12.07.06, 17:13
A dokładniej hotel "Morskie Oko"-był ktoś?
Obserwuj wątek
    • Gość: enzov Re: Jurata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:14
      Zaczynasz już któryś z kolei wątek o tym samym.Jurata to małe miasteczko bardzo
      luskusowe,hotel Morskie OKO to jeden z 3 najdroższych na półwyspie położony w
      lesie sosnowym nad samym morzem.Sama Jurata to też piękne miejsce,lekko
      snobistyczne i drogie-takie nasze małe Monte Carlo. Ale czy nie lepiej poczytać
      o tym na www Juraty czy hotelu tylko w kółko pytac tu na forum?
      • weronka77 Re: Jurata 13.07.06, 19:13
        jeden z 3 najdroższych?! No nie rozśmieszaj mnie że 240zł za jednoosobowy pokój
        ze śniadaniem to najdrożej na Helu i że to jakiś mega-snobizm...Wątek sobie
        założyłam bo wrescie zdołałam się cokolwiek na ten temat dowiedzieć;-)Możesz
        nie czytać;-)))Gwiazdek ma tylko 3 ale wydaje mi się najlepszym miejscem na
        spędzenie 10dni z 20miesięcznym niemowlęciem.Nie ma żadnej dyskoteki ani innego
        hałaśliwego miejsca chyba.Bryza owszem,Neptun taz,ale już mniej kameralnie.
        • Gość: aga Re: Jurata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 08:01
          To Ty nie rozśmieszaj innych. Cena rzeczywiscie niska :). A poza tym dziecko 20
          miesięczne nie jest niemowlakiem tylko małym dzieckiem.
          • weronka77 Re: Jurata 14.07.06, 12:56
            Dla mnie JEST niska.Ago;-)
        • Gość: enzov Re: Jurata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 14:53
          veronka -życze ci milych wakacji,Jurata to właśńie miejsce dla rodziców z
          dziećmi (tych lepiej usytuaowanych).
    • Gość: rocky do "enzov" IP: 194.42.116.* 13.07.06, 15:17
      Pewnie kolezanka jest jedna z tych snobek,ktora lubi sie popisac tym,ze spedzi
      urlop w jednym z najdrozszych miejsc w Polsce ale kogo to obchodzi?!
      • Gość: gość Re: do "enzov" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 16:41
        E tam, nie przesadzajcie. Morskie Oko to nie miejsce dla snobów. Normalny
        hotelik. Nawet nie wiadomo ile ma gwiazdek. Jak ktoś już bardzo chce się
        pochwalić, to niech wybiera Bryzę, Dom Zdrojowy lub Velaves - to hotele
        z "trochę" wyższej półeczki. A w Juracie to na pewno jeszcze Netun ma wyższy
        standard niż Morskie Oko. A Lido zbliżony, tylko bez basenu.
      • weronka77 Re: do "enzov" 13.07.06, 19:15
        Wiesz,gdybym chciała się popisac to pewnie pisałabym o Litworze lub Belvedere W
        Zakopanem-to są tak zwane snobistyczne hotele.Ale 3 gwiazdkowy z ceną 240 za
        noc ze śniadaniem? nie przesadzaj,to wcale nie jest kwota nie do przeskoczenia;-
        )
        • Gość: gość Re: do "enzov" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 19:52
          Masz świętą rację. 240 zł ze śniadaniem to nie jest jakaś szczególnie
          abstrakcyjna cena. Tyle, że akurat za Morskie Oko bym tyle nie dała. Bywałam
          tam w części restauracyjnej, co prawda nie widziałam pokoi hotelowych, ale
          jeżeli są podobnym guście co reszta hotelu ... dzięki. Ja bym wolała troszkę
          dopłacić i wybrać Bryzę czy Neptun. Tam też nie ma dyskotek (nie ten klient)a
          przynajmniej nie stoją przy przelotowej ulicy i standard obsługi też nieco
          inny.
          A o tych trzech gwiazdkach to skąd wiesz?
          • weronka77 Re: do "enzov" 13.07.06, 19:59
            10 dni wytrzymam;-)O 3 gwiazdkach piszą wszędzie,ale jeśli poddajesz to pod
            wątpliwość może lepiej sprawdzę dodatkowo w jakimś rejestrze.Rodzice byli w
            Bryzie i fajnie ale podobno dzikie tłumy;-((A ja nie bardzo sobie wyobrażam
            siebie samą z maluszkiem w tego typu ośrodku.Z mężem,mamą-nie ma
            problemu.Szukałam czegoś kameralnego,najpierw Faleza w Jastrzebiej potem Villa
            Sedan w Sopocie.Na wakacie w "Bryzopodobnym" wybieramy się już we trójkę 20
            sierpnia;-)
            • weronka77 Re: do "enzov" 13.07.06, 20:08
              korekta:-pokój 1osobowy z możliwością dwóch-310zł.
            • Gość: gość Re: do "enzov" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:21
              Właśnie o to mi chodzi, że nigdzie o tych gwiazdkach nie piszą. Jak gdzieś to
              znalazłaś to daj namiar bo jestem ciekawa. A 10 dni wytrzymasz. Zresztą pewnie
              już zarezerwowałaś, więc nie ma o czym mówić. Sedan też fajny pomysł. A jak z
              maluszkiem to fajnym pomysłem jest też Exploris w Jastarni. Mieli bardzo fajne
              oferty dla mam z maluszkami. To wprawdzie nie hotel, ale bardzo przyzwoity
              standard, blisko na plażę i do lasu.
              • weronka77 Re: do "enzov" 14.07.06, 12:58
                Kurcze,na www mają te 3 gwiadki i nawet specjalnie zadzwoniłam zapytać co one
                oznaczają-czy to standard i uzyskałam informację twierdzącą.Zarezerwowałam fakt
                i wpłaciłam zaliczkę.Pewnie z tymi "gwiazdkami" to tak jak w Zakopanem.3* na
                Pardałówce są tańsze od 3 * na Krupówkach i na dodatek mają basen;-)
    • Gość: jagoda Re: Jurata IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 14.07.06, 13:24
      Nierozumiem,złośliwości pewnych osób w stosunku do tych, które pytają o drogie
      hotele. Nie jest nigdzie napisane, że to forum jest dla zwykłych zjadaczy
      chleba i jak ktoś zapyta o droższy hotel to chyba nie po to żeby poszpanować,
      bo jaki by to miało sens. Myślę, że tak zgryźliwe uwagi świadczą jedynie o
      ludzkiej zazdrości i zawiści. Mnie dzisiaj też nie jest stać na taką cenę za
      noc, ale nie wiadomo czy za rok nie zapytam o jeszcze droższy hotel. Ludzie,
      czemu jesteście tacy podli, czyż życie nie byłoby łatwiejsze jakbyśmy nie mieli
      wokół siebie takich jadowitych żmij.....
      • Gość: jambo Re: Jurata IP: 194.42.116.* 14.07.06, 13:55
        O to taka polska swiecka tradycja a z drugiej strony czesto bywa tak,ze Polak
        musi sie pokazac,ze jes lepszy od kogos obok (oczywiscie nie mowie,iz dotyczy
        to tego przypadku)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka