GoĹÄ: jaho55 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.08, 17:36 Kto był w OCEAN PARK w Hongkongu?Miałbym kilka pytań.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gennady Re: oceanarium w Hongkongu 04.03.08, 07:37 Bylem (1.5 lata temu). Pytaj, postaram sie odpowiedzieć. pzdr Gennady ------------------------- www.mypictures.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaho55 Re: oceanarium w Hongkongu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.08, 15:11 Czy bilet wstępu ok.50$pozwala korzystać z całej struktury parku (wszystkie stanowiska,występy,kolejka itp.)czy trzeba dopłacać i ile? czy cz. piświęcona życiu oceanu jest imponująca, cz raczej średnia? Czy wszędzie począwszy od kas przez poszczególne stanowiska(ptaki pandy itp.),aż do kolejki linowej są tak ogromne kolejki,że pochłaniają większość czasu przeznaczonego na przyjemność oglądania? czy Widziałeś oceanarium w Szanghaju?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gennady Re: oceanarium w Hongkongu 05.03.08, 16:22 Spróbuje odpowiedzieć na ile umiem. Bylem w dzień powszedni, przyjechałem dosyć wcześnie i wróciłem po południu. Nie był to okres urlopowy (Nowy Rok albo 1-7 maja). Kolejka do autobusu (z Central) - wyglądała KOSZMARNIE. Gdybym mógł to bym napisał to słowo czerwonymi literami. Ale czekało sie w niej może 15-20 minut, bo cały czas była w ruchu - autobusy podjeżdżały bez przerwy. Kolejka do wejścia (górny poziom) - 0. Kolejki w samym parku - ogólnie rano luz, kolo 11 już gorzej. Dotyczy to jak wesołego miasteczka, tak i oceanarium. Jeśli zamierzasz iść do oceanarium, to radziłbym od tego zacząć - bo w środku jest stosunkowo ciasno, a jak do tego dojdą 10 000 szkolnych grup, to w ogóle katastrofa. Do kolejki liniowej kolo godz. 14 (zjazd w dół) czekałem ze 10 minut. Po południu w dolnej części parku było bardzo luźno, żadnego oczekiwania ani do pand, ani do sztucznych dinozaurów, ani do ptaków. Oceanarium mi sie bardzo podobało (w Szanghaju nie byłem, bylem w Osace. Osaka jest lepsza, ale HK tez zupełnie OK). Jak dla mnie to oceanarium było największą atrakcją w całym parku (ale już nie jestem dzieckiem :-) ). A propos na mojej stronie mam kilka zdjęć. Dopłacać nic nie musiałem. Skąd kwota $50 (i jakich $) za wstęp? Na ich stronie podają HK$208, tzn jakieś 60 złotych. Miłego zwiedzania! pzdr Gennady ----------------------- www.mypictures.pl Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jaho55 Re: oceanarium w Hongkongu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 20:12 Serdecznie dziękuję za informacje.Widzę ,że tłok zależy od wielu rzeczy i może być b. różnie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś