Dodaj do ulubionych

lista dobrych bior podrozy

05.06.04, 19:21
z postow wynika, ze moze powinno sie stworzyc liste dobrych i zlych bior
podrozy.
Obserwuj wątek
    • kakofoniks LODZ 05.06.04, 19:23
      Lodz "Logos-tour"

od 3 lat jezdze z tym biurem i nigdy sie nie zawiodlem

co do biletow lotniczych polecam pania Ele z "Lufthansa City Center"
      • kakofoniks LODZ - LOGOS TOUR 05.06.04, 19:36
        jeszcze raz ja proponuje w tematach umieszczac najpierw nazwe miejscowosci a
        pozniej nazwe biura i w tresci referencje.

co do referencji
        0. zawsze wybieram last-minute, czyt zawsze cos sie znajdzie taniego w
        ostatniej chwili. Bardzo mila i konkretna, sluzaca rada obsluga.
        1. pojechalem do turcji z bingo, teoretycznie hotel mial byc 3* ale trafil nam
        sie 4*, znakomita kuchnia, wszystko dokladnie jak w ofercie a nawet lepiej.
        2. kreta - hotel 3* wszystko zgodnie z oferta
        3. egipt - hotel 3* wszystko zgodne z oferta
    • tomsamaz Re: lista dobrych bior podrozy 05.06.04, 21:00
      ALMATUR ,Łódź co roku z nimi jeżdżę i jeszcze nigdy się nie zawiodłem - Turcja
      2x, Grecja , Bułgaria.zawsze wszystko zgodne z ofertą.Pozdro
      • Gość: ok! Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.icpnet.pl 06.06.04, 11:28
        byłam dwa razy we włoszwch z TUI i było super !
    • Gość: Grażyna Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.mech.pg.gda.pl 07.06.04, 09:54
      TUI - 5 wyjazdów - wszystko super oprócz rezydentów (czasami) Neckermann - 6
      razy, wszystko zawsze zgodne z ofertą.
    • Gość: Grażyna Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.mech.pg.gda.pl 07.06.04, 09:56
      TUI - 5 wyjazdów - wszystko super z wyjątkiem rezydentów (czasami), Neckermann -
      6 wyjazdów - wszystko zgodne z ofertą.
    • mielin Re: lista dobrych bior podrozy 07.06.04, 10:48
      Ja polecam Neckermanna, byłam z nimi 4 razy i wszystko było bez zarzutu!!!
      Wszystko jak obiecali w katalogu, mili rezydenci itp.
      W zeszłym roku byłam z Pegas Turistik, biurem tureckim i również było bardzo
      dobrze, wszystko zgodnie z ofertą i do tego tanio w hotelu 4*, brak wpadek!
      Pozdrawiam Mielin
    • Gość: Basia Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 14:53
      Ja polecam TRIADĘ- byłam z nimi w Turcji, Tunezji, Grecji i za tydzień lecę z
      nimi znów do Tunezji. Oferta dobra, ceny również, dokładnie to co w katalogu- a
      czasami i lepiej.
      • Gość: Graża Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.crowley.pl 08.06.04, 14:48
        Basiu, nie nudź, proszę. Temat Triady mamy już dokładnie przetrzepany i
        doszliśmy do wniosków, że sporadycznie zdarza się, że jakaś impreza przebiega
        zgodnie z planem, ale najczęściej mają spore "podknięcia". Tak w ogóle, czy to
        nie Ty pytałaś kiedyś o nich? Teraz nagle okazuje się, że tyle razy z nimi
        byłaś? Czy mamy do czynienia z pracownikiem tego biura?
        Nie twórzmy spekulacji, przecież ten temat ma pomagać nam wszystkim. Ja polecam
        Neckerman, było lepiej niż się spodziewałam.
        • Gość: Basia Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.acn.pl 10.06.04, 16:24
          Nie jestem pracownikiem Triady, w życiu o Triadę nie pytałam....a tak wogóle to
          pewnie niejedna Basia tu na forum wpada.
          Ja jestem z Triady zadowolona i założę się że wiele osób również
        • Gość: flora Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 21:53
          byłam raz z triadą we włoszech i nigdy więcej.wyjeżdżam tylko z neckermanem i
          zawsze jest wszystko w porządku, nie mam zaufania do innych biur podróży.w
          czasie jednego pobytu przeżyliśmy atak terrorystyczny i dziękowaliśmy Bogu, że
          byliśmy z neckermana, bardzo się nami zaopiekowali.
      • Gość: mila Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.04, 16:34
        Ja również Triada. 4700 za wyjazd dla dwóch osób to niewiele, kiedy potrzebuję
        tylko przelotu i miejsca do spania. Dzisiaj zapłaciłam w Triadzie za Thassos i
        znowu będzie miło (to po prostu kwestia nastawienia).
    • Gość: frodo Re: lista dobrych bior podrozy IP: 212.160.230.* 07.06.04, 15:02
      rozumiem, ze mowimy o organizatorach turystyki?
      • kakofoniks Re: lista dobrych bior podrozy 07.06.04, 18:50
        szczerze mowiac zaczynajac te rozmowe mialem na mysli zarowno organizatorow jak
        i biura. przynajmniej z mojego doswiadczenia wynika ze zazwyczaj w biurze
        orientuja sie czy wszystko jest w porzadku czy nie, chodz tylko o zwykla
        uczciwosc
        • Gość: gość Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 10:23
          A ja dwukrotnie miałam nietypowe podróże, gdzie trzeba było np. trochę więcej
          trudu i zrobić coś poza tym, co przewiduje program i... udało się! BEST REISEN!
          Najpierw pomoc w podróży poślubnej (zrobiliśmy straszne zamieszanie z biletami
          i w dwóch biurach odesłano nas z kwitkiem, tylko tam podjęli się tego), potem
          wysłałam z nimi moją mamę na rejs po Nilu (na moją prośbę znaleźli dla niej
          współlokatorkę - nawet panie zaprzyjaźniły się), a teraz fundujemy teściom -
          też z nimi.
          • Gość: kasia Re: lista dobrych bior podrozy IP: 193.128.25.* 08.06.04, 16:35
            a czy ktos wie coś o biurze Laos Tour ? Podobno specjalizuja sie w egzotycznych
            wyjazdach, typu Chiny, Tybet.
            • kakofoniks Re: lista dobrych bior podrozy 11.06.04, 14:51
              po pierwsze to chyba nie umiesz czytac ale nie jest to watek na temat czy ktos
              zna takie a takie biuro, tu maja znalezc sie wypowiedzi tylko na temat bior!!

po drugie logos tour w lodzi organizuje tego typu wyprawy
    • Gość: cs Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.k241.webspeed.dk 10.06.04, 21:18
      Triada - bylem w Grecji i na Krecie, niby tez Grecja

bez potkniec, hotele ok, rezydenci do rzeczy
      • Gość: kamyk Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.zgora.dialog.net.pl 11.06.04, 16:51
        bylem w grecji, kolega w grecji francji chorwacji teraz jest w hiszpani
        wszystko ok
        www.juventur.com.pl/
        • Gość: kapibara Re: lista dobrych bior podrozy IP: 62.233.181.* 11.06.04, 18:44
          Byłąm z neckermannem 4 razy, teraz jade piąty, wszystko ok, tylko niektórzy
          rezydenci beznadziejni, poza tym jest świetnie
          • Gość: adria Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.echostar.pl 19.06.04, 22:13
            Jeśli mogę dopisać agenta to polecam ABC z Poznania - profesjonaliści,
            szczególnie kierunki greckie, Turcja, Tunezja no i Egipt. Wszyscy pracownicy
            biura chyba tam byli bo wiedzą bardzo dużo, no i zawsze polecają najlepszych w
            danym kierunku touroperatorów.
    • alibaba1 Rainbow Tours jest SUPER! 21.06.04, 10:56
      Własnie wróciłem z egiptu... tyle się naczytałem o zmianach hoteli i innych
      problemach biur w egipcie... a tu prosze kupiłem hotel gran azur horizon w
      hurghadzie i taki otrzymałem... nawet widok na basen i morze był bez dopłaty...
      jedzenie super...
      ich lokalny przedstawiciel trochę kaleczył polski ale za to był
      przesympatyczny... i rezydent - pan włodek też był bardzo ok!
      • hipcio102 Re: Rainbow Tours jest SUPER! 28.06.04, 11:29
        ja wróciłem kilka dni temu z rodos - hotel Montemar ***+, all inclusive
        całkiem udany hotel, nienajgorsza plaża... wszystko według katalogu

Rainbow Tours można polecić !

• Gość: kali Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.06.04, 22:36
      A ja dobrze wspominam BIG BLUE-szkoda, ze juz ich nie ma.
      • dtm2 Re: lista dobrych bior podrozy 29.06.04, 10:49
        7 wyjazdow z Neckermannem wszystko ok
        po 1-2 wyjazdy z Alltours,Öger Tours,FTI,TUI,Ltur w rozne regiony Swiata
        wszystko bylo naprawde Ok
      • Gość: D. Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.era.pl 29.06.04, 11:18
        3 wyjazdy z Big Blue i tez OK!
        Ale o nich nie ma chyba juz co pisac ;-)
    • Gość: ja Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.dialup.supermedia.pl 29.06.04, 11:18
      Polecam Tui-byłam raz, suuperr; oraz EximTours- byłam dwa razy- bez zastrzezeń.
      Natomiast zdecydowanie odradzam Open Travel z Krakowa, gigantyczna wpada na
      Bułgarii!!!
      • Gość: As Re: lista dobrych bior podrozy IP: 83.238.0.* 29.06.04, 11:46
        Co do TUI - też miałem dobre zdanie. Ale teraz przegięli (dodatkowo przy
        rezerwacjo podali mi niższe ceny - potem okazało się, że musze dopłacić):
        Do tej pory myślałem, że wykupując wczasy w "porządnym" biurze (konkretnie
        chodzi o TUI) mogę sobie spokojnie zaplanować urlop i nie martwić się
        zmianami godzin, dni itp, itd. Niestety wczoraj okazało się, że TUI ma
        Polaków za nic. Jest jednym z tych biur, które nie podpisało umów z AIR
        POLONIĄ i co za tym idzie zmieniło nam dzień wylotu z soboty na niedzielę.
        Nie chodzi o skrócenie pobytu o jeden dzień, ale o fakt, że duże niemieckie
        biuro nie dba o interesy swoich klientów w Polsce nie podpisując odpowiedniej
        umowy z kontrachentem. Oczywiście traci na tym klient. Co więcej w warunkach
        uczestnictwa, gdy klient zmienia umowę ponosi opłatę manipulacyjną, gdy zaś
        TUI ( a zmiana dnia wylotu jest zmianą umowy) już takich kosztów nie ponosi.
        Za wczasy zapłaciłem sporo (około 8tys zł za 2 osoby) i mimo to już przed
        wyjazdem mam niespodzianki. Po prostu skandal!
    • Gość: DORA Re: lista dobrych bior podrozy IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 29.06.04, 12:59
      SORRY, ALE CHYBA ZAMIAST NA FORUM WYBORCZEJ TRAFIŁAM NA FORUM ANGIELSKIEJ KLASY
      ŚREDNIEJ...LUDZIE MYŚLAŁAM, ŻE ZNAJDĘ TU INFO O TANICH I SOLIDNYCH OFERTACH, A
      TU GOŚCIE, KTÓRZY PISZĄ ŻE PROMOCYJNA CENA 4 TYS. ICH ZADOWALA! JESTEM
      ZAŁAMANA, BO CHOĆ PO STUDIACH ALE Z PENSJĄ 1000 ZŁ TAKŻE CHCIAŁAM WYJECHAĆ NA
      WAKACJĘ.NIC TO - POSIEDZĘ W DOMU. JA DOPISUJĘ SWOJE BIURO.."HAUS".CIESZCIE SIĘ
      WIĘC LUDZIE Z SAMEGO FAKTU, ŻE WAS STAC JECHAĆ A NIE MARUDZIĆ IŻ REZYDENT BYŁ
      DO KITU. POWODZENIA.
      • Gość: Ania + IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 05.07.04, 23:34
        popieram w 100%.
    • vivawawa Re: lista dobrych bior podrozy 29.06.04, 13:26
      byłem 3 razy z TUI (Gran Canaria + Kos)
      i 2 razy ze ScanHoliday (Rodos + Gran Canaria)
      wszystko było zgodnie z ofertą,
      bez zmian hoteli, terminów lotów
      2 razy były małe opóźnienia wynikające ze złych warunków pogodowych (burza nad
      lotniskiem)
      • Gość: janek lista bior podrozy z niespodziankami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 22:48
        Wiem ze do nich nie nalezy TRIADA mam wylecic w sobote & dni zwiedzania Sycyli
        7 dni wypoczynku a ja nie wiem o ktorej godzinie wylatuje -poczatkowo byla 5-ta
        ale teraz powiedziani mi ze jest to nie aktualne
        Nie wiem czy najpierw bede zwiedzal Sycylie czy lezal na plazy w Kalabrii
        Czyli trzeba nowy watek BIURA Z BAJKI Z 1000 nocy
        Aha nie znam tez nazwy hotelu w ktorym bede wypoczywal opcjonalnie sa cztery w
        tym jeden z basenem i klimatyzacja Wszysttkie TRZY GWIAZGY ***
        A zaplacilem w lutym jak byly promocje i jeszcze podwyzszyli oplaty o 25 zloty
        chyba koszty manipulacyjne sa wyzsze Obsluga nic nie wie
        OT Biuro pelne niespodzianek Czy znacie inne w tym rodzaju
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka