Dodaj do ulubionych

plaża w Chłapowie-czysta?

12.06.07, 08:55
mozecie coś powiedzieć na temat czystości plaży w Chlapowie?wyczytałam
wlasnie w serwisie onetu że dopuszczona przez sanepid jest plaża przy wejściu
nr.14, które jest to wejście? może ktoś byl już w tym roku w Chlapowie i
powie mi jak to wygląda w rzeczywistości
Obserwuj wątek
    • Gość: yeti Re: plaża w Chłapowie-czysta? IP: 194.42.116.* 12.06.07, 11:06
      Plaze sa czyste lecz polecam Ci jednak nocleg tuz obok tzn.we
      Wladyslawowie.Zejcie na plaze w Chlapowie to istna meczarnia (wysokie schody
      jest ich okolo 170,lub wawozem)w tych okolicach plaza dodatkowo jest nieco
      wezsza niz we Wladyslawowie.Polecam poszukac kwatery w okolicach Wladyslawowo-
      Cetniewo,lagodne zajscia na plaze a dodatkowo liczne atrakcje na
      plazy.Pozdrawiam:)
      • zulcia73 Re: plaża w Chłapowie-czysta? 12.06.07, 11:10
        kwatere mam juz zaklepaną na ul. piaskowej , na mapie pierwsza od strony
        władysławowa więc może nie będzie tak żle?
        • Gość: yeti Re: plaża w Chłapowie-czysta? IP: 194.42.116.* 12.06.07, 11:55
          Jesli tak to bardzo fajnie:)To najlepiej wskakuj na plaze przez Osrodek
          sportowy w Cetniewie!Jakbys chciala jeszcze cos wiedziec pisz:)
          • zulcia73 Re: plaża w Chłapowie-czysta? 12.06.07, 13:03
            a wiesz może jak daleko jest to zejście w cetniewie od piaskowej? jedziemy z
            trójką małych dzieci więc wolałabym raczej takie łagodne zejście
    • Gość: yeti Re: plaża w Chłapowie-czysta? IP: 194.42.116.* 12.06.07, 14:10
      Spacerkiem do wejscia na plaze w Cetniewie z trojeczka dzieci nalezy liczyc,ze
      zajmie to okolo 15-20 minut.To jednak lepsze rozwiazanie niz marsz schodami na
      plaze w Chlapowie,ktory wymeczy Was juz po pierwszym dniu a i warunki na samej
      plazy sa niezbyt atrakcyjne.
    • extraplan Re: plaża w Chłapowie-czysta? 12.06.07, 14:17
      Czysta woda jest przy wejściu nr 14, a przy nr 15 i nr 13 nie jest czysta. Pomyśl ;)
      • zulcia73 Re: plaża w Chłapowie-czysta? 12.06.07, 15:55
        nie woda tylko plaża,a ja żle przeczytałam bo chodzi o to że plaża przy tym
        wejściu może będzie dopuszczona przez sanepid warunkowo
        • Gość: sanepid Re: plaża w Chłapowie-czysta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:09
          akurat pobrane były kolejne próbki , wyniki mają być podane ok. 15 06
          fetor czuć od Pucka , Chałupy, Władysławowo. Może się coś zmieni.
          • Gość: hania Re: plaża w Chłapowie-czysta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 07:49
            Mieszkałam w Chłapowie na ulicy bocznej i miałam do ŁAGODNEGO zejścia na plażę
            150 metrów - a z domku widziałam morze - więc nie wszystkie zejscia na plażę w
            chłapowie są strome. po prostu nie dość dobrze ktoś zwiedził chłapowo
            • Gość: yeti do "hania" IP: 194.42.116.* 13.06.07, 09:49
              Optymalnym zejsciem na plaze jest wejscie najblizsze Cetniewa (wawozem) ale
              trudno nazwac go LAGODNYM.150 metrow do plazy od ulicy Bocznej?Hihi dobry
              zart....troche chyba musisz jednak dodac metrow.Chlapowo znam bardzo dobrze a
              Ty chyba tylko wirtualnie:)
    • zulcia73 Re: plaża w Chłapowie-czysta? 13.06.07, 11:07
      yeti to może powiedz coś na temat gastronomi, poleć jakieś dobre i niedrogie
      miejsce z dobrym jedzeniem
    • mahrtam Re: plaża w Chłapowie-czysta? 13.06.07, 11:24
      Ależ jest łagodne zejście w Chłapowie niedaleko ulicy Bocznej, to jest zejście
      obok kempingu. Z Piaskowej masz tam rzut beretem. Z drugiej strony Chłapowa
      jest też łagodne zejście. Długie, ale bardzo malowniczym wąwozem.
      Co do czystości , to nie wiem, bo byłam w zeszłym roku.
      Natomiast wyżywienie - pełno jest w Chłapowie barów typu domowe jedzenie, żadne
      frykasy :), ale przetestowane przez dwulatkę i trzylatkę, także ok.
      • Gość: gozs eliza Re: plaża w Chłapowie-czysta? IP: *.intermedia.net.pl 13.06.07, 16:08
        właśnie jestem w Chłapowie na dwutygodniowym urlopie. Zejście 14 jest okrutnie
        trudne( jestem z dwójką maluchów), plaża nie zbyt czysta : zdarzają sie szkła,
        papiery , butelki. Zejście 13 ok, trochą długie, ale przynajmniej dość płaskie.
        Plaża tu jest zdecydowanie najladniejsza: piasek biały, bez kamieni. No i
        najwazniejsza sprawa: tylko tu nie ma w wodzie ogromu zielonych glonów.
        Wszedzie jest ich masa, a tu nie. Zejście 15 wąwozem może być, ale mi osobiście
        nie odpowiada( to subiektywna opinia). miłego wypoczynku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka