blacktess 21.02.10, 19:55 Czytałam,że Lyprinol ponoć pomaga na stany zapalne, zwłaszcza na RZS. Jest to preparat dość drogi ( ok 120 zł za 60 tabletek) więc nie wiem czy warto próbować. Czy ktoś wie coś więcej lub sam stosował ten preparat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
och.ach Re: Lyprinol zna ktoś? 14.09.10, 12:38 Ja znam, sprawdzałam i faktycznie okazał się być bardzo skuteczny. Myślę, że nie zastąpi terapii sterydami przy naprawde silnym stanie choroby niemniej dla mnie okazal sie wybawieniem. Dowiedzialam sie, ze cierpie na rzs w wieku 23 lat i jedyne co mi zaproponowano to agresywan terapia wiazaca sie z komplikacjami przy zajsciu w ciaze oraz z samym porodem. O lyrpinolu dowiedzialam sie od znajomych farmaceutow i faktycznie u mnie choroba ustapila parktycznie zupelnie (zaczelo sie od tego, ze po miesiacu np; poranna sztywnosc trwala 0,5 godz. a nie 2 godz. jak wczesniej). Nie wiem na jak dlugo choroba jest uspiona ale na pewno warto zainwestowac w tabletki jesli choroba w Twoim przypadku nie postepuje jeszcze bardzo agresywnie. Trzymam kciuki:) Odpowiedz Link
moisa28 Re: Lyprinol zna ktoś? 04.02.11, 04:04 stosuje Lyprinol od 7 miesięcy pomocniczo, od czasu jak biorę ten lek mój stan wyrażnie się poprawił.Miałem bardzo ostry atak choroby , ledwo się ruszałem , dzisiaj czuję się bardzo dobrze. biorę metotrexat,dicloberl retard, wapń z muszli małży,lyprinol,omegę 3 oraz artroprotec z kolagenem typu II.Latem ub. roku byłem też w sanatorium Litwa w Druskiennikach, a za dwa tygodnie wybieram się stacjonarnie na kriokomory (wymrażanie) w Poznańskim Ośrodku Reumatologicznym. Odpowiedz Link
dzini12 Re: Lyprinol zna ktoś? 22.02.11, 14:25 znam to zwykły suplement diety,diety lepszy jest Kolagen Avtiw plus bo przynajmniej nawilża torebki stawowe,mazidełko dając ruchliwość a za tym mniejszy ból.Mam RZS 42 lata i prawie wszystko próbowałam ,teraz mam kolejny rzut choroby poszły barki i szyja,cierpie okrutnie nic juz nie pomaga nawet diprofos,jestem załamana ja stary rzsowiec buuuuuuuuuuu Odpowiedz Link
bella_karo Re: Lyprinol zna ktoś? 07.02.12, 10:13 A czy próbowałaś produkt Green Lipped Mussel również nowość w Polsce, ale w Anglii już działa i ludzie pozytywnie się wypowiadają. To jest ta sama substancja czynna - też małż zielony nowozelandzki nazywany omułkiem, dodatkowo jest tam kwas hialuronowy, kolagen o którym piszecie i kurkuma. Można to zobaczyć w sklepie suplemencikowo. pozdr Odpowiedz Link
drzwi_do_wanny Re: Lyprinol zna ktoś? 07.02.14, 13:51 Ja stosuję od pół roku i jestem bardzo zadowolony, objawy praktycznie zniknęły (stwierdzono u mnie seronegatywną spondyloartropatię). Teraz spróbuję dużo tańszego Green Lipped Mussel i zawiera dodatkowo kurkumę i parę innych substancji. Lyprinol też nie wychodzi tak drogo jak się kupi 180 tab = starcza na 3 miesiace, za 300 zł czyli 100 zł na miesiąc. Odpowiedz Link