Gość: basia IP: *.urpl.gov.pl / *.unused.zigzag.pl 18.01.05, 12:40 Chciałabym pojechać w tym roku na wakacje z rodziną do Bułgarii , ale nie wiem jak ze standardem hoteli i bezpieczeństwem . Włochy , gdzie proponujecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Bułgaria czy Włochy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:43 Byłam w Bługarii hotele w katalogu np. Reinbowtours ok. polecam ale samolotem gdyż jazda autokarem to tragedia np Rumunia ,hotel przynajmniej 4 gwiazdki ale za tą cenę nie opłaca się bardziej lecieć do Egiptu lub do Turcji Jak co to pisz odpowiem na pytania doś szczegłówo dotyczące Bługarii i kórortu Słoneczny Brzeg - duży i bezpieczny kurort Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
1kama Re: Bułgaria czy Włochy 20.01.05, 10:04 Byłam w Bułgarii 2 lata temu. Zjechaliśmy samochodem cały kraj. Było bezpiecznie i niedrogo! W każdym razie, na Twoim miejscu szerokim łukiem omijałabym takie kurorty, jak Słoneczny Brzeg czy Złote Piaski. Tłok i ceny 2 razy wyższe, niż gdzie indziej, a w hotelach kiepskie jedzenie. Polecam ułożenie sobie trasy samodzielnie np. pomagając sobie przewodnikiem Pascala. Mieszkanie na kwaterach prywatnych( tych polecanych przez przewodnik) jest tanie i bezpieczne.Jedzenie w restauracjach bardzo dobre i tanie.Niestety Włochy są o niebo droższe. Nie wiem jak stoisz z finansami, ale we Włoszech staralismy się raczej żywić we własnym zakresie.Jeszcze z jednego powodu warto teraz jechac do Bułgarii. NIe ma tam jeszcze tłumów turystów, choć powoli to się zmienia.Zyczę trafnego wyboru miejsca wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
1kama Re: Bułgaria czy Włochy 20.01.05, 10:11 Aha! Zapomniałam dodać, że w Bułgarii byłam z całą rodziną, a najmnłodsze dziecko miało 1,5 roku. Jeśli jedziesz z dzieckiem, to naprawdę dobry wybór. Dzieci potrafią zrujnować rodziców finansowo na wakacjach, bo albo im ulegasz i kupujesz co sobie zażyczą albo słuchasz darcia i ciągłych pretensji. W Bułgarii Twojego budżetu nie zrujnują codzienne lody, czipsy czy inne przyjemności dla dzieci. I to jest piekne! Odpowiedz Link Zgłoś
kraxa Bulgaria 28.02.05, 16:11 Szczegolnie pod wzgledem krajobrazów i ludzi "italia" jest juz taka ograna. Z tych dwóch zawsze Bulgaria!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_dyzma Re: Bułgaria czy Włochy 28.02.05, 16:44 Bułgaria to jednak w dalszym ciagu odrobina egzotyki. Jesli chodzi standar hoteli to nie jest najlepiej, zwłaszcza jesli porównac z Hiszpania czy Włochami. Wielkim plusem przemawiajacym za Bułgaria sa ceny oraz fakt, że nie została ona jeszcze "odkryta" (tak jak Chorwacja) przez zachodnich turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: Bułgaria czy Włochy 28.02.05, 16:58 W Bułgarii byłem tylko raz , wystarczyło na zawsze , no może prawie na zawsze bo za parę lat jak Bułgaria będzie w UE i skończą się cyrki na granicy,to może tam jeszcze wpadnę. W Italii jestem prawie co roku a czasami częściej i nie mogę się doczekać kolejnego wyjazdu . Na szczęście to już w piątek. Dla mnie to oczywiste ,że Italia . Bułgaria nie wytrzymuje porównania z Italią pod żadnym względem . Pobyt w luksusowym kompleksie kosztować będzie podobnie jak pobyt w Italii, morze raczej mało ciekawe , góry ciekawe ale gdzie im do Dolomitów, ludzie sympatyczni ale jacyś przygaszeni , dużo brudu ,poza Sofią i wybrzeżem bieda , bieda i jeszcze raz bieda. W Italii na biedę też można się natknąć ale trzeba tego chcieć. Od Bułgarii wolałbym Rumunię , też sporo biedy ale jest naprawdę co oglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabciaa Re: Bułgaria czy Włochy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 16:06 Ja byłam tylko we Włoszech(Bibione-Pineda). Bardzo mi sie tam podobało. Do naszych łakoci nalezały tylko lody :-(((( Nie moglismy sobie na wszystko pozwolic totez rodzice wzieli ze sobą duzo prowiantu makaranów sosów do nich itp. tlyko raz poszlismy na włoską pizze.SAme przejazdy tunelami przez Alpy kosztują jesli nie masz za wiele kasy jedz do włoch ale przycisnij pasa bo jest warto!Ciepły klimat ,naprawde ciepłe morze,dobre lody:dw miare mili ludzie:) NIe byłam na tomiast w Bułgarii.Polecam tez Chorwację!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś