Gość: Marek IP: 194.181.108.* 23.07.03, 13:02 Czy ktoś był ostatnio w Hongkongu? Chodzi mi zwłaszcza o to czy w związku z SARS spadły ceny noclegów itp. Gdzie najtaniej kupić bilet lotniczy i za ile żeby nie przepłacić Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chinchilla Re: Hongkong IP: *.microsoft.com 23.07.03, 13:46 www.centrumlotow.pl/?page=402&id_sheet=128&details=1 448$ - taniej już chyba nie można :) pozdrawiam, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Hongkong IP: 194.181.108.* 23.07.03, 15:45 Gość portalu: chinchilla napisał(a): > www.centrumlotow.pl/?page=402&id_sheet=128&details=1 > 448$ - taniej już chyba nie można :) > pozdrawiam, > chinchilla Wielkie dzięki!!! Ciekawe co z cenami noclegów w samym mieście, czy ktoś ma jakieś informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinchilla Re: Hongkong IP: *.microsoft.com 23.07.03, 15:54 Gość portalu: Marek napisał(a): > Wielkie dzięki!!! > Ciekawe co z cenami noclegów w samym mieście, czy ktoś ma jakieś informacje? sprawdź tutaj www.hostels.com/en/hk.html są tam zarówno hostele (jeśli jesteś tzw. 'młodzieżą') i hotele (jeśli lubisz podóżować wygodniej). Moze coś z tego Ci się przyda. Wyszukałam, bo sama się zaczynam pomału interesować tym regionem, ale dla mnie to impreza dopiero na przyszły rok (sierpien). Jak wrócisz, to napisz proszę relację, bardzo chętnie przeczytam!!! pozdrawiam, chinchilla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Hongkong IP: 194.181.108.* 24.07.03, 11:58 Gość portalu: chinchilla napisał(a): > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > Wielkie dzięki!!! > > Ciekawe co z cenami noclegów w samym mieście, czy ktoś ma jakieś informacj > e? > > sprawdź tutaj > www.hostels.com/en/hk.html > są tam zarówno hostele (jeśli jesteś tzw. 'młodzieżą') i hotele (jeśli lubisz > podóżować wygodniej). Moze coś z tego Ci się przyda. Wyszukałam, bo sama się > zaczynam pomału interesować tym regionem, ale dla mnie to impreza dopiero na > przyszły rok (sierpien). > Jak wrócisz, to napisz proszę relację, bardzo chętnie przeczytam!!! No młodieżą to już nie jestem, mam 28 lat ale chyba skorzystam z tych hosteli, nie wiem tylko czy tam jest obowiązek wcześniejszego obowiązku rezerwacji, mam nadzieję że nie. W każdym razie wielkie dzięki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bd_007 Re: Hongkong 24.07.03, 12:58 Witam, Gość portalu: Marek napisał(a): > Chodzi mi zwłaszcza o to czy w związku z SARS spadły ceny noclegów itp. > Gdzie najtaniej kupić bilet lotniczy i za ile żeby nie przepłacić Co do noclegów zobacz: www.asiatravel.com/hongkong.html www.asia-hotels.com/hl/Hong_Kong.asp Widać, że ceny bardzo zmieniają się zależnie od pory roku (teraz jest najtaniej). Warto też pogrzebać w usenecie na rec.travel.asia Kiedy się wybierasz? Ja będę w Hong Kongu w połowie września - w drodze powrotnej z Nowej Zelandii. Jak będziesz wcześniej podziel się na forum wrażeniami. pozdrawiam, BD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Hongkong IP: 194.181.108.* 24.07.03, 15:34 > www.asiatravel.com/hongkong.html > > www.asia-hotels.com/hl/Hong_Kong.asp > > Widać, że ceny bardzo zmieniają się zależnie od pory roku (teraz jest > najtaniej). Warto też pogrzebać w usenecie na rec.travel.asia > > Kiedy się wybierasz? Ja będę w Hong Kongu w połowie września - w drodze > powrotnej z Nowej Zelandii. Jak będziesz wcześniej podziel się na forum > wrażeniami. dzięki za info. przeglądałem stronę z hostelami i chyba któryś wybiorę bo standard pzryzwoity a można znaleść poniżej 30 USD za dobę , więc dużo taniej niż hotele. Chiałbym pojechać w drugiej poł sierpnia na jakiś tydzień. Jesli uda się wszytko załatwić i pojadę to napiszę o wrażeniach Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Hongkong IP: *.unitron.lublin.pl / 192.168.11.* 02.09.03, 16:51 bylem w lutym. polecam strone www.hotelclub.net ja zarezerwowalem nocleg w 3* hotelu za 50$ dwojka/noc. Niezly standard, chociaz pokoje sa dosyc male. Cena zalezy w duzej mierze od pory roku. Bylem jeszcze przed epidemia (a raczej przed jej upublicznieniem), wiec teraz ceny mogly spasc. Strona, ktora podalem jest bardzo wiarygodna, wszystko bylo w porzadku - zadnych problemow, wspaniala organizacja do tego stopnia, ze po rezerwacji hotelu na lotnisku nasze nazwiska byly ujete na liscie na autobus do hotelu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Hotel w HKG IP: 130.94.107.* 03.09.03, 13:55 Wygodnym rozwiazaniem jest skorzystanie z rezerwacji dokonywanych przez BP ORBIS. Sam zwykle zatrzymuje sie w: PARK HOTEL , ceny ok. USD 120,- ( ze sniadaniem ), lub SHERATON HOTEL & TOWERS, ceny od USD180 - 320,- ( bez sniadania ). Lokalizacja obu hoteli jest doskonala ( zwlaszacza SHERATON, przy Nathan Road + z okien widok na HKG Central ), w sercu Tsim Sha Tsui. Doskonala lokalizacje ma rowniez SHANGRI LA ( z widokiem na East Front Promenade ), ale jest stosunkowo drogi. Milej podrozy, M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erzet Re: Hongkong IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.09.03, 01:10 Bylem w lipcu. Musialbys sprecyzowac o jakich hotelach myslisz. Hongkong byl w naszym wypadku jednym z etapow podczas 2 miesiecznego wyjazdu. Dlatego hotele za 100$ nie wchodzily w gre. Jezeli chesz zwiedzic miasto, a nie siedziec w hotelu i ogladac tv to hotel za 180$ , chyba jest niepotrzebny. No chyba, ze masz nadmiar gotowki. Jest kilka miejsc w centrum, gdzie znjadziesz hotel za ok.120 H$ (=- 60 zl). Pokoj miniaturowy, wielkosci lozka, ale z miniaturowa lazienka i klimatyzacja, ba nawet z tv. Najwazniejsze, ze pokoj z oknem. Standard przyzwoity, ale ja zwiedzilem cala Azje i jestem przyzwyczajiny nie mam pojecia czego ty oczekujesz. Jezeli masz jakies inne pytania zostaw maila napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Hongkong IP: *.proxy.aol.com 13.09.03, 21:34 W sierpniu bylem z zona w Hong Kongu i zatrzymalismy sie w hotelu Regal na samym lotnisku za US$85 bez sniadania. Do centrum jest swietne polaczenie super eleganckim metrem w 25 minut za chyba US$7-8 w obie strony. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
bd_007 Re: Hongkong 14.09.03, 04:12 Witam, Gość portalu: Tomek napisał(a): > W sierpniu bylem z zona w Hong Kongu i zatrzymalismy sie w hotelu Regal na > samym lotnisku za US$85 bez sniadania. Do centrum jest swietne polaczenie > super eleganckim metrem w 25 minut za chyba US$7-8 w obie strony. Ja laduje w Hong Kongu za 3 dni, 16 wrzesnia. Masz moze jakies rekomendacje odnosnie restauracji czy innych atrakcji (poza tymi standardowo wymienianymi w przewodniach, ja mam Lonely Planet)? Tak wogole - pisze teraz z Auckland w Nowej Zelandii - jak ktos ma techniczne pytanka odnosnie tego kraju to (typu ceny, pogoda, polskie karty platnicze itp.) to moge odrobinke pomoc. Natomiast konkretnych rekomendacji "co odwiedzic" sie nie podejmuje - tu atrakcji jest tyle, ze kazdy znajdzie cos dla siebie :-) pozdrawiam, BD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Hongkong IP: *.proxy.aol.com 16.09.03, 23:50 Wybacz, ze dopiero teraz sie odzywam ale probowalem znalezc jakies namiary. Niestety nie pamietam restauracji, do ktorej poszlismy na dim sam. Byla dobra i zaproponowali ja miejscowi Chinczycy, ktorych przypadkowo poznalismy na spacerze na The Peak. Oni zreszta wzieli na siebie zamawianie potraw. Wszystko bylo pyszne i chociaz wiekszosc juz probowalismy wczesniej w chinskich restauracjach (lecz nigdy do tej pory w Chinach) to kilka potraw bylo dla nas nowe jak "greasy goose" Odpowiedz Link Zgłoś