Dodaj do ulubionych

Bułgaria - WYMIANA WALUTY

IP: *.wshe.lodz.pl 14.05.03, 07:50
Witam,
potrzebuję informacji na temat wymiany kasy w Bułgarii.
Co się lepiej opłaca; korzystać z bankomatów (jeżeli oczywiście są:)),
wymieniać w banku czy w kantorach?
Poza tym będę wdzięczna za informacje, adresy kwater w mniejszych
miejscowościach na wybrzeżu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: beho Re: Bułgaria - WYMIANA WALUTY IP: *.Astral.Lodz.PL 16.05.03, 08:10
      Gość portalu: Bruner napisał(a):

> Witam,
      > potrzebuję informacji na temat wymiany kasy w Bułgarii.
      > Co się lepiej opłaca; korzystać z bankomatów (jeżeli oczywiście są:)),
      > wymieniać w banku czy w kantorach?
      > Poza tym będę wdzięczna za informacje, adresy kwater w mniejszych
      > miejscowościach na wybrzeżu.
      > Pozdrawiam
      Witam ,
      są bankomaty ale oplata też duża lepiej oplaca gotówka wymieniac w banku a co
      do adresy ,Zapraszam do miasta Balczik 36 km od Varny adres ulica <Chrysto
      Botev 12> tel. 00359579 75305 cena okolo 20zl od osoby 50%dla diecka . Kontakt
      w kraju <beho@go2.pl> .
      • Gość: Inga Re: Bułgaria - WYMIANA WALUTY IP: 195.116.133.* 20.05.03, 12:11
        Gość portalu: beho napisał(a):

> są bankomaty ale oplata też duża lepiej oplaca gotówka wymieniac w banku a co
        > do adresy ,Zapraszam do miasta Balczik 36 km od Varny adres ulica <Chrysto
        > Botev 12> tel. 00359579 75305 cena okolo 20zl od osoby 50%dla diecka . Kont
        > akt
        > w kraju <beho@go2.pl> .

czy w Bułgarii moge wypłacać gotówkę z bankomatu/płacić używając karty Maestro
        czy też jest ona mało popularna i musze mieć ze sobą Visę, ew. Mastercard?
        z góry dzieki za info.
      • Gość: arni Re: Bułgaria - WYMIANA WALUTY IP: router:* / 10.0.27.* 26.05.03, 20:11
        Podaję adresdo Burgas , gdzie bardzo sympatyczny Pan Stefan - Bułgar od lat
        organizuje wypoczynek dla Polaków i nie tylko Polaków . Ten Pan mówi dobrze po
        polsku i co ważne ( ! ) lubi Polaków On ma bardzo przystępne ceny noclegów
        / już od 5 euro za noc ! /. Organizuje też wycieczki / 1 lub 2 dniowe / do
        Grecji lub do Turcji oraz inne atrakcje .Ten Pan udzieli Ci też dokładnej
        informacji na temat kasy / tego , gdzie lepiej wymieniać pieniądze / Warto
        skorzystać ! Oto kontakt : e-mail : pistour@abv.bg
        Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku ! - "arni"
    • Gość: Zakochana w BG Re: Bułgaria - WYMIANA WALUTY IP: *.klik.bydgoszcz.pl 24.05.03, 20:01
      W Bułgarii jest bardzo duzo bankomatów!!! Byłam tam pół roku i tylko w taki
      sposób wybierałam gotówkę. Jest to duuużo korzystniejsze niz wymiana w
      kantorze. Całkiem nieżle zarobiłam na tym, ze ktos mi wpłacał pieniądze w
      Polsce, a ja tam wybierałam. Jeśli chodzi o kantory, to trzeba pamietać o tym,
      ze jeśli jest korzystny kurs, to całkiem mozliwe, ze biora prowizję. Pod żadnym
      pozorem nie wolno wymieniać pieniedzy na ulicy!!!
    • Gość: hanka Re: Bułgaria - WYMIANA WALUTY IP: *.mojeauto.pl 27.05.03, 12:46
      Gość portalu: Bruner napisał(a):

> Witam,
      > potrzebuję informacji na temat wymiany kasy w Bułgarii.
      > Co się lepiej opłaca; korzystać z bankomatów (jeżeli oczywiście są:)),
      > wymieniać w banku czy w kantorach?
      > Poza tym będę wdzięczna za informacje, adresy kwater w mniejszych
      > miejscowościach na wybrzeżu.
      > Pozdrawiam

W ubiegłe wakacje byłam - nie korzystałam z karty, bankomaty były. Co do
      kantorów, stanowczo odradzam (to rada pilota i polaków tam mieszkających) -
      chyba, że sprawdzone, najlepiej w banku, chociaż można byc zaskoczonym.
      Przeżylismy to chwilę po przyjeździe do Primorska gdzie ustawiliśmy się w
      kolejce do banku, mimo że minęła godzina otwarcia trzeba było staś przeszło
      godzinę, bo nie znali kursów, a później jak w manufakturze - w jednym okienku
      przyjmowano walutę dając w zamian świstek z wpisana kwotą, z tym do drugiego
      okienka, gdzie świstek zamieniano na druczek i w trzecim za druczek lewy.
      W kantorach najlepiej prosic aby napisali na karteczce ile się dostanie za
      określoną kwotę, bo naliczają prowizję, albo podają trzeci kurs (gdzieś
      zakamuflowany, który jest w rzeczywistości kursem sprzedaży) - doznaliżmy tego
      na własnej skórze na dworcu centralnym w Sofii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka