Dodaj do ulubionych

JARosłAWIEC

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.07, 09:59
własnie w tym roku zamierzam wybrac sie z rodzina do Jaroslawca. od 6 lat
jezdzilismy do Darlowka i postanowilam, ze czas na zmiane. Pytanie do sobo
znajacych Jarosawiec, czy warto pojechac? czy nie jest to za mala miejscowosc
a moze jakies porownanie z Darlowkiem. Wybieram sie z 2 dzieci 4 i 10 lat.
A moze jakies sprawdzone kwatery, jezli macie to prosze o namiary.
Z gory wielkie dzieki.
Obserwuj wątek
    • Gość: baska Re: JARosłAWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 20:00
      nie polecam,mała,skromna miejscowosc, na plazy liczne kamienie,wielkie
      wydmuchowisko.polecam ustronie morskie- ładna zadbana miejscowosc ,duzo
      atrakcji,piekna nowa szeroka plaza-bylam w OW."Ewa"ul.gorna16 w domku kemp-
      zobacz cennik z oferta
      • Gość: m@lutka Re: JARosłAWIEC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 09:26
        Serdeczne dzieki!
      • Gość: baska100 Re: JARosłAWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 17:13
        jesli kusi cie Jarosławiec to polecam www.sanatorium-panorama.pljest to pieknie
        zadbany osrodek 7ha.codziennie atrakcje:ogniska z kiełbaska,grochowka,piknik-
        fura zarcia,bale,wesele,dansingi,zajecia plastyczne,przejazdzka
        konno,calodzienne wyzywienie,prowiant na droge +3 zabiegi i to wszystko w cenie
        skierowania.Już trzeba rezerwowac,ja wplacałam w ratach.Z osrodka korzystaja
        rowniez osoby niepełnosprawne.
    • Gość: JANEK Re: JARosłAWIEC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.07, 11:03
      Polecam wczasy w Rusinowie koło Jarosławca. Sprawdzone , ich strona
      www.jaroslawiecokolice.webpark.pl
    • Gość: Monia Re: JARosłAWIEC IP: *.devs.futuro.pl 06.06.07, 14:49
      W ubiegłym roku byliśmy w Darłówku (było superowo!), w tym roku zdecydowaliśmy
      się na Jarosławiec (mam nadzieję, że będzie równie fajnie...). Wszystkich,
      którzy spędzili urlop w Jarosławcu, poproszę o opinie. Interesuje mnie wszystko:
      plaża, gastro, atrakcje-np. wypożyczalnia rowerów, ale także-gdzie warto
      pójść/pojechać, co zobaczyć, co robić, kiedy pogoda nie dopisze (choć mam
      nadzieję, że to się nie zdarzy...).Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie
      informacje!
      • Gość: ka Re: JARosłAWIEC IP: *.crowley.pl 16.06.07, 13:18
      • Gość: pycikumpara Re: JARosłAWIEC IP: *.crowley.pl 16.06.07, 13:21
        Nie polecam Jarosławca. Dziura z kamienistą plażą. Na piaskową trzeba dojść
        spory kawałek lub dojechać. Ośrodek Panorama jest bardzo fajny. Jak pada deszcz
        to tylko telewizor.
        Lepiej jechać gdzie indziej.
        • Gość: roberto Re: JARosłAWIEC IP: *.tsi.tychy.pl 17.06.07, 14:52
          w pełni sie zgadzam drugi raz bym tam nie pojechał, mała mieścina pełno
          kolonistów i wogule nie podobało mi sie.
          • Gość: jan Re: JARosłAWIEC IP: *.mofnet.gov.pl 18.06.07, 09:02
            a co przedmówcy polecaja w Darłówku .....2 dzieci
            dzieki z góry
      • Gość: aśka Re: JARosłAWIEC IP: 149.156.26.* 22.06.07, 10:22
        Byłam a Jarosławcu 7 razy - niewielka miejscowość, w sezonie bardzo dużo
        wczasowiczów, piękne piaszczyste plaże jadąc 10 minut samochodem w stronę Wici,
        fajna miejscowość na wczsy z małymi dziećmi, polecam kwatery przy ulicach
        pochodzących od nazw kwiatów: Różana, Fiołkowa, Chabrowa.
      • Gość: tom Re: JARosłAWIEC IP: 149.156.26.* 22.06.07, 10:31
        Bardzo dobre pizze i makarony, przydomowa wędzarnia ryb - niezbyt drogo, można
        kupić świeżo uwędzone jeszcze gorące. Dużo miiejsza miejscowośc niż Darłówko,
        ale jest spokojniej, mniejszy tłum - oczywiście to zależy co kto lubi,
        typowo "wypoczynkowo-plażowa" miejscowość
      • dzarek80 Re: JARosłAWIEC 17.04.15, 09:50
        Byłem w Arce z rodzinom 2 lata temu ( dwoje małych dzieci 3 i 6 lat) i oglądając stronę internetową i filmy reklamowe byłem pełen obaw widząc tłumy emerytów. Na miejscu przeżyłem szok :-) moje obawy już w pierwszym dniu okazały się bezpodstawne, dzieci miały tam po prostu raj. Przyzwoity plac zabaw, trampolina sala zabaw i specyficzne ułożenie ośrodka które pozwalało bez obaw spuścić dzieci z oka bo było pewne że nie mają gdzie uciec :-) Co do właściciela to ja czułem się tam na prawdę gościem a nie olewanym wczasowiczem, jedzenie to normalnie kosmos do bólu i mega dobre. Oprócz codziennych 3 posiłków były dwa grile z darmowym piwem, kiełbaskami i skrzydełkami oraz chyba 3 imprezy w formie dansingów z mega wyżerką i tańcami. Arka ma klimat specyficzny a mianowicie jest tam sporo emerytów ale takich imprezowych i wcale nie czuliśmy się wśród nich źle wprost przeciwnie. Do tej pory mieliśmy taką zasadę że zawsze nad morze jedziemy w inne miejsce jednak po Arce 2 lata temu w tym roku znowu tam wracamy a dzieci jak usłyszały że jedziemy do Arki były w niebo wzięte. podsumowując
        - jedzenie nieporównywalne z żadnym ośrodkiem w jakim byłem (pyszne i dużo)
        - warunki mieszkaniowe bardzo przyzwoite
        - klimat i atmosfera imprezowo - dansingowa :-)
        - położenie ośrodka jak dla mnie bez problemowe do plaży 15 minut przez las a nad klifowy brzeg około 50 metrów od ośrodka
        - samo miasteczko przyjemne nie za duże w sam raz z pocztą i wszystkimi potrzebnymi miejscami
        - na terenie ośrodka kaplica i msze
        - zabiegi rehabilitacyjne w cenie
        szczerze wszystkim polecam i proszę nie sugerować się stroną i filmami reklamowymi bo jak dla mnie to antyreklama ośrodka :-)
        PS gdyby przede mną nie była tam moja mama to po odwiedzinach strony na pewno nie zdecydowalibyśmy się na wyjazd do Arki
    • eszforcik Re: JARosłAWIEC 22.06.07, 10:36
      W zeszłym roku byliśmy z mężem w Jarosławcu w ośrodku Albatros. Ośrodek całkiem fajny, ale miejscowość nie podobała mi się. Plaża zbyt kamienista, mała mieścina, która mozna obejść w jeden dzień i jak nie ma pogody, to nie ma co robić. Zdecydowanie bardziej podobało mi się Darłówko.
      Trudno doradzać, bo wiadomo, że nie każdemu podoba się to samo. Ja osobiście więcej do Jarosławca się nie wybieram.
      • beba2 Re: JARosłAWIEC 22.06.07, 10:48
        Faktycznie taka baznadziejna plaża ? Trzeba aż jeździć samochodem ?
        Mam nadzieję, ze chociaż jest blisko miejsce do parkowania...
        • yoka1 Re: JARosłAWIEC 03.07.07, 16:33
          nie trzeba jeździć, nie wiem, gdzie ci ludzie mieszkali. Ale ja byłam raz z mężem i 3latkiem i nie pojadę tam nigdy więcej, bo:
          1. kamienista plaża
          2. na plaży wieje okropnie nawet w super bezwietrzny dzień
          3. gdy jest pochmurno, nie ma mowy o spacerze po plaży, bo głowę urywa
          4. mieścina malutka i zupełnie nie ma, co robić, ani co oglądać

polecam USTKĘ!
          • Gość: lop Re: JARosłAWIEC IP: *.netcontrol.pl 03.07.07, 22:02
            polecam Jarosławiec - świetny klimat do wypoczynku.

Tak jak ktoś napisał jadąc 5 minut samochodem w strone Wicie mamy piekne szeroki piaszczyste plaże z niewielką ilością turystów.
        • betty.la.fea Re: JARosłAWIEC 03.07.07, 23:14
          nie trzeba jeździć:
          -można plażować w samym Jarosławcu (minusem jest spory tłok)
          -można przespacerować się wzdłuż falochronu i znaleźć się na szerokiej i pustej plaży (ale droga nie jest zbyt wygodna, szczególnie z dzieckiem albo dużą ilością sprzętu plażowego)

optymalnym wyjściem jest jednak dojeżdżanie na plażę w kierunku Rusinowa, parkować jest gdzie, bo droga jest jednocześnie awaryjnym pasem startowym dla wojska, można parkować na szerokim poboczu, w dwóch miejscach dodatkowo parkingi duże jak przed hipermarketem. Do morza 30-50 metrów przez lasek

Polecam Jarosławiec
          • Gość: lop Re: JARosłAWIEC IP: *.netcontrol.pl 04.07.07, 10:26
            Tłok to jedno, a wąska, częsciowo kamienista plaża to dwa.

Tak te spacery obok falochronów to jedna z najprzyjemniejszych rzeczy jakie kojarzą mi sie z Jarosławcem:) Polecam.
          • natka71 Re: JARosłAWIEC 12.07.07, 02:01
            Na tę piaszczystą i ładną plażę można dojechać kolejką "ciuchcią", która jeździ
            chyba co 40 min. Przynajmniej tak było parę lat temu. Jest to ostatni
            przystanek, my pierwszy raz pojechaliśmy, poszliśmy na plażę, (bo ciuchcia mam
            przerwę, trzeba zapytać jak długą, bo nie pamiętam), porobiliśmy zdjęcia i
            wróciliśmy. A od następnego dnia już tam plażowaliśmy.
            • Gość: lopez Re: JARosłAWIEC IP: *.bsb.vectranet.pl 12.07.07, 11:09
              byłem w czerwcu w arce po wyjściu z ośrodka w stronę morza dochodzimy do schodów
              żeby zejść trzeba pokonać 91 schodów i około 600 metrów falochronem żeby dojść
              do plaży
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka