Gość: dada IP: *.udn.pl 02.03.05, 17:41 Czy ktoś z Was był w Wiciu nad morzem? Jak tam jest??Opyla się tam jechać czy nie za bardzo????Jaka plaża tam jest? Jest co robić???Pozdro z Radomia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dada Re: WICIE??? TAk czy NIE??? IP: *.udn.pl 04.03.05, 23:36 Nie wierzę!!!! Nikt nie był w tej mieścinie???????????????? Odezwijcie sie prosze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: WICIE??? TAk czy NIE??? 05.03.05, 12:31 czy chodzi Ci o Wicie koło Jarosławca? (w stronę Darłowa?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szept_ciszy Re: WICIE??? TAk czy NIE??? IP: 195.136.118.* 05.03.05, 15:47 ja byłam- polecam to miejsce. Okolica nie jest najpiękniejsza, za to morze piękne, pisek czyściutki, duża plaża. Niewiele leudzi- spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: WICIE??? TAk czy NIE??? IP: *.udn.pl 05.03.05, 16:18 Tak chodzi o to miejsce o to wicie koło Darłowa.Masz jakieś informacje??? Czy jest tam duzo komarów??ze względu na mokradła i bliskość jeziora???"Odpowiedz proszę?????!!!!Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dada Re: WICIE??? TAk czy NIE??? IP: *.udn.pl 06.03.05, 18:25 Podbijam mając nadzieję że ktoś się odezwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: WICIE??? TAk czy NIE??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.03.05, 19:18 Odpowiedziałam na forum Polska. Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
huann WICIE [priv Dada] 07.03.05, 00:48 hej:) odpowiadam na Twojego maila na forum, bo poniższe wiadomości mogą (choć nie muszą :) ) się okazać ciekawe i przydatne nie tylko dla Ciebie. krótko o sobie: jednym z moich wielu hobby jest wędrówka piesza, bądź rowerowa plażami, czasem z noclegiem pod gwiazdami. z racji konotacji rodzinnych (mam babcię w słupsku) najlepiej poznałem wybrzeże środkowe (na odcinku darłowo- łeba), a także tereny położone bardziej na wschód (do władysławowa). ponieważ jednak zazwyczaj interesuje mnie tylko pas lądu sąsiadujący bezpośrednio z morzem, mogę się wypowiadać głównie o plażach. co do wicia: 1. między jarosławcem, a wiciem ciągnie się b.ładna, piaszczysta, choć nieco wąska (a więc w sezonie raczej zatłoczona) plaża. zatłoczenie to jest spowodowane brakiem plaży w znacznej części samego jarosławca z powodu istnienia obsuwającego się klifu tamże oraz dobrą dostępnością tego odcinka plaży (szosa jarosławiec-wicie). czym dalej jednak od jarosławca, tym mniejszy tłok. z plażą na tym odcinku sąsiaduje malowniczy suchy bór sosnowy. 2. w okolicach samego wicia w pewnym miejscu brzeg się nieco podnosi, a las dochodzi do samego brzegu (taki mini klif - prawdziwy - w samym jarosławcu, ale umocniony specjalną betonową opaską i betonowymi blokami, żeby się nie obsuwał - więc mało estetyczny). w wiciu (w którym - jako miejscowości - nigdy nie byłem) bór sosnowy zmienia się w takie bardziej pomieszane i mniej dorodne krzaki - podejrzewam, że dzieje się to w miejscu, gdzie zaczyna się mierzeja jeziora kopań, ale z plaży samego jeziora praktycznie (oprócz jednego, najwęższego miejsca mierzei) nie widać. to najmniej zatłoczony odcinek plaży między jarosławcem, a darłówkiem. pojawiają się jednak wśród piasku liczne kamyki, więc i do chodzenia i do kąpieli ta okolica mniej korzystna. za to w miejscu największego przewężenia mierzei tajemnicze, dwupiętrowe ruiny jakiejś betonowej willi! 3. dalej do darłówka wzdłuż brzegu najpierw krzaki, później bór sosnowy, ale lichszy niż od strony jarosławca. od powyższego przewężenia wzdłuż plaży biegnie dróżka z płyt betonowych do samego darłówka - dobra (choć trochę trzęsie) na rower. tu też częściej niż zazwyczaj spotykałem liczne glony w wodzie. z plaży widoczne białe, majestatyczne wiatraki elektrowni wiatrowej. jeśli miałbym oceniać plażę i jej otoczenie bezpośrednie (morze przy brzegu pod kątem kąpieli, obramowanie plaży roślinnością pod względem krajobrazu) to w jakiś tam wyimaginowanych punktach mógłbym ująć to tak: 1. odcinek jarosławiec-wicie: morze 9/10, plaża 9/10, roślinność 9/10, tłok: duży 2. wicie i najbliższa okolica: morze 9/10, plaża 9/10, roślinność 7/10, tłok: umiarkowany 3. mierzeja: morze 5/10, plaża 5/10, roślinność 6/10, tłok: brak + dodatkowe atrakcje krajoznawcze (jezioro kopań, zruinowana willa, widok na wiatraki). OGÓLNIE: jak najbardziej polecam, choć oczywiście co kto lubi :) pozdrawiam z 'miasta portowego Łódź ;-)' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: WICIE??? TAk czy NIE??? IP: *.bn.com.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 12:12 Polecam ci wypoczynek w Rusinowie koło Wicia .Byłem tam w tamtym roku .Moge polecic ci domki letniskowe z ktorych korzystałem tel 058 6830180 Odpowiedz Link Zgłoś
anati2 Re: WICIE??? TAk czy NIE??? 15.03.05, 16:38 witam byłam w Wiciu w zeszłym roku.Szkoda ze nie napisalas czego oczekujesz, bo to co mi odpowiadało nie musi tobie:) Wg mnie typowe miejsce na wypoczynek z malymi dziecmi,zresztą najwiecej wypoczywających to własnie rodziny z dziećmi,mało młodzieży(przy plaży obóz harcerski).Bardzo spokojnie i cicho. Kilka pensjonatów,ośrodków z domkami. Jeden kiosk, dwa sklepiki.Przy zejsciu na plaze gofry,2 knajpki z typowym menu (frytki, rybka, hamburgery) ,wypożyczalnia "czterokołowców". Zadnych innych atrakcji.Plaza wąska,troche kamienista ale za to mało ludzi i bardzo czysta.Zadnych atrakcji typu zjeżdżalnie, głośniki z muzyką itd.Plaża strzeżona. Najkrócej można powiedzieć ze to wioska z kilkoma pensjonatami.Wokół łąki,jezioro,las.Dla mnie było super bo moja dwulatka oglądała konie,krowy i mogła sie wyszalec na plaży,nie martwiąc sie że kogoś uderzy piłką(mało ludzi).Blisko do Jarosławca,Darłowa,Darłówka-wiec jesli potrzebowalismy wiekszych zakupów lub atrakcji i okazji do wydania pieniędzy to wsiadaliśmy w samochód.Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem, bo nie wiem co chciałabys jeszcze wiedziec. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anati2 Re: WICIE??? TAk czy NIE??? 15.03.05, 16:51 zajrzałam na strone pensjonatu gdzie byłam i jest tam zdjecie Wicia zrobione z paralotni.Tam wszystko widać:)))) www.neptun-wicie.afr.pl/foto1.htm Odpowiedz Link Zgłoś