Gość: Ewi IP: *.otenet.gr 30.07.02, 16:20 Mam urlop dopiero w pazdzierniku i nigdy jeszcze nie bylam we Wloszech. Co za tym idzie bardzo bym chciala tam pojechac! Ale od czego zaczac? Jakies sugestie? Bede wdzieczna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Linn Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.dialup.tiscali.it 30.07.02, 18:20 A dokad chcialabys sie wybrac? W Rzymie bedzie jeszcze cieplo, na polnocy moga wystapic coroczne ulewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewi Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.otenet.gr 01.08.02, 14:29 Linn, dzieki za odpowiedz! Myslalam wlasnie o Rzymie! W koncu od czegos trzeba zaczac zwiedzanie Wloch. Piszesz, ze jeszcze bedzie cieplo. To swietnie! Gdzie polecasz noclegi? Slyszalam, ze przyzwoite warunki i ceny maja hoteliki prowadzone przez siostry zakonne. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linn Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.dialup.tiscali.it 01.08.02, 18:54 Ja mialam nocleg zorganizowany, wiec trudno mi cos polecic. Na peno kto sie odezwie, kto jezdzi na wlasna reke. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? 02.08.02, 13:56 Jak jesień to przede wszystkim Toskania. Symfonia barw i zapachów, dużo mniej ludzi niż latem, zwłaszcza w takich miejscach jak Florencja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6533142 Toskania IP: *.shell.nl 02.08.02, 18:33 mam trochę inne zdanie. Florencja jest pełna prawie zawsze, oprócz przełomu listopada/grudnia i stycznia/lutego. Ale miasto jest tak.. hmm.. brak słów... że można polecić je zawsze. Zgadzam się z kimś kto napisał o deszczach. W listopadzie w Toskanii potrafi lać tygodniami, Arno zwykle wylewa, jak zwykle co roku w telewizji szukają winnych i tak dalej. Ale w październiku jest OK, co więcej, potrafi być bardzo upalnie. Nigdy nie byłem jesienią na południu Włoch, niemniej wydaje mi się, że Kampania, Pulia czy Kalabria to lepszy pomysł na październik niż Lombardia, Piemont, Emilia czy Toskania. Chociaż dla kogoś kto jedzie pierwszy raz, to trochę oryginalny początek znajomości z Włochami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lacis Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 11:59 Jesienią Włochy wygladaja jak zawsze - KOSZMARNIE! Tyle ze jest troche chłodniej więc da się żyć! Ale nie marnuj czasu ipieniedzy na to unijne syfiarstwo - lepiej odwiedź Pribałtykę, albo dawną Czechosłowację, a jeśli chcesz gonić za śłońcem - to Chorwacja czeka. Taniej, milej i mozna się po ludzku dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś