Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hochkar/Lackenhof

23.01.15, 21:48
    potrzebowalem na szybko zorganizowac wyjazd na przedluzony weekend z dzieciakami. myslalem o polsce ale wlasnie zaczynaly sie warszawskie ferie i nasi kwaterodawcy w takim momencie (przepraszam) nie maja dna w dupie. jak pomyslalem na dodatek o kolejkach do kolejki stwierdzilem ze trzeba jechac gdzies poza kraj.
    na skiforum naczytalem sie o hochkarze, mam 5cio letnich blizniakow i naprawde nie potrzebuje dla nich 100 km tras w tym momencie. szybka rezerwacja, podroz 9 godzin - niecale 900 km. 4 dni jazdy - 3 dni od piatku na hochkar i poniedzialek w lackenhof. hochkar rewelacyjny jak dla mnie, w niedziele cale parkingi zawalone w tym autokary ale na trasach i przy wyciagach luzno. trasy wymagajace, wiekszosc czerwonych spokojnie we wloszech bylaby czarnymi. jedyny minus to masakryczny dojazd do stokow, 10 km alpenstrasse agrafkami, tylko pierwszego dnia wzialem samochod, dwa nastepne juz skibusem.
    lackenhof duzo przyjazniejszy dla poczatkujacych, narciarstwo lesne, cos jak w schladming, czerwona to czerwona, niebieska to niebieska. mogliby wymienic tylko orczyk w samym srodku "wsi" i by loby idealnie. w poniedzialek ludzi praktycznie zero, dwa auta slowakow, dwa austriakow i jakis 1 autokar. jesli ktos bedzie chcial jakies konkretniejsze info to pytac.
    na hochkarze 2 tasmy, krotsza ogolnodostepna wiec jesli ktos chce zaczynac nauke nie trzeba nawet kupowac karnetu na poczatek
    zdjecia beda ale najpierw droga mleczna z przyleglosciami z grudnia

zdrówka
    piotr
    Obserwuj wątek
      • Gość: Agnes Hochkar IP: *.static.ip.netia.com.pl 26.01.15, 13:23
        Swietny osrodek, jeszcze malo popularny w POlandii (na szczescie) i niech tak zostanie. W weekendy dużo Madziarow, w jednym huette kuchnia wegierska.
      • ewangelizator_carvingu Re: Hochkar/Lackenhof 28.01.15, 13:36
        byłem tam kiedys przez jeden dzień, jednodniowy wypad z konferencji z Wiednia, były wtedy tony sniegu, w tym świezego, to były moje poczatki i miałem straszny problem w tej jeździe w puchu ;)

jak snowpark tam wyglada? i atrakcje dla dzieciaków?
        • zolviu Re: Hochkar/Lackenhof 29.01.15, 22:38
          ten sezon ze sniegiem jaki jest kazdy widzi... czy raczej byl bo widze ze sporo zaczyna sie poprawiac. licze na to bo w marcu chcialbym w koncu chwycic ski welt a tam dosc nisko...

na miejscu w ktorym powinien znajdowac sie snowpark pierwszego dnia przeswitywala trawa ;) pozniej spadl snieg i na dodatek walili tam armatkami ale przez 3 dni nic tam nie powstalo
          chodzilo 17 z 20 tras i wszystkie wyciagi, trasy przygotowane perfekt. z atrakcji dla dzieci to tylko te tasmy, 2 pod tunelami w hochkar i 2 chyba? odkryte w lackenhof. innych atrakcji nie stwierdzilem. bylismy w termach w gostling. calkiem przyjemne chociaz z dzieciecych atrakcji tylko jedna mala zjezdzalnia i brodzik. my bylismy krotko wiec maksymalnie duzo czasu staralem sie spedzic na nartach. gdybym jeszcze raz mial jechac do nauki dzieciakow wybralbym chyba lackenhof, fajna szeroka niebieska od polpietra w dol, idealna do nauki. na hochkarze poza 1 dosc krotka niebieska wzdluz snowparku na wszystkich innych trasach pojawiala sie jakas scianka lub bylo wasko bez ogrodzenia. 3ciego dnia jezdzilismy juz w sumie wszystko prócz czarnych ale dzieciaki byly juz troche jezdzace, nie wiem jak by bylo z zaczynajacymi od zera
      • winricki Re: Hochkar/Lackenhof 16.01.17, 20:10
        Witaj Piotr
        Wybieram się na Hochkar z dzieciakiem w poniedzialek ,myslisz ,że bez łańcuchów nie da rady ? czy do Lackenhof tez będą potrzebne łańcuchy ?jedzie z nami seniorka więc łatwe i przyjemne trasy wystarczą .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka