Dodaj do ulubionych

Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz?

12.05.13, 12:43

witam, jak w temacie byłam po kilka razy w tych miejscowościach, każda ma to "coś", chciałabym w tym roku gdzie indziej? co polecacie? blisko morza i dobre warunki (czysto, lodówka, łazienka, tv, dobrze jesli pensjonat jest nowy), najmilej wspominam Rowy, a Mielno za głośne. Służę informacjami dotyczącymi miejscowości i pensjonatów gdzie byłam
Obserwuj wątek
    • 21tomek Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 12.05.13, 12:55
      Ja jadę do Ostrowa. W związku z tym ze mam prace jeżdżącą pofatygowałem się będąc w Sopocie żeby pojechać do Ostrowa. Dla mnie super. Plaza szeroka, łagodna linia brzegowa. Miejscowość jest dobrą bazą wypadową do wielu fajnych miejsc. Czytałem na forum że w sezonie plaza jest niezatłoczona co dla mnie jest atutem bo mam małe dzieci. Poza tym, jak piszesz, miejscowość ma to coś. Takie małomiasteczkowe klimaty lubię. dodatkowo wpływa na plaży tu rzeczka która nadaje temu miejscu klimatu.
      A konkretnie wybieram się do nowych, w tym roku oddawanych przez właścicieli domków nad morzem Balfala. Oddają je w czerwcu do dyspozycji wczasowiczów, ale przygotowania pilnie śledzę na facebooku, gdzie solidnie prowadzą relacje z tego jak przygotowania przebiegają.
      Balfale wybrałem ze względu na to, ze domki są parterowe - co przy dzieciakach tez jest super. No i maja ciekawy wygląd. Zapowiadają się super. Odległość - jakieś 800 metrów. Ale jest bardzo dobre dojście, wiec jest ok.
    • agan102 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 12.05.13, 20:43
      Ja też staram się podróżować po całym wybrzeżu. W zeszłym roku byłam w Dąbkach w apartamentach"Pod Zielonym Dachem". Fajne miejsce. Ładnie też jest w Niechorzu - blisko do morza. Byłam w pensjonacie "Relax". Tam gdzie Ty byłaś ja też byłam, a półwysep helski mam w jednym palcu. Nie byłam natomiast nigdy w Świnoujściu. Może Ty byłaś?
      • noa-75 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 12.05.13, 20:57
        wielkie dzięki za zainteresowanie, w Dąbkach byłam w zeszłym roku na weekend w Delfinie, faktycznie miła miejscowość, co do Świnoujścia i ogólnie bliżej zachodu nigdy nie byłam, a półwyspem helskim byłam zauroczona ale bazę mielismy w Karwii w pensjonacie Morena, bylismy tam 3 razy, potem przyszedł czas na Rowy :)
    • noa-75 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 12.05.13, 21:06
      jeszcze jedna ważna rzecz, tzw normalni właściciele, którzy nie mają złej miny, ze w ogóle przyjmują gości, w Rowach bylismy w willi Aura i pensjonat Mierzeja, gdzie właściciele byli PRZESYMPATYCZNI!!!!! w Dąbkach byłam jeszce w Willa Blanka, super połozenie, prawie na wydmie
      • aggga24 Do noa-75 Willa Blanka 08.06.13, 08:40
        Noa-75, możesz coś więcej napisać o tej willi? Nie jest tam za głośno? Proszę, napisz coś.
        • noa-75 Re: Do noa-75 Willa Blanka 08.06.13, 09:33
          witam, w Dąbkach byłam dwa razy, mała sympatyczna miejscowość, w Blance byłam pierwszy weekend września, wiec właściwie po wakacjach, nie wiem w jakim sensie głośno? ( czy muzyka z okolicznych barów czy współlokatorzy). w zeszłym roku natomiast byłam w lipcu na weekend w Delfinie, w Dabkach raczej nie ma dyskotek, nie ma głośnej młodzieży, wiec raczej są ciche i rodzinne. W tym roku pewno też na jakis weekend wskoczę :)
    • kol.3 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 14.05.13, 18:45
      Jadę do Chłopów, dobra sypialnia, pod bokiem Sarbinowo, Mielno, Koszalin.
      • noa-75 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 14.05.13, 19:23
        a jakiś namiar na kwaterę juz jest? bo tez nad tym myślałam, chociaz nie wiem czy się nie skonczy na Rowach :)
        • kol.3 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 15.05.13, 06:26
          Kwaterę zarezerwowałam, ale nie wiem co za jedna, więc na razie wstrzymam się z polecaniem.
    • kol.3 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 14.05.13, 18:48
      Grzybowo jest ładną, czyściutką ale nudną senną dziurą, która można zaliczyć raz, ale nic tam nie ciągnie z powrotem, w odróżnieniu od Rowów, gdzie się chce wrócić.
    • noa-75 Re: Były Rowy, Karwia, Mielno....co teraz? 15.05.13, 14:02
      z czystym sumieniem mogę polecić Mierzeję i Villa Aura, w pierwszej byłam 2 razy a w drugiej jeden, warunki super, czysto, wlasciciele rewelacja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka