Dodaj do ulubionych

Dostajecie tyle, ile zaplacicie

30.01.14, 23:27
Smiac mi sie chce, zaplacilam 40 zl a brudno brzydko daleko od plazy pokój brzydki maly.
...-To idz do salonu mercedesa i kup w cenie skody nowego cl-a
Nie ma nic za darmo, wynajecie roweru to koszt 40 zl na caly dzien.
za 40 zl nie ma mowy o super czystosci bo Pani sprztaczka i cif kosztuje...
ile wy zyjecie na tym swiecie skoro nie wiecie ze dobra usluga kosztuje?
Dobry prawnik i dentysta sie ceni dobry pensjonat tez
malo placisz malo dostajesz.
Jeszcze sie nie nauczyliscie?...
Chytry dwa razy placi.
Nie ma nic za darmo .
Obserwuj wątek
    • ella_2 Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 31.01.14, 11:16
      Oj człowieku patrz na daty wątków!
      To 40 zł za osobę w Dębkach to było w 2004 roku, nie teraz!!!
      • fatima5 Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 31.01.14, 15:57
        Nawet nie wiesz ile teraz ludzi szuka luksusów za 50 zl
        a i teraz sa noclegi po 35 zl
        i za tyle nadal szukaja .....
        za 40 zl to nikt poscieli nie wymieni ani nie posprzatą, dobra sprztaczka bierze 20 zl za godzinę
        a srodki czystosci pranie?
        • domkinadmorzembalfala Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 04.02.14, 09:02
          Rzeczywiscie, jeżeli chce się utrzymać odpowiedni poziom to, to kosztuje. Sprzątanie, pralnia, magiel, szybki internet. Ja mam wliczoną opłatę klimatyczną w cenę - też nie mało wychodzi. Do tego wywóz śmieci, podatki, opłaty bieżące - woda itp. Jeżeli chce się utrzymać wysoki standard - wyposażenie też musi być super, a wiadomo że wszystko się zużywa i na bieżąco trzeba braki uzupełniać. Pamiętajmy, że dodatkowo sezon nad morzem jest krótki, a często stanowi on dla niektórych podstawę egzystencji na resztę roku. W górach jest trochę taniej, bo tam turyści są przez cały rok.
          • fatima5 Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 04.02.14, 09:17
            To jest oczywiste.
            Ale ludzie są beznadziejni, chca wszystko za darmo.
            Bogaci , pól ceny mniej.
            Powinno się trzymać ceny nie schodzic z nich wtedy bedą musili zaplacić.
            Pamietam apartamenty w Hiszpani , tam nikt nie schodzi z ceny i byle jaki apartament 100 euro.
            Ale tam są Anglicy , Niemcy oni się nie targują tylko Polacy.
          • mkmarek5 Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 18.02.14, 22:39
            Drodzy Właściciele nadmorskich miejscówek,
            przestańcie jęczeć, że sezon, że 2 miesiące, a potem koniec świata.
            To bzdura! Ludzie przyjeżdżają do Was i na ferie i na święta i wiosną, jesienią, do tego emeryci w sanatoriach. Aż taki pomór poza lipcem i sierpniem? Zróbcie coś może, żeby się chciało do Was jechać w nieoczywistych tygodniach roku? Może narzekają tylko Ci, co mają mizerne noclegi albo pazerni egoiści. Klimat się zmienia, śniegu nie ma, górale nie są monopolistami turystycznymi. Klient jest wymagający i to on jest dla Was wyzwaniem!
            • domkinadmorzembalfala Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 20.02.14, 12:45
              Racja zawsze leży po środku. Rzeczywiscie zgadzam się, że trzeba turystów zachęcać do korzystania z uroków morza w miesiącach poza sezonem. Udaje się to jeszcze w maju (jest przecież majówka), trochę w czerwcu i wrześniu. Zachęcić można ceną, jakością usługi, (przynajmniej ja tak robię) i innymi atrakcjami. Z tym, że łatwiej jest to zrobić w dużych miejscowościach. Tak, jak w sezonie niektórzy uciekają przed hałasem i szukają kwater w małych osadach, tak w miesiącach poza sezonem jest tu o klienta nie tak łatwo. Zimowa porą raczej ludzie chcą skorzystać z basenu krytego, spa. Proszę kiedyś przyjechać do jakiejś małej miejscowości poza sezonem. Pensjonaty świecą pustkami. Większość wybiera wtedy hotele, w których można skorzystać z dodatkowych udogodnień, o których już wspomniałam.
        • ania-bell Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 20.02.14, 10:57
          Nie do końca się zgodzę z tą opinią. Przykład w zeszłym roku, pełnia wakacji - duży pokój z aneksem kuchennym, oczywiście łazienką i TV za 45 zł od osoby a w cenie jeszcze całkiem spory basen i parking.
          Można znaleźć tanio i dobrze a można też i drogo. Każdy ma inne preferencje i co innego lubi. Niektórych kręci to, że właśnie mieszkają w drogich miejscach a inni szukają przyzwoitych warunków za tanie pieniądze.
          • luksusfashion don Ani-bell 20.02.14, 14:59
            Podaj namiary na te pkoje z basenem w scislym sezonie za 45 zl.
            Jestem pewna ze klamiesz.
            Spraw bym sie mylila , sprawdze termin standard i oczywiscie basen;-)))
            • helmutt1 Re: don Ani-bell 20.02.14, 15:45
              Ja w maju mam pokój za 60 zł z tv , łazienką obok i całodziennym wyżywieniem. Wystarczy dobrze poszukać a nie przepłacać.
              • fatima5 Re: don Ani-bell 20.02.14, 20:16
                mówic a miec znaczna róznica;-))
                • helmutt1 Re: don Ani-bell 20.02.14, 22:12
                  nie rozumiem???
            • ania-bell Re: don Ani-bell 21.02.14, 09:13
              Proszę bardzo: Stegna, Zacisze, ul. Nowa
              • fatima5 Re: don Ani-bell 1000 m do plazy? 22.02.14, 10:18
                sorry moja droga ale to jest AGROTURYSTYKA
                Głownym i chyba najwazniejszym walorem
                ksztaltującym cene jest ODLEGLOSC DO PLAZY ,BULWARU NADMORSKIEGO....
                czym blizej morza promenady cena rosnie.
                Dziekuje ale agrourystyka mnie nie interesuje.
                pozdrawiam
                • ania-bell Re: do Fatima5 22.02.14, 11:34
                  Nie masz pojęcia o kategorii agroturystyka to po pierwsze.
                  Po drugie nie było mowy jak daleko ma być od plaży.
                  Po trzecie tylko Ci co się boją chodzić lub mają malutkie dzieci wybierają miejsca przy samej plaży a tak apropo to miałam propozycje miejscówki w Kątach Rybackich nad samym morzem za kwotę niespełna 50 zł od osoby w pokoju 4 osobowym. Pokój 100 m od morza oczywiście z łazienką i TV.
                  Możesz sama sprawdzić: Wielorybek, Kąty Rybackie ul. Morska.
                  Lub troszkę drożej ale za to bezpośrednio przy plaży; Niechorze, Sabina pokój 4 osobowy z widokiem na morze za 235 zł co daje niecałe 59 zł od osoby, oczywiście w sezonie.
                  Tak więc moja droga też Cię pozdrawiam i jak widzisz cena nie koniecznie jest ukształtowana położeniem od morza.
                  • fatima5 Re: do Fatima5 22.02.14, 12:07
                    alez masz rację W POKOJU 4 OSOBOWYM!
                    musza byc 4 osoby lub dokwaterowanie.
                    Pokoje 4 osobowe sa zawsze tansze od 2 osobowych;-)))
                    Jest jeszcze jedno, miejscowosc.
                    a agroturystyka to wlasnie male miesciny gdzie nie placi sie podatkow(zwolnienie)stad nizsze ceny w malych miescinach, a miastach turystycznych, poza tym bzdurą jest ze odleglosc do plazy jest dla rodzin, bzdura!!!!!! kazdy jak gdzies jedzie chce jak najblizej plazy, chyba ze jest skapy, nie ma kasy i wybiera to, na co go stac a nie CO BY CHCIAL !
                    nie masz pojecia o wynajmie i klasyfikacji;-)))
                    • ania-bell Re: do Fatima5 22.02.14, 12:26
                      Pisze o pokojach 4 osobowych bo do takich zazwyczaj jadę z rodziną.
                      Co do mojej znajomości turystyki to troszkę się mylisz a w każdej miejscowości, nawet wsi płaci się podatki i opłaty turystyczne w miejscowościach typowo turystycznych, oczywiście najwyższe są w uzdrowiskach.
                      Co do wyboru blisko plaży to im bliżej plaży tym większy hałas, zabawy, dyskoteki, kluby itp. a ja jadąc na wakacje potrzebuje: spokoju i wypoczynku bo hałas to ja mam na codzień. Mało tego im dalej od plaży tym bardziej możesz sobie pospacerować, chyba, że faktycznie masz małe dzieci więc wiem z doświadczenia, że jest to wtedy problem.
                      Nie powiesz mi, że odpoczniesz słuchając do 23 np. karaoke z pobliskiego klubu, chyba, że ktoś to lubi.
                      To co napisałaś "kazdy jak gdzies jedzie chce jak najblizej plazy" dla mnie świadczy tylko o lenistwie i przesadnej wygodzie.
                      A sama znam takich co do sklepu mają 200 m a samochodem muszą podjechać - po prostu lenie.
                      I jeszcze jedno nie ważne jest na co kogo stać tylko czy chce przepłacać!
                  • fatima5 Re: do Fatima5 22.02.14, 12:09
                    Droga Aniu jeszcze jedno
                    niekoniecznie
                    ;-)))))
                    pozdrawiam
                    Troszeczkę poczytaj o wynajmie i ..slowniczek;-)))
                    • ania-bell Re: do Fatima5 22.02.14, 12:28
                      A Ja jednak pozdrawiam. Dobry adwersarz w cenie i zawsze motywuje!
                      • fatima5 Re: do Fatima5 22.02.14, 13:32
                        oj nie.............
                        Ja sie spalilam na cenie...
                        i naprawde z doswiadczenia wiem, ze wszystko co dobre kosztuje
                        czy to prawnik czy dentysta.
                        Malo się ceni, malo daje...;-))
    • luksusfashion Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 20.02.14, 08:57
      nie ma nic za darmo,
      zly denstysta- zla robota
      zly prawnik-przegrana zazwyczaj sprawa
      zly fryzjer-zepsuta fryzura
      wszystko dlatego ze TANIO.
      cena jest demotywujaca skoro robie za mniej robie gorzej i byle jak
      Zwsze tak bylo i jest
    • annasz37 Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 24.02.14, 12:51
      Zależy czego szukamy. Jak się szuka wysokiego standardu, to 40 zł za dobę to czysta fantastyka. Bo przecież łazienka wspólna na korytarzu albo ogólnie dostępna kuchnia to nie luksus.
      Cena zazwyczaj jest adekwatna do jakości. Można poszukać w mniejszych miejscowościach tam ewentualnie jest trochę taniej, ale na pewno nie za taką cenę, jak co niektórzy sugerują. Dobrym rozwiązaniem jest wynajęcie domku. Cena może jest wysoka na pierwszy rzut oka, ale w rozbiciu na kilka osób można znaleźć coś fajnego. Ja w tamtym roku znalazłam - właśnie domek z rewelacyjnymi warunkami, w małej mieścinie. Co prawda od domków do plaży było 800metrów, ale mi osobiście to nie przeszkadzało.
    • annasz37 Re: Dostajecie tyle, ile zaplacicie 24.02.14, 20:52
      60 zł to umiarkowana cena. Ja właśnie tyle płaciłam w zeszłym roku bedac w Ostrowie w domkach Balfala (widziałam u góry ich wpis - pozdrawiam serdecznie). A dokładnie 62 zł wyszło za osobę jak rozbiło się cenę domku na 5 osób (w tym było 1 dziecko). Ale jak sama Pani widzi inni szukają luksusu za 35 zł/doba.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka