Dodaj do ulubionych

Morze zimą

IP: 213.17.180.* 14.09.06, 15:54
tak sobie wymyśliłam ze chciałabym pojechać nad morze jak bedą mrozy zeby
zobaczyć zamarznięte morskie bałwany. Moze ktoś był i udzieli mi jakichś
cennych wskazówek, jaka musi byc tak ok. temperatura i przez ile czasu, no i
gdzie najlepiej: na otwarte morze czy np. do Gdyni? dzięki ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kuba Morze zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 17:35
      Im później pojedziesz (na przykład pod koniec lutego) tym większa szansa, że
      zobaczysz zamarznięte brzegi Bałtyku, aliści szansa ta w ogole nie jest duża.
      Polecam Mierzeję Wiślaną, bo tam będziesz mieć przynajmniej gwarancję zobaczenia
      zamarzniętego Zalewu Wiślanego. Jeszcze w kwietniu bywają tam "góry lodowe":
      republika.pl/moja_mierzeja/pages/135.htm
      Najlepiej nie planować terminu wyjazdu, tylko wybrać się tam po odpowiednio
      długiej fali ostrych mrozów.
      Pozdrawiam serdecznie!
      Kuba :)
      republika.pl/moja_mierzeja/
      • Gość: egraa Re: Morze zimą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 18:18
        Ostatniej zimy takie właśnie lodowe bałwany mozna było podziwiać na zachodnim
        wybrzeżu, a przynajmniej w Międzywodziu :) A jaką przyjemnością jest marsz
        brzegiem po zmarzniętym piasku! Polecam.
        • Gość: Kuba Morze zimą c.d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 19:19
          > A jaką przyjemnością jest marsz brzegiem po zmarzniętym piasku! Polecam.
          Tak, to rzeczywiście jest rewelacja! W ogóle się nie zapadasz, aż trudno uwierzyć!
          Też polecam! :)
    • lukas2307 Re: Morze zimą 16.09.06, 09:28
      mieszkam w Krynicy Morskiej i wydaje mi sie ze najszybciej zamarzniete morze
      zobaczysz na zatoce Gdanskiej. Widzialem takie zjawisko kilkakrotnie, ale
      gwarancji nigdy nie ma. Pozdrawiam i zapraszam na wczasy. tel (055) 247 65 79

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka