Dodaj do ulubionych

Chiny - spływ rzeka Li - koszt???

IP: *.broker.com.pl 28.04.06, 18:09
witam w wakacje bede w tamtych okolicach, orientuje sie ktos ile moze
kosztowac przyjemnosc splywu rzeka Li?? Prosze o informacje gdyz w pascalu
pisze ze to 500 Y wiec niewiem czy nastawiac sie na taki koszt
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: limba Re: Chiny - spływ rzeka Li - koszt??? IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 28.04.06, 19:08
      koszt chyba zależy od długości trasy, ja będę miała spływ jako fakultet na
      objajzdówce, wycelnili na 15 euro, ale to jest zawsze drożej.
      • Gość: jarek Re: Chiny - spływ rzeka Li - koszt??? IP: *.broker.com.pl 28.04.06, 19:33
        w takim razie moge wnioskowac ze 500Y to lekka przesada:) w kazdym razie prosze
        jeszzce innych internautow o odpowiedz na nurtujace mnie pytanie:) pozdrawiam
        jarek
    • Gość: Janusz Re: Chiny - spływ rzeka Li - koszt??? IP: *.dip.t-dialin.net 28.04.06, 19:40
      Hallo Jarek,
      nie potrafie ci podac dokladnych kosztow bo to zalezy od wielu czynnikow:
      - czy zalatwiasz przez biuro podrozy czy na wlasna reke
      - od dlugosci trasy
      - od rodzaju lodzi
      itp.
      Ja osobiscie "robilem" robilem ta trase w 2002 roku i przeznaczylem w na to w
      sumie 3 dni - kosztowalo mnie to znacznie wiecej co prawda chociaz znam troche
      mandaryn i bylem w chinskim towarzystwie..
      Wydaje mni sie ze na pewno jest mozliwe "utargowanie" kosztow lub znalezienie
      tanszej oferty...
      W kazdym razie - z mojego punktu widzenia - bardzo bym ci zalecal ten splyw,
      jest to jedyne w swoim rodzaju, niepowtarzalne i bardzo typowo "chinskie"..
      Poza tym popatrz na to z innego punktu widzenia.. jak czesto jezdzisz do chin i
      kiedy znowu bedziesz mial okazje przezyc to samo ponownie ? Przeciez lecisz
      iles tam tysiecy kilometrow od Polski..
      ZROB TO - nie bedziesz zalowal.. oszczedzac mozesz na czym innym..
      Pozdrawiam
      janusz
      • Gość: jarek Re: Chiny - spływ rzeka Li - koszt??? IP: *.broker.com.pl 29.04.06, 09:56
        dzieki:)! ja jestem pewien w 100% ze nie opuszcze tego ale tworzymy ze
        znajomymi kosztorys wyprawy i w chcemy przewidziec jesli to mozliwe wszelkiego
        rodzaju koszta, stad te pytanie. dzieki za cenne info pa
    • Gość: janusz Jaker - tip IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.06, 15:15
      Hallo Jarek,
      jeden tip moge ci dac na droge.. istnieje duze prawdopodobienstwo, ze w czysie
      gdy tam bedziecie, beda panowaly temperatury rzedu 30 st. lub wyzsze..
      mimo tego nie daj sie skusic na pobyt w klimatyzowanych chinskich kabinach -
      oni kochaja nastawiac je na 12 stopni !! Bilety "na pokladzie" sa tansze, od
      rzeki wieje wiatr, masz caly czas dobry widok i SIE NIE PRZEZIEBISZ !
      pozdrawiam
      janusz
    • Gość: janusz przepraszam za przekrecenie imienia :-)) IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.06, 15:22
      j.w
      janusz
      • Gość: jarek Re: przepraszam za przekrecenie imienia :-)) IP: *.broker.com.pl 29.04.06, 15:55
        nic dodac nic ujac! juz niemoge doczekac sie i jeszcze raz dzieki!
    • Gość: Janusz znowu ja IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.06, 19:26
      Hallo Jarek,
      narazam sie, bo prawdopodobnie znasz ta strone ale gdyby nie, to polecam ci :

www.chinahighlights.com/guilin/attractions/li-river.htm
      jest to jedna z najlepszych stron nt. podrozy po chinach z calym mnowstwem
      informacji do sciagniecia jak np.:
      - mapy prowincji i miast (czesto b detaliczne)
      - slowniczek chinsko - angielski (pdf. i mp3)
      - "china travel guide book" (pdf.)

prawdziwa kopalnia informacji
      pozdrawiam
      janusz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka