Dodaj do ulubionych

władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chłapowo

28.03.05, 00:29
Polećcie dobry ośrodek:
- FAKTURA VAT
- dobre dla 2,5 letniego dziecka
- wyżywienie (dobrze by było)
- blisko morza
- cena do 100 zł za osobę
- oczywiście z łazienką i w miarę przyzwoite

Wakacje początek sierpnia

Pomóżcie, bo ja już nie mam siły szukać. Powiedzcie co myslicie o tych
miejscowościach
Obserwuj wątek
    • xmikusx Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł 29.03.05, 10:20
      Strasznie proszę o pomoc, może cos ktoś wie???
      • Gość: zytka Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:52
        www.letnik.pl
        to baza turystyczna okolicy - pewnie coś znajdziesz :))
        • Gość: mania Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 30.03.05, 07:34
          Dla dzieci polecam jastrzębią górę - dużo atrakcji dla dzieciaczków
          • Gość: Zytka Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:58
            tak, zgadza się, rewelacyjnie połozona i mnóstwo atrakcji - jezdzę tam od lat.
            A z plażą- samochodem zajeżdżam na plażę zachodnią są i parkingi strzeżone
            Zawsze z dzieciakami jest mnóstwo ładunku- te zabawki, wózki - więc i tak bym
            dojechała autem.
            Ta plaża rozpoczyna się zaraz za Jastrzębią- tam jest płaskie przejście na
            plażę- czystą, piaszczystą i szeroką .

Wróciłam właśnie z Darłowa- zwabiona przez KOLUMBUSA- - te opisy- jak cudowne
            miasto . Myślałam ,że tym razem właśnie tam będziemy wypoczywać
            ALE TO ROZPACZ !!
            jedyne miasteczko,
            naokoło same osady- nawet nie wsie- brud, smród i ubóstwo!! Może komuś się
            podoba że czas zatrzymał się tam w latach 70 !!
            prawdziwa Polska pegeerów !!!
            Darłowo obrzydliwe- brudne, rynek- tynki spadające z domów, kocie łby na placu,
            porozbijane płyty chodnikowe.
            I ci ludzie- jak z horrorów- byliśmy w niedzielę świąteczną- ulice pełne
            alkoholików...
            nigdy więcej tam nie zawitamy.

Darłówko- oprócz plaży ,knajpek - niewiele ma do zaoferowania- widać,że osoby,
            które wynajmują,
            nie muszą się starać o klienta -
            brak placów zabaw przy pensjonatach mam 2 i 4 latka więc muszę wybierać z
            myślą o nich ,
            -widzieliśmy owszem, ogólnodostępny- ale dziecka samego tam nie zostawię, a
            sama ne lubię sterczeć na ulicy - ławeczki nie widziałam
            brak jakiegoś ogródka albo fragmentu zieleni , żeby można pogrillować np,
            samochody - czasem widać pomalowane znaki na ulicy przed domem
            płać gościu dużo i znikaj- taki obraz się maluje.
            a poza tym nie wiem co - gdy brak pogody plażowej?
            Basen? żadna atrakcja .

• Gość: orzeł Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: 195.205.32.* 30.03.05, 15:21
              Czy chcesz nam powiedziec Zytko, ze Colombo nas oszukuje?
              Napewno nie czulas tam ducha jakiegos tam wladcy? Nie bylo wszystko
              wyremontowane i odrestaurowane, w takim razie ktos nas oszukuje? Czy to Zytka,
              kora tam byla i patrzyla na wszystko chlodnym i obiektywnym okiem, czy moze Mr.
              Colombo, ktoremu zelezy by przez Darlowo przewinely sie chmary jeleni( a nuz
              ktorys trafi do kwatery Colombo)...
              • Gość: Zytka Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 15:39
                Moje oko nie było chłodne- Ja byłam zaszokowana !!!
                TAKIEJ pOLSKI MYŚLAŁAM ,ŻE JUŻ NIE MA !!!
                Jeden porządny pensjonat Kolumbusa to nie wszystko !!

JEŻELI LUDZIE MAJĄ TAM JEŻDZIĆ ,TO TUBYLCY NIECH SIĘ WEZMĄ ZA PORZĄDKI!!!

ALE PRZECIEŻ NIE TYLKO JA WIDZIAŁAM DARŁOWO
                - NIECH ODEZWĄ SIĘ CI CO TAM JEŻDŻĄ W WAKACJE
                - JA BYŁAM W TĘ NIEDZIELĘ W WIELKANOC- NIE WIEM JAK LATEM WYGLĄDA .
                PISZESZ,ŻE
                NIE BYŁO WSZYSTKO WYREMONTOWANE- TAM NIC NIE BYŁO WYREMONTOWANE !! TAM TYNKI
                NA RYNKU W CENTRUM MIASTA LECIAŁY ZE ŚCIAN !!
                A SZYBY W OKNACH BYŁY POWYBIJANE!!!

TERAZ NIE DZIWI MNIE,
                ŻE LUDZIE NA FORUM PISZĄ O BRUDZIE ,
                PYTAJĄ O CHODNIKI- TAM KOCIE ŁBY TAKIE, ŻE WÓZKIEM Z DZIECKIEM SIĘ NIE
                PRZEJEDZIE

JA OSOBIŚCIE POCZUŁAM SIĘ OSZUKANA DARŁOWEM
                A DARŁÓWKIEM ZAWIEDZIONA - TAM WCZASOWICZE MAJĄ TYLKO PŁACIĆ
            • kruk77 Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł 15.04.05, 22:28
              Gość portalu: Zytka napisał(a):
              > a poza tym nie wiem co - gdy brak pogody plażowej?

Rozumiem, ze to był ten Twój największy ból- brak pogody plażowej, a siano
              trzeba było płacić? Nie tak miało to wyglądac - miała być plaża i słońce, a jak
              nie ma plaży to wszystko jest obskórne, do bani i beee?
              I myślałaś sobie pewnie "trzeba było w domu zostac, za tą kasę lodówkę nową bym
              przynajmniej kupiła" ? Czy tak?

> I ci ludzie- jak z horrorów- byliśmy w niedzielę świąteczną- ulice pełne
              > alkoholików...
              Jezu kobieto, chyba masz jakiś problem- a co w Twoim mieście nie ma
              alkoholików? Co maja robić PORZĄDNI mieszkańcy tego Darłowa, Karwi,
              Władysławowa, czy Helu - zamykac na lato alkoholików i bezdomnych w
              podziemiach ???
              Przecież menele sa wszędzie - i tego nie zmienisz.
              Dla ludzi takich jak Ty- polecam Szwecję- poirządek, bark śmieci na licach,
              nikt nie kradnie, nie ma alkoholików bo jest prohibicja, małe bezrobocie i
              wogóle kraj cudowny- nie to co ta nasza obskórna, popeerelowska, zawsiona i
              zawszona zresztą, pełna alkoholików i męt - P.
              • Gość: ola Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.chorzow.um.gov.pl / *.chorzow.um.gov.pl 16.04.05, 09:36
                a coż się tak uczepił Zytki, chyba ma prawo do oceny jakiegoś tam Darłowa. Ja
                np. więcej nie pojadę do Karwi, choć nie z takich powowdów jak Zytka, ale
                mówiąc krótko 2 razy trafiłam na nieuczciwe osoby wynajmujące kwatery, pozatym
                miejscowość letniskowa, do której przyjeżdża mnóśtwo turystów nawet nie ma
                porządnych chodników. Jak trochę deszczu napadało do wszędzie byłą glina,prócz
                głównej ulicy. Daj mi spokój z tymi ludźmi, w ogóle nie dbają o przyjezdnych, a
                zdaje się że z nich żyją
              • Gość: Zytka Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:13
                a któż to cię upoważnił do takich wniosków na mój temat drogi KRUKU ?!!!
                oD LAT WYPOCZYWAM NA WYBRZEŻU GDAŃSKIM- NIE W CHŁAPOWIE ,GDZIE PEWNIE MASZ
                INTERES SĄDZĄC PO TWOICH POSTACH TYM I INNYM FORUM

taka prawda ,że słońce nie zawsze dopisuje nad morzem i dlatego wybieram
                miejsca ,gdzie mogę coś dodatkowo zwiedzić, a do tego biorę pod uwagę atrakcje
                dla moich dzieci ( 4 i 2 l)- to wydaje mi się normalne i oczywiste- dla ciebie
                nie?
                poza tym mam prawo oczekiwać chyba, elementarnych zasad czystości w miejscu
                gdzie będę jakiś czas mieszkać , jeść - itp. patrząc na datę- mamy XXI wiek ,

no a widoki - to już kwestia estetyki - Darłowo to szok dla mnie - nie chodzi
                aby było super - wystarczy schludnie !!!

moje zasoby pieniężne nie powinny Cię interesować- to fatalnie,jeżeli kto co ma
                i czym jeżdzi decyduje o opinii o nim
                i już!!!

