Dodaj do ulubionych

nowa zelandia

IP: 195.136.246.* 21.01.05, 16:28
czy może ktoś wie ile kosztuje samolot do nowej zxelandii lub jak inaczej
można się tam dostać.Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: frequent flyer Re: nowa zelandia IP: 80.241.130.* 21.01.05, 16:55
      kosztuje dużo, inaczej niż samolotem raczej trudno, chyba że masz jacht
      pełnomorski.
      a napiszże choćby skąd i kiedy chcesz lecieć.
    • Gość: Foxy Re: nowa zelandia IP: *.emu.int.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.05, 09:36
      Znajomy to robil na zasadzie PL-Australia- NZ- Australia- PL, to wypadku jak
      sie ma w Australi rodzine lub znajomych.
    • missmarion Re: nowa zelandia 22.01.05, 11:03
      Bilet z Berlina do NZ, z przesiadka w Londynie i Sydnej kosztuje ponad 1200
      euro. Takze wydatek nie jest maly.
      • Gość: pidżej Re: nowa zelandia IP: *.acn.waw.pl 22.01.05, 11:51
        mam lepszą cenę ale niech klient poda wreszcie miejsce wylotu i porę bo od tego
        co nieco zależy.
      • missmarion Re: nowa zelandia 22.01.05, 12:09
        Oczywiscie, zeby nie bylo watpliwosci mailam na mysli 1200 euro w dwie strony :)
        Ale to bardzo duzo zalezy od tego kiedy chcesz leciec i jak.
    • Gość: mm Re: nowa zelandia IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:16
      ogólnie niezależnie od tego jak lecisz i skąd i dokąd (zakładam ze zaczynasz w
      polsce i kończysz w polsce) to zawsze będą przesiadki. najkrótsa trasa to
      właśnie przez australię, najczęściej Sydney. można lecieć przez londyn, albo
      frakfurt, klm lata przez Amsterdam. linie malezyjskie oczywiście przez Malezję.
      Możesz robić stopy w Singu, Kuala, Hongkongu. to lecąc "tędy". możesz
      oczywiście frunąć przez wspaniałe USA ryzykując odmowę wizy po drodze, wtedy
      lecisz przez LA, San F. czy Miami. A jest przy jakiejs kombinacji opcja przez
      Hawaje.
      bilety kupowane normalnie kosztują w okolicach 5300PLN (luck) do 5800PLN
      (standard) z reguły masz 1 stop w każdą stronę w ramach ceny. w promocjach
      można te bilety kupić w okolicach 5000 tys, choć w odlotowej BA
      nie wiem jak wyglądają cenowo trasy na zachód przez Stany, są chyba troszkę
      tańsze, ale też jak doliczysz dodatkową wizę do USA itp - to ja wiem czy
      faktycznie jest taniej?
      • Gość: mm cd IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 10:33
        coś mi zeżarło w trakcie wysyłania... jeszcze raz całość:

ogólnie niezależnie od tego jak lecisz i skąd i dokąd (zakładam ze zaczynasz w
        polsce i kończysz w polsce) to zawsze będą przesiadki. najkrótsa trasa to
        właśnie przez australię, najczęściej Sydney. można lecieć przez londyn, albo
        frakfurt, klm lata przez Amsterdam. linie malezyjskie oczywiście przez Malezję.
        Możesz robić stopy w Singu, Kuala, Hongkongu. to lecąc "tędy". możesz
        oczywiście frunąć przez wspaniałe USA ryzykując odmowę wizy po drodze, wtedy
        lecisz przez LA, San F. czy Miami. A jest przy jakiejs kombinacji opcja przez
        Hawaje.
        bilety na trasy "wschodnie" kupowane normalnie kosztują w okolicach 5300PLN
        (luck) do 5800PLN (standard) z reguły masz 1 stop w każdą stronę w ramach ceny.
        w promocjach można te bilety kupić w okolicach 5000 tys, choć w odlotowej BA
        były do kupienia nawet poniżej 4tys plnów. ale to była faktycznie okazja. jelsi
        teraz dobrze poszukasz to co najwyżej zejdziesz do 5 tys. niestety.

nie wiem jak wyglądają cenowo trasy na zachód przez Stany, są chyba troszkę
        tańsze, ale też jak doliczysz dodatkową wizę do USA itp - to ja wiem czy
        faktycznie jest taniej?

można pokombinować przez angielskich operatorów na necie. cięzko ogólnie
        znaleść coś w cenach które tam publikują - niby jest oferta ale nie ma miejsc.
        Można wygrzebać dostępne loty za nawet 600gbp (czyli ok 3600plnów) będą to
        jenak linie Emiratów - ja bym się troszkę jednak bała tamtędy lecieć... przez
        inne kraje miejsca są dostępne ale w granicach 800gbp więc jak przeliczyć,
        dodać przelot nawet tanimi liniami do londynu... to to samo mamy kupując u nas
        bilet.
        • Gość: pidżej Re: NZ IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 11:27
          nie wiem tylko czy warto się zajmować pytkiem który rzuca temat i kontakt z nim
          tracisz?
          myslę że nadal można dolecieć korean air przez moskwę i seul do auckland
          poniżej 4500 do zapłacenia - przy czym tylko po tej trasie cały czas lecisz do
          przodu. ja leciałem britishem z WAW przez LHR do HKG, dalej Cathayem do NZ, i
          osiem godzin po wyruszeniu z warszawy byłem z powrotem prawie że nad warszawą.
          jak kupić bilety na Korean napiszę jeżeli ktoś będzie zainteresowany. niestety,
          gorzej z powrotem, trzeba nocować w seulu bo lot z AKL ląduje ok 1700 a
          wszystkie loty do europy są między 1345 a 1500.
          również za +/- 4500 powinieen być bilet z WAW do AKL na malaysia airlines, w
          dodatku nie tylko ze stopoverem w kuala ale jeszcze możesz dostać free side
          trip, choćby do kota kinabalu na borneo!
          no i jest cathay, cena z podatkami z WAW do AKL ok 4700 u każdego agenta IATA i
          ok. 4200 w biurze cathaya i w dosłownie kilku biurach podróży.
          wszystkie powyższe bilety bez możliwości zwrotu ale z możliwością zmian daty,
          zależnie od wariantu pierwsza zmiana darmowa lub każda za opłatą rzędu 70 USD.
          tak czy owak, australię bym omijał bo to oznacza konieczność uzyskiwania
          kolejnej wizy, nawet jeśli nie wychodzisz z lotniska. przy hongkongu, kuala,
          seulu, żadna wiza nie potrzebna
          • Gość: pidżej Re: NZ IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 11:42
            co do londyn: skopiowane przed chwilą z www.leestravel.co.uk
            Malaysia airlines:
            Fly return to
            Adelaide, Brisbane
            Melbourne or Sydney

£465 each

Perth from Ł425

CONDITIONS
            From London Heathrow or Manchester
            Valid for sale until 19 Jan 2005
            Valid for departure 27 Mar 05 - 30 Jun 05
            For departure 16 Jan 05 - 17 Mar 05 Ł 505
            For departure 01 Jul 05 - 14 Aug 05 Ł 655
            For departure 15 Aug 05 - 30 Nov 05 Ł 585

Singapore airlines:
            Fly return to
            Adelaide, Brisbane
            Melbourne, Sydney
            Auckland or Christchurh
            £480 each
            CONDITIONS
            Perth from Ł455
            From London or Manchester
            Valid for sale until 21 Mar 05 only
            Valid for departure 27 Mar 05 - 15 Jun 05
            For travel 05 Jan 05 - 17 Mar 05 Ł530
            For travel 18 Mar 05 - 26 Mar 05 Ł610
            For travel 16 Jun 05 - 30 Jun 05 Ł585
            For travel 01 Jul 05 - 14 Aug 05 Ł750
            For travel 15 Aug 05 - 31 Oct 05 Ł640
            For travel 01 Nov 05 - 30 Nov 05 Ł610
            For travel 01 Dec 05 - 09 Dec 05 Ł640
            Full payment & ticketing within 10 Days
            NO WAITLIST ALLOWED
            Stopovers permitted in Singapore

Funt to dziś 5.8589 PLN

pytanie czy są miejsca - ale wystarczy mejlnąć, odpowiedzą raz-dwa, może nawet
            po polsku!

• Gość: pidżej Re: NZ IP: *.acn.waw.pl 25.01.05, 12:05
              taxes will be added as applicable - za mało skopiowałem
              • Gość: mm Re: NZ IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:06
                taaaa... a próbowałeś stamtąd wyjąc faktycznie jakies miejsca?
                my tak- jak są w jedną to nie znajdziesz w drugą stronę :-( jak chcesz jednak
                lecieć - to się miejsca znajduja tylko w innej klasie = kilka stówek więcej :-(
                ale wiesz, masz rację - ktoś kto zaczął ten wątek wcale się nim nie
                interesuje... cle może zainteresuje on kogoś innego, dlatego odpisałam.
                pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka