Dodaj do ulubionych

Lwów-nocleg poszukiwany

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.02, 12:35
potrezbne mi adresy tanich hoteli we Lwowie lub pensjonató itp, najlepiej
blisko centrum. potrezbne info - mile widziane.
Czy trzeba mieć wizę?
Dzięki i pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: acton Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: *.w / *.net.pl 04.12.02, 15:30
      Żadnych wiz nie trzeba. Nie wiem jak się na to zapatrujesz i czy koniecznie
      musisz mieć hotel. Proponuję nocleg u Polaków za 3-5 $ za noc. Znajdziesz bez
      problemu, możesz nawet spytać w polskim kościele.
    • Gość: margo Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.12.02, 22:45
      Noclegi u Polakow to loteria - mozna trafic fantastycznie, ale trzeba sie
      liczyc z tym, ze trafisz na fatalne warunki (sanitarne zwlaszcza). Jesli juz,
      to trzeba wczesniej zadzwonic, albo do parafii katedralnej,, albo do
      towarzystwa polonijnego, bo jechac w ciemno, to raczej strach.
      Jesli chodzi o hotele - w centrum nie ma tanich. Tanie - tzn. kilkanascie
      dolarow - sa na obrzezach miasta i sa obrzydliwe. W centrum miasta ceny
      obledne, zwlaszcza w strosunku do jakosci uslugi - ja mialam okazje spac w
      zeszlym roku w uroczym hoteliku w willowej czesci Lwowa za ok. 75 dolarow za
      dobe, za te pieniadze w Polsce jest prawie full wypas w hotelu, a tam byly
      zaledwie normalne warunki
      Teraz jedziesz tam? To musi byc ciekawy eksperyment... tam czesto nie ma
      oswietlenia na ulicach.
    • Gość: Lewar Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: *.toya.net.pl 10.12.02, 18:13
      Oczywiście, ze u babci wynająć kwaterę. Jest też opcja tyleż zakręcona co
      niebezpieczna. W centrum Lwowa zachodzisz do restauracji w hotelu "Lwów"
      (hotelu nie polecam) i zagadujesz kelnera o panienkę. I tak za 50$ masz gdzie
      spać całą noc i jeszcze rozrywkę. To,że to się może źle skończyć to inna
      sprawa. Mnie się udało (chyba).
      • Gość: sol Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: *.man.polbox.pl 20.12.02, 13:13
        Gość portalu: Lewar napisał(a):

> Oczywiście, ze u babci wynająć kwaterę. Jest też opcja tyleż zakręcona co
        > niebezpieczna. W centrum Lwowa zachodzisz do restauracji w hotelu "Lwów"
        > (hotelu nie polecam) i zagadujesz kelnera o panienkę. I tak za 50$ masz gdzie
        > spać całą noc i jeszcze rozrywkę. To,że to się może źle skończyć to inna
        > sprawa. Mnie się udało (chyba).

Zarezerwowali znajomi już nocleg w tym 'hotrlu' - Lwów oczywiście! czy to taki
        straszny pieprznik? Czy to jest chociaż w centrum miasta i czy tam da się
        wytrzymać?
    • Gość: Krzysiek Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: 213.158.197.* 11.12.02, 18:49
      Polecam mieszkanie u panstwa Nazarewicz, ul Wernyhory 12. Bardzo blisko dworca
      kolejowego (jakies 5 min pieszo), do centrum pieszo ok 15 min. Najlepiej
      zadzwon i zarezerwuj, maja sporo gosci. +380 322 983977. Placilismy po 25 (20
      PLN) hrywien za osobo/dzien, mozna wytargowac do 20 hrywien (16 PLN). Bardzo
      mili, mozna sie dogadac po polsku (On Polak, Ona Ukrainka), nie bedziezs
      zalować.

Krzysiek
      • Gość: sol Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: *.man.polbox.pl 20.12.02, 13:11
        Gość portalu: Krzysiek napisał(a):

> Polecam mieszkanie u panstwa Nazarewicz, ul Wernyhory 12. Bardzo blisko
        dworca
        > kolejowego (jakies 5 min pieszo), do centrum pieszo ok 15 min. Najlepiej
        > zadzwon i zarezerwuj, maja sporo gosci. +380 322 983977. Placilismy po 25 (20
        > PLN) hrywien za osobo/dzien, mozna wytargowac do 20 hrywien (16 PLN). Bardzo
        > mili, mozna sie dogadac po polsku (On Polak, Ona Ukrainka), nie bedziezs
        > zalować.
        >
        > Krzysiek
        dzięki za adres, ale właśnie koledzy zarezerwowali hotel...Lwów - niezły kibel.
        • svetomir Re: Lwów-nocleg poszukiwany 26.12.02, 23:40
          Nie przejmuj się az tak, nocowałem w hotelu Lwów i nie jest tak całkiem zle,
          choc ja go nazywam "hotelem teoretycznym"
          • Gość: Clea Re: Lwów-nocleg poszukiwany IP: 81.21.196.* 28.12.02, 13:20
            Baw sie dobrze Lwów jest rewelacyjne dla mnie lepszy i piękniejszy niż kraków.
            Nie wiem kto mówił głupoty z oświetleniem, ale chodziałam po połnocy po lwowie
            i czułam sie bezpieczniej niż w Polsce.
            Jedzenie jest tanie i dobre , nie wiem czy jeszcze istnieje ale jak bylam
            ostanio jest rewelacyjna kawiarnia wiedeńska w samym centrum za pare hrywien
            mozna najesc sie po uszy samych pysznosci.
            No i alkohol ...oczywiscie czornosmorodyna
            pozdr.
            PS.Lepiej rozawiajcie z Ukraincami po polsku albo po ukrainsku, rosyjsski
            raczej nie jest mile widzany, ale i tak ludzie tam sa cudowni!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka