Gość: pawel Nie krytykujcie Warszawy IP: *.telepac.pt 05.06.03, 10:39 To przykre patrzec jak Polacy potrafia wieszac psy na swojej stolicy. Nie jest to najpiekniejsza stolica w Europie, ale tez nie najbrzydsza. Warszawa na glowe bije takie miasta jak Bratyslawa, Bukareszt, Ateny, Ryga, Helsinki, Bruksela czy nie wiedziec czemu tak holubiony na tym forum Dublin (bardzo przecietne chociaz mile miasto moim zdaniem). Wyglada na to ze tylko cudzoziemcy sa w stanie zauwazyc ze Warszawa to nie tylko Ursynów, Targówek i Zeran. A najpiekniejsze miasta na swiecie moim zdaniem to Paryz, Lizbona, Barcelona, Budapeszt i Siena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chleb Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.menis.gov.pl / 10.215.105.* 05.06.03, 13:08 Toledo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bułka Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 15:00 rzeczywiście sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredzio Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.bmj.net.pl 06.06.03, 15:05 A kto podejmie trud podsumowania tej wyliczanki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IM NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: proxy 06.06.03, 12:41 fajnie jest obserwowac takie rankingi, widac kto ile zwiedzla a niektore miasta pojawiaja sie tak czesto, ze mozna uznac je za kanony "pieknych" moje typy beda podobne do poprzednich, dodam tylko, ze piekno miast tworzy atmosfera i ludzie i dlatego polskie miasta nie zajmuja tu wysokich notowan poza Krakowem(wiadomo-artystyczny)i Gdanskiem (wiadomo-moze i odpoczynek) pozostale sa smutne i przygnebiajace, nawet Warszawka noca zyje tylko na wybranych ulicach czego nie mozna podciagnac pod cale miasto!! 1. Rzym 2. Praga 3. Florencja 4. Barcelona 5. San Francisco 6. Londyn 7. Los Angeles 8. Krakow . . . . . jak wiecej zwiedze to liste uzupelnie a tak przy okazji to ostatnie wakacje spedzilam na wyspach karaibskich i te moglyby uczestniczyc w rankingu najdzikszych miejsc na swiecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIXXER Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 217.97.150.* 07.06.03, 16:07 1.SINGAPUR 2.VERONA 3.PRAGA 4.WIEDEN 5.PARYZ 6.KRAKOW 7.RIO DE JANEIRO 8.LAS VEGAS -NOCĄ 9.FLORENCJA to moja lista top ale fajnie jest wszedzie tylko zalezy z kim i w jakich okolicznosciach. p.s kocham Polskę -bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 09.06.03, 05:00 1 San Francisco 2 Cape Town 3 Vancouver Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.client.attbi.com 09.06.03, 20:09 1.Vancouver 2.Capetown 3.San Francisco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishAM Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 10.06.03, 01:44 Ok, ok ja juz w wielu podobnych watkach zauwazylem, ze te trzy miasta sa wymieniane w roznych kolejnosciach. Kazde z nich ma swoje lepsze i gorsze strony. Np. Cape Town moze jest ubozszy ale ladny i ma kapitalne okolice i w zasadzie caly przyladek z Muizenbergiem, Fish Hook i Simon's town to wspaniale miejsce do zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.chello.pl 19.06.03, 18:33 ihopeyouwilllikeme napisał: > 1. Dublin > 2. Krakow > 3. Nowy Jork > 4. Barcelona > 5. Paryz > 6. Sydney > 7. Amsterdam > 8. Los Angeles > 9. Mexico City > 10. Praga Nie widziałem Mexico City i Dublinu,ale co do reszty to się zgadzam z wyjątkiem Los Angeles na jego miejsce proponuję Wellington,Hong Kong,Boston,Sienę albo Rio.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: errr Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 10:40 ihopeyouwilllikeme napisał: > 1. Dublin > 2. Krakow > 3. Nowy Jork > 4. Barcelona > 5. Paryz > 6. Sydney > 7. Amsterdam > 8. Los Angeles > 9. Mexico City > 10. Praga CAPE TOWN JAKO NR.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fabiana Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE 20.06.03, 11:20 Absolutnie najpiękniejsza jest Barcelona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 20.06.03, 14:18 1.Barcelona, 2. Asyż, 3. Praga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 20.06.03, 14:23 1.Barcelona, 2. Asyż, 3. Praga. Ale mieszkać chciałabym w Wiedniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 21:55 Katowice ŁÓdź Sosnowiec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.knurowski.net 21.06.03, 00:15 Pozwolę sobie zacytować słowa piosenki... jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.toya.net.pl 21.06.03, 22:10 APEL!!! Niech ktos to podsumuje i podliczy glosy, ile na ktore miasto!!! Wyjdzie z tego przyzwoity niezalezny ranking. Na moje oko w czolowce bedzie Vancouver, Paryz i Kapsztad. Ja tego nie zrobie, bo w liczeniu nie jestem zbyt mocna (nawet nie wiem, ile zarabiam :-). Ale wynik byl by bardzo interesujacy. Plisssss P.S. Oczywiscie nie biezcie pod uwage takich zarcikow jak Lodz, czy Katowice. Bez jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pog Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.chello.pl 22.06.03, 01:34 Gość portalu: Klara napisał(a): > APEL!!! Niech ktos to podsumuje i podliczy glosy, ile na ktore miasto!!! > Wyjdzie z tego przyzwoity niezalezny ranking. Na moje oko w czolowce bedzie > Vancouver, Paryz i Kapsztad. Ja tego nie zrobie, bo w liczeniu nie jestem zbyt > mocna (nawet nie wiem, ile zarabiam :-). Ale wynik byl by bardzo interesujacy. > Plisssss > P.S. Oczywiscie nie biezcie pod uwage takich zarcikow jak Lodz, czy Katowice. > Bez jaj! Dobry pomysł,ale ja nie będę tego wszystkiego liczył . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.visp.energis.pl 22.06.03, 23:48 Rzym zawsze i zawsze Rzym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysio lubicz Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 08:54 KIELCE i tylko KIELCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maoo Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 80.51.161.* 23.06.03, 01:20 Nikt nie lubi jezdzić do Pekinu to też perła!! Pekin Moskwa Paryż Dubrownik Praga(poprostu blisko i często jestem) Wiedeń Kair Kraków Trogir w Chorwacji Damaszek Barcelona Ateny i wiele innych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 1.0.4.* 25.06.03, 09:46 tych jeszcze nie było oran konstantyna rethymnon chania Odpowiedz Link Zgłoś
lawenda4 Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE 03.07.03, 22:53 A oto mój ranking: 1. Dubrownik 2. Sydney 3. Amsterdam 4. Dubajj (Emiraty Arabskie) 5. Cape Town 6. Vancouver 7. Paryż 8. Hvar 9. Brugia (Belgia) 10. Nowy Jork Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 16:57 GDYNIA-MIASTEM EUROPEJSKIM!!!!!!!!!!(W tym roku zdobyla prestizowa nagrode za nalepiej rozwijajace sie miasto na swiecie)Kto nie wierzy niech sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 16.07.03, 17:15 Paryz tuz po Krakowie, jak powiedzial tadeusz Kantor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dutchess Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.chello.pl 16.07.03, 18:18 tylko i wyłacznie Willminghton, NC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.chello.pl 17.07.03, 17:00 a Kraków jako jedno z 9 (!) miast w całej Europie zostało uhonorowane mianem Europejskiego Miasta Kultury przez radę Europejską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodyjka Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.acn.pl 16.07.03, 19:09 Napiękniejsze jest Rhodos - A w szczególności Stare Miasto! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgp2001 Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 17:36 a co to jest najpiękniejsze miasto? .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HIP HOP Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 213.199.196.* 17.07.03, 21:00 BUDAPESZT NOWY JORK KRAKÓW TORUŃ CASABLANCA RIO DE JANEIRO TOKIO HONOLULU PARYŻ PRAGA ZBASZYŃ Odpowiedz Link Zgłoś