Gość: Sylwia IP: *.puls.pl 20.08.03, 14:41 Długo oczekiwany urlop zaminił sie w 2 rajskie tygodnie w Egipcie dzieki EXIM TOURS oraz wszystkim rezydentom będącym na miejscu w Sharm El Sheikh Dzieki Gorąco Polecam Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Też Sylwia Było miło ... IP: *.tele2.pl 20.08.03, 17:31 No cóż, ja też mam raczej dobre wspomnienia z wyjazdu Sharm el Sheikh z eximem. Co prawda zmieniono hotel na dwa dni przed wylotem, ale na zdecydowanie lepszy, jak się okazało po przylocie. Pomieszkałam sobie w pieknym, nowym, pięciogwiazdkowym Hilton Sharks Bay za bardzo przyzwoitą cenę. Znając regularną cenę tego hotelu, pewnie nie kupiłabym takiej oferty, ale skoro bez dopłaty ... Hotel jest pieknie położony, obsługa super, kuchnia bardzo różnorodna, a co najważniejsze - jest centrum nurkowe, rafa już przy brzegu i świetny punkt wypadowy na nurkowanie. Nie wiem czy mogę polecać Exim, bo byłam z nimi tylko raz, ale było miło. Wszystkim wyjeżdżającym życzę dużo uśmiechu a jeśli jakieś biura was oszukały, to nie korzystajcie z nich. Świetny wyjazd można zorganizować sobie samemu. Służę radą! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: Było extra 20.08.03, 21:33 Byłem z Eximem już 3 razy w ciągu ostatniego roku zakażdym razem wszystko dopięte na ostani guzik, nikt mi nic nie zmieniał . Uważam, że są zdecydowanym liderem jezeli chodzi o Egipt i Tunezję. W tym miesiącu wszystke biura zmieniając hotele w wyniku overbookingu. W Egipcie, nastąpił ogromny wzrost liczby turystów ze wszystkich państw i nie przeskocza tego widac ani Exim, ani Alfastar ani Oasis (bo z Neckermanna i Tui nie słyszałem żeby ktokolwiek w ogóle latał do egiptu a Scan Holiday ma jedne z najsłabszych hoteli to na gorsze już zmienić nikomu nie może) . Poczytajcie sobie o wzroście np. tu www.touregypt.net/egyptnews2.htm albo o sytuacji w Hurghadzie np tu www2.gazeta.pl/usenet/704534,27014.html?group=pl.rec.turystyka.zorganizowana&tid=26853 Ps.Gdy takim prostakom jak "tosz" zmieniają hotele to nawet nie żal byle tylko na gorsze. Wspólczuć tyko rezydentom i innym osobom, które się z nimi stykają. Wielu tym podobnych widziałem na wakacjach i zawsze trzymam się z daleka. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal Re: Było extra 21.08.03, 03:18 Ja z wyjazdów z Eximem, dwóch, byłam bardzo zadowolona. Ale akurat nie rozumiem dlaczego nazywasz Tosza prostakiem. Jego złość ze zmiany hotelu jest zrozumiała, zwłaszcza, że jest to zmiana na gorsze. Facet nie skarży się na to, że na plaży jest piasek inny niż się spodziewał, albo że w restauracji nie podają lodów malinowych. Zapłacił za konkretny hotel, za konkretną miejscowość więc ma prawo czuć się oszukanym. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 Re: Było extra 21.08.03, 07:24 Jezeli ktoś do dziewczyny, która była zadoowlona z wyjazdu pisze jako cały komentarz "chyba cie poj...ło (wtaw eba) obraża ją nie majac do tego żadnych podstaw i dalej wkleja na wszelkich forach swój bardzo kulturalny tekst , w którym rezydent to k..s (wtaw uta) złamany i arabus, którego nalezy wziąć za pysk. To wybacz ale sam sobie takiego świadectwo wystawia i nie ma tu nic do rzeczy zmiana hotelu, bo tacy nawet jak im by nic nie zmienili to by mieli wkurw...(ienie) wielkie pisząc jego słowami zawsze by coś się znalazło i arabusów by brali najchętniej za pysk za wszystko. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
tosz Re: Było extra 21.08.03, 10:13 czytelnik22 napisał: > Jezeli ktoś do dziewczyny, która była zadoowlona z wyjazdu pisze jako cały > komentarz "chyba cie poj...ło (wtaw eba) obraża ją nie majac do tego żadnych > podstaw i dalej wkleja na wszelkich forach swój bardzo kulturalny tekst , w > którym rezydent to k..s (wtaw uta) złamany i arabus, którego nalezy wziąć za > pysk. To wybacz ale sam sobie takiego świadectwo wystawia i nie ma tu nic do > rzeczy zmiana hotelu, bo tacy nawet jak im by nic nie zmienili to by mieli > wkurw...(ienie) wielkie pisząc jego słowami zawsze by coś się znalazło i > arabusów by brali najchętniej za pysk za wszystko. > PZDR Drogi Watsonie, jestem pod wrazeniem twojej przenikliwosci... To ty wstawiales litery, tam gdzie ja sie powstrzymywalem, wiec to ty Drogi 22, rzucales inwektywami na Forum, nie ja. A moze mialo byc, ze rezydent to "ktos"? A zdania o arabusie nie zmienie, chociaz nie jestem rasista. Gostek po prostu ma - i tu napisze - turystow z Polski w dupie. Nie drzyj kochany mordki, jak siedzisz wygodnie w niecie w bamboszach w domku, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik22 do tosza i znawcy3 21.08.03, 21:35 > tosz napisał: > Drogi Watsonie, > jestem pod wrazeniem twojej przenikliwosci... To ty wstawiales litery, tam > gdzie ja sie powstrzymywalem, wiec to ty Drogi 22, rzucales inwektywami na > Forum, nie ja. > A moze mialo byc, ze rezydent to "ktos"? A zdania o arabusie nie zmienie, > chociaz nie jestem rasista. Gostek po prostu ma - i tu napisze - turystow z > Polski w dupie. > Nie drzyj kochany mordki, jak siedzisz wygodnie w niecie w bamboszach w domku, No rozumiem że dokopałes rezydentowi ktosiowi , chociaż mi właśnie o formę chodziło tego dokopania, ale za co obrażać kogoś kto był zadowolony z wyjazdu z nielubianym przez Ciebie biurem a tych jest sporo jak poczytasz dokładnie forum. No ale nie pisze nic więcej na co byś musiał odpisywać, bo nie dość że ci zmienili hotel to jeszcze zamiast podziwiać Egipt spędzisz połowę wakacji w kawiarence inetrnetowej. Do znawcy3 JAk rozumiem słoma z butów wychodzi, mi i innym dlatego, że jesteśmy zadowoleni z biur (każdy z tego, dzięki któremu miał udane wakacje), których Ty nie lubisz. Ale coś się stało robi się ich coraz na więcej na forum. Może już ludzie nie wytrzymują natłoku krzykaczy i jak byli zadowoleni to zaczynają tez pisać. Z pewnością będziesz miał swoją spiskową teorię, że to wredne biura podróży wydelegowały całe zastępy swoich pracowników do kawiarenek internetowych w całej Polsce aby je wychwalali. Bądź sobie człowkieku malkontentem ale daj komuś innemu być zadowlonym, ja Ciebie nie zmuszam żebyś wszystko chwalił Ty nie zmuszaj żebym ja narzekał jezeli coś mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
znawca3 Re: Było extra 21.08.03, 12:18 misiu co pracujesz w eximie, nie nazywaj nikogo prostakiem, jeśli ci słoma z butów wystaje... współczuję klientom tego "doskonałego" biura Exim... jak odnoszę wrażenie kolejnego Aladina czy SDS.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Do znawcy IP: *.puls.pl 21.08.03, 12:58 Nie nie pracuje w Eximie i w slepo wybrałam biuro ale to był dobry wybór. Jesli ktos miał pecha przykro mi to słyszec ja nalezę do szcześliwców dla których to były najpiękniejsze 2 tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greek Re: Do Sylwii i Znawcy3 (też) IP: *.zywiec.plusnet.pl 21.08.03, 13:53 Witaj Sylwio, Nie przejmuj się Znawcą3 który wpadł na forum aby dokopać biurom podróży, które prawdopodobnie z Nim kiedyś "zadarły". Alfa Star - do bani, Oasis Tours - tylko czekać jak zbankrutuje, Exim - niżej krytyki..... Ale za to Rainbow Tours - cacy. Cóż - Jego subiektywna opinia. Nie pisz jednak Znawco3 o żadnej słomie i nie obrzucaj epitetami innych forumowiczów proszę. Życzę miłych wojaży z resztką jeszcze jako-tako dychających polskich biur podróży... "a potem to już tylko Antarktyda - i tu się kończy mój Zenek blues....." Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
znawca3 Re: Do Sylwii i Znawcy3 (też) 21.08.03, 15:51 a przeczytałeś pozostałe posty nt Eximu, spójrz na turystykę, co kilka postów złe wieści o Eximie, Oasisie i kilku innych... chwalę to co dobre - a wkazdym razie to co ja uważam za dobre... i już nie podobają mi się tego typu biura, bo się sparzyłem i teraz baaardzo uważam Odpowiedz Link Zgłoś
tosz Re: Z ręka na sercu POLECAM EXIM 20.08.03, 19:59 Chyba cie poj...lo Gość portalu: lilew napisał(a): > Właśnie wróciłam z Sharmu.Spotkałam znajomych, byli, a właściwie jeszcze są > w hotelu Fanara, a zamawiali w EXIMIE HURGHADĘ!!!!!!!!!!! > Nie są zadowoleni, bo im akurat nie zależało na rafie !!!!!!!!!!! Jestesmy wlasnie w Sharm z Eximem i to, co sie dzieje, to jeden wielki skandal. Mielismy wylot z Katowic 14.08 2 tyg. all inc. w Tropicana Grand Oasis. Juz w Sharm okazalo sie, ze nie ma miejsc w hotelu i przenosza nas do Tropicana Grand Azur. Hotel fajny, ale zostalismy tam tylko 4 dni, bo... tylko na tyle dni Exim zalatwol nam pobyt. Potem przenisaeli nas do Piramisa. To jeden wielki syf!!!! Hotel-moloch, glosno jak na dworcu centralnym w W-wie. Rezydent - jakis k..s zlamany wcale najpier ni echcial z nami gadac i wmawial nam, ze wszystko jest OK, a ten hotel jest the best. I faktycznie - robale na podlodze, do plazy z jakis kilometr w pichu i potem po schodach. Wzieslimy tego arabusa za pysk i jutro przenosi nas do Hurghady, bo w SSH jak twierdzil, nie bylo hoteli. Nie chcial tez podpisac reklamacji, ale i tak bedziemy sie z Eximem szarpac. Nasza rada dla wyjezdzajacych z Eximem do Egiptu - NIE UFAC!!!! Okazalo sie, ze oni placa tym hotelom dopiero po naszym wyjezdzie (naszym, czyli turystow z Eximu) i hotelarze maja Exim w dupie. Sorry za emocjonalny list, ale nasze wku...nie jest wielkie, bo kazdy z nas zaplacil za te wczasy 3300 PLN - to najdrozsza opcja i wyjazd w Eximie. Pozdrawiam, Tomasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Z ręka na sercu POLECAM EXIM IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:33 tosz napisał: > Jestesmy wlasnie w Sharm z Eximem i to, co sie dzieje, to jeden skandal. > Mielismy wylot z Katowic 14.08 2 tyg. all inc. w Tropicana Grand Oasis. Juz w > Sharm okazalo sie, ze nie ma miejsc w hotelu i przenosza nas do Tropicana Grand > > Azur. Hotel fajny, ale zostalismy tam tylko 4 dni, bo... tylko na tyle dni Exim > > zalatwol nam pobyt. > Potem przenisaeli nas do Piramisa. To jeden wielki syf!!!! Hotel-moloch, glosno > > jak na dworcu centralnym w W-wie. - robale na > podlodze, do plazy z jakis kilometr w pichu i potem po schodach. Hotel jest w niemieckiej ofercie Neckermanna 4N, AI miejscowa kategoria 5*, połozony bezpośrednio przy własnej plazy!!! /cena z wylotem z Waw na 2.09/14 dni to 1057euro + 6,3% vat/ - co daje 4970zł za osobę za 2 tygodnie > Wzieslimy tego arabusa za pysk i jutro przenosi nas do Hurghady, bo w SSH jak > twierdzil, nie bylo hoteli. Mam nadzieję, że pojechałeś tam bez żony i dzieci i nie będziesz ich ciągnąć do Hurghady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Z ręka na sercu POLECAM EXIM IP: *.puls.pl 21.08.03, 14:41 Ja tez naprawde wszystko było OK w Sharmie Odpowiedz Link Zgłoś
znawca3 Re: Z ręka na sercu POLECAM EXIM 21.08.03, 15:55 a więc Sylwio z Eximu, miałas szczęście poniżej jest przynajmniej 20 postów w których ludzie pomstują na organizację wyjazdów z Exima, np exim-szkoła przetrwania... ja rozumiem pracownika exima co dostał zadanie pójścia do kafejki i napisania posta chwalącego.... cóż tonący brzytwy się chwyta.... ale i tak utonie Gość portalu: Sylwia napisał(a): > Długo oczekiwany urlop zaminił sie w 2 rajskie tygodnie w Egipcie dzieki EXIM > TOURS oraz wszystkim rezydentom będącym na miejscu w Sharm El Sheikh > Dzieki > Gorąco Polecam > Sylwia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia do znawcy IP: *.puls.pl 21.08.03, 16:37 Nie chce mi sie ripostowac co do mojego zatrudnienia , powiem tylko jedno jedyną rzeczą która była poniżej moich oczekiwan to nasi rodacy panoszący sie wszedzie (od lotniska i tego ze ich walizka krzywo stoi na tasmie po pretensje do rezydentów ze ich do WC nie zaprowadzili) jakby byli jedyna nacja wypoczywajacą w Egipcie (a to guzik prawda) Sama bylam swiadkiem jak Pan uparcie zadał bekonu i szynki i był oburzony ze on wielki Pan i Wałdca przyjezdza do takiego Egiptu a tu nie ma ulubionych dan i wtedy faktycznie jest to stresujace Moze masz racje ze mi sie udało. Ale jakos zawsze jak wyjezdzam na wymarzone wakacje to m sie udaje. następnym razem tez jade do Egiptu i moze z Eximem (to zalezy od oferty) a nie od tego co ktos pisze Odpowiedz Link Zgłoś