Dodaj do ulubionych

Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek

02.07.04, 10:39
Wybieram się z 2 maluchów do Darłowa. Czy możecie polecić jakieś sprawdzone
obiady domowe? Smaczne, urozmaicone i świeże?
A gdzie w tych okolicach najlepiej na rybkę (to dla mamy i taty) się wybrać?

A może poradzicie co w razie niepogody z przedszkolakami robić? Wiem tylko,
ze Aquapark jest. Co jeszcze?
Obserwuj wątek
    • columbus2000 Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek 02.07.04, 13:45
      Na rybke do Atola lub do zachwalanej przez forumowiczke Hanie (turystke, nie
      wlascicielke lokalu)restauracji Keja. Hania narobila mi takiego apetytu, ze po
      powrocie do domu wybieram sie tam z rodzina. Atol jest zachwalany przez wielu
      turystow na Forum. Zobaczmoze watek : Darlowo, Plusy i minusy.
      Stolowek, zwlaszcza w Darlowko jest mnostwo. W zadnej nie bylem wiec Ci nie
      pomoge. W Darlowie opinie dobrej stolowki ma ta na ul. Walowej. Przed wyjazdem
      rozmawialem z wlascicielem i ten powiedzial, ze obiad (zupa, drugie, zestaw
      surowek do wyboru, kompot , kosztuje 8 zl). Smaczne jedzenie robia tez w
      Pensjonacie Nad Wieprza (ul. Traugutta kolo bazy PKS-u przy ul.Morskiej).
      Wynajmowalismy z zona ten lokal dwukrotnie na przyjecia rodzinne i bylismy
      zadowoleni. Jest jeszcze kilka miejsc w Darlowie, gdzie mozna zjesc np. w
      Internacie Szkoly Morskiej niedaleko Dworca PKP/PKS.
      Przejazd Ciuchcia do Darlowka Zach. to niewiele. Tuz przed Darlowkiem Zach.
      mozna pojezdzic na Konikach Polskich. Jezdzilem tam z synem. Ci Panstwo
      prowadza tam tez hippoterapie dla dzieci i doroslych. Warto zajzec. Tramwaj
      wodny to tez krotka przyjemnosc. Zostaje jeszcze staw z rowerami wodnymi. Stawu
      z powietrza strzeze BabaJaga na miotle a na wysepce mieszka krasnal. Staw
      znajduje sie w Parku miedzy Darlowem a Darlowkiem Wschodnim. Dobre miejsce na
      spacer. Mysle, ze rowery wodne spodobaja sie maluchom.
      Nic mi wiecej nie przychodzi do glowy.
      Serdecznie pozdrawiam. Zycze milego odpoczynku w Darlowie.
      Krzysztof z Columbusa 2000.
      • odettag Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek 06.07.04, 16:05
        dziękuję bardzo.
        a moze ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły?
        • Gość: Robson Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek IP: 212.160.172.* 06.07.04, 22:54
          Rybka=ATOL,tylko tam są kolejki(mówi samo za siebie)polecam dorsza po chłopsku.
          Afro też całkiem całkiem.
    • Gość: aza Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek IP: 193.111.145.* 07.07.04, 10:10
      Darłówek - tylko smażalnia ATOL. Trudno trafić ale warto szukać. Super ryby
      tradycyjne, z rusztu, z grila. Super sosoy i surówki (kilka rodzai). Trzy lata
      i tylko ATOL.
      • odettag Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek 07.07.04, 11:54
        jeszcze raz dzięki. już wiem, gdzie będę jeść pyszną rybkę.
        a może jeszcze coś dla dzieci?? jakies sprawdzone obiady domowe? Mam
        alergików.... ryby nie mogą :-(
        • columbus2000 Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek 07.07.04, 13:49
          Czesc,
          Zapomnialem Ci dopisac, ze w tym Pensjonacie nad Wieprza organizuja wczasy
          odchudzajace. Nie nie chcem Ciebie odchudzac, tylko pomyslalem sobie, ze beda
          mieli specjalne jedzenie, cos dla alergikow.
          Pozdrawiam
          Krzysztof z Columbusa2000
    • agra_edziecko Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek 11.07.04, 12:29

> Wybieram się z 2 maluchów do Darłowa.

Witaj!
      A mozna zapytac kiedy dokladnie jedziesz?
      My wybieramy sie w poblize Darlowa www.agrouroczysko.afr.pl i chetnie
      poznalibysmy inna rodzinke z dziecmi,zeby nasz maly mial towarzystwo a i my
      rowniez.Pozdrawiam.
      agra@poczta.fm
      gg 2024408
    • Gość: Iza Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek IP: *.tvk.pl / 212.160.197.* 11.07.04, 17:48
      Polecam Darłówko - stołówka MERKADO, nie znam dokładnego adresu, ale to przy
      głównej ulicy, a w Darłowie próbowałam obiadów w pensjonacie Monika na
      ul.Tynieckiego 43. Pyyycha i ceny znośne, a przy tym miła obsługa. Polecam
      gorąco.Iza
      • columbus2000 Re: Do Izy 11.07.04, 20:28
        Jesli, nie sprawi Ci to problemu, to zamiesc swa opinie o Darlowie na Darlowo w
        Twoich oczach Plusy i minusy. Jesli opinie, porozrzucane po wielu watkach
        znajda sie na jednym watku, bedzie latwiej znalezc informacje o
        Darlowie/Darlowku.

Z pensjonatem Monika wszystko sie zgadza. Jest tylko jedna niedogodnosc, lezy
        on na wlocie do Darlowa od strony Ustki?Slupska i obawiam sie, ze dla maluchow
        bedzie to troche daleko, chyba, ze samochodem.

Plac zabaw w Darlowku lezy przy ul Bosmanskiej (rownolegla do Admiralskiej i do
        Zwyciestwa, czy tez do WladyslawaIV-nie wiem, gdzie konczy sie jedna a zaczyna
        druga ulica)zaraz przy szkole. Plac jest rzeczywiscie fantastyczny.

Serdecznie pozdrawiam i zycze milego pobytu w Darlowie/Darlowku

Krzysztof z Columbusa2000
        • rafallo1984 Re: Do Izy 04.08.16, 20:15
          Właśnie wróciłem z Merkado i jestem niemile rozczarowany. Po zapewnieniach z forum poszedłem z rodziną na obiad pewien, że zjemy dobrze. Z żoną zamowilismy ryby (dorsz i halibut)ok 40zl za porcję,czyli jak za nadmorską jadłodajnie sporo(w innych lokalach do 25zl za coś takiego). Ale pieniądze to nie wszystko skoro ma być pysznie-pani przy ladzie dodatkowo zapewniała o tym. W reszcie nadszedł czas na nasze porcje. Wyglądały pokaźnie, jednak pod otoczką panierki były średniej wielkości filety dorsza i dzwonek halibuta opite tłuszczem. Smak również odbiegał od tego co można spotkać w innych barach, a nawet okoliczne stołówki biły to wykonanie na głowę. Już nie bede sie więcej rozpisywał o daniach dzieci-poziom ten sam co u mnie i żony-słaby smak i ociekające tłuszczem. Nie polecam.
    • Gość: iza Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek IP: *.tvk.pl / 212.160.197.* 11.07.04, 17:51
      Zapomniałam dodać, że w razie niepogody dla maluchów organizowane były imprezy
      w szkole w Darłówku, nie pamiętam niestety adresu szkoły, ale to zaraz przy
      ulicy Admiralskiej. Dla urozmaicenia w tej samej okolicy (szkoła) jest fajny
      plac zabaw dla dzieci, korzystaliśmy kiedy plaża nam się przejadła. Iza
      • Gość: ja Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek IP: 5.3.1R2D* / 212.38.128.* 17.08.04, 12:23
        DARLOWKO

pizzeria reklamujaca sie najwieksza pizza. nie pamietam nazwy ale gdy idzie sie
        z czesci zachodniej to jest po lewej stronie na rogu dalej sa delikatesy

sfinks - nie ma jak szawarma ze zfinksa choc teraz w jordanii jadam lepsze
    • odettag Re: Gdzie jeść - Darłowo/Darłówek 17.08.04, 13:30
      Byłam, odpoczywałam i jadłam dużo dobrych rybek.
      W Darłówku wschodnim zdecydowanie polecam smażalnię Atol!! Niedogodnoscią jest
      długie oczekiwanie, ale naprawdę warto. Uważajcie tylko, bo porcje są tam
      ogromneee!! Pyszna sałaka ziemniaczana na zimno! Wszystkie ryby doskonale!!!!
      W Darłówku zach. niezła jest restauracja rybna Keja.
      W Darłówku wsch. Zdecydowanie odradzam bar Miciu Piciu (czy coś takiego) przy
      głównym deptaku -OHYDA!!!!!!!!
      Wspominana wyzej stołówka Merkado mi akurat do gustu nie przypadła :-(.

Niezłe jedzenie w Pensjonacie nad Wieprzą w Darłowie i w miarę w stołówce
      (tłusto!!) na ul. Wenedów w Darłowie.
      Zabrakło mi w Darłowie/Darłówku takich obiadów domowych z prawdziwego
      zdarzenia. Smacznych, świeżych, nie tłustych......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka