20.05.13, 11:38
Może ktoś z Was byl w Belgii i moze podpowiedziec co mozna obejrzec i gdzie mozna wybrac sie z dzieckiem . Nie interesują mnie muzea. Moja 3 latka nie zrozumie wiekszości .No chyba ze sa takie przeznaczone dla jej wieku . Nie interesuja mnie muzea malarstwa . Ale moze macie jakies ciekawe sugestie.
PS. Nie interesuje mnie muzeum zabawek w Brukseli - byłysmy , nie interesuje mnie muzeum miniatur- także ogladalysmy
Obserwuj wątek
    • jorn Re: Belgia 21.05.13, 17:44
      Brugia, Gandawa, Antwerpia i większość miast Flandrii. W Walonii Dinant.
      • chrabya Bruksela z trzylatka 22.05.13, 03:55

W sloneczny dzien (lub bezdeszczowy) zabierz Trzylatke do centrum Brukseli
        na Grand-Place. Usiadzcie twarza w kierunku targu kwiatowego majac z prawej
        strony zabytkowe kamieniczki (dla Trzylatki nie ma potrzeby teraz okreslania ich
        stylu) i wyjmnij z torby kupione wczesniej dwa pudelka, po jednym dla kazdej
        z Was) www.godiva.com/on/demandware.store/Sites-Godiva-Site/default/Home-Show?cm_ven=GOOGLE&cm_cat=Brand&cm_pla=Godiva_Chocolate&cm_ite=D13TMGO&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=godiva%20chocolate&utm_campaign=2012-Brand-Chocolates-Exact&utm_content=s442529283|pcrid|27100239800&gclid=CJfTtZDLqLcCFQef4Aod3WYAvg
        Bon appetit.
        Jezeli Trzylatka nie bedzie zachwycona tak spedzonym popoludniem daj znac - zwroce
        koszta podrozy.

Bon voyage - ch.
      • agulha Re: Belgia 22.05.13, 21:38
        A powiedz coś więcej o Dinant? Bo ja za dwa tygodnie będę przejeżdżać przez Belgię w celach jak najbardziej wakacyjnych. O ile we Flandrii kiedyś byłam, dawno temu, i mam pojęcie, to o Walonii mizerne...
        • green-koala111 Re: Belgia 23.05.13, 00:51
          Generalnie Godiva zachwyci i mnie i ją. Ją pewnie bardziej , bo nie liczy kalorii i nie wazne ze bedzie nimi upaprana ;). Mnie to mniej zadowoli ale czego sie nie robi dla ukochanego dziecka. A tak na powaznie to po prostu chcialabym cos fajnego zobaczyc, nietuzinkowego ( tak jak widzialam sikajaca dziewczynke ;) ) . Generalnie sama nie lubie tez muzeów typu np muzeum van gogha w NL gdzie wisza obrazy , ktorymi sie wszyscy zachwycaja a dla mnie to jeden z 1000000000000 jakie kiedys widzialam . ALe np muzeum miniatur i w B i w NL bylo dla mnie fajne ( dla niej tez). Moze jakies wydarzenia sa teraz w B , jak np dwan z kwiatów jesienny w Brukseli. Bardziej o takie wydarzenia mi chodzi . No i poczytalam troche o Gandawie - tam chce pojechac, bo Wenecja mi si epodobala
          • green-koala111 Re: Belgia 23.05.13, 00:56
            Oczywiście o Brugie mi chodzilo.. ;)
            • chrabya Re: Belgia 23.05.13, 01:19

Zajrzyj tutaj: thetravellingmom.ca/europe/the_top_6_bruges_belgium_fo.html
        • jorn Re: Belgia 24.05.13, 13:40
          Dość małe, ale fajnie położone miasto. Więcej tu: www.visitbelgium.com/index.php/our-cities/dinant. Idealne do odwiedzenia w porze obiadowej (przy dobrej pogodzie) właśnie w celu zjedzenia obiadu w którejś z nadrzecznych restauracji. Po obiedzie godzinny spacer po mieście. Przed obiadem można zwiedzić grotę. I tyle. Jeszcze ciekawostka: z tego miasta pochodził Adolpfe Saxe, wynalazca saksofonu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka