Gość: Ania IP: *.mat.uam.es 21.06.01, 11:19 Interesuja mnie wszystkie praktyczne informacje o podrozy i pobycie w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaa Re: KOLUMBIA - szukam informacji IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 22:55 Jeśli lubisz żołnierzy to jest ich tam więcej od komarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: KOLUMBIA - szukam informacji IP: *.mat.uam.es 22.06.01, 10:15 Ze duzo zolnierzy i to partyzantow (tzw guerilla) to wiem. O porwaniach dla okupu tez wiem, i o zrywaniu bizuterii w centrum miasta tez wiem ze strony internetowej naszego MSZ-u. Chodzi mi o jakies konkretne informacje i doswiadczenia kogos kto tam byl i przezyl. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: KOLUMBIA - szukam informacji IP: 10.2.24.* / 193.41.231.* 16.08.01, 12:06 Z tymi autobusami nie jest az tak zle. Podobno nie powinno sie podrozowac w nocy, ale nam sie to kilka razy zdazylo, nawet wyladowalismy w Medellin o 2 w nocy. Autobusy sa normalne- standard poludniowoamerykanski, do Cartageny zdazaja sie klimatyzowane. W gorach nie ma takiej potrzeby, nie jest az tak goraco. Koniecznie trzeba zobaczyc San Augustin. Ludzie sa z reguly super. Zupelnie nie przyzwyczajeni do turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: KOLUMBIA - szukam informacji IP: 192.168.0.* / *.katowice.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 00:00 Najlepiej lecieć liniami europejskimi-KLM lub Iberia. Można też lecieć przez USA-via Miami, ale Polacy potrzebują wizę tranzytową na przelot przez USA. Warto zobaczyć Kartagnę, Medellin i Bogotę. Wiesz już o niebezpieczeństwach, dodam tylko o unikaniu autobusów (brak rozkładów jazdy, brak klimatyzacji, ogromny tłok) oraz peryferyjnych dzielnic. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: KOLUMBIA - szukam informacji IP: *.mat.uam.es 22.06.01, 00:00 Hola Amigo. A jesli ktos chce zobaczyc Amazonke? Byles? Sa pociagi? Jak sie przemieszczac z miasta do miasta jesli nie polecasz autobusow? Gdzie mieszkac? Jakie ceny? Dzieki z gory za info. Un saludo Odpowiedz Link Zgłoś