• Gość: Zytka do Ani Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 17:16
                  Dziękuję Aniu , każdy ma prawo do własnych sądów i opinii, ale widać nie
                  wszystkim to odpowiada
    • mrfx Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł 30.03.05, 12:15
      Mogę śmiało polecić:
      www.polwysep.pl/maksmar/
      W pobliżu jest też sporo podobnych ofert,
      np: www.polwysep.pl/wanda/ też jest ok.
      • Gość: e-gosiek Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.opole.wsa.gov.pl 14.04.05, 10:46
        Prosze o napisanie czegos więcej na temat MAks MAra. Właśnie chcę się tam
        wybrac w tym roku
        • Gość: mmarek Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 11:57
          A słyszeliście o Białogórze? Polecam. Na serwisie www.bialogóra.afr.pl na
          pewnocoś znajdziecie. Pozdrawiam.
          • Gość: ach Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 18:56
            www.spanie.pl
        • joasia78 Maks Mar 04.05.05, 15:41
          W takim razie ja opiszę co i jak z tym miejscem, bo właśnie wczoraj wróciłam.
          Dom wczasowy Maks Mar (www.polwysep.pl/maksmar) to naprawdę super miejsce. Ceny
          może nie są niskie - my płaciliśmy w długi majowy weekend 85 zł za pokój 2
          osobowy + małe dziecko - ale za to standard jak w hotelu. Super wyposażenie i
          wykończenie pokoi i korytarzy.
          W pokojach są dodatkowo lodówki, TV, talerze , sztućce, bardzo czyste i spore
          łazienki (nasza była nawet z oknem) i balkony.
          Jest też ogólnie dostępna kuchnia ze stołem, gdzie można spokojnie zjeść.
          Pokoje od strony morza mają ładny widok na morze właśnie.
          Na terenie znajduje się plac zabaw dla dzieci i miejsce do grillowania i
          posiedzenia przy tym grillu.
          Co prawda ośrodek leży przy samej głównej brukowanej ulicy, ale okna są tak
          szczelne,że nic nie słychać.
          Minusem jest to, że rodziny korzystające z wózka nie mają jak zejść na plażę.
          My trafiliśmy na zejście po schodach, więc nieśliśmy wózek z dzieckiem w
          środku :) - albo może po prostu nie odkryliśmy łatwiejszego zejścia.
          Gospodarze bardzo mili - młode młżeństwo z małym dzieckiem - więc dobrze
          rozumieją potrzeby rodzin z bobasami.
          już nie wiem co jeszcze opisać, więc po prostu pytajcie
          Miejsce naprawdę godne polecenia!!!!!!!!!!!!!!!!
          Pozdrawiam
    • Gość: kazik Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.crowley.pl 06.05.05, 09:04
      jeśli lubisz gwar,ścisk na plaży ,liczne knajpki etc
      wybierzesz Władysławowo,Jastrzębią czy Jastarnię
      jeśli cenisz sobie spokój - są na Wybrzeżu miejscowości takie
      jak Karwia czy Białogóra - gdzie tych wątpliwych "atrakcji"
      jest znacznie mniej ,za to szeroka plaża i nie czujesz ,że wypoczywasz na jarmarku

• Gość: sorry Re: władysławowo, Jastarnia, Jastrzębia Góra, Chł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 09:21
        ale w Karwi oprócz tego co powyżej dochodzi jeszcze rój komarów i piachy
        zamiast dróg, ulic czy chodników

natomiast w Białejgórze- rzeczywiście cisza, kompletne odludzie-
        tylko do plaży 3 km od najbliższego parkingu - to coś dla zuchów albo harcerzy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka