Dodaj do ulubionych

Wymieńmy się.....

28.06.06, 10:55
Witam, proponuję na czas urlopu zamianę na domki. Ze swojej strony oddaję
domek 36m2 z wyposażoną kuchnią i łazienką z ubikacją. Może w nim spać do
5osób. Domek znajduje się w Wielkopolsce, gmina Skoki (Potrzanowo) nad
jeziorem Włókna. Do dyspozycji dmuchany ponton 3osobowy, grill, basen 4m3. W
okolicy liczne jeziora i lasy. Ponieważ tych okolic mam na codzień dość
chętnie zamieniłabym się na góry lub morze. Jesteśmy małżeństwem z 15letnim
synem.Kontakt mabama@op.pl Pozdrawiam, Magda
Obserwuj wątek
    • maxpokoje Re: Wymieńmy się..... 28.06.06, 13:58
      witam, widzę że nie tylko my mamy takie pomysły:), Mieszkamy w Międzyzdrojach i
      wynajmujemy pokoje www.maxpokoje.spanie.pl , chętnie zobaczyłabym ten domek na
      zdjęciu
      pozdr Kasia
    • Gość: wedrowiec Re: Wymieńmy się..... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.07.06, 10:51
      ale super propozycja szkoda że mieszkam z teściowa i nie jest mozliwa zamiana,
      bo on nigdzie się nie ruszy :((
      • Gość: Psiara Re: Wymieńmy się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 11:58
        Tez chetnie przystapie do takiej akcji, moze rodzina z 15 letnim synem
        chcialaby pobyc u nas w domku calorocznym na obrzezach Warszawy, poznac
        stolice, a my tymczasem, rowniez z duuuuzym dzieckiem pobylibysmy w
        Miedzyzdrojach. Musze dorzucic, ze mamy psy/male i superulozone/, ktore musz z
        nami jechac.

A propos na Zachodzie takie wymiany sa na porzadku dziennym, gdzies widzialam
        nawet taki klub, zrzeszjacy takich ludzi.
        • Gość: ciekawy Re: Wymieńmy się..... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.07.06, 15:46
          a może znasz adres strony tego klubu? Ciekawa propozycja!! Fajny pomysł!!
          • Gość: tomi Re: Wymieńmy się..... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.07.06, 14:37
            i co dużo ofert???
            • Gość: gosia Re: Wymieńmy się..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:03
              www.hospitalityclub.org -to chyba o to chodzi
              • Gość: Psiara Re: Wymieńmy się..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:19
                Dzieki Gosiu, to jest to, o czym pisalam, zawsze wiedzialam, ze na forumowiczow
                mozna liczyc!!
    • Gość: lis Szczecin IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.07.06, 16:31
      proponuję w drugiej połowie Szczecin, zapraszam
    • Gość: lis szczecin IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.07.06, 16:32
      proponuję w drugiej połowie lipca Szczecin
      • anax2 Re: szczecin 08.07.06, 13:56
        niby fajny pomysł też kiedyś o tym myślałam ale..w polsce jest duzo oszustów
        którzy moga okraśc mieszkanie.przyjedziesz a tu nic nie ma ??a co z z gratami w
        całym domu.kosmetyki ubrania przecież nie będę tego wynosić do piwnicy.
        • ruda Re: szczecin 10.07.06, 10:06
          Nie wiem, czy w Polsce jest dużo oszustów. Pewnie w różnych miejscach trochę
          oszustów się zdarza. Pewnie w Polsce też. Jeśli chodzi o hospitality club
          (takich organizacji jest jeszcze kilka), to nie całkiem polega on na wymienianiu
          się mieszkaniami (rzeczywiście czytałam o tego typu organizacjach, dzięki którym
          można wymienić się miejscem zamieszkania; raczej nawet na dłużej, nie na urlop;
          z tego co wiem zostawia się wtedy wyposażenie domu - w końcu przeprowadzasz się
          do czyjegoś domu - też urządzonego:). Czy wymienianie się domami u nas
          funkcjonuje nie wiem, hospitality działa na pewno (sama jestem w nim od ponad
          1,5 roku), umożliwiając (między innymi) znalezienie darmowego noclegu w miejscu
          do/przez które podróżujesz. Pomysł jest dla ludzi, którzy LUBIA poznawać i
          gościć innych. Działa na zasadzie komentarzy (jak allegro). Nie przyszło mi
          nigdy na myśl, żeby cokolwiek (z gratów czy kostmetyków:) zmieniać w mieszkaniu
          kiedy kogoś przyjmuje. Decydujesz się pokazać trochę zaufania innym (przyjmując,
          że są takimi samymi ludźmi jak ty - skoro ty byś nikomu nie zakorbiła z domu
          lampki, to może ktoś inny też nie przyjezdza z takim planem?:) albo nie - to
          Twoja decyzja. Jedyne co mogę dodać, to że do tej pory (gościliśmy u siebie
          kilkadziesiąt osób z różnych krajów) nie spotkało mnie nic niemiłego - a wręcz
          przeciwnie (kiedy zdarzyło się, że ludzie nocowali u nas pod naszą nieobecność,
          to raczej już nam czegoś - jak czekoladki czy butelka winka - przybywało, niż
          ubywało:). Przy okazji poznałam trochę bardzo fajnych ludzi. Według mnie warto.
          Jeśli ktoś uważa to za zbyt duże ryzyko to się nie zdecyduje.
          • Gość: magda673 dzięki -ruda IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 12.07.06, 10:38
            Dziękuję , myślałam że proponuję coś dziwnego. Nie jest to jeszcze znana forma
            wypoczynku w naszym kraju ale może się rozwinie, bo to sposób na tańsze
            wakacje. Jadę z pożyczoną przyczepą campingową nad morze, bo termin urlopu
            goni. Może w przyszłym roku coś takiego "wypali".
    • turystkazkrakowa Re: Wymieńmy się..... 12.07.06, 14:05
      Jest to super propozycja, też bym chciała tylko że ja mam do zamiany mieszkanie
      w bloku w Krakowie na IV piętrze bez windy. Ale jakby ktoś chciał pozwieiezać
      królewskie miasto , do Zakopanego 100 km / w góry ogólnie/ Normalne
      mieszkanie , trzy małe pokoje, kuchnia, łazienka, w dobrej dzielnicy Krakowa
      bardzo dobrze usytuowane komunikacyjne, wszędzie blisko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka