Dodaj do ulubionych

hel- foki..?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 08:56
Jade w lipcu do jastrzębiej ale chcialabym pojechać do helu( tak sie chba
nazywa miejscowość?;))i chcialaby się zapytać czy ktoś wie czy tam jest
jakieś fokarium? Jeśli tak to ile kosztuje? z góry dzięki pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • Gość: ronin Re: hel- foki..? IP: 194.42.116.* 25.05.07, 10:14
      sa foczki,ktorym za bardzo sie nie chce wynurzac aby ogladac te tlumy,ktore tam
      przychodza.Wjazd kosztuje 4 zeta z tego co pamietam i lepiej przygotuj drobne
      bo kaske wrzuca sie do automatu...ogolnie lipa nic ciekawego!
      • Gość: ronin Re: hel- foki..? IP: 194.42.116.* 25.05.07, 10:16
        Aha pojechac na Hel nie do Helu:)Jastrzebia to tez dobra baza wypadowa do
        Trojmiasta!
        • zapraszam.do.helu Re: hel- foki..? 25.05.07, 13:23
          ronin jedziesz do Helu, a nie na Hel, tak jak do Władysławowa, a nie na
          Władysławowo, błąd jest powszechnie popełniany, ale nic to :-)) do Helu na
          Półwyspie Helskim albo ...w Helu na Helu :-))
          FOKARIUM
          Wejście kosztuje 2zł i dodatkowe 2zł do budynku (wystawa dotycząca fok)
          Tłumy są, to fakt (rocznie przewija się ponad 400 tys (!) osób, zgadnij kiedy
          najwięcej :-). Siłą rzeczy najatrakcyjniejsze pory to karmienie (trening
          medyczny i prelekcja) ok godz. 11 i 15), więc tłoczno jest, ale są też pory
          spokojniejsze. Drobnych nie musisz mieć bo obok automatu wrzutowego
          stoi "rozmieniacz" Najwięcej informacji uzyskasz Ty i inni na
          www.fokarium.pl/.
          Hel to także świetna baza wypadowa do Trójmiasta, bez korków i awarii pociągu
          czyli tramwajem wodnym www.zkmgdynia.pl/index1.php?action=1201
          www.ztm.gda.pl/ferry , a jak wygląda przejazd szosą do Gdyni z
          Władysławowoa (z Helu zresztą też) w sezonie to wie każdy i pamięta długo .
          Teoretycznie odcinek Reda-Władysławowo jest po remoncie, ale
          specjaliści „nakleili” dwa dodatkowe ronda na wysokości Gnieżdżewa i Pucka –
          trudno o lepszy hamulec
          Oczywiście, że zapraszam do Helu www.tnij.org/zapraszam.do.helu
          pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: hel- foki..? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 11:28
      na Półwysep a do Helu:) foki sa , dobrze oznakowane dojścia i dojazd, wynurzają
      sie całkiem przyzwoicie, są dwie pory karmienia - chyba 10 i 15 ale najlepiej
      sprawdzic na ich stronie.zawsze w sezonie TŁUMY.
      • Gość: ronin Re: hel- foki..? IP: 194.42.116.* 25.05.07, 14:48
        Fakt dalem ciala z ta odmiana Hel/Helu:)Szacuneczek:)
        • Gość: asia Re: hel- foki..? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 19:56
          Ostrzegam wszystkich przed fokarium.Tam strasznie kradną,grasuje złodziej,
          który wykorzystuje tłum i zainteresowanie fokami, kradnie jak leci, mimo, ze
          jest system kamer.Obsługa ma w tyłku turystów.Mnie okradziono i dyrekcja nawet
          nie miała zamiaru zamknąć chwilowo bramek,ani udostepnic mi telefon. Dopiero
          jak sobie buzie otworzyłam,narobiłam wrzasku i zbluzgałam ich wszystkich równo,
          telefon sie znalazł.Przy monitorze nikt nie siedzi, to tylko tak od picu jest,
          zenada!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka