Gość: jakkie IP: *.revip2.asianet.co.th 03.05.08, 05:03 Koniak od 30 lat mieszka w Bangkoku? Tzn. od 1978 roku?? I autor tekstu naprawdę uwierzył w te bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jakub Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Śliwe IP: 155.136.80.* 07.05.08, 11:10 Tak wiec dla wszystkich zainteresowanych Tajlandia polecam bardzo ten kraj - jest przepiekny a mieszkancy bardzo mili i zyczliwi - najlepjej jest poleciec w czerwcu nie za goraco a deszczyk tylko ochladza europejczykow. Bangkok nalezy zwiedzac z okolicznym przewodnikiem - wtedy zobaczy sie najwiecej i najlepsze miejsca - koszt jest naprawde niski a mozna tez zrobic calkiem niezle zakupy za niewielkie pieniadze. Polecam tez malo turystycznie uczeszczana wyske Koh Chang ( wyspa Slon ). nalezy tylko poleciec to Trat i z tamtad taksowka na prom i juz jestesmy. Wyspa jest ja z opowiesci basniowych - i oczywiscie koniecznie nie powinniscie jesc nic innego jak tradycyjne Tajski potrawy. Polecam i zycze milego odpoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traveler Re: Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Ś IP: 119.42.149.* 16.05.08, 20:56 A ja bym bardzo polecił Koh Phangan w Zatoce Tajlandzkiej i odbywające się co około 28 dni na niej Full Moon Party. A także miasto Chiangmai na północy i okolice, dużo tańsze i przyjemniejsze od Bangkoku. A z tym czerwcem to się wygłupiłeś. Najgorsza pora dla Europejczyka lecieć tam w okresie wakacyjnym. Temperatury takie jak i u nas a dzień o dobre 6 godzin krótszy! Najlepszy okres to grudzień do połowy marca ale trzeba się liczyć z większymi wydatkami bo to wysoki sezon. Natomiast jeśli komuś nie przeszkadzają deszcze i nie chce przepłacać to najlepiej lecieć połowa marca do końca maja lub wrzesień-listopad a najgorsza pora to właśnie czerwiec-siepień (z punktu widzenia porównania z wypoczynkiem w Europie). Odpowiedz Link Zgłoś
marianeq Re: Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Ś 17.05.08, 12:56 Również polecam Koh Phangan. Mas zupełną rację z tymi terminami wyjazdów. Najlepszy klimat jest właśnie od grudnia do marca. Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Ś 20.05.08, 11:19 >A ja bym bardzo polecił Koh Phangan w Zatoce Tajlandzkiej i >odbywające się co około 28 dni na niej Full Moon Party. -Full Moon Party - wielka, przereklamowana chała. Upić się i zapalić trawkę można i u siebie na działce; nie trzeba lecieć na Koh Phangan. >A z tym czerwcem to się wygłupiłeś. Najgorsza pora dla Europejczyka >lecieć tam w okresie wakacyjnym. Temperatury takie jak i u nas a >dzień o dobre 6 godzin krótszy! Czy autor postu był w Tajlandii w czerwcu? I skąd ta informacja o dniu krótszym o 6 godz.???? W podstawówce uczą, że w strefie równikowej (czyli i w Tajlandii) dzień i noc mają po 12 godz. (z minimalnymi wahaniami) przez cały rok. >Najlepszy okres to grudzień do połowy marca ale trzeba się liczyć z >większymi wydatkami bo to wysoki sezon. Trzeba się też liczyć z drogimi, przepełnionymi hotelami, tłumami turystów na plażach, brakiem miejsc w samolotach. A tak poza tym to dobra pora na wyjazd. >Natomiast jeśli komuś nie przeszkadzają deszcze i nie chce >przepłacać to najlepiej lecieć połowa marca do końca maja Czy autor był w Tajlandii między połową marca a koncem maja? Od połowy maja do końca kwietnia trwa pora gorąca: prawie bez opadów, z temperaturami po 37 - 38 stopni. Gorąc nie do zniesienia. >lub wrzesień-listopad a najgorsza pora to właśnie czerwiec-siepień >z punktu widzenia porównania z wypoczynkiem w Europie). Najgorsza pora to sierpień - wrzesień - ze względu na dużą ilość opadów. Ale jeżeli ktoś wybiera się na Koh Phangan czy na Samui to jest to dobra pora, bo na tych wystach w sierpniu - wrześniu prawie nie pada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scleaver Re: Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Ś IP: 194.106.193.* 10.07.08, 22:35 Byłem w maju i padało może z 1,5 minuty w Bkk i 5 minut na Samui i 0 minut w Kuala. Takie deszcze były... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carll Re: Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 16:01 to moze ty byles przedemna tam za zawsze jak gdzies zaszedlem na tej wyspie i sie pytali skad jestem .ja ze z polski to mowili ze bylo juz 2 polakow przedemna .heheheh fakt bardzo ladna wysepka .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taichung Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Śliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.08, 18:34 Dodac jeszcze trzeba, ze rewelacyjny jest tajski masaz - bez podtekstow erotycznych. Nie ma lepszej pracy z cialem. Czlowiek czuje sie jak nowonarodzony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAciek Re: Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Ś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.08, 18:41 artykuł troszkę kłamie. W Bangkoku wszyscy chyba mają samochód. Tam nie ma gdzie chodzic prawie. Wszędzie samochody. Na Patpongu musieli źle trafic, ponieważ byłem tam parokrotnie i nikt mnie nachalnie nie zaczepiał. Najwyżej pytali czy chcę kupic filmy:)) NIc więcej. Tajlandię w każdym aspekcie polecam. Na bank nie Koh Chiang. Tam jest kiepszczo i jeszcze jest spore zagrożenie malarią. Ja zawsze wybieram południe, mi.n Koh Lanta Yai. Odradzam Pattaye, chyba, że ktoś zdecydowanie chce się zarazic HIV. Ogólnie im bardziej na południe tym fajniej. No może oprócz Chiang Mai, tam, pomimo braku morzą, można wypocząć w górskim powietrzu. A itak najlepszy jest LAOS!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Śliwe IP: *.chello.pl 16.05.08, 19:35 cudowne miasto!!!! jakie jedzenie, jaki upal, jacy naganiacze, a jakie cuda z owoców potrafia przygotowac. moglabym tam mieszkac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traveler Byłem w tym roku i faktycznie zaduch straszny IP: 119.42.149.* 16.05.08, 20:50 Ciężko tam w ogóle oddychać. Szczególnie ta zabudowa Skytrainu nie dopuszcza przewiewu jakiegokolwiek. Jak na rożnie ale idzie się przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania&maciek Azja IP: 202.62.103.* 06.07.08, 12:40 Wlasnie wrocilismy z Bangkoku. Relacje na zywo z naszej podrozy oraz zdjecia z innych podrozy po Azji pd.-wsch. i nie tylko znajduja sie na naszej stronie: www.ania-maciek.com Zapraszamy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania&maciek Czy Bangkok zachwyca? IP: *.214.60.146.coditel.net 25.07.08, 21:13 ania-maciek.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Metropolie świata - Bangkok. Budda z Miasta Śliwek IP: *.markom.krakow.pl 26.02.09, 09:39 Bardzo interesujący artykuł. Uważam, że Tajlandia dopiero teraz jest odkrywana przez turystów jako trakcyjne miejsce. ----- Bangkok Odpowiedz Link Zgłoś