IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 15:53
Czy ktoś wie jakie są ceny w Livignio, ile kosztuje paliwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: livigno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 16:17
      dokładnie ci nie powqiem bo wszystkie 3 moje pobyty w Livigno były jeszcze za
      czasów lirów włoskich a nie euro. Ale:
      Livigno jest ogólnie tańsze niż inne miejscowości na około (i inne włoskie) bo
      całe miasteczko jest strefą bezcłową. odczuwa sie to nie tylko kupując alkohol
      i elektronikę jak już ktoś tu sugerował, ale też przy jedzeniu w knajpach (i
      tych w miasteczku i tych na stoku) oraz przy normalnych zakupach "sklepowych"
      Także z ekonomicznego punktu widzenia Livigno baaaardzo się opłaca. także
      kupiony tam karnet pozwala jeździć również w Bormio, Isolacci i St. Catarinie.
      • Gość: madzia Re: livigno IP: *.nsm.pl / *.nsm.pl 09.12.03, 13:22
        po wprowadzeniu euro ceny poszly do gory,wcale nie jest tam tak tanio zwlaszcza
        ze euro kosztuje juz prawie 5 zl
        • Gość: control Re: livigno IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.03, 12:05
          po wprowadzeniu euro ceny poszly do gory,wcale nie jest tam tak tanio zwlaszcza
          > ze euro kosztuje juz prawie 5 zl... no tak, ale ceny w euro sa w livigno
          nizsze niż w innych ośrodkach. Strefy bezcłowej to tam ponoć juz nie ma (bo w
          ogłóle w UE je zlikwidowano), ale mówiono mi, ze nadal jest taniej (alkohol,
          elektronika. kosmetyki) - pewnie jakis przemyt
          • Gość: madzia Re: livigno IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 10.12.03, 16:47
            moze to jest tansze ( alhole, elektronika)ale zakwaterowanie i karnety sa
            drogie ale porownywalne z innymi osrodkami
            • Gość: control Re: livigno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 23:40
              No to dochodzimy do porozumienia, a zatem:
              - karnety są w całych Alpach drogie
              - euro w stosunku do złotówki jest drogie, więc ceny wszędzie za granicą są dla
              nas wysokie,
              - w Livigno są tańsze niż w innych miejscach kosmetyki, alkohol, elektronika
    • livigno Re: livigno 20.12.03, 10:05
      Tydzień temu wróciłam z Livigno:
      ON o,443 €
      PB 95 0,643 €
      V-Power 0,86 €

W miarę możliwości odpowiem na wszystkie pyt.
      • Gość: mm Re: livigno IP: *.proxyplus.cz / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:24
        jak tam teraz ze śniegiem? jest prawdziwy czy sypią z armatek?
        i jakie są teraz ceny karnetów (najlepiej tych tygodniowych) w EURO?
        • Gość: madzia Re: livigno IP: *.nsm.pl / 195.117.2.* 25.12.03, 11:05
          www.skipasslivigno.it
          tam znajdziesz wszystko czego szukasz
          pozdrawiam
        • livigno Re: livigno 25.12.03, 12:54
          w sprawie śniegu lepiej zajrzeć na strony livigno, aby miec aktualne dane.
          podczas mojego pobytu był śnieg naturalny (w górach), a w miejscowości
          pozostałości. widziałam, ze Mottolino było dośnieżane.
          Generalnie Carosello lepiej przygotowane od Mottolino.

livigno.it
          livigno.com
          livigno.net

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka