Dodaj do ulubionych

Jak wygladaja Wlochy jesienia??

IP: *.otenet.gr 30.07.02, 16:20
Mam urlop dopiero w pazdzierniku i nigdy jeszcze nie bylam we Wloszech. Co
za tym idzie bardzo bym chciala tam pojechac! Ale od czego zaczac? Jakies
sugestie? Bede wdzieczna!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Linn Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.dialup.tiscali.it 30.07.02, 18:20
      A dokad chcialabys sie wybrac? W Rzymie bedzie jeszcze cieplo, na polnocy moga
      wystapic coroczne ulewy.
      • Gość: Ewi Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.otenet.gr 01.08.02, 14:29
        Linn, dzieki za odpowiedz! Myslalam wlasnie o Rzymie! W koncu od czegos trzeba
        zaczac zwiedzanie Wloch. Piszesz, ze jeszcze bedzie cieplo. To swietnie! Gdzie
        polecasz noclegi? Slyszalam, ze przyzwoite warunki i ceny maja hoteliki
        prowadzone przez siostry zakonne. Pozdrawiam!
        • Gość: Linn Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.dialup.tiscali.it 01.08.02, 18:54
          Ja mialam nocleg zorganizowany, wiec trudno mi cos polecic. Na peno kto sie
          odezwie, kto jezdzi na wlasna reke.
    • miriam_73 Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? 02.08.02, 13:56
      Jak jesień to przede wszystkim Toskania. Symfonia barw i zapachów, dużo mniej
      ludzi niż latem, zwłaszcza w takich miejscach jak Florencja.
      • Gość: 6533142 Toskania IP: *.shell.nl 02.08.02, 18:33
        mam trochę inne zdanie. Florencja jest pełna prawie zawsze, oprócz przełomu
        listopada/grudnia i stycznia/lutego. Ale miasto jest tak.. hmm.. brak słów...
        że można polecić je zawsze.

Zgadzam się z kimś kto napisał o deszczach. W listopadzie w Toskanii potrafi
        lać tygodniami, Arno zwykle wylewa, jak zwykle co roku w telewizji szukają
        winnych i tak dalej. Ale w październiku jest OK, co więcej, potrafi być bardzo
        upalnie.

Nigdy nie byłem jesienią na południu Włoch, niemniej wydaje mi się, że
        Kampania, Pulia czy Kalabria to lepszy pomysł na październik niż Lombardia,
        Piemont, Emilia czy Toskania. Chociaż dla kogoś kto jedzie pierwszy raz, to
        trochę oryginalny początek znajomości z Włochami...
    • Gość: Lacis Re: Jak wygladaja Wlochy jesienia?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.02, 11:59
      Jesienią Włochy wygladaja jak zawsze - KOSZMARNIE! Tyle ze jest troche
      chłodniej więc da się żyć! Ale nie marnuj czasu ipieniedzy na to unijne
      syfiarstwo - lepiej odwiedź Pribałtykę, albo dawną Czechosłowację, a jeśli
      chcesz gonić za śłońcem - to Chorwacja czeka. Taniej, milej i mozna się po
      ludzku dogadać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka