Dodaj do ulubionych

Tajlandia - centra handlowe

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 21:35
Czy w Tajlandi można kupić jakieś fajne ciuchy nie w gigantycznych cenach?
Które centrum handlowe warto odwiedzić w Bangoku? Czy są takie firmy jak
Zara, Mango, Diesel? Czy są przeceny w lutym?
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Tajlandia - centra handlowe IP: *.spine.pl / *.236.spine.pl 16.08.06, 22:13
      Można tam kupić wszystko, w super niskich cenach :-) Centra handlowe to
      kilkupiętrowe molochy, w których znajdziesz co tylko zechcesz, od markowych
      ciuchów po ich podrabiane zamienniki :-)
    • toolkien Re: Tajlandia - centra handlowe 17.08.06, 09:38
      mnóstwo ciuchów, bardzo niskie ceny, z których Tajlandia słynie, mnóstwo
      podróbek nie tylko Zary allbo Mexx ale też Armaniego, Levisa, Bulgariego. To
      raj dla zakupoholiczek :). Pozdrawiam cieplutko i trzymaj się za portfel :)
      • Gość: Muszka Re: Tajlandia - centra handlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 11:01
        Dzięki za info. Ale czy orginalne rzeczy są też tanie i do którego centrum
        warto się po nie wybrać?
        • Gość: Kris Re: Tajlandia - centra handlowe IP: *.net.perfekt.pl / *.net.perfekt.pl 17.08.06, 16:08
          Podłączam się do pytania. Czy ktoś mógłby polecić jakies konkretne miejsca, najlepiej w okolicach
          KhaoSan Rd gdzie warto wydać resztę pieniędzy?

Krzychu
          • krzysztof.cukier Re: Tajlandia - centra handlowe 17.08.06, 19:19
            tak na prawdę to wszystko zależy co chcesz kupić :)
            na KhaoSan jest pełno sklepików gdzie możesz kupic jakieś pamiątki ale tak na
            prawdę na zakupy radzę Ci się wybrać do SanamLuang Night Bazar przy parku
            Lumphini. Jest tam mniej turystów niz na targu weekendowym Chatuchak a i ceny
            sa niższe. Trochę kasy możesz też puścić w sklepikach w chińskiej dzielnicy
            która jest dość blisko KhaoSan.
        • krzysztof.cukier Re: Tajlandia - centra handlowe 17.08.06, 19:15
          Najczęściej oryginalne rzeczy są tańsze niż u nas ale nie są to różnice
          powalające. Na wyprzedażach w różnych luksusowych centrach handlowych można
          faktycznie kupić ciuchy o 50% tańsze tylko że jest mały problem, my jesteśmy
          trochę za duzi i większość rozmiarów na nas nie pasuje. W ubiegłym roku we
          wrześniu w jednym centrum handlowym widziałem oryginalne spodnie męskie Pierre
          Cardin za 1100bath czyli ok 88zł, niestety nie mój rozmiar.
          Luksusowe sklepy to rejon Sukhumvit Road, Siam Square, ogólnie przy kapliczce
          Erewan Shrine, ulicy nie pamiętam ale kapliczka jest na każdej mapie.
          Najbardziej luksusowe centra handlowe z oryginalnymi rzeczami to Gaysorn Plaza,
          Emporum (okolice Sukhuvit Soi 22-24) i podobno nowo otwarte Paragon koło Siam
          Square. Zresztą jadąc kolejką SkyTrain wzdłuż Sukhumvit co chwilę za oknami
          widać jakieś centrum handlowe. Bardzo luksusowe rzeczy z jedwabiu można kupic w
          sklepach Jim Thomson, jest ich kilka,jeden jest w Emporum a drugi np. w
          okolicach Patpongu. Nie wiem czy akurat w lutym są wyprzedaże.
          • Gość: Muszka Re: Tajlandia - centra handlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 11:38
            Dziękuje za informacje:) Dobrze nie być takim ciemnym na miejscu;)
            Ja skolei mam problem w Polsce, bo nosze najmniejszy rozmiar i nie jestem zbyt
            wysoka:( Więc raczej mi nie grozi, że coś będzie za małe:):(
          • jolantas1955 Re: Tajlandia - centra handlowe 23.08.06, 09:08
            A możecie poradzić mi gdzie mam się nastawiać na zakupy i jakie?Jadę Tajlandia,
            malezja, Singapur! Jak byłam w Chinach to dopiero po powrocie niestety
            dowiedziałam się o futrach z norek za 1/3 ceny, czy perłach kupowanych na wage i
            na poczekaniu nizanych na sznurki.Nas zaprowadzili do dużych marketów gdzie bylo
            wiele chłamu i bez wyobrażenia o tym co tam można kupić ludzie kupowali
            barachło. Ja zresztą też:(((
            • krzysztof.cukier Re: Tajlandia - centra handlowe 23.08.06, 11:17
              Jeśli odnośnikiem cenowym mają byc futra z norek które kosztuja chyba dużo to
              polecam zakupy rzeczy z jedwabiu w sklepach Jim Thompson. To jest jedna z
              najbardziej luksusowych marek w świecie jedwabiu a cena 1200 bath (ok 100zł) za
              rewelacyjny krawat to chyba nie jest dużo. Tańsze sa też bardzo ładne, ręcznie
              robione tradycyjne tajskie meble, ale one są ciut za ciężkie by je brać do PL ;)
              Nic mi nie wiadomo o jakiś innych kolosalnych przebitkach na drogich rzeczach.
              Z tymi chińskimi różnicami cenowymi to ja też bym uważał, bo oni potrafią
              rewelacyjnie podrabiać różne rzeczy. W Tajlandii oczywiście na każdym prawie
              bazarze możesz kupić tony podróbek po interesujących cenach, niektóre sa
              wykonane na prawdę świetnie.
          • krzysztof.cukier Re: Tajlandia - centra handlowe 23.08.06, 11:50
            włąśnie się dowiedziałem że to nowe centrum handlowe Siam Paragon ma największe
            w Azji Pd-Wsch oceanarium.
            • Gość: jasio Re: Tajlandia - centra handlowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 17:52
              ja polecam dom towarowy Discovery
              To taka wieksza galeria Mokotów w warszawie
              Towar dobry chyba nie ma podróbek a ceny przystepne
              Oczywiście pisze o dobrych markach bo podróby to sa zapomnialem jak sie nazywa
              ale przy drugiej stacji metra chyba Siml Center
              • krzysztof.cukier Re: Tajlandia - centra handlowe 31.08.06, 03:13
                Do Siam Discovery najbliżej jest z pierwszej (National Stadium) lub drugiej
                stacji kolejki BTS-Sky Train (Siam) :) To centrum handlowe jest mniej więcej w
                połowie drogi. Najbliższa stacja metra (Sala Daeng) jest 2 stacje BTSu a to
                jest kawałek. Podróbek tam nie sprzedają wogóle.
                Jedno z pobliskich centrów w których jest pełno podróbek to MBK, ale ceny są
                wyższe niż na bazarach. Pirackie oprogramowanie, filmy itp najtaniej jest
                kupować w Pantip Plaza, jakieś 20 min na nogach od WTC.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka