Dodaj do ulubionych

Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!!

IP: *.ists.pl 27.04.02, 23:12
W tym roku planujemy wakacje w Tunezji , zastanawimy sie dokąd pojechać i gdzie
jest najfajniej , czy ktoś mógłby polecić nam jakieś miejsce ,hotel i biuro
podróży z wylotem z Krakowa
z góry dziekuję:))))))

spainka

P.s W zamian chętnie przekażę informacje o Costa Brava itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: MiB Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: 217.96.9.* 29.04.02, 11:36
      Byłem w ubiegłym 2001 roku w Hammamecie (a w zasadzie na jego obrzeżach).
      Mogę ci polecić te okolice (wspaniałe plaże, dostępne sklepy oraz
      infrastruktura). Byłem z Neckermanna w 3 hotelu - jestem zadowolony (choć nie
      obyło się bez wpadek).
      Z tego co się zorientowałem warto byc równiez zakwaterowanym w Sousse lub na
      wyspie Dżerbie (choć ci zasrani terroryści).
      Raczej unikaj nowych osrodków wczsowych (brak infrastruktury - daleko na
      zakupy i sąsiedztwo budów - hałas i kurz).
      Biuro podróży - no cóż , najlepiej byłoby z TUI.
      Aha koniecznie kupcie jakies alkohole w Polsce, bo tubylcy to jacyś porąbani
      abstynenci (do czego też nie jestem przekonany...). Dobrze jest zdezynfekować
      przewód pokarmowy 1 raz dziennie np. koniak.
      Polecam - wycieczkę na pustynię i do oaz (2 dniowa).
      Kartaginę i Tunis - odradzam (rozczarowanie totalne - szkoda kasy).
      Pozdrawiam, MiB
    • Gość: IK Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.polbox.pl / *.mks.com.pl 29.04.02, 13:26
      POLECAM SUSSE
      • Gość: spainka Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.ds16.agh.edu.pl / 192.168.16.* 29.04.02, 14:43
        Dzięki za informacje , ale czuje pewien niedosyt , szczególnie interesuję mnie
        Sousee :)))))
        pozdrawiam i czekam :))) spainka
        • Gość: Karolina Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.chello.pl 29.04.02, 18:42
          Jeśli lubisz spędzać wakacje w dość ruchliwym mieście to Sousse Ci się spodoba,
          ale jak wolisz trochę spokojniejszą okolicę to polecam Monastir, byłam tam 2
          razy i jest naprawdę cudownie. W Sousse proponuję okolice portu El Kantaoui,
          jest tam bardzo ładnie. Jeśli chodzi o biuro to ja byłam z Alladinem, ale nie
          polecam, lepiej wybierz np. Neckermanna. Hotel minimum *** i klimatyzacja
          indywidualna , bo tam jest gorąco, a do tego wilgotno więc trudno wytrzymać bez
          klimy. Obowiązkowo wybierz się na Saharę (2 dniowa wycieczka), po drodze można
          sporo zobaczyć np. koloseum w EL Djem. Na pustyni koniecznie przejażdżka na
          wielbłądach i jeep'ami. Ja byłam na wycieczce w Tunisie i w Kartaginie i mi się
          podobało, więc jeśli chcesz zobaczyć i trochę poznać ten kraj to jedź. Miłej
          podróży i dobrego wypoczynku. Pozdrawiam.
        • Gość: smac Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.pgi.waw.pl 19.06.02, 08:39
          Susse, hotel Marhaba - super!
    • Gość: pat Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: 217.153.50.* 30.04.02, 18:14
      Jeśli wybierasz sie do Tunezji to wybierz Port El Kantaoui lub Sousse. Nie
      polecam Hammametu, a szczególnie części Yasmin, która cały czas się rozbudowuje
      i teraz jest tam plac budowy, pełno dźwigów, mało roślinności, no i oczywiście
      hałas.Fajnym, przytulnym hotelikiem jest Marabut w Sousse. W prawdzie 3*, ale
      bardzo porządny. Polecam TUI. Jeśli chcesz dodatkowe info pisz.
      • Gość: mariusz Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: 195.205.44.* 06.05.02, 10:33
        Polecam Sousee. Nie jest to jakas metropolia, ma swoj klimat i sporo ciekawych
        miejsc. Bylem z biurem Exim tours w hotelu marhaba Club ***+
        bardzo polecam czysto, blisko plazy, stosunkowo tanio, bardzo dobre jedzenie no
        i klima regulowana w pokojach
    • Gość: kacha Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.silesia-region.pl 06.05.02, 13:59
      sousse to miejsce optymalne - jesteś w centrum miasta, masz blisko do uroczej
      mediny oraz najfajniejszych klubów i dyskotek (jeżeli zależy ci na ich
      odwiedzaniu), półgodzinny spacer plażą i jesteś w Port El Kantaoui i zajadasz
      się truskawkami z bitą śmietaną, bierzesz taksówkę (taniocha) i już jasteś w
      Monastirze...
      Baw sie dobrze i - najważniejsze - daj sobie luz (ludzie nerwowi nie powinni
      jeżdzić do krajów arabskich)
      pozdrawiam
      • Gość: spainka Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.ists.pl 06.05.02, 21:43
        Dziękuję za cenne wiadomości , naprawdę liczy się dla mnie nawet najdrobniejsza
        informacja , mam jeszcze jedno małe pytanko czy lepiej wykupić wcześniej
        wycieczkę , czy może warto poczekać na last minute

Pozdrawiam
        spainka
        • Gość: kacha Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.silesia-region.pl 07.05.02, 10:12
          jeżeli nie zależy ci specjalnie na gwiazdkach hotelowych - czekaj, jeżeli zaś
          chcesz podarować sobie odrobinę luksusu w 5ciogwizdkowcu kupuj już teraz
    • Gość: spainka Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.ds16.agh.edu.pl / 192.168.16.* 08.05.02, 18:41
      dziekuję bardzo za wszystkie rady :) już z niecierpliwościa czekam na te
      wakacje
      pozdrawiam was gorąco :)))) spainka
    • Gość: Paul X Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: 217.153.119.* 13.06.02, 15:17
      Może trochę wyłamię się z tych pozytywnych opinii na temat Tunezji, ale
      trudno...Byłem w Sussie w lipcu zeszłego roku. Niestety (jako niepokorny)
      turysta nie uczędzczałem "bezpieczną" trasą z hotelu na plażę (z reguły kilka -
      kilkaset metrów...), lecz chciałem zobaczyć coś więcej...I niestety na turystę
      czycha tam wiele pułpek wynikających z różnic kulturowych. Popiersze do momentu
      kiedy Twoja skóra nie nabierze opalenizny będziesz traktowana łatwy łup przez
      wszelkiego rodzaju "bardzo uprzejmych" naciągaczy. musisz uważać szczególnie
      na "Medynach" gdyż tamtejsi handlarze mają świetnie opanowaną sztukę sprzedaży
      bezpośredniej...Pierwsze pytanie skąd jesteś nie ma absolutnie przyjacielskich
      zamiarów - gość będzie chciał wysądować Twoją siłę nabywczą (jesteśmy
      traktowani podobnie jak czesi i słowacy- czyli średnio). Niestety kiedy
      odmówisz kupna tego o czym się zainteresujesz to Ci bardzo współczyję...bardzo
      dobrze znają najzabawniejsze polskie przekleństwa. Po 2 dniach naprawdę masz
      dosyć szarpania za ręce i krzyków na ulicy typu " ale d..!". Radzę również
      uważać na te tanie taksówki - należy natychmiast wysiąść jeśli gość nie wciska
      taksometra, nawet jeśli wciska to oni świetnie potrafią ten licznik przekręcić.
      Nawet na wspomnianej plaży nie możesz się czuć bespiecznie - jeśli spróbujesz
      wejść do morza sama - po minucie znajdzie się 3-6 adoratorów -lovelasów...
      Ktoś wspomniał,zupełnie słusznie, że musisz się zaopatrzyć w wysokoprocentowy
      alkohol w celach dezynfekcji przewodu pokarmowego. Niestety jedynie Imodium
      pomaga na ogromną biegunkę. Ja z żoną wyleczyliśmy się z tego dopiero 2
      tygodnie po powrocie do Polski. Zapewniam,że uważaliśmy troskliwie na wszystko
      co jedliśmy, szczególnie na owoce i ryby. Odradzam Ci pomimo wszystko
      organizowane przez hotele wycieczki ( z wyjątkiem pustynnej). Są po prostu 2-3
      razy droższe niż wyprawa na własną rękę. Należy im przyznać, że pociągi mają
      dużo lepsze niż nasze ojczyste PKP - przy niższych cenach za kilometr.
      Praktycznie różnica pomiędzi 1 i 2 klasą w cenie biletu jest niewielka.
      Życze udanych wakacji beż zbyt wielu niespodzuanek...
      • Gość: liloom Tunezja ? Nigdy w zyciu. IP: *.11.vie.surfer.at 13.06.02, 19:26
        Bylam tam z Neckermanem kilka lat temu i byla to straszna porazka. Bylam
        wlasnie w Sousse i nikt mnie nigdy wiecej nie namowi na Tunezje!
        Lepiej 10 Grecji niz 1 Tunezja!
    • Gość: slakoc Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.06.02, 21:46
      Jedzie ktoś w lipcu/od 12 /do Port El Kantauri?
      Może znacie Club El Kantauri****?
    • Gość: Grzesiek Byle nie z Oasis ! IP: *.kabaty.2a.pl 14.06.02, 21:14
      Tunezja ma swoje zady i walety, jak wszystkie kraje arabskie - sa tacy co mogą
      sie przemóc i tacy co nie. Najwięcej zależy od biura turystycznego, od zaczepek
      można uciec, od podłego hotelu bez klimatyzacji, nie. Jak inne nie wiem - ale
      Oazis nie polecam, ostzregam i radzę uważać. Ja sie srodze rozczarowałem...
      • Gość: brasetka Re: Byle nie z Oasis ! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.06.02, 12:54
        Ja byłam z Alladynem w Mahdii, bardzo mi się Tunezja spodobała. Nie chorowałam
        na żołądek (nie piłam alkoholu). Hotel przy plaży, na plaży wiadomo naciągacze
        i lovelasi ale to należy traktować jako folklor. Nie ma w Tunezji zwanej przeze
        mnie "cichej nienawiści" która często czai się w oczach mieszkańców krajów
        arabskich. Jest (w miarę) bezpiecznie. My wynajęliśmy samochód i sami
        zrobiliśmy wycieczkę na Saharę i nie tylko. Wyszło to dokładnie 1/4 ceny
        zaproponowanej przez organizatora. Żadnych kłopotów z dogadaniem się, tylko
        wygląda na to, że tunezyczycy są słabo zorientowani w geografii własnego kraju
        i często nie potrafili odpowiedzieć na najprostsze pytania.
        Samochód należy wypożyczać w wypozyczalni leżącej jak najdalej od hotelu, ceny
        spadają w miarę odległości.
      • Gość: Ania Re: Byle nie z Oasis ! IP: 213.25.31.* 29.08.02, 10:23
    • Gość: Viola Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! IP: *.uwoj.wroc.pl 29.08.02, 11:13
      A ja bylam w tym roku z czerwcu z Oasisem i wrocilam bardzo zadowolona. Byly to
      wakacje mojego zycia:)
    • beciab Re: Tunezja jakie miejsce wybrać - DORADZCIE !!!! 31.08.02, 16:46
      Stanowczo Sousse. Moim zdaniem dużo ładniej niż w innych popularnych
      miejscowościach wypoczynkowych w Tunezji.
      Byłam z Exim Tours w czterogwiazdkowym hotelu Tour Khalef i polecam go z całego
      serca. Bardzo ładne pokoje, wspaniała kuchnia i przemili kelnerzy, bardzo dobra
      animacja, czyściuteńki basen i plaża w porządku...itd...itd...Możnaby dużo
      jeszcze pisać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka