Dodaj do ulubionych

Bułgaria czy Włochy

IP: *.urpl.gov.pl / *.unused.zigzag.pl 18.01.05, 12:40
Chciałabym pojechać w tym roku na wakacje z rodziną do Bułgarii , ale nie
wiem jak ze standardem hoteli i bezpieczeństwem . Włochy , gdzie proponujecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ania Re: Bułgaria czy Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:43
      Byłam w Bługarii hotele w katalogu np. Reinbowtours ok. polecam ale samolotem
      gdyż jazda autokarem to tragedia np Rumunia ,hotel przynajmniej 4 gwiazdki ale
      za tą cenę nie opłaca się bardziej lecieć do Egiptu lub do Turcji
      Jak co to pisz odpowiem na pytania doś szczegłówo dotyczące Bługarii i kórortu
      Słoneczny Brzeg - duży i bezpieczny kurort
      Pozdrawiam ania
    • 1kama Re: Bułgaria czy Włochy 20.01.05, 10:04
      Byłam w Bułgarii 2 lata temu. Zjechaliśmy samochodem cały kraj. Było
      bezpiecznie i niedrogo! W każdym razie, na Twoim miejscu szerokim łukiem
      omijałabym takie kurorty, jak Słoneczny Brzeg czy Złote Piaski. Tłok i ceny 2
      razy wyższe, niż gdzie indziej, a w hotelach kiepskie jedzenie. Polecam
      ułożenie sobie trasy samodzielnie np. pomagając sobie przewodnikiem Pascala.
      Mieszkanie na kwaterach prywatnych( tych polecanych przez przewodnik) jest
      tanie i bezpieczne.Jedzenie w restauracjach bardzo dobre i tanie.Niestety
      Włochy są o niebo droższe. Nie wiem jak stoisz z finansami, ale we Włoszech
      staralismy się raczej żywić we własnym zakresie.Jeszcze z jednego powodu warto
      teraz jechac do Bułgarii. NIe ma tam jeszcze tłumów turystów, choć powoli to
      się zmienia.Zyczę trafnego wyboru miejsca wyjazdu.
    • 1kama Re: Bułgaria czy Włochy 20.01.05, 10:11
      Aha! Zapomniałam dodać, że w Bułgarii byłam z całą rodziną, a najmnłodsze
      dziecko miało 1,5 roku. Jeśli jedziesz z dzieckiem, to naprawdę dobry wybór.
      Dzieci potrafią zrujnować rodziców finansowo na wakacjach, bo albo im ulegasz i
      kupujesz co sobie zażyczą albo słuchasz darcia i ciągłych pretensji. W Bułgarii
      Twojego budżetu nie zrujnują codzienne lody, czipsy czy inne przyjemności dla
      dzieci. I to jest piekne!
      • kraxa Bulgaria 28.02.05, 16:11
        Szczegolnie pod wzgledem krajobrazów i ludzi "italia" jest juz taka ograna. Z
        tych dwóch zawsze Bulgaria!!!!!!!!
    • nikodem_dyzma Re: Bułgaria czy Włochy 28.02.05, 16:44
      Bułgaria to jednak w dalszym ciagu odrobina egzotyki. Jesli chodzi standar
      hoteli to nie jest najlepiej, zwłaszcza jesli porównac z Hiszpania czy
      Włochami. Wielkim plusem przemawiajacym za Bułgaria sa ceny oraz fakt, że nie
      została ona jeszcze "odkryta" (tak jak Chorwacja) przez zachodnich turystów.
    • bynek Re: Bułgaria czy Włochy 28.02.05, 16:58
      W Bułgarii byłem tylko raz , wystarczyło na zawsze , no może prawie na
      zawsze bo za parę lat jak Bułgaria będzie w UE i skończą się cyrki na
      granicy,to może tam jeszcze wpadnę. W Italii jestem prawie co roku a czasami
      częściej i nie mogę się doczekać kolejnego wyjazdu . Na szczęście to już w
      piątek. Dla mnie to oczywiste ,że Italia . Bułgaria nie wytrzymuje porównania z
      Italią pod żadnym względem . Pobyt w luksusowym kompleksie kosztować będzie
      podobnie jak pobyt w Italii, morze raczej mało ciekawe , góry ciekawe ale gdzie
      im do Dolomitów, ludzie sympatyczni ale jacyś przygaszeni , dużo brudu ,poza
      Sofią i wybrzeżem bieda , bieda i jeszcze raz bieda. W Italii na biedę też
      można się natknąć ale trzeba tego chcieć. Od Bułgarii wolałbym Rumunię , też
      sporo biedy ale jest naprawdę co oglądać.
    • Gość: Sabciaa Re: Bułgaria czy Włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:06
      Ja byłam tylko we Włoszech(Bibione-Pineda). Bardzo mi sie tam podobało. Do
      naszych łakoci nalezały tylko lody :-(((( Nie moglismy sobie na wszystko
      pozwolic totez rodzice wzieli ze sobą duzo prowiantu makaranów sosów do nich
      itp. tlyko raz poszlismy na włoską pizze.SAme przejazdy tunelami przez Alpy
      kosztują jesli nie masz za wiele kasy jedz do włoch ale przycisnij pasa bo jest
      warto!Ciepły klimat ,naprawde ciepłe morze,dobre lody:dw miare mili ludzie:)
      NIe byłam na tomiast w Bułgarii.Polecam tez Chorwację!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka