Dodaj do ulubionych

Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ??

03.05.11, 19:37
Zamierzam pojechać w tym roku nad morze i przy okazjii spróbować jak smakuje rybka prosto z wody . Chciałbym ja sobie sam przyrządzić , dlatego chodzi mi o to abym bez problemu mógł rybę kupić w dowolnej porze dnia - do południa raczej . Kiedyś byłem w Pobierowie ale trzeba było " polować " wczesnym rankiem na pojawienie się łódki rybaka , nieco uciążliwe to było.W dużych portach rybackich typu Kołobrzeg , Ustka , Władysławowo , Swinoujscie , Gdynia .. to wiadomo , są możliwości . Ale mi chodzi o takie , raczej mniejsze turystyczne miejscowości , gdzie w sklepiku , lub budce będzie możliwe bez problemu do kupienia, kilka rodzajów ryb morskich nie mrożonych.
Obserwuj wątek
    • aggy80 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 03.05.11, 19:59

w katach rybackich pyszna fladra z kutra
    • kol.3 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 03.05.11, 21:26
      Ryby się kupuje od rybaków wracających z połowów. Trzeba wybrać miejscowość z kutrami/ portem i kupować u rybaków. Mnóstwo ludzi to robi.
      • marex59 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 04.05.11, 08:10
        Normalnie w sklepie świeżej nie kupisz jedynie od rybaków a i tak asortyment jest nie wielki jedynie flądrowate jak turbot i flądra czasami można dostać belonę,dorsza wogóle świeżego nie dostaniesz bo jest w lecie okres ochronny.Polecam Dziwnów,Ustka ,Chłopy tam nie ma problemu kupić od rybaków.
    • ania-bell Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 04.05.11, 12:02
      Najlepiej od rybaka ale np. w Rowach można było kupić świeżą rybkę w małym sklepiku w porcie.
      • brofran Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 04.05.11, 17:35
        No o to własnie mi chodzi - sklepik w porcie . Nie mam zamiaru warować rankiem jak pies , czekając aż kuter wróci z połowu. Znajomy powiedział mi że również w Darłówku były 2 sklepiki w porcie z świeżą rybą . Może ktoś potwierdzić czy to aktualne ? . No i proszę o dalsze namiary.
        • arekmiz Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 05.05.11, 07:00
          Ja zazwyczaj jeżdżę nad morze co roku w listopadzie, do Helu. I zazwyczaj kupuję sobie tam ryby: dorsze i flądry. Czasami przynosi mi je zięć właścicielki kwatery: płaty dorsza gotowe do zamrożenia i flądry, które sobie sam oprawiam i mrożę. Ostatnio jednak przyniósł mi samego dorsza, bo flądry nie miał. Więc w poszukiwaniu flądry objechałem cały półwysem. I znalazłem w Jastarni na ulicy Bałtyckiej (po kaszebsku: Wielgomorskiej :) taką hurtownię świeżych ryb. Mieli tam wszystko, czego dusza zapragnie. Wiziąłem 18 pięknych, dużych fląderek, po 4 zeta za kg. :) Aha, ta hurtownia jest na kawałku Wielgomorskiej idącym od głównej ulicy w kier. Zatoki, wśród jakichś takich obskurnych baraków... :)
        • marex59 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 05.05.11, 07:36
          Jeśli chcesz sklepik to w Dziwnowie są dwa a nawet trzy w samym porcie i sprzedają właśnie rybę od rybaków ale jak zaznaczyłem wcześniej asortyment bardzo mały .
          • edelstein Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 05.05.11, 17:39
            Koniec Mielna pocztek Uniescia, sklepik w porcie, z jednej strony jest wedzarnia z drugiej siwza rybka prosto od rybakow.
        • pabia_a Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 10.06.11, 14:40
          w Darłówku w porcie można kupić świeżą rybę, którą na miejscu czyszczą, jeśli mamy takie życzenie, wydaje mi się że są 3 kioski ze świeżą rybą:)
    • woytheck [...] 05.05.11, 16:45
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • monikaa13 usuń najpierw linka z sygnatury, a wtedy napisz 05.05.11, 16:54

• woytheck [...] 06.05.11, 21:20
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • monikaa13 odpowiedź 08.05.11, 08:35
            Link do strony może zawierać ale nie do strony komercyjnej. W sygnaturze nie umieszczamy żadnych reklam ani ogłoszeń.
    • alfajet-777 W Zakopanym :D 05.05.11, 20:02
      W Zakopcu :D
    • jniedz Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 07.05.11, 18:40
      polecam centralę rybna w Kątach Rybackich- codziennie swieze rybki z morza i z zalewu .Mozna tez kupic jeszcze ciepłe ryby wedzone.Ceny umiarkowane, choc rosną w sezonie
      • maretta111 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 08.05.11, 02:06
        Tylko nie od rybaka, to szuje, kilkakrotnie wyższe ceny niż w punktach skupu , właśnie tam rodzinką zaopatrywaliśmy się w rybę.
      • zawia Dębki 14.05.11, 15:11
        skoro świt na plaży, prosto z łajby, całe lub filetowane na miejscu, zwykle niezwykłe ;-D flądry, rzadziej turbot, dorsz wyjątkowo / okres ochronny lub limity połowowe /, trzeba być wcześniutko / ok.4 h /, kolejka na plaży, spóźnialscy się nie załapują, świeżo, smacznie a ceny sklepowe bo nie ma być tanio, ma być dobrze
        • brofran Re: Dębki 30.05.11, 15:21
          zawia napisał:

> skoro świt na plaży, trzeba być wcześniutko / ok.4 h /, kolejka na plaży,
          > a ceny sklepowe bo nie ma być tanio, ma być d
          > obrze
          Taki " sport " to nie dla mnie :-D
          Na wczasach chcę sie spokojnie wyspać . Wolę zapłacić nieco więcej i w sklepiku kupić , lub hurtowni - byleby świeża ta rybka była.
          • marex59 Re: Dębki 30.05.11, 16:13
            Świeżą rybę tylko od rybaka kupisz i to wcale nie tanio ,w sklepikach portowych nie zawsze jest świeża ,głównie mrożona i wędzona ,która ma po kilka miesięcy.Trzeba mieć szczęście by tam kupić naprawdę świeżą aczkolwiek wybór jest bardzo mizerny.
    • feniks_z_popiolu Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 31.05.11, 05:17
      jastarnia centrala rybna
      chałupy port rybacki
      • asik_w Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 08.06.11, 17:11
        A w okolicach Karwi?
        • malenka07 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 09.06.11, 14:44
          My w tym roku jedziemy do Białogóry - czy tam jest szansa na świeżą rybę? Portu tam nie ma:( W ostateczności do Karwii pojedziemy, tylko czy tam można kupić?
          • marex59 Re: Gdzie kupię swieżą rybę nad Bałtykiem ?? 09.06.11, 15:07
            Nie ma żadnej szansy ,w smażalniach tylko mrożona .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka