Dodaj do ulubionych

Dąbki- Czy dobrze wybrałam?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 11:04
Chciałabym dowiedzieć się jak tam jest- tzn. plaża jaka, jakieś ciekawe
miejsca, szlaki rowerowe...Z 2 dzieci to dobry wybór???
Mamy pokój Polna 17- może ktośtam był?
Pozdrawiam i dziękuję
Kasia
Obserwuj wątek
    • agnesj77 Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? 18.05.05, 17:32
      Polna 17 nic mi nie mówi ale Dabki sa ok tzn mnie juz zbrzydły bo mam rodzine w
      Darłowie i Dąbki to nie daleko
      Plaza ok las latem mnóstwo atrakcji dobre połaczenie z Darłowem który warto
      odwiedzic nie wiem w jakim wieku sa Twoje dzieci jak małe to plaza ale wieksze
      mozna robiz wycieczki zwiedzic zamek w Darłowie wiatraki rynek kosciół na
      rynku[ciekawy]w Bobolonie sa resztki schronów latem duzo imprez jest w Darłówku
      jesli masz synów to ciekawe rzeczy dzieja sie na patelni [spytasz sie o dojscie
      i kazdy powinien wiedziec co to takiego]ogółem dobry wybór
      • Gość: kasia Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 21:31
        Dziekuje wam bardzo!Bardzo mnie to cieszy, bo mamy zamiar spedzic tam 3
        tygodnie.Jedziemy z rowerami, i mam nadzieje, ze uda nam sie tez pojezdzic po
        okolicy, chociaz nie wiem na ile damy rade- bo moj synek ma 4.5 roku i
        oczywiscie bedzie na wlasnym rowerze:) Coreczka ma rok- mysle ze plaza bedzie
        dla nich najwieksza atrakcja. Polna 17 to agroturystyka- pokoje zwyjsciem do
        ogrodka, co nam sie bardzo spodobalo, piaskownica dla dzieci, wiec mysle, ze
        dobrze wybralismy.Pani z agroturystyki mowila,ze jest tam dosc spokojnie, wiec
        mam nadzieje, ze uda nam sie znalezc w okolicy jakis kawalek troche "luzniejszej
        plazy" ? Czy jest tam duzo lasow? Powietrze pachnace iglami? Czy mam za duze
        wymagania:)?
        Pozdrawiam
        Kasia
        • Gość: uni Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? IP: *.chello.pl 19.05.05, 19:22
          Las jest. idziesz przez niego do Dabkowic
    • Gość: uni Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 18.05.05, 19:59
      Czesc. Jezdze do Dabek od kliku lat z rzedu po dwa razy w ciagu wakacji.
      Potrafie spedzic tam nawet poltora miesiaca.
      Cale Dabki przechodzisz w 20 minut :). Idealne miejsce dla rodzin z dziecmi.
      Miasteczko (nazwe to gornolotnie) usypia okolo 23 godziny. Pozniej sa czynne
      moze dwie knajpy. Plaza jest bardzo ladna. kilka zejsc. Wejscie do morza z
      drobnymi kamykami (ale wiele osob uwaza, ze przesadzam z tego powodu z
      nazekaniami). Jest tam bardzo bezpiecznie. Cale zycie toczy sie wzzdluz jeden
      ulicy.
      Szczegolnie polecam szaszlyki w Fish Pubie i pizze w Ponurej Malpie. Obiady
      jadam glownie w pizzerii Aldiko (zwanej Pizza ryby). Wiekszosc moich znajomych
      sie tam stoluje i nikt nigdy nie marudzi. (rewelacyjne sole i salatki, nie
      wspominajac o pomidorowej i kotlecie schabowym. Dodam, ze ja do lasuchow nie
      naleze, a zamawiam tam porcje jak dla slonia :)).
      Sa dwie szkolki windsurfingowe, mozliwosc wypozyczenia kajaczka, roweru, tez
      wodnego i innych zabaawek typu skuter.
      Jesli masz jeszcze jakies pytania, to pisz. Dla mnie Dabki nie maja tajemnic ::
      I byc moze do zobaczenia.
      Pozdrawiam
      • hanka2004 Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? 25.05.05, 13:09
        Ja mam mytanie do uni, jeżeli można. Muszę wybrać pomiędzy Dąbkami i Łazami.
        Jadę z małym dzieckiem w środku sezonu. Pewnie Łazy też znasz. Gdzie ładniejsza
        plaża. W Łazacg podobno komary, w Dąbkach podobno pełno kolonii. Co lepsze?

Hanka
        • Gość: uni Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 26.05.05, 19:46
          Przed chwila pisalam w innym watku do Ciebie. Laz nie znam. W Dabkach, fakt, sa
          kolonie, ale da sie wytzrymac. Oni koczuja w grupach. Jestem tez
          przewrazliwiona na ich punkcie, ale znosze to jakos. To jeszcze zalezy od
          Twojego miejsca zakwaterowania. Odradzam: Baltic Tourist (bardzo bardzo!!!),
          Carbo, Argentyt- tam panuje dziecieca zaraza :). Ja najlepiej znam okolice
          jeziora, wiec wiem, jak to tam wyglada. O, jeszcze nie jedz do Feliksa-
          przebrzydle :)
          Pozdrawiem i pytaj dalej :)
          • hanka2004 Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? 27.05.05, 19:19
            Dzięki,
            Myślę o DW Maria (ul. Piaskowa) i Hutmenie (ul. Darłowska). Co ty na to?
            • gagunia Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? 29.05.05, 14:44
              obydwa blisko plazy. maria w centrum, hutmen troszke dalej. jak dla dzieci to w
              hutmenie jest wiecej miejsca do zabawy (plac zabaw, boisko). jak jest w srodku -
              nie wiem.
              • gagunia łazy odradzam 29.05.05, 14:46
                nie sa zbyt urokliwe. duzo starych, komunistycznych, rozpadajacych sie bud. nie
                podoba mi sie tam zupelnie. taka wioseczka. obecnie nawierzchnia do łaz i w
                łazach czesciowo jest zdarta. byc moze przed sezonem skoncza roboty
            • Gość: uni Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.05.05, 21:36
              Czesc
              Maria jest bardziej luksusowa. Bardzo przyjemny hotel, fajne pokoje. Ma jeden
              minus. Jest polozony przy najczesciej uczeszczanej drodze na plaze, tzw. glowne
              zejscie, wiec ciagle kraza ludzie. Sciezka ta prowadzi takze do knajpy
              najdluzej czeynnej w nocy (natomity Broka). Balkony sa na dwie strony, tzn.
              sloncer rano lub popoludniu. Widok z tych pierwszych jest na "centrum" Dabek -
              powinno byc ciszej, a z drugich na wspomniana drozke.
              W Hutmenie nigdy nie mieszkalam. Ma wiekszy teren, ale i kolonie!!
              Do plazy jest tak samo blisko.
              Ja na twoim miejscu wybralabym, ze wzgledu na dzieci, osrodek Apena.
              www.apena.com.pl/dabki/index.html
              Widze, ze zmienil sie od zeszlego roku wlascicel, ale moze z tymi tez da sie
              dogadac :)
              Osrodek jest kolo Marii, ale bardzije na uboczu. Cisza spokoj, zadnychy
              kolonii. Mieszkajac tam, bylam bardzo zadowolona.
              Pozdrawiam
    • Gość: uni Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 29.05.05, 21:37
      Straszne odludzie ten osrodek
      • meggg Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? 22.07.05, 12:26
        Uni, jedziemy do domu na Piaskowa 7, mozesz cos o tym domku albo chociaz o
        otoczeniu, prosze
        pozdrawiam
    • wojtow Re: Dąbki- Czy dobrze wybrałam? 22.07.05, 14:02
      Ja się wyłamię nie podobają mi się Dąbki choć mają swych zdecydowanych
      zwolenników. Wolę większe miasta nad morzem, w takich małych mieścinach mi się
      nudzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka