Dodaj do ulubionych

Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2011

11.01.11, 22:13
Witam forumowiczów.
Jestem na etapie planowania wakacji 2011. Jestem zmęczona "sławnymi" kurortami i miejscami obleganymi przez turystów. Potrzebuje pomocy, porady gdzie mogła bym wybrać się w tym roku. Chciała bym pojechać w miejsce gdzie mandarynki żyją na wolności, w takie miejsce na mapie gdzie wręcz kończy się papier. Gdzieś gdzie panuje harmonia, spokój i będę mogła wypocząć po trudach i znoju dnia codziennego. Typ zakwaterowania nie gra dla mnie znaczącej roli.
Byliście w takim miejscu lub słyszeliście kogoś opinie? Jeśli tak to proszę o polecenie.
Nie ważne czy w Polsce czy za granicą.

Proszę o pomoc :)
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 11.01.11, 22:18
      ja takich nie znam, tam gdzie jest fajnie są turyści, a tam gdzie nie ma turystów, to nie ma po co jechać :)
      • Gość: frequentflyer Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.dynamic.chello.pl 12.01.11, 00:00
        to pojedź/pójdź w Beskid Niski, zatrzymaj się w Hajstrze na kilka dni, może zmienisz zdanie. pojedź do Walii na Pembrokeshire Coast Trail - jak przez cały dzień na szlaku wiodącym po klifie, z widokami nie do opisania, spotkasz więcej niż 6 innych hajkerów, to znaczy że wpadłeś na tłumy. albo znajdź sobie jakiś bardziej odległy od miast odcinek Appalachian Trail na dwa tygodnie łażenia, też nie będzie hord i będą wrażenia nie do zapomnienia - jeżeli nie nakarmisz swoją osobą jakiego grizzliego. nawet modne Lofoty są wolne od tłumów. tam już wymagany jest samochód niestety, więc ucieczka od cywilizacji ździebko niepełna.
        • voyager747 Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 12.01.11, 00:06
          nie zamierzam
          • Gość: ??? do voyager747 IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 11:26
            A kogo to obchodzi co zamierzasz
            • Gość: wujek_extrema Re: do voyager747 IP: *.vw.shawcable.net 21.04.11, 05:49
              polecam Islandie w marcu. Bardzo ciekawy kraj w bardzo ciekawym okresie. W srodku ladu jest jeszcze zima jak na Arktyce (zorza polarna itd), na Fiordach juz sie wiosna zaczyna. Nocne zycie w Reykjawiku. Korona jest bardziej przystepna od kryzysu. Fantastyczna przygoda. Polecam
    • Gość: Foxy Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 23:22
      Niektore miejsca w Laosie (poza Luang i Vang Vien) - jeszcze stosunkowo nie zadeptane.Coraz trudniej o takie miejsca - jak nie betonowe Hiltony to tłumy z markowymi plecakami, upozowanym noszlancko brudnym ciuchem, podartymi jeansami za 100USD i egzeplarzem Lonely w rece.
      • Gość: nocturnal Podróż nocna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 04:54
        Podróżuj nocą. Spotkasz mniej lub wcale ludzi.
      • skawel Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 02.02.11, 01:07
        np. zachodni Nepal - mało turystów, tubylcy nie zepsuci komercją, najwyzsze góry świata.
    • piotrek2454 Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 12.01.11, 12:55
      Wyciszyc bez turystów hmm. Podobno małe miasteczka w szwajcarskich górach to ciche spokojne malownicze miejsca
    • vodnique Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 14.01.11, 19:55
      Rosja. Gdziekolwiek poza Moskwa, Petersburgiem no i moze Bajkalem, bo tam tez siedzi juz chyba z pol (alternatywnej) Europy. Im dalej na wschod tym lepiej. Zero turystow, nieskazona przyroda, cisza i relaks.
      • Gość: .. Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: 213.146.54.* 14.01.11, 23:53
        Dolina rzeki Haast-Alpy Południowe, Nowa Zelandia
        • Gość: gowin Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.dynamic.chello.pl 24.01.11, 20:54
          Jeśli z ukochaną osobą polecam bezludną wyspę. W miarę tanio i wcale nie tak daleko. Jeśli jesteś zainteresowana podam namiary. Pozro!
    • dorota.k2 Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 02.02.11, 13:32
      może Wietnam? chociaż nie wiem czy tam mandarynki rosną ;)
    • Gość: DAREK Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.147.62.55.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.02.11, 15:30
      WITAM W ODPOWIEDZI NA PANI OGŁOSZENIE ,PROPONUJE JANTAR 500 METRÓW OD MORZA POSESJA OGRODZONA 2 HEKTARY ,ZALESIONA W SPOKOJU OD ULICZNEGO GWARU W SIERPNIU I WRZEŚNIU MOŻNA ZBIERAĆ GRZYBY A LATEM BUDZI ŚPIEW PTAKÓW ,NA POSESJI BIEGAJĄ ZAJĄCE , POZDRAWIAM I ZAPRASZAM ,KONTAKT 506484268
    • kornel-1 Cisza i spokój 06.02.11, 23:56
      Xiewu. Zero turystów i świeże powietrze ;-)

Kornel
    • polka_w_podrozy Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 07.02.11, 11:23
      A może Ukraina?
      Tylko jakieś inne miejsce niż tak popularny Krym czy Lwów i Kijów? tzn Krym jak najbardziej, ale nie w kurortach.
      Może Szwecja (musisz mieć mandarynki?)?
      Albo jakaś zapadła wieś w Grecji
    • Gość: Eryk Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 00:53
      A może Wenezuela? Zerknij np. na wenezuela.pl.
      Chociaż może faktycznie jak musisz mieć mandarynki to lepiej brać Jastarnię albo inne miasto na J na półwyspie :-)
      • Gość: Foxy Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.dynamic.chello.pl 12.02.11, 11:37
        A Wenezuela to jest niecodzienna z mała liczbą turystów?Fakt piekny kraj ale juz niestety ten pogląd podzielają tysiące turystów z całego swiata:)
        • cyrkonia11 Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 19.02.11, 13:23
          Mnie bardzo kręci Sri Lanka... cena w Itace widziałam około 4 tyś. na 9 dni. Oferta wydaje się baardzo atrakcyjna. był ktoś z Was?
        • Gość: qwerty Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.11, 21:54
          no to kolumbia tylko nie wybrzeze karaibskie tylko pacyfik.takie juanchaco to jest odpal turysci tylko z kolumbi i tych nie za wiele.polecam
    • djagustin [...] 04.03.11, 18:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Tirana Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.dynamic.chello.pl 04.03.11, 23:40
        Albania przejela juz mase chorwackich turystow- ceny w gore i tłumy na wybrzezu.
    • granjapit Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 14.03.11, 15:05
      Witam Lady,
      podobnie do Ciebie myslelismy i my :) Na codzienne zycie zdala od stresu i gonitwy za pieniedzmi wybralismy ....Paraguay, tak wlasnie Paragwaj. Na urlop lub wakacje polecamy Brazylie, Peru, Boliwie i naturalnie Paragwaj, choc tutal wypoczywa sie bo do zwiedzania jest malo :)
      Serdecznie pozdrawiamy, wiecej na paragwaj.org lub po prostu przez emaila.
      Gosia i Zbyszek z Paragwaju
      • Gość: autor Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.static.cytanet.com.cy 15.03.11, 11:50
        mandarynki rosna calkiem blisko, w wielu krajach srodziemnomorskich, ale zima
    • deelite Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 15.03.11, 23:16
      może Buthan? - mają roczne co prawda roczne ograniczenia wizowe dla turystów, ale moze akurat w tym roku nie maja oblezenia ;)
      a pytanie dobre, bo akurat pisalam w innym temacie o targach turystycznych na poczatku kwietnia (jeśli jesteś z warszawy), moze powinnas sie wybrac poszukać inspiracji, albo odwrotnie - wiedzieć gdzie nie jechać :)
    • Gość: Janiana Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.unknown.vectranet.pl 30.03.11, 12:19
      Ja mam zamiar w wakacje polecieć do Japonii. Wizyta w Tokio odkąd pamiętam była moim marzeniem. Nie wiem tylko jak się przedstawia sytuacja z tymi szkodliwymi substancjami, które są tam w powietrzu, czy jest szansa, że w 2-3 miesiące wszystko się tam unormuje? W biurze jeszcze nie pytałam, ale bardzo bym nie chciała żeby wycieczka była odwołana!
      • funka_77 Targi LATO 2011 30.03.11, 21:30
        Zazdroszczę Japonii, choć zazdrościć nieładnie ;) Mi pozostaje sobotnia wycieczka na targi lato i marzenia o pięknym miejscu, nie wiem czy ogrom wrażeń i ciekawych miejsc, które liczę tam zobaczyć, zachwycić się czymś nowym, nie wprawi mnie w nastrój depresyjny...urlopu nie mam zbyt wiele :(
        Zainteresowanym polecam:
        www.facebook.com/targilato
    • dub4art Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 31.03.11, 14:46
      Polecam Albanska Riviere jesli Pani jeszcze nie byla.

Pozdrawiam
    • Gość: Dana Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.49-82-r.retail.telecomitalia.it 01.04.11, 16:58
      Wakacje we Wloszech.Region Abruzja.
      Wakacje bardzo nietypowe.Mala przygoda.
      www.wloskiewakacje.pl
    • malwi-5 Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 06.04.11, 13:51
      Jakbym miała zaproponować coś "niecodziennego" to również poleciłabym Bałkany albo coś zdecydowanie bardziej odległego - czyli Dominikanę :) Nie wiem ile pieniędzy jesteś w stanie wydać na takie wydatki ale Dominikana nie należy do tych tańszych - natomiast Bałkany są w bardzo przystępnych cenach - to zależy tez jednak od kraju. Przeglądnęłam też już kilka ofert na allinclusive.com.pl i przyznam, ze jest w czym wybierać. Podobają mi się tez oferty wyjazdu do Tajlandii i do Meksyku.
    • Gość: Prowokator Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 11:32
      aby zobaczyć jak 15 tysięczne miasto Władysławowo przeistacza się w wielką aglomerację szacowaną na 100 tysięczną to trzeba przyjechać np. tutaj
    • Gość: Paula_S Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: 202.21.227.* 15.04.11, 08:31
      A moze Irlandia?
      Moje ulubione miejsce to Barley Cove Beach z Mizen Head w West Cork. Polecam rowniez piknik z wlasnym prowiantem na Sheep's Head :-) Piekne miejsca, niestety pogoda troche kaprysna, ale mi to akurat nigdy nie przeszkadzalo.
      Mozna sie zatrzymac w Bed&Brekfest po prawej stronie jadac na polnoc N71 tuz przed Bantry. Prowadzi go starsza kobieta byla muzykiem podrozujacym po swiecie, m.in wystapila kiedys z Frankiem Sinatra - fajnie z nia pogawedzic (mam nadzieje, ze jeszcze zyje bo bylam tam ze 3 lata temu.
      • Gość: gość Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.dynamic.chello.pl 15.04.11, 10:28
        Irlandia to chyba do roboty
    • Gość: mirek Re: Poszukuję niecodziennego miejsca na wakacje 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.11, 14:03
      zapraszam na spokojny i cichy wypoczynek w górach :)
      www.malwa.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka