IP: *.icpnet.pl 16.08.04, 19:07
Witam. Na początku przyszłego roku wybieram się na Filipiny. Czy ktoś może
udzielić cennych wskazówek, żebym urlop mógł zaliczyć do udanych? Wdzięczny
będę za info na temat najbardziej dogodnego połączenia lotniczego i cen w tym
kraju.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dunia Re: Filipiny IP: *.tt.iac.es 16.08.04, 19:23
      > Witam. Na początku przyszłego roku wybieram się na Filipiny. Czy ktoś może
      > udzielić cennych wskazówek, żebym urlop mógł zaliczyć do udanych?

A jaki urlop planujesz ? Zwiedzanie, plazowanie, nurkowanie ?

Wdzięczny
      > będę za info na temat najbardziej dogodnego połączenia lotniczego

Ja lecialam z Frankfurtu/Main do Doha z Qatar Airways, maja najfajniejsze ceny,
      choc polaczenie nieco meczace.

i cen w tym
      > kraju.

Bardzo tanio. Na 2 osoby na nocleg (niezly bungalow na plazy) i jedzenie (pelen
      wypas, non-stop owoce morza, swieze soki, wieczorem drinki) wydalismy 25 euro
      dziennie. Pewnie mozna o wiele taniej.

Dunia
    • Gość: Wloczykij Re: Filipiny IP: *.proxy.aol.com 04.09.04, 22:27
      Bylem na Filipinach dwa lata temu w grudniu. Miejsce zaliczylbym do ciekawych,
      ale odbiegajace od tradycyjnych wakacyjnych krolestw. W Manili ceny ok 60% cen
      swiatowych jezeli chodzi o restauracje, hotele itp. W hotelu wynajalem samochod
      z kierowca po $7 za godzine. benzyna byla wliczona w cene. Atrakcje turystyczne
      w tym miescie: stary fort, spacer po nadbrzezu, Gora plonacych dniem i noca
      smieci z grzebiacymi istsoami ludzkimi, slumsy, korki na ukicach (szybciej
      idzie sie piechota, niz jedzie samochodem). Usluzny kierowca na wstepie zapytal
      mnie o zainteresowanie "dziewczynkami". Innego rodzaju atrakcja moze byc
      przejazd "jeeplisem". Ciekawa jest przyroda, ale to wymaga wyjazdu za miasto.
      Zatopiony krater wulkanu, wioska Anilao z malymi hotelikami, lodziami i
      sprzetem do nurkowania i "snorklingu". Bajeczny podwodny swiat za 30-50% tego
      co placi sie za takie przyjemnosci w Australii, na Hawajach czy Karaibach. Po
      drodze kierowca zatrzymal sie przy stardanie z nozami. Pokazal mi z ogniem w
      oczach maly dlugopis, z ktorego wysuwalo sie dlugie ostrze. Ot, takie juz tam
      sa tradycje. Trzeba uwazac.
      Pozdrawiam
    • Gość: aki Re: Filipiny IP: *.protonet.pl 05.09.04, 06:41
      musisz poszukac.ja leciałem z "malaysia"kraj ciekawy choć mocno zamerykanizowany
      duża przestępczość kryminalno-godpodarcza.3 tygodnie pobyt bez wizy potem można przedłużyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka