kakofoniks 05.06.04, 19:21 z postow wynika, ze moze powinno sie stworzyc liste dobrych i zlych bior podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kakofoniks LODZ 05.06.04, 19:23 Lodz "Logos-tour" od 3 lat jezdze z tym biurem i nigdy sie nie zawiodlem co do biletow lotniczych polecam pania Ele z "Lufthansa City Center" Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks LODZ - LOGOS TOUR 05.06.04, 19:36 jeszcze raz ja proponuje w tematach umieszczac najpierw nazwe miejscowosci a pozniej nazwe biura i w tresci referencje. co do referencji 0. zawsze wybieram last-minute, czyt zawsze cos sie znajdzie taniego w ostatniej chwili. Bardzo mila i konkretna, sluzaca rada obsluga. 1. pojechalem do turcji z bingo, teoretycznie hotel mial byc 3* ale trafil nam sie 4*, znakomita kuchnia, wszystko dokladnie jak w ofercie a nawet lepiej. 2. kreta - hotel 3* wszystko zgodnie z oferta 3. egipt - hotel 3* wszystko zgodne z oferta Odpowiedz Link Zgłoś
tomsamaz Re: lista dobrych bior podrozy 05.06.04, 21:00 ALMATUR ,Łódź co roku z nimi jeżdżę i jeszcze nigdy się nie zawiodłem - Turcja 2x, Grecja , Bułgaria.zawsze wszystko zgodne z ofertą.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok! Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.icpnet.pl 06.06.04, 11:28 byłam dwa razy we włoszwch z TUI i było super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.mech.pg.gda.pl 07.06.04, 09:54 TUI - 5 wyjazdów - wszystko super oprócz rezydentów (czasami) Neckermann - 6 razy, wszystko zawsze zgodne z ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.mech.pg.gda.pl 07.06.04, 09:56 TUI - 5 wyjazdów - wszystko super z wyjątkiem rezydentów (czasami), Neckermann - 6 wyjazdów - wszystko zgodne z ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś
mielin Re: lista dobrych bior podrozy 07.06.04, 10:48 Ja polecam Neckermanna, byłam z nimi 4 razy i wszystko było bez zarzutu!!! Wszystko jak obiecali w katalogu, mili rezydenci itp. W zeszłym roku byłam z Pegas Turistik, biurem tureckim i również było bardzo dobrze, wszystko zgodnie z ofertą i do tego tanio w hotelu 4*, brak wpadek! Pozdrawiam Mielin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:53 Ja polecam TRIADĘ- byłam z nimi w Turcji, Tunezji, Grecji i za tydzień lecę z nimi znów do Tunezji. Oferta dobra, ceny również, dokładnie to co w katalogu- a czasami i lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graża Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.crowley.pl 08.06.04, 14:48 Basiu, nie nudź, proszę. Temat Triady mamy już dokładnie przetrzepany i doszliśmy do wniosków, że sporadycznie zdarza się, że jakaś impreza przebiega zgodnie z planem, ale najczęściej mają spore "podknięcia". Tak w ogóle, czy to nie Ty pytałaś kiedyś o nich? Teraz nagle okazuje się, że tyle razy z nimi byłaś? Czy mamy do czynienia z pracownikiem tego biura? Nie twórzmy spekulacji, przecież ten temat ma pomagać nam wszystkim. Ja polecam Neckerman, było lepiej niż się spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.acn.pl 10.06.04, 16:24 Nie jestem pracownikiem Triady, w życiu o Triadę nie pytałam....a tak wogóle to pewnie niejedna Basia tu na forum wpada. Ja jestem z Triady zadowolona i założę się że wiele osób również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flora Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:53 byłam raz z triadą we włoszech i nigdy więcej.wyjeżdżam tylko z neckermanem i zawsze jest wszystko w porządku, nie mam zaufania do innych biur podróży.w czasie jednego pobytu przeżyliśmy atak terrorystyczny i dziękowaliśmy Bogu, że byliśmy z neckermana, bardzo się nami zaopiekowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:34 Ja również Triada. 4700 za wyjazd dla dwóch osób to niewiele, kiedy potrzebuję tylko przelotu i miejsca do spania. Dzisiaj zapłaciłam w Triadzie za Thassos i znowu będzie miło (to po prostu kwestia nastawienia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frodo Re: lista dobrych bior podrozy IP: 212.160.230.* 07.06.04, 15:02 rozumiem, ze mowimy o organizatorach turystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: lista dobrych bior podrozy 07.06.04, 18:50 szczerze mowiac zaczynajac te rozmowe mialem na mysli zarowno organizatorow jak i biura. przynajmniej z mojego doswiadczenia wynika ze zazwyczaj w biurze orientuja sie czy wszystko jest w porzadku czy nie, chodz tylko o zwykla uczciwosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 10:23 A ja dwukrotnie miałam nietypowe podróże, gdzie trzeba było np. trochę więcej trudu i zrobić coś poza tym, co przewiduje program i... udało się! BEST REISEN! Najpierw pomoc w podróży poślubnej (zrobiliśmy straszne zamieszanie z biletami i w dwóch biurach odesłano nas z kwitkiem, tylko tam podjęli się tego), potem wysłałam z nimi moją mamę na rejs po Nilu (na moją prośbę znaleźli dla niej współlokatorkę - nawet panie zaprzyjaźniły się), a teraz fundujemy teściom - też z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: lista dobrych bior podrozy IP: 193.128.25.* 08.06.04, 16:35 a czy ktos wie coś o biurze Laos Tour ? Podobno specjalizuja sie w egzotycznych wyjazdach, typu Chiny, Tybet. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: lista dobrych bior podrozy 11.06.04, 14:51 po pierwsze to chyba nie umiesz czytac ale nie jest to watek na temat czy ktos zna takie a takie biuro, tu maja znalezc sie wypowiedzi tylko na temat bior!! po drugie logos tour w lodzi organizuje tego typu wyprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.k241.webspeed.dk 10.06.04, 21:18 Triada - bylem w Grecji i na Krecie, niby tez Grecja bez potkniec, hotele ok, rezydenci do rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.04, 16:51 bylem w grecji, kolega w grecji francji chorwacji teraz jest w hiszpani wszystko ok www.juventur.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapibara Re: lista dobrych bior podrozy IP: 62.233.181.* 11.06.04, 18:44 Byłąm z neckermannem 4 razy, teraz jade piąty, wszystko ok, tylko niektórzy rezydenci beznadziejni, poza tym jest świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adria Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.echostar.pl 19.06.04, 22:13 Jeśli mogę dopisać agenta to polecam ABC z Poznania - profesjonaliści, szczególnie kierunki greckie, Turcja, Tunezja no i Egipt. Wszyscy pracownicy biura chyba tam byli bo wiedzą bardzo dużo, no i zawsze polecają najlepszych w danym kierunku touroperatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
alibaba1 Rainbow Tours jest SUPER! 21.06.04, 10:56 Własnie wróciłem z egiptu... tyle się naczytałem o zmianach hoteli i innych problemach biur w egipcie... a tu prosze kupiłem hotel gran azur horizon w hurghadzie i taki otrzymałem... nawet widok na basen i morze był bez dopłaty... jedzenie super... ich lokalny przedstawiciel trochę kaleczył polski ale za to był przesympatyczny... i rezydent - pan włodek też był bardzo ok! Odpowiedz Link Zgłoś
hipcio102 Re: Rainbow Tours jest SUPER! 28.06.04, 11:29 ja wróciłem kilka dni temu z rodos - hotel Montemar ***+, all inclusive całkiem udany hotel, nienajgorsza plaża... wszystko według katalogu Rainbow Tours można polecić ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.06.04, 22:36 A ja dobrze wspominam BIG BLUE-szkoda, ze juz ich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dtm2 Re: lista dobrych bior podrozy 29.06.04, 10:49 7 wyjazdow z Neckermannem wszystko ok po 1-2 wyjazdy z Alltours,Öger Tours,FTI,TUI,Ltur w rozne regiony Swiata wszystko bylo naprawde Ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D. Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.era.pl 29.06.04, 11:18 3 wyjazdy z Big Blue i tez OK! Ale o nich nie ma chyba juz co pisac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.dialup.supermedia.pl 29.06.04, 11:18 Polecam Tui-byłam raz, suuperr; oraz EximTours- byłam dwa razy- bez zastrzezeń. Natomiast zdecydowanie odradzam Open Travel z Krakowa, gigantyczna wpada na Bułgarii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Re: lista dobrych bior podrozy IP: 83.238.0.* 29.06.04, 11:46 Co do TUI - też miałem dobre zdanie. Ale teraz przegięli (dodatkowo przy rezerwacjo podali mi niższe ceny - potem okazało się, że musze dopłacić): Do tej pory myślałem, że wykupując wczasy w "porządnym" biurze (konkretnie chodzi o TUI) mogę sobie spokojnie zaplanować urlop i nie martwić się zmianami godzin, dni itp, itd. Niestety wczoraj okazało się, że TUI ma Polaków za nic. Jest jednym z tych biur, które nie podpisało umów z AIR POLONIĄ i co za tym idzie zmieniło nam dzień wylotu z soboty na niedzielę. Nie chodzi o skrócenie pobytu o jeden dzień, ale o fakt, że duże niemieckie biuro nie dba o interesy swoich klientów w Polsce nie podpisując odpowiedniej umowy z kontrachentem. Oczywiście traci na tym klient. Co więcej w warunkach uczestnictwa, gdy klient zmienia umowę ponosi opłatę manipulacyjną, gdy zaś TUI ( a zmiana dnia wylotu jest zmianą umowy) już takich kosztów nie ponosi. Za wczasy zapłaciłem sporo (około 8tys zł za 2 osoby) i mimo to już przed wyjazdem mam niespodzianki. Po prostu skandal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DORA Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 12:59 SORRY, ALE CHYBA ZAMIAST NA FORUM WYBORCZEJ TRAFIŁAM NA FORUM ANGIELSKIEJ KLASY ŚREDNIEJ...LUDZIE MYŚLAŁAM, ŻE ZNAJDĘ TU INFO O TANICH I SOLIDNYCH OFERTACH, A TU GOŚCIE, KTÓRZY PISZĄ ŻE PROMOCYJNA CENA 4 TYS. ICH ZADOWALA! JESTEM ZAŁAMANA, BO CHOĆ PO STUDIACH ALE Z PENSJĄ 1000 ZŁ TAKŻE CHCIAŁAM WYJECHAĆ NA WAKACJĘ.NIC TO - POSIEDZĘ W DOMU. JA DOPISUJĘ SWOJE BIURO.."HAUS".CIESZCIE SIĘ WIĘC LUDZIE Z SAMEGO FAKTU, ŻE WAS STAC JECHAĆ A NIE MARUDZIĆ IŻ REZYDENT BYŁ DO KITU. POWODZENIA. Odpowiedz Link Zgłoś
vivawawa Re: lista dobrych bior podrozy 29.06.04, 13:26 byłem 3 razy z TUI (Gran Canaria + Kos) i 2 razy ze ScanHoliday (Rodos + Gran Canaria) wszystko było zgodnie z ofertą, bez zmian hoteli, terminów lotów 2 razy były małe opóźnienia wynikające ze złych warunków pogodowych (burza nad lotniskiem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek lista bior podrozy z niespodziankami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:48 Wiem ze do nich nie nalezy TRIADA mam wylecic w sobote & dni zwiedzania Sycyli 7 dni wypoczynku a ja nie wiem o ktorej godzinie wylatuje -poczatkowo byla 5-ta ale teraz powiedziani mi ze jest to nie aktualne Nie wiem czy najpierw bede zwiedzal Sycylie czy lezal na plazy w Kalabrii Czyli trzeba nowy watek BIURA Z BAJKI Z 1000 nocy Aha nie znam tez nazwy hotelu w ktorym bede wypoczywal opcjonalnie sa cztery w tym jeden z basenem i klimatyzacja Wszysttkie TRZY GWIAZGY *** A zaplacilem w lutym jak byly promocje i jeszcze podwyzszyli oplaty o 25 zloty chyba koszty manipulacyjne sa wyzsze Obsluga nic nie wie OT Biuro pelne niespodzianek Czy znacie inne w tym rodzaju Odpowiedz Link Zgłoś