Gość: piotrek IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 01.08.01, 13:05 Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji nt. tanich noclegów w Porto i Lizbonie? Z góry dzięki, Piotrek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bartek Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 01.08.01, 13:24 Najtańsze noclegi znajdziesz w dzielnicy Alfama,która usytuowana 100 metrów od centrum i portu.Jest wszędzie blisko i tanio,ok.50 PLN za łóżko,uważaj tylko na Murzynów po zmroku.Co do Porto,nie mogę Ci pomóc.Pomyśl o Lagos w Algarve.Pozdro Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 02.08.01, 13:30 Dzieki i za to. Myslalem, ze bedzie troche taniej... A Lagos - - rzeczywiscie warto? PozdroPiotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 02.08.01, 14:41 Co do ceny są naprawdę niskie,gdybyś wybrał camping wydałbyś z dojazdem jeszcze więcej,nie mówiąc o codziennej stracie czasu.Lagos to piękna zabytkowa miejscowość w centrum Algarve,piękne plaże na wyciągnięcie dłoni(Punta del Piedade!!!).Jest tam świetny camping usytuowany na samym klifie,a co bardzo miłe,co godzinę z dworca kolejowego i autobusowego kursuje darmowyu autobus.Mówie Ci bomba,takich plaż nigdzie,poza Korsyką,w Europie nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konczita Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 17:43 Czy bez samochodu nie ma problemu ze znalezieniem campingow? Jakie sa mniej wiecej ceny za namiot? Chodzi mi glownie o wybrzeze ponizej Lisbony. Bede wdzieczna za info, plz. dzieki z gory!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 03.08.01, 08:57 Ja zawsze podróżuje bez samochodu i nigdy nie miałem problemu ze znalezieniem camingu,czasami nastręcza to trochę problemów,ale w Lizbonie nie będziesz miała problemu,z tego co pamiętam, to na mapie Lizbony rozdawanej na dworcu zaznaczony jest nawet jeden camping w obrębie miasta.Ceny w złotówkach ok. 20 PLN za osobę i ok. 15 PLN za namiot,nie śledzę kursu escudo,także ceny są zeszłoroczne.BARTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konczita Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 10:43 Dzieki Bartku!!! Fajnie jest byc wagabunda:))) pozdrawiam serdecznie i do przeczytania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.cust.poz.supermedia.pl 03.08.01, 11:21 Stwierdzam, że bycie Wagabundą może być sensem życia,ja kończąc jeden wyjazd a już myślę o następnym,właśnie wróciliśmy z Korsyki,już myślimy o GR 20 i Maroku.Sorka za styl mojego poprzedniego posta,jeszcze raz polecam gorąco ALGRARVE !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.proszynski.pl 07.08.01, 13:07 Cze Bartek, Dzieki za info, dpo Maroka jade we wrzesniu - moj mail to hans@tenbit.pl - napisz cos w pazdzierniku, to przesle Ci adresy i wrazenia. pozdro,piotrek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: PORTUGALIA NOCLEGI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.01, 17:44 Witajcie! Co do Algarve to naprawde, naprawde warto. W Sagres znalazlam kwatere prywatna w cenie campingu w Lagos!!! Warto rozejrzec sie na miejscu zwlaszcza, ze wybrzyze nie jest dlugie (ja jezdzilam w ta i z powrotem kilka razy). Co do Lisbony to podaje adres prywatnego pensjonatu, w ktorym mieszkalam. Bardzo blisko centrum, budynek dosc zniszczony ale masz do dyspozycji pokoj za 4ooo esc (nie wiem jaki jest aktualny kurs). Lazienka jest wspolna dla calego pietra: Pensao Ribeiro Rua do Ataide, nr 6-3, 4 pietro (Ao Chiado) 1200 Lisboa Tel. 346 22 88, 346 94 92 Niestety, z wlascicielem mozna sie dogadac tylko po portugalsku lub po hiszpansku (lub na migi :))). Portugalskie plaze sa cudowne a kraj jest bajkowy. Jedzcie koniecznie!!!! Pozdrawiam. Agata Odpowiedz Link Zgłoś