Gość: Marta IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 11:37 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m. Re: Wenezuela czy Kuba?? IP: *.devs.futuro.pl 08.12.04, 12:31 uuuuuuuuuuuuuuuuuu a moze cos o oczekiwaniach d..k...n... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Wenezuela czy Kuba?? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 12:43 zależy mi w lutym na wypoczynku, pięknej plaży, ciepłej wodzie i pysznym jedzonku. Wakacje z opcją zwiedzania zostawiam na czerwiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Wenezuela czy Kuba?? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 08.12.04, 14:55 Właśnie się dowiedziałam że mąż kupił Wenezuelę, na prawdę jest dużo gorzej???????? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa rozaliap- bylas tam? 08.12.04, 15:13 Jak to zdecydowanie Kuba- jesli autorce wtku zale|y na wypoczynku i "pysznym jedzonku". Pobyt na KUbie to jak tBuczenie kamieni o beztrosce nie moze byc mowy a o jedzeniu lepiej nie wspomina bo go tem po prostu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: rozaliap- bylas tam? 08.12.04, 17:43 kraxa napisała: > Jak to zdecydowanie Kuba- jesli autorce wtku zale|y na wypoczynku i "pysznym > jedzonku". Pobyt na KUbie to jak tBuczenie kamieni o beztrosce nie moze byc > mowy a o jedzeniu lepiej nie wspomina bo go tem po prostu brakuje. Owszem byłam i na Kubie - patrz wątek "do rozaliip i innych którzy byli na Kubie" i w Wenezueli - patrz wątek "Margarita". Nie wiem Kraxa jakie były Twoje oczekiwania względem Kuby i gdzie spędzałaś swoje wakacje, o któryc czytałam, że były największym rozczarowaniem - ja jednak - z perspektywy Dominikany, Kuby Mauritiusa czy Wenezueli - przy oczekiwaniach typu - piękna plaża i pyszne jedzonko - zdecydowanie wskazuję na Kubę. A przynajmniej na hotel, w którym byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Wenezuela czy Kuba?? IP: *.ssss.gouv.qc.ca 08.12.04, 18:32 faktycznie gdyby nie paskudne zarcie kuba bylaby wspaniala Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: Wenezuela czy Kuba?? 08.12.04, 20:27 Gość portalu: gosc napisał(a): > faktycznie gdyby nie paskudne zarcie kuba bylaby wspaniala no niby też prawda - bo co to za żarcie ostrygi, przepiórki, langusty... faktycznie ochyda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Ale ja już mam wykupioną Margaritę?? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 11:25 czy jest aż taka różnica że nie będę zadowolona????? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: Wenezuela czy Kuba?? 09.12.04, 12:23 OK Rozaliap- poddaje sie, mówimy po prostu o czym innym. By moze tez nie zrozumialam Marty- ja mialam na mysli podrózowanie po Kubie, a nie pobyt w ol inkuziuwie. Tam moze i bylo co jesc- tylko nieststy kosztem Kubanczykow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta ?? IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 09.12.04, 13:45 w każdym zakątku można znaleźć coś pięknego ale czy Margarita jest dużo gorsza od Kuby???? Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Re: ?? 09.12.04, 14:42 W Wenezueli nie bylam, próbuje tu tylko powiedzie, ze Kube odradzam rekami i nogami... Nie odmawiajac jej tym samym piekna krak=jobrazu. Po prostu moja rada jest taka- to nie jest kraj na beztroskie wakacje. Ciagle trzeba byc czujnym, uwazac czy Cie nie oszukuja, jestes namolnie zaczepiana na kazdym doslownie kroku, a najprostszymi sprawami jak jedzenie sa naprawde duze trudnosci... A nie, w all inclusivach nie ma trudnosci. Tylko jak ktos jedzie do all inclusivu to po co w ogóle na Kube czy do Wenezueli (tu pije do rozaliap... Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: ?? 10.12.04, 10:27 do kraxa: a po to właśnie, żeby nie pisać, że nie ma jedzenia, że trzeba się non stop trzymać na baczności i być czujnym czy Cię nie oszukują (nota bene jak do tej pory z takim zachowaniem spotkałam się tylko w "kurortach" pozakaraibskich). Kraxa - Ty szukasz innych wrażeń i masz inne potrzeby - i to jest Twój wybór. Ja mając do wyboru all inclusive w hotelu na plaży i dodatkowe zwiedzanie różnych miejsc na świecie i "szwendanie się " na własną ręke - wybrałam z tytułu "wieku", braku odwagi (albo jak kto woli ze zdrowego rozsądku)i jeszcze paru innych przyczyn tę pierwszą wersję. I może dlatego właśnie jestem zadowolona - i niezależnie od pobudek ideologicznych - każdemu pobyt na Kubie polecam. I bardzo proszę - przestań do mnie "pić" - pozwól mi mieć własne zdanie i dzielić się nim z innymi... Marta - na Margaricie też jest fajnie! Nie martw się - to tylko po prostu takie moje odczucie, że na Kubie to "byczenie" się na plaży było lepsze :) A do jakiego hotelu jedziecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta do Rozalii IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 11:26 :)) dzięki za pocieszenie. Jadę do tego hotelu co Ty czyli do Dunes. Jak myślisz jest szansa że pójdę do biura podróży w którym była kupowana wycieczka i poproszę o pokój bliżej plaży?? Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliap Re: do Rozalii 10.12.04, 11:36 nie potrafię Ci nic podpowiedzieć - tak jak wiesz, nie ma pokoi bezpośrednio przy plaży czy z widokiem na nią. I nie orientuję się czy ten kompleks budynków "bliższy" basenów, plaży i całej części "socjalnej" to są tylko duże pokoje (czy raczej suity). Podejrzewam, że biuro podróży (a z którego jedziecie?)nie wiele będzie tu mogo zrobić i ewentualne próby będziecie (o ile w ogóle będą potrzebne) mogli podjąć dopiero na miejscu. Jeśli masz jakieś dodatkowe pytania - pisz (póki jeszcze wszystko mam na świeżo w głowie) - chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś