Ci pomóc ale również chciałabym wiedzieć. Dziewczyny
      pomóżcie. Też mam ten problem ale jeszcze dokładnie nie wiem na czym to polega.
      Czekam na odpowiedź.
      • sakti Re: ponownie pytanie o progesteron 27.12.03, 00:17
        staram sie nad niczym nie zastanawiac, ale czasami to bardzo ciezko przychodzi.
        Moj partner oszukal mnie i zostawil, nawet nie kontaktujemy sie teraz.
        I jeszcze swiadomosc, ze moze nigdy nie bede miec dziecka. Zreszta teraz jestem
        sama, wiec to bez znaczenia. Musze na nowo sobie poukladac zycie, a to potrwa.
        Teraz nie mam nawet ochoty na wszystkie badania. Przepraszam, ze tak sie zale,
        ale nie mam nawet z kim o tym porozmawiac.. nie chce nikogo z moich bliskich
        martwic, a tak mi smutno...

pozdrawiam wszystkich
        magdalena
        • Gość: femalespirit Re: ponownie pytanie o progesteron IP: 212.180.158.* 27.12.03, 09:49
          Sakti, bardzo mi przykro, ze tak Ci sie zycie ulozylo. Porozmawiaj z kims
          bliskim, nie martw sie w samotnosci. Na pewno zechca Ci pomoc. Jeszcze wyjdzie
          dla Ciebie slonce, mowie Ci to po swoim doswiadczeniu. Ja jestem drugi raz
          mezatka, pierwszy maz bardzo mnie zranil. Ale drugi jest wspanialy. I bardzo
          mnie wspiera, gdyby nie on, nie pozbieralabym sie tak szybko po poronieniu. I
          Ty spotkasz takiego mezczyzne. Jesli nie masz teraz sily na badania, to odpusc
          je sobie na razie. Zrob cos dla siebie, cos, co lubisz, na co od dawna mialas
          ochote. Badz dla siebie dobra. Jak poczujesz sie lepiej, to zajmiesz sie
          leczeniem. Progesteronem sie nie zamartwiaj - stosunkowo latwo go wyleczyc.
          Objawy niedoboru to krotka faza lutealna (ponizej 12 dni), bole piersi i
          plamienia przed miesiaczka, silny zespol napiecia przedmiesiaczkowego, bolesne
          miesiaczki, trudnosci z zajsciem i utrzymaniem ciazy. Niedomoge lutealna mozna
          leczyc na dwa sposoby: albo podajac progesteron w drugiej fazie albo - z tego
          co czytalam - podawajac clo w pierwszej fazie nawet, gdy jest owulacja. Clo
          bowiem wywoluje silne sprzezenie zwrotne, duzo wyzszy jest estrogen, a w
          konsekwencji duzo wyzszy progesteron. Tak wiec glowa do gory, bedzie dobrze smile.
    • Gość: monia Re: ponownie pytanie o progesteron IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 27.12.03, 00:39
      hej, pomylilam sie i napisalam w watku SATKI a mialo byc SAKTI ale moze sie
      zorientujesz smile tak siedze i siedze przed tym komp bo wogole zasnac nie moge,
      ciagle mysle to o tym a potem jeszcze o czyms innym i czasem mam dosc tego
      wszystkiego, ciagle pod gorke a ta swiadomosc tego ze nie moge miec dzieci mnie
      poprostu przerasta sad mam kiepskie wyniki a leczenie jak narazie tez odnosi
      kiepskie skutki, a co wogole porabiasz na codzien? i ile masz latek?? trzymaj
      sie cieplo, do uslyszenia smile
      • sakti Re: ponownie pytanie o progesteron 27.12.03, 14:11
        jestescie bardzo kochane smile
        wiem, ze to wszystko minie i bedzie jeszcze dobrze. Bylo mi troszke glupio, ze
        tak sie rozkleilam, tutaj wiele kobiet ma naprawde przykre doswiadczenia, w
        porownaniu z ktorymi moje sa naprawde niewielkie.. Jestescie bardzo dzielne!

co robie obecnie? studiuje antropologie kulturowa. Sprawia mi to bardzo duza
        przyjemnosc i daje duzo satysfakcji. A ze teraz byly swieta, tyle kobiet z
        dziecmi albo w ciazy dookola... Ale jeszcze wszystko przede mna!

Pozdrawiam goraco i jeszcze raz dziekuje!
        magdalena

• Gość: monia Re: ponownie pytanie o progesteron IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 28.12.03, 00:46
      hej Magda smile mam nadzieje ze juz Ci jest lepiej, bo mi nadal niebardzo, jakos
      ciagle cos mi przeszkadza i nie pasuje, na dodatek ta moja lekarka ciagle malo
      mowi... nic sie od niej nie moge dowiedziec kaze czekac i czekac... ale ile? na
      to pytanie odp ze nie wie jak zachowa sie cykl... juz podjelam decyzje ze pojde
      do innej przychodni, pry innym szpitalu, bo jak tak dalej pojdzie to w jakas
      depresje wpadne, nawet nie potrafie sie cieszyc tym co mnie spotka w tym roku,
      ze skoncze studia, ze wreszcie bede mogla sie usamodzielnic w jakis sposob. Mam
      nadzieje ze to chwilowe zalamanie i ze szybko minie bo moj zal odbija sie
      bardzo na bliskich mi osobach a szczegolnie narzeczonym sad ciagle sie czepiam
      wszystkiego... ale dobra bo sie rozpisalam i nie chce dalej zanudzac, skad
      wogole jestes? jak bys chciala cos napisac to pisz smialo: monisiag@poczta.fm
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka