Gość: Trationa IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 18.07.03, 15:19 Jakie sa najfajniejsze hotele i czy w porcie sa ladne plaże :) Trationa P.S Czy mozna w Tunezji kożystać z basenów i ogrodow palmowych innych hoteli , czy jest to w jakis sposob kontrolowne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rado Re: Port El Kantaoui IP: *.eu.org 18.07.03, 21:15 Gość portalu: Trationa napisał(a): > Jakie sa najfajniejsze hotele i czy w porcie sa ladne plaże > :) Trationa Byłem tam cztery lata temu i o ile dobrze pamiętam, to w porcie stoją żaglówki :-), a plaże są znośne: żółty piaseczek z drobinkami muszelek (nie kaleczą, ale na bosaka i tak nie przejdziesz, taki gorący). > > P.S Czy mozna w Tunezji korzystać z basenów i ogrodow palmowych innych > hoteli , czy jest to w jakis sposob kontrolowne Tego nie próbowałem, na głupa można spróbować, ale może być przykro (w końcu rządzi tam policja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Port El Kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.03, 21:32 spokojnie można wejść do każdego hotelu i wykąpać się w basenie. ja z e znajomymi szłam z portu do Sousse plażą i co chwila wchodziliśmy wykąpać się w jakimś ładnym baseniku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Port El Kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 11:10 polecam ci korzystanie z basenów i zjeżdżalini w hotelu Soviva- największy basen, świetne, wysokie zjeżdżalnie, jaccuzi i wszystko za darmo. nawet jak mieszkasz w innym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jg Re: Port El Kantaoui IP: *.pl 19.07.03, 12:21 W samym porcie jachtowym to chyba nikt nie chciałby mieszkać ;). Najbliżej portu ale przy czystej plazy jest hotel Marhaba Palace, bardzo ładnie sie prezentuje, 4*. My mieszkaliśmy w Sol El Mouradi, zaraz obok był Mouradi Palace, hotele 4* i 5*, ok. 1,5 do 2 km od portu jachtowego. Bardzo fajne hotele, super jedzenie, kilka basenów, jacuzzi, plaża hotelowa. Port El kantaoui to najlepsze miejsce w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRYCHA Re: Port El Kantaoui IP: *.ists.pl / 192.168.1.* 19.07.03, 21:12 CZY KAZDY HOTEL MA WLASNA PLAŻE ,CZY SA ONE OGÓLNODOSTEPNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Port El Kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 22:24 plaże w Tunezji nie są ogrodzone i na każdą można wejść Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Port El Kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.03, 22:26 po za tym zgadzam się że Port el Kantaou to najładniejsze miejsce w Tunezji. ja miałam hotel w samym jego centrum( Residence el Kantaui) i wszędzie było blisko, i ogród i w miarę cicho i spokojnie. a sama przystań dla yachtów- złoto....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Port El Kantaoui IP: 217.96.36.* 21.07.03, 13:21 Czy to jest gdzieś w pobliżu Sousse???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosma Re: Port El Kantaoui IP: 192.168.4.* 22.07.03, 13:30 To jest dzielnica Souse, okolo 6km od centrum, taxi 3-4 DT, lub kolejka (raczej ciągnik z przyczepkami) za kilka DT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Port El Kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 14:54 jakieś 10 km. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Port El Kantaoui IP: *.crowley.pl 21.07.03, 23:43 Czy wie ktoś ile kosztuje godzina nurkowania ze sprzetem w Port El Kantaoui. Z góry dziękuje za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olesia Re: Port El Kantaoui IP: odrodzenia:* / 10.50.66.* 22.07.03, 15:31 Port El Kantui, jest przeslicznym typowo turystycznym miasteczkiem,stworzonym tylko i wylacznie dla nich. Powstalo o ile dobrze pamietam ok 1980 r.Jest czysto i milo. W sklepach spozywczych dosc drogo,ale taka jest Tunezja.Ja mieszkalam w 5* hotelu Riwira,jakies 1,5 km od centrum miasteczka, a drugi raz w Hotelu Kanta.Oba sa bardzo ladne, choc Riwiera jest przecudna. Robi wrazenie. Warto chociaz wejsc i zobaczyc wnetrze holu.Sufit jest z inkrustowanego zlota, do tego przeogromne krysztalowe zyrandole, i kolorowe witraze przez ktore wpada swiatlo. Bajka. Sam hotel jest ogromny i nikt nikogo o nic przy wejsciu nie pyta. Trzeba zrobic pewna mine i juz. W samym miasteczku mozna znalezc sklep, i nabyc piwo. Nam ta tajemnice zdradzil za 5 puszek pewien Arab.Te sklepiki sa tajemnica, poniewaz Islam zabrania spozywania alkoholi.Pamiatki typu Roza Sahary, najlepiej przywiez z wycieczki po Saharze. Najtaniej kupuje sie w momencie odjazdu autobusu. Trzeba to potem co prawda targac ale warto. Takich ogromnych okazow za takie pieniadze nie kupilabym nigdzie. Zycze udanych wakacji.Acha...plaze tak jak pisali wczesniej Forumowicze sa przyjemne i mile i mozna isc wzdluz brzegu morza bez zatrzymywania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Port El Kantaoui IP: 62.233.185.* 22.07.03, 15:34 A czy zna ktoś hotel Nour El Kantoui, bo zastanawiam się czy go wybrać bo jest stosunkowo tani. Odpowiedz Link Zgłoś