Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    07.03.15, 16:24
    Witam, jestem na miejscu i bardzo sie z tego cieszę bo np w takim Bormio śnieg widać tylko górach. Tutaj kraina sniegu, w nocy ma być mróz wiec powinno być ok. Słońce pali. Chyba pójdę na biegowki. Jak na razie zapowiada sie rewela.
    Obserwuj wątek
      • ewangelizator_carvingu Re: Livigno 10.03.15, 00:53
        Z reporterskie go obowiązku: warunki optymalne. W nocy -6 w dzień + 5. Mottolino czy Carosello? Obydwa świetne tylko male. Po dwóch dniach pobytu nie zauwazylem porzadnej muldy na trasie. Mimo to ze ludzi dużo. Niestety kolejki do wyciągów! Zjawisko którego doświadczyłem ostatnio nie pamiętam kiedy. Tłum rodaków. Tanie paliwo i whisky. Świetnie zorganizowany system skibusow.
        • jabolkn Re: Livigno 10.03.15, 08:16
          ewangelizator_carvingu napisała:

> Tłum rodaków. Tanie paliwo i whisky. Świetnie zorganizowany system skibusow.
          a Ortodoxa tam czasem niewidziales - bo zniknal z wirtualnego swiata
          dzieki za relacje
          • ewangelizator_carvingu Re: Livigno 11.03.15, 01:39
            rozgladam sie po sklepach alkoholowych

Jim Beam 1l 7 eur
            2L pure 96% spirit 7 eur

koneserzy sie cieszą

tymczasem ewangelizator sie skontuzjowal i chmury zawisly nad dalszą relacją
      • ewangelizator_carvingu Re: Livigno 19.03.15, 13:00
        niestety skrecone kolano przerwało udany wyjazd ;( 6 dni lampy przy mrozie w nocy, czego chciec wiecej

przetestowałem jak działa ubezpieczenie Signal Iduna - zadziałało optymalnie, profesjonalna obsługa, żadnych kosztów

co do Livigno:
        +
        super miejsce, światynia narciarstwa, doskonałe trasy, naturalny śnieg na stokach, wypasiony snowpark, duzo możliwosci apres ski, pajeczyna skibusow, tanie paliwo i alkohol, fajny klimacik

-
        duzo ludzi - koljeki do wyciagów!, dosc leciwa infrastruktura wyciągowa, jednak w sumie mało tras jak na tydzien jazdy

ogólnie warto szczególnie marzec kwiecień - wysokość daje pewny bardzo dobry śnieg
        • zolviu Re: Livigno 21.03.15, 07:41
          z tym kwietniem to bym uwazal, 2 razy bylem tam w terminach freeski i grudniowym i kwietniowym no i 2 razy pijane bydło (no sorry, nie wiem jak to delikatniej napisac) z polski królowało na stokach. qrwa jak pieknie, qrwa uwazaj i qrwa mariola gdzie ty zapieralasz ;)
          • kaioppe Re: Livigno 07.04.15, 16:48
            Naprawdę aż tak źle to wygląda?
            A ja właśnie rozglądałam się za ośrodkami: www.europe-mountains.com/pl/freeski/grudzien/ .
            No a teraz już sama do końca nie wiem, co robić. Na pewno pojedziemy do Włoch, tylko nie wiem jeszcze gdzie.
            Dużo dobrego słyszałam o Livigno i nastawiałam się na wyjazd właśnie tam.
      • zolviu Re: Livigno 21.03.15, 07:46
        szkoda że nie udało Ci sie wyskoczyć do bormio, mi podobalo sie duzo bardziej
        • ewangelizator_carvingu Re: Livigno 01.04.15, 15:06
          w Bormio zaliczyłem tylko termy, które wielkiego łał nie zrobiły
          generalnie wyjazd pozostawił niedosyt i pewnie tam jeszcze wróce
      • Gość: G.Balbina Re: Livigno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.15, 01:41
        W Bormio to na termy warto skoczyć - to jest naprawdę coś. Więcej znalazłam tutaj: nartywlochy.org/termy-w-bormio-to-wyjatkowe-przezycie/. Pzdr, Balbina
      • marcin.michal Re: Livigno 10.01.16, 17:59
        Mam pytanie.
        Czy w drodze do Livigno można zapłacić za przejazd tunelem tylko w jedną stronę?
        • majapila Re: Livigno 17.01.16, 23:18
          jaki jest koszt tunelu do Livigno?
          • ewangelizator_carvingu Re: Livigno 18.01.16, 17:18
            tu macie info:
            www.ekwstrom.ch/index.php?id=121&L=2
      • aoala Re: Livigno 27.01.16, 13:46
        A macie jakieś sprawdzone miejsce noclegowe - zależy nam na samym noclegu bo jedzenie i dojazd chcemy we własnym zakresie
      • Gość: Maniek Re: Livigno IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.16, 23:53
        To ja dopytam o drogę do Livigno z W-wy. Okres ferii czyli od 30.01 (to i okres ferii w Niemczech).
        Jak lepiej jechać- przez Niemcy na Monachium czy przez Czechy (Znojmo/Mikulov) i Austrię - ktoś może ostatnio jechał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka