Dodaj do ulubionych

NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE

• Gość: pawel Nie krytykujcie Warszawy IP: *.telepac.pt 05.06.03, 10:39
      To przykre patrzec jak Polacy potrafia wieszac psy na swojej stolicy. Nie jest
      to najpiekniejsza stolica w Europie, ale tez nie najbrzydsza. Warszawa na glowe
      bije takie miasta jak Bratyslawa, Bukareszt, Ateny, Ryga, Helsinki, Bruksela
      czy nie wiedziec czemu tak holubiony na tym forum Dublin (bardzo przecietne
      chociaz mile miasto moim zdaniem). Wyglada na to ze tylko cudzoziemcy sa w
      stanie zauwazyc ze Warszawa to nie tylko Ursynów, Targówek i Zeran.

A najpiekniejsze miasta na swiecie moim zdaniem to Paryz, Lizbona, Barcelona,
      Budapeszt i Siena.
    • Gość: chleb Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.menis.gov.pl / 10.215.105.* 05.06.03, 13:08
      Toledo
      • Gość: bułka Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.03, 15:00
        rzeczywiście sliczne
      • Gość: Fredzio Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.bmj.net.pl 06.06.03, 15:05
        A kto podejmie trud podsumowania tej wyliczanki?
    • oryginal Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE 06.06.03, 01:10
      Praga
      Toruń
      • Gość: IM NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: proxy 06.06.03, 12:41
        fajnie jest obserwowac takie rankingi, widac kto ile zwiedzla a niektore miasta
        pojawiaja sie tak czesto, ze mozna uznac je za kanony "pieknych"
        moje typy beda podobne do poprzednich, dodam tylko, ze piekno miast tworzy
        atmosfera i ludzie i dlatego polskie miasta nie zajmuja tu wysokich notowan
        poza Krakowem(wiadomo-artystyczny)i Gdanskiem (wiadomo-moze i odpoczynek)
        pozostale sa smutne i przygnebiajace, nawet Warszawka noca zyje tylko na
        wybranych ulicach czego nie mozna podciagnac pod cale miasto!!

1. Rzym
        2. Praga
        3. Florencja
        4. Barcelona
        5. San Francisco
        6. Londyn
        7. Los Angeles
        8. Krakow
        .
        .
        .
        .
        .
        jak wiecej zwiedze to liste uzupelnie

a tak przy okazji to ostatnie wakacje spedzilam na wyspach karaibskich i te
        moglyby uczestniczyc w rankingu najdzikszych miejsc na swiecie!!!
    • Gość: MIXXER Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 217.97.150.* 07.06.03, 16:07
      1.SINGAPUR
      2.VERONA
      3.PRAGA
      4.WIEDEN
      5.PARYZ
      6.KRAKOW
      7.RIO DE JANEIRO
      8.LAS VEGAS -NOCĄ
      9.FLORENCJA

to moja lista top ale fajnie jest wszedzie tylko zalezy z kim i w jakich
      okolicznosciach.
      p.s kocham Polskę -bardzo
    • Gość: polishAM Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 09.06.03, 05:00
      1 San Francisco
      2 Cape Town
      3 Vancouver
      • Gość: kazio Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.client.attbi.com 09.06.03, 20:09
        1.Vancouver
        2.Capetown
        3.San Francisco
        • Gość: polishAM Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.tnt33.ewr3.da.uu.net 10.06.03, 01:44
          Ok, ok ja juz w wielu podobnych watkach zauwazylem, ze te trzy miasta sa
          wymieniane w roznych kolejnosciach. Kazde z nich ma swoje lepsze i gorsze
          strony. Np. Cape Town moze jest ubozszy ale ladny i ma kapitalne okolice i w
          zasadzie caly przyladek z Muizenbergiem, Fish Hook i Simon's town to wspaniale
          miejsce do zycia.
    • Gość: pol Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.chello.pl 19.06.03, 18:33
      ihopeyouwilllikeme napisał:

> 1. Dublin
      > 2. Krakow
      > 3. Nowy Jork
      > 4. Barcelona
      > 5. Paryz
      > 6. Sydney
      > 7. Amsterdam
      > 8. Los Angeles
      > 9. Mexico City
      > 10. Praga
      Nie widziałem Mexico City i Dublinu,ale co do reszty to się zgadzam z
      wyjątkiem Los Angeles na jego miejsce proponuję Wellington,Hong
      Kong,Boston,Sienę albo Rio.Pozdrawiam
    • Gość: errr Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 10:40
      ihopeyouwilllikeme napisał:

> 1. Dublin
      > 2. Krakow
      > 3. Nowy Jork
      > 4. Barcelona
      > 5. Paryz
      > 6. Sydney
      > 7. Amsterdam
      > 8. Los Angeles
      > 9. Mexico City
      > 10. Praga
      CAPE TOWN JAKO NR.1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • fabiana Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE 20.06.03, 11:20
      Absolutnie najpiękniejsza jest Barcelona.
    • Gość: Gosia Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 20.06.03, 14:18
      1.Barcelona, 2. Asyż, 3. Praga.
    • Gość: Gosia Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 20.06.03, 14:23
      1.Barcelona, 2. Asyż, 3. Praga.
      Ale mieszkać chciałabym w Wiedniu.
      • Gość: rysio Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 21:55
        Katowice
        ŁÓdź
        Sosnowiec
    • Gość: Arek Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.knurowski.net 21.06.03, 00:15
      Pozwolę sobie zacytować słowa piosenki... jw.
      • amcapol San Francisco 21.06.03, 20:38
      • Gość: Klara Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.toya.net.pl 21.06.03, 22:10
        APEL!!! Niech ktos to podsumuje i podliczy glosy, ile na ktore miasto!!!
        Wyjdzie z tego przyzwoity niezalezny ranking. Na moje oko w czolowce bedzie
        Vancouver, Paryz i Kapsztad. Ja tego nie zrobie, bo w liczeniu nie jestem zbyt
        mocna (nawet nie wiem, ile zarabiam :-). Ale wynik byl by bardzo interesujacy.
        Plisssss
        P.S. Oczywiscie nie biezcie pod uwage takich zarcikow jak Lodz, czy Katowice.
        Bez jaj!
        • Gość: pog Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.chello.pl 22.06.03, 01:34
          Gość portalu: Klara napisał(a):

> APEL!!! Niech ktos to podsumuje i podliczy glosy, ile na ktore miasto!!!
          > Wyjdzie z tego przyzwoity niezalezny ranking. Na moje oko w czolowce bedzie
          > Vancouver, Paryz i Kapsztad. Ja tego nie zrobie, bo w liczeniu nie jestem
          zbyt
          > mocna (nawet nie wiem, ile zarabiam :-). Ale wynik byl by bardzo
          interesujacy.
          > Plisssss
          > P.S. Oczywiscie nie biezcie pod uwage takich zarcikow jak Lodz, czy
          Katowice.
          > Bez jaj!
          Dobry pomysł,ale ja nie będę tego wszystkiego liczył .
          • Gość: Ela Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.visp.energis.pl 22.06.03, 23:48
            Rzym zawsze i zawsze Rzym!!!
          • Gość: rysio lubicz Re: Lwów to Lwów, a reszta nic... IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.03, 08:54
            KIELCE i tylko KIELCE
    • Gość: Maoo Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 80.51.161.* 23.06.03, 01:20
      Nikt nie lubi jezdzić do Pekinu to też perła!!

Pekin
      Moskwa
      Paryż
      Dubrownik
      Praga(poprostu blisko i często jestem)
      Wiedeń
      Kair
      Kraków
      Trogir w Chorwacji
      Damaszek
      Barcelona
      Ateny
      i wiele innych .
    • Gość: pipi Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 1.0.4.* 25.06.03, 09:46
      tych jeszcze nie było
      oran
      konstantyna
      rethymnon
      chania
    • lawenda4 Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE 03.07.03, 22:53
      A oto mój ranking:
      1. Dubrownik
      2. Sydney
      3. Amsterdam
      4. Dubajj (Emiraty Arabskie)
      5. Cape Town
      6. Vancouver
      7. Paryż
      8. Hvar
      9. Brugia (Belgia)
      10. Nowy Jork
    • Gość: olek Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.03, 16:57
      GDYNIA-MIASTEM EUROPEJSKIM!!!!!!!!!!(W tym roku zdobyla prestizowa nagrode za
      nalepiej rozwijajace sie miasto na swiecie)Kto nie wierzy niech sprawdzi.
      • Gość: Ewa Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 16.07.03, 17:15
        Paryz tuz po Krakowie, jak powiedzial tadeusz Kantor.
        • Gość: dutchess Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.chello.pl 16.07.03, 18:18
          tylko i wyłacznie Willminghton, NC
      • Gość: marta Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.chello.pl 17.07.03, 17:00
        a Kraków jako jedno z 9 (!) miast w całej Europie zostało uhonorowane mianem
        Europejskiego Miasta Kultury przez radę Europejską.
    • Gość: Rodyjka Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.acn.pl 16.07.03, 19:09
      Napiękniejsze jest Rhodos - A w szczególności Stare Miasto!
      • Gość: bgp2001 Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: *.ostrow-wielkopolski.sdi.tpnet.pl 17.07.03, 17:36
        a co to jest najpiękniejsze miasto? ....
    • Gość: HIP HOP Re: NAJPIEKNIEJSZE MIASTO NA SWIECIE IP: 213.199.196.* 17.07.03, 21:00
      BUDAPESZT
      NOWY JORK
      KRAKÓW
      TORUŃ
      CASABLANCA
      RIO DE JANEIRO
      TOKIO
      HONOLULU
      PARYŻ
      PRAGA
      ZBASZYŃ
      • Gość: rene BEŁŻYCE!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.03, 10:18