Dodaj do ulubionych

Ranking - najładniejsze rynki w polskich miastach

• Gość: cromwell Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: 217.153.82.* 10.01.06, 10:48
      Lanckorona i Sandomierz

pzdr.
      • Gość: asd Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 10.01.06, 12:42
        Krakow!!!! Najpiekniejszy rynek w Polsce. Wroclawski to przy nim sztuczny bez
        klimatu pikus.
    • Gość: livia19 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.41d.sandomierz.pilicka.pl 10.01.06, 14:08
      Sandomierz!
      • januszx Re: Ranking - Idealne Miasto ... Zamość 10.01.06, 14:18
        Moi Drodzy, przepiękny,renesansowy, idealny rynek o wymiarach 100/100

ma ..... Z a m o ś ć

wokół rynku znajdziemy urocze kamieniczki, zbudowane przez Jana Zamoyskigo a
        także zamoyskich Mieszczan. W przeszłości renesansowe kamieniczki należały do
        mieszkańców miasta: Polaków , Ormian , Greków, Zydów , Szkotów, Włochów,
        NIemców , Rusinów ... ta mozaika kultur widoczna jest na zamoyskim Starym
        Mieście , z pewnościa w pierszym wrażeniem po wjeżdzie do naszej Perły będzie
        powiew włoskiej , renesansowej myśli architektonicznej , będa tacy , którzy
        pomyśla jakim cudem znalazłem sie w podcieniach Padwy?!! przecież tylko trzy
        godzinki jechałem z Warszawy??

Także zdecydowanie Zamość
        a potem Kraków , Wrocław , Lublin , Gdańsk

Pozdrawiam i zapraszam na zamoyskie forum gdzie więcej szczegółów poznacie:-) :
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=100
    • Gość: nocka Re: Brodnica IP: 80.54.187.* 10.01.06, 18:11
      bardzo ładny rynek, trókątny,
      nieliczny nawet w Europie.
      • Gość: H Re: Brodnica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:57
        Trójkątny jest też nowy rynek w Łowiczu.
        Pozdr.
    • gaudencja Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 10.01.06, 19:48
      Najbardziej urokliwy rynek w całej Polsce jest w Złotnikach Lubańskich. Numer
      dwa - Stary Sącz. Potem długo, długo nic :)
      • Gość: SOsnowiec Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 01:13
        Zdecydowanie Patelnia w Sosnowcu. Rozmach tradycja+nowoczesność, PRL+UE,
        młodość+starość, piękno+brzydota, swojsko+europejsko.
    • Gość: alboco Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:56
      WROCŁAW
      Kraków
      • Gość: Ladaco Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: 80.54.248.* 11.01.06, 16:01
        Rynki w Toruniu i Wrocławiu są najładniejsze, w Krakowie - ze względu na
        klimat.Z mniejszych miast najładniejszy rynek jest w Chojnicach - piękny ratusz,
        stylowa fontanna, odnowione kamieniczki, latem tętni zyciem, a zimą zniewala
        pięknymi dekoracjami,zawsze czysty i zadbany podobnie jak całe miasto, które
        pięknieje z roku na rok.
        • Gość: Raffi Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:34
          Właśnie - popieram Chojnice!Widać, że mają znakomite władze - miasto jak rzadko
          które w Polsce jest czyste i odnowione, a Starówka z Rynkiem - cacuszko;-)))))
          • Gość: Radek R. Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.06, 23:02
            Bardzo oryginalny i ciekawy jest Żyrardów - Rynek jest centralnym placem
            jedynej zachowanej w Europie XIX-wiecznej osady fabrycznej, jest bardzo duży,
            zadbany, z wielkim gotyckim kościołem, stylową fontanną, ceglanymi budynkami
            ratussza i poczty oraz pięknym kompleksem dawnej Fabryki Lnu, który jest
            obecnie adaptowany na centrum kulturalno - handlowe.
            • Gość: Lucky Man Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.01.06, 20:01
              A rzeczywiście Żyrardów jest niezły;-)))
              A jeszcze w pobliskich Skierniewicach trwa generalny remont Rynku - będzie
              ładnie!
              A jakby dodać do tego pobliski Łowicz - to mamy mazowieckie "Trójmiasto" z
              ładnymi Rynkami!;-)
              • hubertkm Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 15.01.06, 22:39
                Oj, nie porównywałbym Skierniewic z Łowiczem:-)
                Nie ta klasa - oczywiście Łowicz bije Skierniewice na głowę - to niedoceniane
                miasto, moim zdaniem, a bardzo ciekawe i pełne zabytków - wg mnie na pewno
                najdalej w trzeciej dziesiątce w Polsce! A Skierniewice - nie sadzę, żeby bliżej
                niż ok. setki. O ile ślicznie wygląda ten narożnik skierniewickiego rynku, z
                którego widać kosciół - to całosć rynku jest raczej bezbarwna. A oprócz tego w
                zasadzie tylko pałac i dworzec kolejowy - podczas gdy w Łowiczu: dwa ładne
                rynki, w tym jeden nietypowo - trójkątny, 9 zabytkowych kosciołów (!), w tym
                wspaniała kolegiata prymasowska, kamienice, klasycystyczny ratusz i poczta,
                piękny zespół klasztorny misjonarzy - śliczne miasto!
                Zresztą generalnie ta część Mazowsza jest ciekawa - sporo drewnianych kosciołów,
                urokliwe miasteczka - zupełnie inne Mazowsze niż warszawskie. Kiedyś dziwiłem
                się patrząc na mapy w atlasach historycznych, dlaczego ci mazowieccy książęta
                sie tak nierówno dzielili - ze księstwa rawskie i płockie były po 4 razy
                mniejsze niż warszawskie - jak pojechałem w rawskie, to sie przekonałem dlaczego
                - to zupełnie inne Mazowsze:-)
                Pozdr.
                • Gość: Lucky Man Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 12:22
                  Zgadzam się, że Łowicz jest ładniejszy od Skierniewic, ale jak Rynek
                  Skierniewicki zostanie ładnie odnowiony, to się choć trochę do
                  Łowicza "zbliży". Ale za to dworzec PKP w Skierniewicach jest tak elegancki
                  (jeszcze jak na polskie warunki), że zapiera dech!!!;-)
                  • Gość: H Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 21:13
                    Bo trzeba pamiętać co to za dworzeć:-)
                    To przecież jeden z najstarszych dworców w Polsce - z apartamentem dla cara
                    wewnątrz:-)
                    Później budowę kolei prowadzili w Królestwie na zlecenie carskiego rządu
                    prywatni przedsiębiorcy - robili to możliwie małym kosztem i dlatego późniejsze
                    dworce są takie nieciekawe - jeden dwa projekty, drewniane ściany i dalej...
                    Dopiero w okresie międzywojennym niektóre przebudowano na bardziej okazałe, jak
                    np. w Lublinie.
                    • Gość: Do H/Marek Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.vc.shawcable.net 18.01.06, 00:21
                      Naprawde w wielu miastach swiata bylem(mieszkam na emigracji od dawna)lubie
                      miasta z"Dusza",ale mam swira na punkcie dworcow zawsze je odwiedzam.Chyba
                      podrozniczy wiatr we mnie "siedzi"-Pozdrawiam-Marek-I badzcie dumni ze swoich
                      miejscowosci!!!!!!
                      • Gość: Jacek Ox. Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.06, 15:41
                        WROCŁAW
                        GDAŃSK
                        KRAKÓW
                        Poznań
                        Warszawa
                        Toruń
                        Chojnice
                        Brzeg
                        Łowicz
                        • Gość: Zamość Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.chello.pl 20.01.06, 17:25
                          Takiego rynku nie ma nie tylko w polsce, ale w całej Europie. Idealny kwadrat
                          100 metrów na 100 otoczony zabytkowymi kamienicami.
                          Ratusz nietypowo, bo z boku.
                          • Gość: makay Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.06, 22:53
                            A Bydgoszcz? Tam jest duży ładnie odnowiony Stary Rynek, z ciekawym pomnikiem,
                            a także Rybi Rynek - pięknie położony nad Brdą.
                          • hubertkm Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 24.01.06, 00:26
                            Powinniście siezastanowic, co to tak naprawdę znacyz! 100m x 100 m w czasach,
                            gdy nie używało się tej jednostki mairy - to nie lada tajemnica! Wyjście moze
                            być tylko jedno: zamoyski i Moradno coś wiedzieli i chcieli to przekazać
                            potomnym! Rozejrzyjcie sie! Może w planie Zamoscia jest zaszyfrowana jakaś
                            wiedza tajemna?
                            Proponuję cykl powieściowy:
                            1. Kod Jana Zamoyskiego
                            2. Hetmani i architekci
                            3. Hetman Św. Graala
                            4. itd.
                            To byłaby niezła promocja - jeszcze jakiś czakram w kolegiacie...
                            Pozdr.:-)
    • radeqrdemenes PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.06, 14:16
      Bardzo ładny mamy Stary Rynek W Płocku
      • Gość: H Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 16:01
        Stary to ten trójkątny bliżej katedry? Jeśli o tym mowa, to faktycznie niebrzydki.
        Pozdr.
        • Gość: Mich Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.06, 21:42
          Stary to chyba ten duży, główny Rynek Płocka z fontanną i ratuszem!!!Bardzo
          ładny!!!
          • Gość: H Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 21:59
            Mnie się akurat ten mniejszy podobał bardziej - ale to oczywiscie kwestia gustu.
            Pozdr.
            • Gość: Jarek Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.01.06, 19:06
              Płock jest ok, ale najlepsze to Kraków, Gdańsk, Wrocław, Świdnica i Chojnice.
              • radeqrdemenes Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 26.01.06, 20:43
                Tak, mnie też wyżej wyminione podobają się bardzo zwłaszcza Wrocław
                • lucky.man Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 27.01.06, 20:12
                  Tak jest, Płock jest "czarnym koniem" tego rankingu. Bardzo fajne miasto, a
                  Rynek po remoncie z dużą fontanną - super!!!
                • Gość: Adaś Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.06, 14:08
                  Super strona, zaskoczony jestem rozmachem inwestycyjnym 130 - tysięcznego
                  Płocka!!!;-))))
                  • Gość: LP Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.06, 15:22
                    No, po tych zdjęciach to przyjeżdżam na wiosnę zwiedzić Płock.
                    Ale najpiękniejsze są Kraków, Gdańsk, Wrocław, Warszawa, Chojnice.
                    • lucky.man Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.01.06, 22:38
                      A warto zwrócić uwagę na Węgrów - małe miasteczko, a jaki duży rynek z ciekawym
                      kościołem;-)))
                      • Gość: H Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:17
                        I niestety tylko ten kosciół wart jest uwagi przy rynku... I jeszcze pobliski
                        kosciół reformatów (ale to już nie rynek) - oba znakomite, z pocz. XVIII wieku,
                        ze wspaniałymi freskami Palloniego. A jaki wspaniały nagrobek ?Jana Dobrogosta
                        Krasińksiego u reformatów! Niestey samo miasteczko znacznie odstaje od
                        kościołów... Choc dla samych kosciołów pojechać tam trzeba, bo to wybitne zabytki!
                        Pozdr.
                        • Gość: Rafi Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.06, 12:06
                          Aż się mi łezka zakręciła w oku...;-))) Kiedyś w dzieciństwie jeżdziłem zawsze
                          na wakacje do "Pałacu" w Starej Wsi k/Węgrowa (piękny pałac, warto zobaczyć!)i
                          w Węgrowie często byłem.
                          • Gość: H Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:13
                            Niestety palac teraz trudno inaczej obejrzeć niż zza ogrodzenia. Jest własnoscią
                            NBP i zamknięty na głucho.
                            Pozdr.
                            • Gość: Robert Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:25
                              Tak jest, piękny Pałac w Starej Wsi niestety jest niedostępny dla
                              zwiedzających, a szkoda. Byłem tam kiedyś jeszcze za czasów jak NBP robił tam
                              normalne turnusy wczasowe dla pracowników i ich rodzin, mogły też tam wchodzić
                              osoby z zewnątrz (cała wieś wchodziła kąpać się w 2 jeziorach, które są na
                              terenie ośrodka). Pałac ma piękne wnętrza i super park z kortami i wspomnianymi
                              jeziorami, z małym osrodkiem sportów wodnych.Teraz tam jest ekskluzywny ośrodek
                              szkoleniowy NBP i miejsce spotkań polskich bankowców z zagranicznymi.
                              A wracając do tematu - Rynek w Węgrowie jest rzeczywiście wielki jak na małe
                              miasteczko, ciekawe czy poza słynnym kościołem odnowili choć kilka
                              kamieniczek....
                              • hubertkm Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.02.06, 17:43
                                Niestety nie. Byłem w listopadzie. Zresztą kamienica to tam jest raptem jedna,
                                tzw. gdańska, reszta to stosunkowo nowe domy.
                                Pozdr.
                                • Gość: Robert Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 10:09
                                  Masz rację z tymi kamieniczkami.
                                  Gdyby przepiękny Pałac wraz z parkiem w Starej Wsi otworzyć dla zwiedzających
                                  tak jak np. Wilanów, to byłby spory ruch turystyczny. Skorzystałby na tym też
                                  Węgrów. A tak - to sympatyczne miasteczko chyba skazane jest na smutną
                                  wegetację na uboczu....
                                  • hubertkm Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.02.06, 19:57
                                    Same koscioly moglyby przyciągać ludzi, gdyby je odpowiednio promować - ale
                                    faktycznie, jak się jest w okolicy, to czuje sięstraszną "ubocznosć"... A to
                                    naprawdę ciekawe okolice - zamek w Liwie o krok, sporo innych zabytków w pobliżu
                                    - a póki co, pusto i niewiele się dzieje. Bliskosć Warszawy mogłaby sprawić, ze
                                    Wębrów z okolica byłby świetnym rejonem weekendowych wypadów.
                                    Pozdr.
                                    • Gość: Robert Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 10:27
                                      Przede wszystkim Pałac w Starej Wsi mógłby przyciągnąć Warszawiaków, gdyby go
                                      reklamować jako "drugi Wilanów". Przy okazji Węgrów i Liw, a także możliowość
                                      wypoczynku nad czystym Liwcem - i w weekendy tłumy murowane!
                                      • lucky.man Re: PŁOCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.02.06, 11:37
                                        Na razie otwarty będzie Pałac i Park w Natolinie, bardzo się cieszę!!!
                                        Natomiast co do tematu głównego - niedaleko tego parku jest chyba najnowszy
                                        rynek w Polsce, ten uroczy plac na Kabatach, gdzie jest duża fontanna, w lecie
                                        działa kilka ogródków kawiarnianych, są ławeczki i bardzo wypielegnowana
                                        roślinność. Mieszkańcy Kabat powinni nadać mu jakąś przyjemną nazwę!!!
                                        • Gość: Robert Rynek Kabacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 12:01
                                          Może po prostu Rynek Kabacki? Albo Kabacka Riwiera?;-))))) (a to ze względu na
                                          słoneczne w większości kolory domów wokół placu, chodników na placu, a też
                                          żółtej obudowy fontanny, która jest tak zadbana i czysta, że wodę na lazurową;-
                                          ))) ).
                                          • Gość: King X Re: Rynek Kabacki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 09:23
                                            Popieram! To bardzo ładne miejsce, takiego chyba nie ma nigdzie w Polsce na
                                            wielkich osiedlach.
                                            • januszx Rynek Kabacki a Rynek Wielki w miescie Arkad 11.02.06, 09:33
                                              Rynek Kabacki" przyznam lubię tam bywać , szczególnie w letnie popołudnia ,
                                              tylko jest pewien mankament tłumy ludzi
                                              przy okazji polecam inny Rynek -Wielki o idealnych wymiarach 100/100 otoczony
                                              renesansowymi kamieniczkami a urok tam nieziemski , chyba wiecie gdzie to?

Pozdrawiam
                                              J
                                              • Gość: H Re: Rynek Kabacki a Rynek Wielki w miescie Arkad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:36
                                                Przeczytaj wątek - o zamojskim już było i jużbyło że ma 100 na 100. W czasach,
                                                gdy nie było systemu metrycznego to zadziwiajace osiągnięcie:-) W tym muszą sie
                                                kryć tajemnice!:-))))
    • agnieszka.sakowska Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 11.02.06, 20:35
      Kraków
      Sandomierz
      Wrocław
      Mikołów
      • holah Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 13.02.06, 10:07
        Tarnów, Kraków. Zwiedziłam 50 miast i miasteczek w Polsce i te dwa nie mają
        sobie równych. trochę inna kategoria- TArnów jets 3-4 razy mniejszy od Krakowa
        ale i tak ma bardziej klimatyczny rynek. mam nadzieje, ze kiedys tam zamieszkam.
        • Gość: si/wawa Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 13:49
          zgadzam się w 100%. tarnów ma w sobie magnetyzm, piękne stare uliczki+ górzysty
          teren. trafiłam tam przez przypadek, teraz planuję dłuższą wycieczke.
      • Gość: Robert Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:10
        O fajnie że głosujesz na Mikołów, kompletnie o nim zapomniałem, a przecież jest
        niezwykle uroczy, pięknie odnowiony,z fajną fontanną. A zapomniałem o nim, bo
        wszystko co zwiedzałem na Śląsku przyćmiły .... GLIWICE!!!! Mają wielki
        potencjał na GOP-owski Wrocław, Kraków lub Łódż(al. Zwycięstwa - prawie jak
        Piotrkowska), tylko trzeba trochę zainwestować.....
        • lucky.man Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 16.02.06, 10:06
          W Sierpcu jest ciekawy układ urbanistyczny z dwoma rynkami;-)))
          • Gość: H Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 17:31
            Kilka rynków to norma. Prawie każde miasteczko na Lubelszczyźnie ma po 2 rynki,
            albo nawet trzy (Łęczna, Lubartów) a Tomaszów Lubelski mial nawet 5.
    • Gość: Smerfetka_86 Pułtusk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 12:40
      Rynek najdłuższy w Polsce czy nawet w Europie. Piękny ratusz, zabytkowa wieża a
      w niej muzeum. W bezpośrednim kontakcie Bazylika i ślady pobytu Napoleona oraz
      przepiękny zamek -Dom Polonii. Zapraszam
      • Gość: Missio Re: Pułtusk IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.06, 21:12
        Zgadza się, PUŁTUSK to najciekawsze miasteczko Mazowsza!!!
        Poza tym GDAŃSK, KRAKÓW, WROCŁAW, ŚWIDNICA, CHOJNICE;-))))
        • Gość: Waldek Chojnice:-))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 10:37
          są the best!!!!
          • Gość: Olga Świdnica:-))))) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.03.06, 22:55
            Przepiękna!
    • maniek.27 Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 05.03.06, 23:53
      1. Kraków
      2. Wrocław
      3. Toruń
      4. Poznań
      5. Lublin
      • Gość: Bibi Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:21
        1. Wrocław
        2. Kraków
        3. Warszawa
        4. Gdańsk
        5. Poznań
        6. Świdnica
        7. Pułtusk
        8. Chojnice
        9. Toruń
        10. Płock
        • Gość: Patti Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 04.05.06, 15:48
          Właśnie wróciłam ze Świdnicy, piękne miasto i wspaniały Rynek, bardzo
          wielkomiejski jak na 60 - tysięczne miasto, wysokie, bogato zdobione kamienice;
          poza tym ciekawe koscioły (m.in. Kościół Pokoju wpisany na listę UNESCO -
          perełka!!!).
          • b3ut Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 05.05.06, 00:31
            teraz ja :)

Wrocław bomba, Kraków też.
            A teraz o moim Toruniu
            Nasz własny bardziej kameralny. Kamieniczki w stosunku do Wrocka 1 piętro mniej
            mają. Ale za to na środku naszego rynku cukierek jakiego nigdzie indziej nie
            uświadczycie :). Na konkurs najpiękniejszy ratusz już sobie zęby ostrzymy
            Suma sumarum
            1 - Wrocek, Kraków - duże rynki
            1 - Toruń - te mniejsze (nasz rynek jest wielkości wrocławskiego ratusza)
    • maranty Re: Ranking - najładniejsze rynki w polskich mias 03.06.06, 18:31
      1.Świdnica Śląska
      2.Żywiec
      3.Bielsko-biała
      4.Kraków
      5.Wrocław

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka